Back to Top
Dinsdag 28 Jan
86407 users - nu online: 1276 people
86407 users - nu online: 1276 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 170, oktober 2005 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 342 februari 2020Film News

Achter de schermen

Verhoeven mag boerderij toch niet opblazen

Regisseur Paul Verhoeven mag toch geen boerderij in de Biesbosch opblazen voor zijn nieuwe film “Zwartboek.” Een woordvoerster van de provincie Noord-Brabant maakte onlangs bekend dat de vergunning is ingetrokken. Verhoeven zou namelijk andere plannen met de boerderij hebben gehad dan waarvoor de vergunning was gegeven. Zo wilde hij de boerderij drie keer opblazen, terwijl de provincie slechts voor één explosie toestemming had gegeven. Daarnaast had Verhoeven ook het tijdstip veranderd.

       
lees verder


Fietsen in New York (2)

Fietsen kan in New York steeds beter. Als Amsterdammer was het een van Gert Hekma’s wensen Manhattan op de fiets te verkennen en dat is hij dus gaan doen. In deze aflevering vervolgt hij zijn verkenning van the Big Apple, waarbij hij zich echter niet beperkt tot Manhattan, maar ook andere “boroughs” in zijn zwerftocht opneemt.

Een aardig uitje is om niet alleen de westkant van Manhattan te doen, maar het hele rondje om het eiland heen. Het voordeel van de oostelijke route is dat die verlaten is: geen joggers of racefietsers. Het nadeel is dat het fietspad niet doorloopt.

       
lees verder


Ambivalent view on pedophile relations in Gregg Araki’s Mysterious Skin

The most beautiful thing of “Mysterious Skin” is undoubtedly leading actor Joseph Gordon-Levitt, a fantastic actor and a horny young man. His seductive look will drive many gay gentlemen crazy, as he does as a gay hustler in the movie. The story: a sporting coach has sexual contact with two of his pupils who are eight years old at the time. With one boy, Brian, it’s a one-time affair and the boy blocks it completely in his memory.

       
lees verder


Portfolio - ’t Is genieten met de jongens van www.Boy.CheekyNature.com

Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat, ondanks de grote hoeveelheden surfers die de aan Gay News gerelateerde websites aandoen, een paar van de makers van dit tijdschrift toch in eerste instantie in het maken van de gedrukte versie zijn geïnteresseerd. Dat is geen enkel probleem omdat anderen het juist leuk vinden met internet in de weer te zijn. En het betekent ook niet dat die liefhebbers van drukwerk complete digibeten zijn, maar het heeft soms wel een enigszins eenzijdige gerichtheid op boeken en tijdschriften tot gevolg.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

“Maar je hebt niet helemaal ongelijk, grote meid van me, dat moet ik je eerlijk toegeven, als je beweert dat die lekkere rotbengels, die zo heerlijk in het stro steigerende en in het bos huilende hondjes en weerwolfjes, zo klein en zo fijn als ze zijn, niet ook soms monsterlijk grove mannetjesputters, niet ook soms hatelijk hitsige haantjes in de dop kunnen zijn. Die, als je ze ongetemd en ongebreideld en tomeloos hun gang laat gaan, te pas en te onpas hun peuterpiemels, hun brute baasjespiel proppen in alles wat los en vast zit en niet rusten voordat ze met hun woeste wolvenklauwtjes, met hun felle snotjongenstengels niet eerst alles naar de kloten en de filistijnen hebben geholpen en alles grondig verziekt en verstierd hebben wat ze op hun weg vinden."

       
lees verder


Aound Town - Afgeladen presentatie Homo-encyclopedie

Op 25 augustus vond de presentatie plaats van de eerste Nederlandse homo-encyclopedie. De belangstelling was zo overweldigend dat La Strada, waar het feestje aanvankelijk zou worden gehouden, veel te klein was, waardoor was uitgeweken naar Restaurant 1870 in de Spuistraat. Maar zelfs daar was het bomvol. Haast iedereen die gedurende de laatste decennia ook maar enige rol heeft vervuld in de Nederlandse homowereld was komen opdagen. Ongetwijfeld om meteen te kijken of ze door een lemma in de encyclopedie tot eeuwige roem zijn verheven.

       
lees verder


Problemen rond seksueel vertier in de buitenlucht

Met extra toezicht, snoeien, het laten woekeren van brandnetels en de aanleg van een mountainbikepad wil Het Twiske een eind maken aan “buitenseks.” Volgens een woordvoerder van het recreatieschap, even ten noorden van Amsterdam, hebben bezoekers steeds meer last van vooral mannen die in de bosjes seks bedrijven. Politie en justitie in Rotterdam zijn op zoek naar slachtoffers en getuigen van een reeks berovingen en afpersingen in en rond het Zuiderpark. Wisselende groepen van enkele tientallen jongeren, variërend in leeftijd van 11 tot zeker 18 jaar, hebben daar een waar schrikbewind gevoerd onder vooral homoseksuele mannen.

       
lees verder


Queer History - Een fotografische herinnering aan seksvriendjes in Sidi Bou Saïd

In het omvangrijke, afsluitende essay dat de ontdekkingsreiziger Richard Burton meegaf aan zijn in 1885 verschenen vertaling van The Arabian Nights ontvouwde hij zijn theorie over het bestaan van wat hij de “Sotadische Zone” noemde. Het kenmerk van deze geografische zone is dat homoseksualiteit er “populair en inheems [is], en in het ongunstigste geval als niet meer dan een pekelzonde wordt beschouwd.”

       
lees verder


Gerenoveerde Cockring nog spannender

Wie kent hem niet, disco de Cockring in Amsterdam? Gelegen in de roemruchte Warmoesstraat in het hartje van de warme buurt, met als buren de leerscene van Amsterdam. Maar de Cockring heeft altijd een eigen gezicht en een eigen stijl gehad en behouden in deze oude buurt, waar al honderden jaren vertier en seks de boventoon vieren.

       
lees verder


Style 2005-2006: Parijs

Het huidige straatbeeld waarin versleten jeans, sneakers, trainingsjacks en longsleeve T-shirts het modebeeld bepalen staat in schril contrast met wat de shows uit Parijs ons voorschotelen. Niets van dit alles is terug te vinden in de collecties voor 2005-2006. Daar wordt formal wear geprefereerd boven casual wear. Solide en functionele kleding van goede makelij. Creativiteit wordt ditmaal even “on hold” geplaatst. Daarvoor in de plaats klassieke en bekende kledingitems die commercieel verantwoord zijn in onzekere tijden met een dalende koopkracht. Het frivole karakter van de mode wordt steeds meer ingeruild voor harde moneybusiness. Want er moet uiteindelijk wel verkocht worden...

       
lees verder


Homoconsumentenbond onderzoekt Amsterdamse seksplekken

Het was al tijden niet meer zo vol geweest in de Amsterdamse bar The Web. Reden: de presentatie van de net opgerichte HomoConsumentenBond (HoCoBo) en vooral van hun onderzoek naar de kwaliteit van seksplekken in Amsterdam. Alles wat (hetero)pers was had zich gemeld bij de bar die wat die heteropers aangaat meestal wordt gemeden als de pest, want het is zo’n kroeg met een donkere kamer. Was dat misschien de reden dat de hetero-afvaardiging van de heteropers grotendeels bestond uit dames?

       
lees verder


Nieuwe folder Homomonument in elf talen verschenen

Op 5 september bestond het Homomonument precies achttien jaar en om dit te vieren besloten Pink Point, de homo-informatiekiosk op het monument, en het COC een nieuwe folder over het Homomonument in maar liefst elf verschillende talen uit te geven. De folder is gefinancierd door de Gemeente Amsterdam en geschreven door Thijs Bartels (auteur van Dansen op het Homomonument en redacteur van de onlangs verschenen Homo-encyclopedie van Nederland).

       
lees verder


Wilhelm von Gloeden en tijdgenoten bij Au Bonheur de Jour

In 1877 vestigde baron Wilhelm von Gloeden, afkomstig uit de lagere Pruisische adel, zich in Taormina op Sicilië. Geïnspireerd door zijn toen in Napels woonachtige neef Wilhelm (“Guglielmo”) von Plüschow wierp hij zich hier op de (mannen)fotografie, waarbij hij de plaatselijke jongens gebruikte als modellen voor zijn evocaties van een arcadische toestand waarin naaktheid, anders dan in zijn eigen Victoriaanse tijd, geen taboe was.

       
lees verder


Katrina stopt ‘Southern Decadence’, maar niet helemaal

Het zuiden van de Verenigde Staten heeft nooit voorop gelopen waar het de acceptatie en emancipatie van homo’s betreft. Een uitzondering vormde New Orleans, waar al meer dan dertig jaar “Southern Decadence” wordt georganiseerd, een groot homofeest waar vorig jaar meer dan 110.000 mensen op afkwamen.

       
lees verder


Het is tijd de mannen van de jongens te scheiden!

Een fraaie tekening van Nigel Kent op posters en flyers, maakt de leerheren er op attent dat de fameuze “Playground Parties” weer in aantocht zijn. Tijdens het laatste weekend van oktober kleurt Amsterdam zwart van het leer en rubber als deze door Leather Pride Nederland georganiseerde feesten plaatsvinden op een nieuwe, geheime locatie.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media