Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 960 people
86447 users - nu online: 960 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 249, mei 2012 (12)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Homoseksualiteit breed geaccepteerd in Nederland, maar met begrenzingen

Homoseksualiteit wordt in Nederland breed geaccepteerd, zo is de ervaring van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Dit blijkt uit het rapport Niet te ver uit de kast van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat eind maart 2012 verscheen en is gebaseerd op enquêtes in 2010 en 2011 onder homo- en biseksuelen. Een gunstig teken van de grote mate van acceptatie is dat verreweg de meeste homo’s en lesbo’s open zijn over hun seksuele voorkeur.

       
lees verder


Reijer's Wereld - ‘Doe je sokken ook maar uit’

Vorig jaar werd ik ineens getroffen door een nogal ernstige ziekte. Mijn twee zussen en een paar vrienden schoten me te hulp. In een groepsmail liet ik mijn vaste minnaars weten dat ik een periode niet beschikbaar was. Ik kreeg een aantal lieve mails van ze terug. “Beterschap en laat maar weten wanneer ik weer eens bij je langs kan komen.” Maar niets is ook maar niets. Dus kreeg ik een paar weken geleden ineens een ondeugend plannetje. Ik ging naar de site bullchat.nl en plaatste de volgende ad: “Senior-gay rimt jonge knul.”

       
lees verder


Seksueel burgerschap in Nederland: een lastige klus

Nederland en in het bijzonder Amsterdam hebben een liberale en tolerante reputatie. De stad werd gezien als een seks- en homohoofdstad waar bijna alles mogelijk was. De wetten waren liberaal: geen antihomo wetten, het eerste land met het homo-huwelijk, sekswerk legaal. Nederlanders halen de hoogste scores in enquêtes over seksuele waarden: ze zeggen tolerant te zijn. Nederland is een betere plek om te leven als het om seksuele variatie gaat dan de Verenigde Staten, Marokko of Zimbabwe.

       
lees verder


Vechten in Club Church

Het is geen geheim dat homo’s zich ervoor inzetten in goede conditie te blijven en gretig trainen - werp maar eens een snelle blik op de klandizie van een willekeurige sportschool in de stad. De afgelopen twee decennia is er bovendien een explosie geweest in het aantal homosportclubs in Nederland en de rest van de wereld, mede als gevolg van het succes van de Gay Games.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Europa

Lieve Noorderburen,

Meer Europa zou onze welvaart opkrikken. Meer Europa zou synoniem zijn voor meer mensenrechten. Meer Europa zou goed zijn voor alle Europeanen, ook voor de homoseksuelen.

De Europese luchtbel is niet meer. Torenhoge staatsschulden zorgen ervoor dat onze levensstandaard niet meer vol te houden is. Griekenland is daar het eerste, en wellicht ook niet het laatste voorbeeld van.

       
lees verder


DVD Review - Paul Haenen Tot Nu Toe

Al bijna vijftig jaar is Paul Haenen (1946) werkzaam bij radio en televisie en in mei viert zijn alter ego “Margreet Dolman” dat ze dertig jaar in het theater staat. Het is dan ook niet voor niets dat vorig jaar een dvd-box verscheen met het werk van Paul Haenen tot nu toe. De box bevat vier dvd’s en geeft een goed overzicht van hetgeen Haenen de afgelopen halve eeuw voor de televisie heeft gedaan.

       
lees verder


Het Homomonument, al vijfentwintig jaar een baken van hoop en tolerantie

In het centrum van Amsterdam, op het pleintje achter de Westerkerk, ligt het Homomonument. Stevig in de grond verankert vormt dit granieten monument al vijfentwintig jaar lang het zichtbare hart van het homoleven in de hoofdstad. Om dit jubileum te vieren is er op 5 mei een verjaardagsfeest met taart, champagne en muziek op het monument en is er de week voorafgaande aan dit feest, vanaf 26 april, een grote inzamelingsactie in Amsterdam om het Homomonument levend te houden.

       
lees verder


Eagle slaat vleugels weer uit

Sinds 18 april is de Eagle weer geopend. De cruise-bar is helemaal opgeknapt en om de heropening te vieren organiseert de Eagle op zaterdag 19 mei RECON Full Fetish Amsterdam.

Behalve een nieuw logo is er aan de buitenkant van de Eagle niets veranderd. De voorgevel werd voorzien van een likje verf, maar je moet nog steeds aanbellen om binnen te komen. Wie er niet op let wandelt er in het gewoel van de Warmoesstraat zo voorbij.

       
lees verder


Maleisië gaat investeren in 'homogenezing'

Psychotherapeuten in Maleisië krijgen meer scholing om het ‘fenomeen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders’ (LHBT’s) te bestrijden. De Maleisische regering gaat daar € 25.000,- voor uit trekken en om daarmee speciale trainingsprogramma’s op te zetten. Dat maakte vicepremier Tan Sri Muhyiddin Yassin begin april bekend tijdens een bijeenkomst op de Putra Malaysia Universiteit.

       
lees verder


Doorbraak in bloeddonatie door homo’s

De Tweede Kamer wil dat homoseksuele mannen weer bloed mogen doneren. COC Nederland, die jarenlang pleitte voor een einde aan het verbod op bloeddonatie voor homoseksuele mannen, spreekt van een doorbraak. Bloedbank Sanquin laat weten vooralsnog de regels niet te zullen aanpassen.

Volgens de regels van bloedbank Sanquin mogen mannen die seks hebben met mannen momenteel geen bloed doneren. De Tweede Kamer stemde vandaag voor een motie van de Kamerleden Van Gent (GroenLinks), Dijkstra (D66) en Marcouch (PvdA), die aan dit verbod een einde wil maken.

       
lees verder


Boot LHBT’s Turkse afkomst bij Canal Parade

Voor het eerst zal er dit jaar een boot met lesbiennes, homo’s, bi’s en transgeners (LHBT’s) van Turkse afkomst meevaren tijdens de Canal Parade. Dat bleek tijdens de loting voor de deelnemers van de botenparade die afgelopen zondag gehouden werd door ProGay, de organisator van de Amsterdam Gay Pride waar de Canal Parade het jaarlijkse hoogtepunt van is.

       
lees verder


Bob Angelo-oorkonde voor Björn van Roozendaal

Het bestuur van COC Nederland heeft op donderdag 5 april de Bob Angelo-oorkonde toegekend aan Björn van Roozendaal.

Met de Bob Angelo-oorkonde eert het COC personen en/of organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd ter bevordering van de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Björn van Roozendaal krijgt de prijs voor zijn voorbeeldige staat van dienst als het gaat om het internationaal bevorderen van LHBT-rechten.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media