Back to Top
Zondag 26 Jan
86407 users - nu online: 1309 people
86407 users - nu online: 1309 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 167, juli 2005 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 342 februari 2020Film News

Achter de schermen

Zoals bekend zijn juli en augustus geen maanden waarin het filmaanbod overweldigend is. Daarom ditmaal veel nieuwtjes, onder andere over films die op stapel staan en voor als het weer mocht tegenzitten een beperkte keus van films die in juli in de bioscoop worden verwacht.

Borsten Lindsay Lohan aanstootgevend

Disney heeft de borsten van actrice Lindsay Lohan in Herbie: Fully Loaded digitaal kleiner laten maken, om zo te voorkomen dat mensen de familiefilm aanstootgevend zullen vinden. Tijdens de voorvertoning gaven sommige ouders uit het testpubliek aan dat ze Lohan’s personage Maggie Peyton te obsceen vonden.

       
lees verder


Shopping - Kenkichi, modieuze nieuwe Hotspot van Amsterdam!

Kevin Hiraki, een ondernemende jongeman, heeft sinds enige maanden een zeer originele modezaak op de Amsterdamse Zeedijk. Diverse beroemdheden hebben de weg naar deze hotspot in opkomst al gevonden. Zelfs de Italianen waren verkocht aan de origineel ontworpen kleren en accessoires. Volgend jaar wordt er een franchise-winkel in Milaan geopend. Kenkichi is een modezaak waar uitsluitend kleding zonder bekend label verkocht wordt. Binnenkomend in de zaak tref ik een bonte collectie kleding en accessoires aan. Ieder kledingstuk ziet er apart uit, het kost teveel moeite om alle kleren stuk voor stuk te bekijken. Maar de verleiding is er wel degelijk.

       
lees verder


Klisteerplezier - Laat het water maar stromen

Het klysma, ook wel darmspoeling of lavement geheten, behoort tot de schromelijk miskende anale genoegens. Ten onrechte. Door de eeuwen heen hebben heren - overal ter wereld, samen of solo - klysma’s toegediend. De goede oude Mark Twain zei het al in de negentiende eeuw: “If you really want to be moved, don’t read a book, take an enema.” Twain zal het met mij eens zijn geweest, dat als een klysma niet mogelijk is, het lezen van een boek over klysma’s als second best beschouwd kan worden. Alleen kon hij in zijn tijd (1835-1910) niet beschikken over een boek dat de hedendaagse lezer vele genoeglijke uren kan bezorgen en dat zijn uitspraak als motto heeft: David Barton-Jay’s The Enema As An Erotic Art And Its History, een prachtig uitgegeven en rijk geïllustreerd werk.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

‘Kijk,’ zei Danny, ‘daar gaan we klimmen. Ik heb deze route al een keer eerder genomen met een jongen van school. Hij is niet vreselijk moeilijk, hoor en je hebt er geen uitrusting voor nodig. We gaan eerst even langs dit pad omhoog en dan komt er een punt waar het ophoudt en vanwaar we echt over de rotsen naar de top gaan klauteren. Kom maar gewoon achter me aan en kijk maar waar ik mijn voeten neerzet.’ Al weldra liep het pad dood. ‘Denk je dat je het kan?’ vroeg Danny met een glimlach. ‘Ça marche?’ ‘Jawel,’ knikte Joris. Maar klimmen is natuurlijk heel wat anders dan lopen, Joris. Lopen doe je zonder erbij na te denken, dat wil zeggen dat je tegelijkertijd aan iets heel anders kunt denken.

       
lees verder


Portfolio - De man heeft ook een achterkant!

In de inleiding bij zijn onlangs verschenen boek “Rear View 2" schrijft de Amerikaanse fotograaf Steven Vaschon niet alleen dat hij, toen hij voor de eerste keer een boek met naaktfoto’s opensloeg, blij was dat een rode blos op een donkere huid moeilijk te zien is, maar ook dat de meeste mannenfoto’s zich vooral op de voorkant, op de “almachtige penis,” lijken te richten. Zijn boek is echter bestemd voor al die mannen die bij het zien van al die heerlijke mannelijke delen uitroepen: “Draai je om!” Hoewel zijn opmerking enigszins gechargeerd is, heeft Vaschon hier toch een punt.

       
lees verder


Wining And Dining - 1e Klas CS: de tijd staat (even) stil

Menig bezoek aan ons werelddorp begint en/of eindigt op het Centraal Station. Dit neo-gotische en neo-renaissancistische gebouw werd ontworpen door P.J.H. Cuijpers, samen met A.L. van Gendt en staat op 8687 palen. Hoewel de Amsterdamse Gemeenteraad destijds het station het liefst aan het Leidseplein zag, opende het onder enorme publieke belangstelling op 15 oktober 1889 aan het IJ haar deuren.

Op spoor 2B bevindt zich naast de koninklijke wachtkamer het Grand Café Restaurant 1e Klas. Wie heeft hier nog nooit afgesproken? Uit eten is óók, ik heb het in deze kolommen vaker geschreven, herinneren: met wie, waar, wanneer en wat. In deze omgeving ligt míjn nadruk op wie en wanneer.

       
lees verder


Strandleven - We gaan naar Zandvoort, al aan de zee

Al een eeuwigheid is Zandvoort het grote zwembad van Amsterdam. Stadse bleekneuzen gingen en gaan er naar toe om eens wat gezonde zeelucht op te snuiven. Vroeger reed er een speciale tram, nu pakken we de trein of, als het niet anders kan, de auto. Maar de laatste jaren heeft Zandvoort een slechtere naam gekregen. Met de auto niet te bereiken omdat nu net iedereen hetzelfde van plan was en er was ook geen rechtstreekse verbinding met de trein meer. Men werd verzocht in Haarlem over te stappen en daar loop je dan te zeulen met je strandspullen van het ene naar het andere perron. Maar gelukkig laat de N.S. deze zomer de rechtstreekse naar Zandvoort weer rijden.

       
lees verder


De erotische excessen van The Hun

In veel koffietafelboeken over mannen- dan wel homokunst heeft Tom of Finland zich ondertussen een plaatsje verworven. Er zou een aardige discussie te voeren zijn over de vraag waarom van alle homo-erotische kunstenaars juist Tom of Finland deze eer te beurt is gevallen. Een belangrijke factor daarbij zal ongetwijfeld de kwaliteit van zijn werk zijn, maar ik denk dat ook het feit, dat een groot deel van zijn oeuvre niet te veel excessieve seksuele uitspattingen laat zien, een rol speelt. Want hoewel ze door de maker zelf als pornografisch werden beschouwd is uit Tom’s tekeningen heel gemakkelijk een keuze te maken die voor het grote publiek niet al te schokkend is.

       
lees verder


Fashion - Swimwear 2005

Swimwear 2005 door Bernardo van Eekhout Zelfs het meest kleine kledingstuk, zoals de zwemslip, is aan tendensen onderhevig. Zo triomfeert voor deze zomer de gevaarlijk laag uitgesneden micro-mini-zwemslip. Het type “foute” zwemslip, veelal gedragen door te dikke mannen met overhangende buik. Nu dus bij vele designers hot. Gucci brengt minuscule zwemslips met het bekende dubbele G-logoprint of in vlinderprint met kleine ceintuurs. In mosterd of bruintinten. Om het geheel wat te verhullen zijn er bijpassende, oversized kaftans die met lederen biezen zijn afgezet. En die kunnen dan weer mooi in de extra grote schoudertassen in matching print met die van de zwemslips.

       
lees verder


Het failliet van Amsterdam als Gay Capital

Chris Crain was niet de eerste en zal ook niet de laatste homo zijn die bespuugt, uitgescholden en in elkaar geslagen is in wat ooit genoemd werd de “Gay Capital” van Europa. Over de opmars van de islam en de onwil of onmacht van de politiek de Amsterdamse burger te beschermen.

Chris Crain liep op Koninginnedag met zijn vriend hand-in-hand door de Leidsestraat toen hij opeens door een zevental jongens met een Marokkaans uiterlijk in elkaar werd geslagen onder het uitroepen van de kreet “fucking fags.” Hij deed aangifte bij de politie die de gebeurtenis verder niet naar buiten bracht “omdat het niet belangrijk genoeg was.” Of lag de zaak te gevoelig en wilde men het niet naar buiten brengen? In ieder geval had men buiten de waard gerekend, want het slachtoffer bleek hoofdredacteur te zijn van The Washington Blade, een invloedrijk homoblad in Amerika, waarin hij toen maar zelf zijn verhaal deed over de gebeurtenissen in Amsterdam.

       
lees verder


Publicaties maken homoseksualiteit bespreekbaar in het onderwijs

Op 26 mei droeg het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het Receptenboek Homoseksualiteit in het Onderwijs en een conferentieboek over aan de minister van Onderwijs, Maria van der Hoeven. Deze twee publicaties zijn verschenen in het kader van Enabling Safety for LesBiGay Teachers, een gezamenlijk project van COC Nederland, de Algemene Onderwijsbond (AOb) en het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS). De inzet van dit project is aandacht voor homoseksualiteit op scholen en de veiligheid van homoseksuele leerlingen en onderwijspersoneel.

       
lees verder


Lost de fruitvlieg het geheim van homoseksualiteit op?

Om de een of andere reden vinden veel mensen het een interessant vraagstuk of homoseksualiteit aangeboren dan wel aangeleerd is. Als één van de bewijzen voor de eerste optie wordt vaak verwezen naar het feit dat homoseksualiteit ook in het dierenrijk voorkomt. Inderdaad lijkt een groeiende hoeveelheid wetenschappelijke gegevens erop te wijzen dat homoseksualiteit genetisch is bepaald. In een onlangs in het tijdschrift “Cell” gepubliceerd artikel tonen Barry J. Dickson en Ebru Demir van het Oostenrijkse Instituut voor Moleculaire Biotechnologie aan dat het baltsgedrag van de fruitvlieg door één gen wordt bepaald terwijl het toch bestaat uit een ingewikkeld patroon van trippelen, zingen, vleugelbewegingen en likken. Dit gen is bij mannelijke en vrouwelijke vliegen verschillend.

       
lees verder


Elton John en David Furnish gaan officiële verbintenis aan

In november vorig jaar nam het Britse House of Commons een wet aan die het mogelijk maakt dat paren van hetzelfde geslacht zich als partners laten registreren. Daarmee krijgen ze grotendeels dezelfde rechten als getrouwde paren, hoewel deze verbintenis geen homo-huwelijk mag heten. Een parlementslid zei in dit verband: “Dit is in feite een homoseksueel huwelijk onder een andere naam, maar de regering is, op grond van politieke motieven, vastbesloten het geen homo-huwelijkswetgeving te noemen omdat ze de publieke opinie niet van zich wil vervreemden.” De wet wordt op 5 december van kracht en paren die hun partnerschap willen laten registreren moeten dat vijftien dagen daarvoor publiek bekend maken.

       
lees verder


Jelle Houtsma nieuwe voorzitter Hiv Vereniging Nederland

De Algemene Ledenvergadering van de Hiv Vereniging Nederland heeft op 21 mei Jelle Houtsma tot nieuwe voorzitter gekozen. Jelle Houtsma was door het bestuur van de vereniging als nieuwe voorzitter aan de leden voorgedragen. Tijdens de ledenvergadering benadrukte Houtsma dat de Hiv Vereniging een vereniging is die staat of valt met het vele werk van de vrijwilligers. Hij bedankte hen voor hun jarenlange inzet met de woorden: “U heeft er in eendrachtige samenwerking voor gezorgd dat de vereniging staat als een huis. Als voorzitter zal ik blijven kiezen voor die eendrachtige samenwerking.”

       
lees verder


Kort Nieuws

KLM Italië neemt Gay Map Amsterdam van Gay News als voorbeeld

Blijft het sukkelen met de Nederlandse adverteerder, de Italiaanse vestiging van de KLM pakt het voortvarender aan en heeft nu het voortouw genomen. Het bedrijf heeft besloten de Gay Map Amsterdam, die al jaren wordt verzorgd door Gay News en Gay Amsterdam in een Italiaanse vertaling aan te bieden en in Italië te verspreiden. Dit is natuurlijk prachtige promotie in Italië voor Amsterdam en de daar gevestigde ondernemers. Zoiets is ook hard nodig na alle negative publiciteit over onze hoofdstad.

       
lees verder


Opwindende heropening Drake’s

Na een verbouwing die zo’n drie maanden in beslag genomen heeft is het dan eindelijk zover: Drake’s aan het Amsterdamse Damrak heropent met een spetterend feest zijn deuren. Het was dan ook geen kleine opknapbeurt van een kwastje hier en daar, nee de winkel is werkelijk grondig vernieuwd. Eigenlijk is het een geheel nieuwe winkel geworden. Al vijftien jaar staat Drake’s op het Damrak voor gezelligheid midden in de stad. De zaak is zeer laagdrempelig omdat het van buitenaf “gewoon een souvenirwinkel” lijkt. De collectie bestaat uit alles wat homo-zijn spannend en erotisch maakt, van films en toys tot gay souvenirs. En je kunt erop rekenen dat de heropening van Drake’s uitbundig wordt gevierd! Kom kijken, het kost je niets!

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


Club YOLO


Amsterdam newest Gay Club

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media