Back to Top
Donderdag 12 Dec
86390 users - nu online: 1110 people
86390 users - nu online: 1110 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 243, november 2011 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 340 december 2019Porn DVD Review - De schaamteloos geile Noord-Afrikaanse gozers van Citébeur

Vanaf zeker het midden van de negentiende eeuw tot ver in de twintigste zijn noord-Europese homo’s naar landen rond de Middellandse Zee gereisd om de verstikkende morele normen in hun eigen land te ontvluchten. Sommigen verkozen Italië terwijl anderen hun vertier in Noord-Afrika zochten, maar voor al deze reizigers gold dat “seksuele inwijding en homoseksuele bevrijding alleen plaats konden te midden van de onweerstaanbare jongeren van het klassieke Middellandse-Zeegebied of exotisch Noord-Afrika,” zoals Robert Aldrich schrijft in Colonialism and Homosexuality (Londen / New York 2003).

       
lees verder


Reijer's World - ‘Kun je even meekomen naar de WC? Mijn vriend wil je’

Ik hield nooit zo van grote cafés en disco’s met keiharde muziek. Ik moest het altijd hebben van mijn babbel. Dus zocht ik kleinere kroegen op. Eén van mijn lievelingsbars was de Krokodil in de Amstelstraat. Ik kwam er voor het eerst toen ik zestien jaar was. Ik had verkering met Klaas van vierendertig. Ik vond Klaas heel oud toen. Klaas deelde een grote flat in Amsterdam-Noord met twee potten, Lia en Gré. Lia was de femme en Gré de butch.

       
lees verder


Artikel 248bis - Bewaar me voor de waanzin van het recht

Homoseksualiteit en strafrecht: een expositie en een bundel

Op vrijdag 18 november om 5 uur opent de tentoonstelling Bewaar me voor de waanzin van het recht op het IHLIA-plein in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tezelfdertijd verschijnt de gelijknamige bundel over de geschiedenis van homoseksualiteit en strafrecht. Vanaf de jaren vijftig begon het tot psychiaters door te dringen dat jongeren geen homo of lesbo werden door verleiding.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Bloeddonatie: omdat de waarheid pijn doet

Lieve Noorderburen,

Belgische homo’s schreeuwden enkele weken geleden terug moord en brand. Reden? Nu Groot-Brittannië de regels voor de bloeddonatie van male seeking sex with men (MSM) wat had versoepeld, eisten ze via de media en allerhande fora dat het Belgische Rode Kruis, dat in ons landje verantwoordelijk is voor bloedafname en –transfusie, hetzelfde zou doen.

       
lees verder


Sanctuarium artis elisarion - Moois in Minusio

Minusio – waar ligt dat toch? Niet in Italië, maar wel dicht er tegen aan, aan de Lago Maggiore in het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland. Wat valt er te zien? Op dit moment een hoogst opmerkelijke tentoonstelling over twee Duitstalige homo’s (toch? ja, ik denk van wel, ook al zouden ze zelf de term verfoeid hebben), Elisàr von Kupffer (1872-1942) en Eduard von Mayer (1873-1960), die er tijdens de Eerste Wereldoorlog waren neergestreken en er in de jaren twintig en dertig een curieus bouwwerk hebben laten neerzetten, half tempel, half villa, half expositieruimte voor de schilderijen van Elisàr alias “Elisarion,” die overigens nogal nauw verbonden was aan de vroege homobeweging.

       
lees verder


Kort Nieuws

Obama roept VN op homorechten te eerbiedigen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens zijn toespraak in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de lidstaten opgeroepen om de mensenrechten van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen te eerbiedigen. Het is voor het eerst dat een zittende Amerikaanse president LHBT-rechten aan de orde stelt in de VN. President Obama maakte zijn opmerking over de mensenrechten van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in een passage over het belang van openheid in samenlevingen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

       
lees verder


David Cameron voorstander van openstelling huwelijk

De Britse premier David Cameron heeft zich ondubbelzinnig uitgesproken voor de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht. Juist omdat hij een conservatief politicus is. Premier Cameron sprak op de slotdag van de jaarlijkse conferentie van zijn Conservatieve Partij in Manchester.

       
lees verder


Vluchtelingen nemen voortouw in aanpak homofobie

Op vrijdag 7 oktober 2011 overhandigde Fatma Özgümüş, directeur van Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON), tijdens de werkconferentie Changemakers Lab in Den Haag een exemplaar van het boek Vluchtelingen als changemakers in de strijd voor homo-emancipatie aan de voorzitter van COC Nederland, Vera Bergkamp. VON en COC werkten de afgelopen jaren nauw samen om homofobie onder vluchtelingengroepen in Nederland te bestrijden. Daarbij werden harde aanpak en confrontatie met homofoben niet uit de weg gegaan.

       
lees verder


Design - Black!

Zwart is onmogelijk uit het hedendaagse modebeeld weg te denken. Sinds het in de jaren tachtig door de Japanse ontwerpers werd geïntroduceerd op de Europese catwalks is zwart opgenomen als een favoriete kleur om een statement mee te maken. Het is de meest tijdloze kleur die ieder seizoen overleeft. Zwart bestaat in vele gradaties, afhankelijk in welk materiaal het wordt uitgevoerd. Het staat voor mysterie, cult en kan als basiskleur met alle andere kleuren worden gecombineerd.

       
lees verder


Nederlandse bedrijven lijken relatief homovriendelijk

Ongeveer driekwart van de Nederlandse bedrijven is homovriendelijk. Dat is het tussentijdse resultaat van de Sfeermeterbegin oktober, een informeel onderzoek van COC Nederland naar homovriendelijkheid op het werk. Bij een kwart van de bedrijven is de sfeer voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) matig tot slecht.

       
lees verder


artikel 248bis - Om de liefde in de gevangenis

Een jonge homo boet voor zijn onwetendheid

John Welbergen is in 1934 in Leiden geboren en groeide op in Den Helder. Zijn vader werkte bij de marine en vertrok in 1938 naar Indië waar hij tijdens de oorlog in een gevangenenkamp stierf. Zoon en vader hebben elkaar nauwelijks gekend. John groeide op met zijn moeder en na de oorlog met een stiefvader. In 1955 kreeg John met de politie te maken vanwege artikel 248bis in het Wetboek van Strafrecht. Hier volgt zijn verhaal in eigen woorden, opgetekend door Gert Hekma.

       
lees verder


“I love Xmas: Kerst met ballen!”

Campy kerstvoorstelling in Patronaat

De Haarlemse Theatergroep Eglentier is een kei in het maken van opvallende gayminded producties. De theatergroep presenteert nu op 14, 15 en 16 december 2011 in het Patronaat de hilarische Kerstshow ‘I love Xmas: Kerst met ballen!’. Deze ode aan Kerstmis belooft een vrolijke voorstelling te worden: Kerstmis door de jaren heen.

       
lees verder


'Mensen die anders zijn, die zijn ziek geboren!'

De in oktober filmpjes laten zien dat tolerantie van homo’s in Amsterdam nog vaak flinterdun is. Jongeren filmden afgelopen september in alle zeven Amsterdamse stadsdelen de reacties van voorbijgangers op de fotopanelen van Pride Photo Award 2011: Je mag best homo zijn, ‘zolang ik er maar niet mee geconfronteerd word’. Op alle pleinen hebben jongeren uit de buurt voorbijgangers geïnterviewd over de winnende foto’s van Pride Photo Award 2011 die in september op zeven grote pleinen verspreid door de stad te zien waren.

       
lees verder


Meer gemeenten koploper voor LHBT-emancipatie

Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs - coördinerend bewindspersoon Emancipatiezaken - heeft woensdag 5 oktober jl. met 22 gemeenten afspraken gemaakt over LHBT-emancipatie. De gemeenten tekenden daarvoor een zogenaamde koploperovereenkomst met het ministerie. De gemeenten moeten voor 1 februari 2012 met plannen komen om hun LHBT-emancipatiebeleid te verbeteren. Het gaat dan om het bevorderen van de sociale acceptatie, de veiligheid en weerbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's).

       
lees verder


GroenLinks teleurgesteld in verbod Gay Pride Belgrado

GroenLinks-Europarlementariër Marije Cornelissen is zeer teleurgesteld dat de Servische overheid de Gay Pride in Belgrado die in oktober gehouden had moeten worden, heeft verboden. De officiële reden is dat de politie niet kan instaan voor de veiligheid. Cornelissen vindt dat Servië heel wat uit te leggen heeft om deze pride af te lasten.

“Servië wil lid worden van de Europese Unie. Dat betekent dat de vrijheid van demonstratie en meningsuiting van alle burgers gegarandeerd moet kunnen worden.”

       
lees verder


Doorbraak voor lesbische duomoeder

Lesbische duomoeders hoeven binnenkort niet meer naar de rechter om juridisch ouder te worden. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) donderdagavond naar de Tweede Kamer stuurde. Teeven komt daarmee een toezegging na die hij in maart deed aan COC Nederland. De belangenorganistie, die zich bijna tien jaar voor de wetswijziging inzette, spreekt van een doorbraak. Momenteel moet de duomoeder, ook als zij getrouwd is, het kind dat geboren wordt binnen haar relatie met een vrouw bij de rechter adopteren.

       
lees verder


Good Boys and Bad Guys

Over seks, hiv en virale apartheid in homogemeenschappen

Poz&Proud, de homomannensectie van de HVN (Hiv Vereniging Nederland), bestaat vijf jaar en organiseert op 25 november in De Balie een debat over seks, hiv en virale apartheid in homogemeenschappen. De avond wordt ingeleid door dominee Gremdaat.

       
lees verder


Club Pera presenteert Pink Istanbul

Erick E., Ismail en Trippin Angels op Pink Istanbul aan vooravond jubeljaar Turkije/Nederland – zaterdag 19 november in Paradiso

Pink Istanbul verbindt kunst, muziek en mensen uit Amsterdam en Istanbul in een uitdagende nacht vol live-acts, dj’s en performances. Met alweer de zevende editie van dit flamboyante feest levert organisator Club Pera op haar eigen en unieke wijze een actieve bijdrage aan de zichtbaarheid en de emancipatie van homoseksuelen in beide steden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media