Back to Top
Maandag 27 Jan
86407 users - nu online: 1831 people
86407 users - nu online: 1831 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 265, september 2013 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 342 februari 2020Roddelnieuws

Je zou ook denken ' Tja geen ontkomen aan, het is bijna weer voorbij die mooie zomer' en baggeren we weer rond in de sneeuw voor je het weet, maar zover is het nog niet, hier nog wat nazomer nieuws of wat er voor door moet gaan... lees en huiver...

       
lees verder


De eerste vijf jaar van de aids-crisis in New York

“Al die onschuldige, naïeve mannen die tijdens de jaren zestig en zeventig in de Stad waren gestroomd werden aan het begin van de jaren tachtig bruusk op hun knieën gedwongen door de aids-epidemie. [...] De vele groepjes van de gemeenschap - de zeikelegante snobs, de klonen, de spiermieten, de travo’s, de houthakkers, de cowboys, de motorgozers in leer, de leergozers zonder motor, en de motorgozers zonder leer, de Koninklijke Hofhoudingen, de jongenshoeren, en (heb ik iemand gemist?) hadden allemaal maar één paranoïde gedachte in hun hoofd. ‘Ga ik sterven?’

       
lees verder


Brief uit Brussel: Waarom een boycot een slecht idee is

Lieve Noorderburen, Nogal wat nationale en internationale politici, menige opiniemakers, populaire columnisten en uiteraard de homoseksuelen zelf hebben wel een mening over de heisa rond de anti-homowetten en de mogelijke effecten ervan op het wereldse evenement van de Olympische Winterspelen, over een vijftal maanden in het Russische Sochi.

       
lees verder


Bestraft en vernederd

Het was de eerste training van het plaatselijke voetbalelftal in de herfst. De voorbije vakantieweken betekenden dat ze in het team roezemoesden over hun vakantieactiviteiten en dat de concentratie niet op en top was. Bovendien was er een nieuwe trainer die volop om hun aandacht vroeg. Hij was namelijk vastbesloten het team met alle ter beschikking staande middelen in vorm te krijgen, zodat het komende seizoen de nodige overwinningen in de wacht gesleept zouden worden.

       
lees verder


Wat stimuleert homo-emancipatie?

Al vijfentwintig jaar voert de Nederlandse overheid actief beleid ten aanzien van de emancipatie van HLBT-burgers. In die jaren zijn er verschillende “interventies” ontwikkeld, die zijn gericht op de emancipatie van deze groep. Nieuw onderzoek toont aan dat er veel interventies beschikbaar zijn, vooral als het gaat om het verbeteren van de acceptatie, maar dat in veel gevallen amper evaluatie plaatsvindt van de effectiviteit van deze projecten.

       
lees verder


Extra geld voor homoacceptatie in de vier grote steden

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag gaan zich komende tijd extra richten op het vergroten van de acceptatie van homoseksualiteit binnen de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap in hun stad. Het ministerie van OCW maakt daarvoor komende jaren zo’n 800.000 euro vrij.

       
lees verder


Leeuwarder vestiging IHLIA gaat sluiten

IHLIA Leeuwarden (het vroegere Anna Blaman Huis), de Friese vestiging van Stichting IHLIA, zal per 1 oktober 2013 de deuren sluiten. IHLIA, het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief, is de grootste instelling van deze aard in Europa en heeft tot nu toe vestigingen in Amsterdam en in Leeuwarden.

       
lees verder


Erwin Olaf fotografeert nieuwe publiciteitscampagne Mister B

Mister B en fotograaf Erwin Olaf hebben de handen ineen geslagen voor de marketing-campagne 2013/2014 van het gerenommeerde fetisj-bedrijf. De producten van Mister B beloven kinky maar ook stijlvolle erotiek. Met de nieuwe campagne gaat de firma “back to basics” met een eerbetoon aan een eerdere periode van fetisj-lust.

       
lees verder


Hoe God verdween uit de slaapkamer

“Als iemand homo is, naar God zoekt en goede intenties heeft, wie ben ik om hem te veroordelen.” Deze recente uitspraak van de vrolijke knuffelpaus Franciscus sloeg bij velen in als een bom. Voor het eerst sinds mensenheugenis toonde een paus clementie met de homofiele medemens. Dat de paus daarbij alleen doelde op celibatair levende homo’s deed aan het feest der vrijzinnigen niets af. Eindelijk een paus die iets positiefs te melden had.

       
lees verder


De jonge honden van het Nederlandse toneel in Kafka’s Het Proces

Toneelgroep Oostpool brengt dit seizoen Het Proces van Franz Kafka in de Nederlandse theaters. Een volgens regisseur Marcus Azzini “absurd actueel” stuk over rechtvaardigheid en schuld, en het absurdistische daarvan. Joeri Vos bewerkte de roman voor het theater en Stefan Rokebrand vertolkt de hoofdrol. Er is gekozen voor een jonge, talentvolle cast, met onder anderen Teun Luijkx (A’dam – E.V.A., &Me), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (App, Bloedbroeders, Schemer) en Bram van der Heijden (Tramlijn Begeerte, Tsjechov).

       
lees verder


Mills wint ten derde male Drag Olympisch Goud

Miss Windy Mills, beter bekend als een van de toonaangevendste travokunstenaars van Amsterdam, toonde dat zij meer heeft dan uitsluitend tieten en een kont door voor de derde maal in successie de titel voor Olympische Goud in de wacht te slepen. Ze hield Miss Nixx en Didi Licious net van de ultieme overwinning af, waardoor die met respectievelijk zilver en brons genoegen moesten nemen tijdens de negende International Drag Olympics, die gedurende Pride werden gehouden.

       
lees verder


Visible Faces: portretten van Turkse holebi’s en transgenders

Homoseksualiteit is binnen de Turkse gemeenschap nog altijd een gevoelig onderwerp waar men nauwelijks over spreekt. Zowel in Turkije als in Nederland komt de homo-emancipatie binnen deze groep moeizaam op gang. Zichtbare homoseksualiteit wordt als een grote bedreiging ervaren. In Turkije steekt het regiem Erdogan er veel energie in om elk protest tegen de, zowel politieke als morele, islamisering uit de openbaarheid te weren.

       
lees verder


Fashion: Menswear Milaan 2013-2014

De omzet van de Italiaanse mode-industrie is over 2012 met slechts vijf procent gezakt naar een bedrag van zestig miljard euro. “We zijn weer terug naar het niveau van 2010,” aldus Mario Borselli, hoofd van de Italiaanse Mode Kamer. “Dat is niet eens zo slecht. Het is geen gemakkelijke uitdaging voor ons. Onze enige uitwegstrategie is door te excelleren."

       
lees verder


Gayslowdating lanceert nieuwe website

In 2007 besloot een drietal Friese homomannen om activiteiten voor single homo’s te gaan organiseren. Ze zaten op een zondagmiddag bij elkaar en vonden het raar dat er voor alleenstaande homo’s in Nederland geen activiteiten werden georganiseerd.

       
lees verder


KNVB-voorzitter gaat Russische sportminister aanspreken op anti-homowet

KNVB-voorzitter Michael van Praag gaat de Russische minister van Sport Vitali Moetko aanspreken op de omstreden Russische wet die ‘homo-propaganda’ verbiedt. “Ik zal hem zeggen dat het niet meer van deze tijd is en dat hij daar moet wat aan moet veranderen”, zei Van Praag tegenover de NOS.

       
lees verder


Expo Nieuws: Zomerfruit bij MooiMan

Op 8 september opent bij galerie MooiMan de tentoonstelling Zomerfruit met schilderijen van Nebojsa Zdravkovic en Martin-Jan van Santen en beelden van Wim van der Kant. Nebojsa Zdravkovic werd in 1959 in Belgrado geboren en studeerde aan gerenommeerde kunstacademies. Hij is een creatieve kunstenaar met een krachtig temperament en won ondertussen in Servië diverse kunstprijzen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media