Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 974 people
86447 users - nu online: 974 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 296, april 2016 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Holland Festival

Het Holland Festival is een grande dame onder de podiumkunstenfestivals, een dame die altijd met haar tijd is meegegaan en er zelfs vaak op vooruit loopt. Het festival kan terugkijken op een lange geschiedenis (het bestaat sinds 1947). De voorstellingen zijn te zien in de Stadsschouwburg, Muziekgebouw aan 't IJ, Westergasfabriek en de andere culturele trekpleisters van Amsterdam. Naast het enorme aanbod zijn er ook een aantal specifiek- gay interessante voorstellingen.

       
lees verder


Seychellen gaat homoseksualiteit uit strafwet schrappen

De regering van de Seychellen gaat homoseksuele handelingen uit de strafwet halen. Een wetsvoorstel daarvoor wordt de komende maanden voorgelegd aan de Nationale Vergadering, het parlement van de Seychellen.

       
lees verder


Ontkerkelijking zet door in Nederland

Homo, kerk en godsdiensten in het algemeen zijn altijd een probleem geweest. De brandstapel, ophangen van hoge gebouwen gooien tot levenslange gevangenisstraf. Maar de tijden veranderen.

       
lees verder


Russen willen homo's gaan genezen

Het Russische ministerie van Gezondheid is met een voorstel gekomen om in ziekenhuizen en psychiatrische instellingen, onderzoekskamers in te gaan richten, die tot doel hebben om homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te gaan behandelen.

       
lees verder


SuperQueeroes - Homoseksuele superhelden en -heldinnen in het strip-universum

Voor de allereerste keer in Europa wordt door het Schwules Museum te Berlijn speciale aandacht besteedt aan het relatief nieuwe onderwerp de “queer” strip: stripverhalen met HLBT-karakters die HLBT-verhalen vertellen. De tentoonstelling SuperQueeroes concentreert zich op “helden en heldinnen.” De tentoonstelling belicht niet alleen de verschillende X-Mannen, Batmannen en Katvrouwen die verschillende coming-out-verhalen beleven in Amerikaanse mainstream-stripseries van de afgelopen jaren, maar ook weloverwogen over de heldhaftige alledaagse levens van HLBT’s, zoals weerspiegeld in de vele alternatieve strips die hun dagelijkse worstelingen in een heteronormatieve wereld volgen.

       
lees verder


Refojongeren wijzen ‘praktiseren’ van homoseksualiteit af

Jonge orthodox-christelijken in Nederland vinden bijna unaniem dat homoseksualiteit niet ‘gepraktiseerd’ mag worden. Dat althans blijkt uit het onderzoek ‘De nieuwe refo’ van het Reformatorisch Dagblad onder 1100 bevindelijk-gereformeerden tussen 26 en 40 jaar.

       
lees verder


Paus en patriarch spreken zich uit tegen ‘homohuwelijk’

In een gezamenlijke verklaring hebben paus Franciscus en patriarch Kirill zich krachtig uitgesproken tegen ‘alternatieve samenlevingsvormen’ – waarmee de beide kerkleiders , die volgens hen ten onrechte gelijk behandeld worden met het huwelijk van man en vrouw.

       
lees verder


Body Art: De geilheid van tatoeages, Een historische excursie

De afgelopen decennia is de tatoeage, die lange tijd een symbool was voor outcasts, salonfähig geworden. Dit blijkt onder andere uit verschillende documentaire tv-programma’s, zoals Tattoo Fixers, dat al enkele seizoenen succesvol op de Britse televisie wordt uitgezonden. Hierin vervangen drie gerenommeerde tatoeagekunstenaars de, vaak inderdaad verschrikkelijke, “horrortatoeages” die de dragers bijvoorbeeld in compleet dronken toestand tijdens de vakantie of door ongeoefende vrienden die via internet een tatoeagetoestel hadden besteld, hebben laten zetten, door fraaie kunstwerken.

       
lees verder


Jillis Bruggeman Pennning voor Michael van Praag

Begin maart reikte de Schiedamse wethouder Mario Stam de Jillis Bruggeman Penning uit aan Michael van Praag. De voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) krijgt deze onderscheiding omdat hij zich actief inzet tegen discriminatie op de velden en voor het tonen van respect. Ook is hij groot voorvechter van de emancipatie van LHBT’s in het algemeen.

       
lees verder


Reijers World: ‘Meneer Breed, is uw piemel schoon?’

Op 25 november jongstleden werd ik getroffen door een herseninfarct. Mijn linkerarm en mijn linkerbeen lagen gevoelloos naast me. Ik vertelde in mijn laatste column (in het januari-nummer) ook dat ik in het AMC op de afdeling Neurologie lag. Na één volle week zei de fysiotherapeut: “Wij kunnen hier niets meer voor je doen. Er wordt gewacht op een bed in het revalidatiecentrum Reade.”

       
lees verder


Hoofdrolspeler in Groningse hiv-zaak werkte opnieuw als verpleegkundige

De verpleegkundige die in 2012 werd veroordeeld tot acht jaar cel voor de Groningse hiv-zaak, is na zijn straf weer aan het werk gegaan als verpleegkundige. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kreeg daarover begin vorig jaar een anonieme tip en stapte naar de tuchtrechter. Die heeft besloten de verpleegkundige te schrappen uit het BIG-register van werkers in de zorg. Verpleegkundige Peter M. was de hoofdrolspeler in de Groningse hiv-zaak. In 2007 werd M. opgepakt. Eind 2012 kwam hij vervroegd vrij.

       
lees verder


Hongarije blokkeert EU-steun voor LHBT-beleid

Hongarije blokkeerde op acht maart de EU-steun voor het LHBT-emancipatiebeleid van Eurocommissaris Vera Jourová. Als EU-voorzitter had Nederland voorgesteld dat alle lidstaten hun steun voor het plan van Jourová zouden uitspreken.

       
lees verder


Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch. De dagen lengen en de eerste liefhebbers zitten alweer op het (verwarmde) terras te twiteren en te twatteren, de ergste koude ellende lijkt voorbij en we kunnen alweer genieten van de eerste lentebodes... maar niet te vroeg gejuicht: april doet wat ie wil...

       
lees verder


Gemeente Den Haag mocht weigerambtenaar ontslaan

De Centrale Raad van Beroep heeft beslist dat de gemeente Den Haag weigerambtenaar Wim Pijl mocht ontslaan. Die is teleurgesteld over de uitspraak. De Centrale Raad van Beroep is de hoogste rechter op het gebied van het sociale bestuursrecht, het ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht. Het oordeel van de Centrale Raad van Beroep is in deze zaak een eindoordeel.

       
lees verder


EU investeert extra in aidsbestrijding

Aids Fonds en STOP AIDS NOW! juichen het besluit van de Europese Commissie toe om haar bijdrage aan het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria met € 100 miljoen te verhogen (+27%). Hiermee komt de Europese bijdrage aan het fonds voor de periode 2017 – 2019 uit op € 470 miljoen.

       
lees verder


Eerste hiv-besmetting ondanks trouw PrEP-gebruik

Voor het eerst is een geval bekend geworden waarin PrEP niet werkte. Een Canadese man raakte ondanks trouw PrEP-gebruik geïnfecteerd met hiv. Volgens deskundigen is dat echter geen reden tot paniek. De hoge effectiviteit van PrEP staat ondanks dit ene uitzonderlijke geval nog steeds als een paal boven water.

       
lees verder


Cuts & Curls, al twintig jaar hét adres voor uitzonderlijke haarverzorging

Cuts & Curls in de Korte Leidsedwarsstraat te Amsterdam is al twintig jaar een geliefde locatie voor mannen die belang hechten aan een verzorgde verschijning. Eigenaar Richard Bolk richtte de zaak in 1996 op. Hij constateert dat “de barbershop-hype” ondertussen erg groot is geworden en dat er meer en meer herensalons verschijnen, maar “toen ik me alleen op mannen richtte vond men dat maar vreemd, dat er nu kappers zijn die baarden doen is niet meer zo bijzonder.”

       
lees verder


Op weg naar Europride: Sociale acceptatie

Beste vrienden van Amsterdam Gay Pride, Sinds mijn vorige column is er weer veel gebeurd. De concept-vergunningaanvraag is ingediend, de eerste vergaderingen met brandweer, politie en bewoners van de Prinsengracht hebben plaatsgevonden en tijdens ons kick-off evenement op Valentijnsdag zijn de deelnemers aan de botenparade bekend gemaakt.

       
lees verder


Strijdtoneel: Een elitesoldaat die operazanger wordt

In zijn jeugd was Bastiaan Everink een stoere en sportieve jongen. Niet verwonderlijk dat hij koos voor een loopbaan bij het Korps Mariniers. Zijn jongensdroom ging in vervulling. Hij wordt op militaire missie uitgezonden naar Noord-Irak, waar hij alle verschrikkingen van oorlog ziet. De Eerste Golfoorlog is net ten einde.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.


Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media