Back to Top
Donderdag 12 Dec
86390 users - nu online: 1110 people
86390 users - nu online: 1110 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 248, april 2012 (13)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 340 december 2019Leven in Leerland - Mafkees

Jarenlang verkeerde ik in de waan dat de grootste mafkees in de leerscene toch wel Herr Rudi moest zijn. Extravagant gekleed, mohawk, dominant en een ego van hier tot Tokio, dat is in het kort Herr Rudi. Ik kwam hem voor het eerst tegen in 2009 en sindsdien zag ik hem verschillende keren in Berlijn. Onze ontmoetingen gingen nooit van harte. Want Herr Rudi claimt veel te weten over de geschiedenis van leer en fetisj in Europa en geeft daar, met name in de VS, ook lezingen over. Herr Rudi houdt namelijk van googleën.

       
lees verder


Reijer's Wereld - ‘Monogam sein ist Bürgerlich’

Op vrijdag de dertiende in juni 1973 ontmoette ik Lefert op een COC-avond in Wormerveer. Klinkt misschien cliché, maar het was liefde op het eerste gezicht. Ik was totaal overrompeld. Ik kon alleen nog maar aan hem denken. Ik werkte op dat moment bij persbureau ABC Press Service in Amsterdam. “Kom jij eens even hier,” zei mijn lesbische cheffin Loes Robert. “Jij straalt. Wat is er aan de hand?” Nou, ze had gelijk, ik was smoorverliefd. Ik ging naar mijn ouders om het te vertellen.

       
lees verder


Aids Memorial Day 2012

30 jaar hiv, 30 jaar herdenken Zaterdag 2 juni 2012 Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam. Aanvang 17.00 uur (Deuren open om 16.00 uur)

       
lees verder


Teddy Awards voor de zesentwintigste maal uitgereikt tijdens Berlinale

Zij die tv-zender Arte kunnen ontvangen hadden geluk en konden kijken naar de zesentwintigste uitreiking van de Teddy Awards. Het is onderhand traditie geworden dat deze homovriendelijke zender uitgebreid verslag doet van dit cinema-spektakel. De Teddy Award is onderdeel van de Berlinale en richt zich specifiek op de zichtbaarheid van LGBT (lesbian/gay/bi/transgender) in de bioscoop. De nadruk lag dit jaar op “transgender.” Er waren maar liefst zevenenveertig films genomineerd.

       
lees verder


Moslims en homo’s: Seksueel burgerschap goed voor alle Nederlanders

In het afgelopen decennium is er een tegenstelling ontstaan tussen moslims en homo’s. Terwijl moslims gekritiseerd worden voor hun seksuele moraal, zijn homo’s sinds 2001 (homo-huwelijk, Pim Fortuyn) van ongewenste buitenbeentjes troetelkinderen van de Nederlandse politiek en media geworden. Omdat moslims homo’s niet zouden accepteren, kunnen hun seksuele opvattingen op scherpe kritiek rekenen vanuit politiek en samenleving.

       
lees verder


Jack Fritscher’s Titanic, een komische roman over homo-erotiek en homo-overleven

In een poging de hetero-verdwazing te doorbreken die rond de geschiedenis van de Titanic hangt, eist de in San Francisco woonachtige auteur Jack Fritscher de homogeschiedenis terug door de creatie van een perfect seks-epos over homo-overleven.

       
lees verder


DVD Review - Die Jungs vom Bahnhof Zoo

Rosa von Praunheim’s documentaire over Berlijnse straatprostitutie

Al sinds jaar en dag is Bahnhof Zoo in Berlijn een trefpunt voor prostituees en verslaafden. De film Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981, regie Uli Edel), waar David Bowie nog zijn medewerking aan verleende, gaf hier destijds al een goed en schokkend beeld van. Dertig jaar na dato verschijnt Die Jungs vom Bahnhof Zoo, een documentaire van Rosa von Praunheim waarbij de omgeving van het Centraal Station in Berlijn wederom een belangrijke rol speelt.

       
lees verder


Zon wapent het immuunsysteem

Dat het oude, achterhaalde advies om uit de zon te blijven en je continu in te smeren met zonnebrand tot miljoenen doden heeft geleid is inmiddels bekend. Leven in de schaduw gaat samen met kanker, hartproblemen, zwaarlijvigheid, virussen en depressies. Maar ook voor wie jong is en absoluut niet geïnteresseerd in mogelijke ellende in de toekomst heeft vitamine D alles te bieden: Kracht, Potentie en een Sixpack.

       
lees verder


Soa Aids Nederland advies - soa doe-het-zelftests NIET gebruiken

Soa Aids Nederland adviseert je om je op soa te laten onderzoeken bij de huisarts of bij een soa-poli. Lab-zelftests kunnen een alternatief zijn, als aan voorwaarden wordt voldaan. Soa doe-het-zelftests zijn tests die je zelf thuis kan uitvoeren om te onderzoeken of je een soa hebt. Zonder tussenkomst van een arts of laboratorium. Een doe-het-zelftest kan een gewone test zijn of een sneltest (een test die snel een uitslag geeft).

       
lees verder


Nieuwe wet is mijlpaal voor transgenders

De ministerraad heeft een wetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) aangenomen dat het voor transgenders eenvoudiger maakt om hun geslachtsaanduiding op de geboorteakte te laten wijzigen. Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC Nederland, die jarenlang ijverden voor een betere wet, spreken van een mijlpaal voor transgenders in Nederland. Volgens TNN en het COC is het cruciaal dat het wetsvoorstel de overtuiging tot het andere geslacht te behoren centraal stelt, in plaats van medische eisen.

       
lees verder


Kabinet en gemeenten bespreken veiligheid LHBT’s

De minister Opstelten en Leers hebben overleg gehad met burgemeesters van gemeenten waar recent sprake is geweest van het wegpesten van homoseksuelen. In een brief aan de Tweede Kamer doen zij daar verslag van. Kern daarvan is dat de bestaande mogelijkheden om dit pestgedrag te bestrijden beter benut dienen te worden. Daarnaast zullen een aantal nieuwe instrumenten worden ingezet, waarover de ministers dit najaar de Kamer zullen informeren. Volgens het COC zet het kabinet hiermee stappen in de goede richting, maar is de aanpak pas geslaagd als het geweld tegen LHBT’s daadwerkelijk afneemt.

       
lees verder


Geen homoseksuele asielzoekers terugsturen naar Irak

COC Nederland wil dat minister Leers (Asiel) geen lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers meer terugstuurt naar Irak. Het COC reageert daarmee op nieuwe informatie over de levensgevaarlijke situatie voor LHBT’s in Irak.

‘De situatie in Irak is levensgevaarlijk en LHBT’s worden er systematisch geconfronteerd met gruwelijkheden’, zegt COC-voorzitter Vera Bergkamp. ‘De bescherming die Nederland momenteel biedt aan LHBT-asielzoekers uit Irak, is volstrekt onvoldoende. Wij vragen minister Leers om hen als groep asiel te verlenen’.

       
lees verder


COC wil structurele aandacht voor homorechten bij VN

COC Nederland wil dat de Verenigde Naties structureel aandacht gaan besteden aan de mensenrechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Daartoe zou een speciaal rapporteur LHBT-rechten moeten worden benoemd. De mensenrechtenraad van de VN debatteerde op woensdag 7 maart voor het eerst in de geschiedenis over mensenrechtenschendingen op basis van seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit


Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media