Back to Top
Zondag 26 Jan
86407 users - nu online: 1307 people
86407 users - nu online: 1307 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 160, december 2004 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 342 februari 2020Yoko Ono muzikaal op de bres voor het homo-huwelijk

Elizabeth Taylor, ongeëvenaard ervaringsdeskundige op het gebied van huwelijk en scheiding, zei het ooit zo bondig: “Ik zie niet in waarom twee mensen van dezelfde of de andere sekse tegenwoordig nog behoefte hebben om met elkaar te trouwen.” Ondanks deze wijze woorden lijkt het homo-huwelijk momenteel echter het belangrijkste onderwerp dat de Amerikaanse homobeweging bezighoudt. Het heeft er veel van weg dat deze prioriteitsstelling als een boemerang is teruggekeerd naar de voorstanders van het homo-huwelijk.

       
lees verder


Internet - Spyware, de hedendaagse plaag van internet

Zonder dat PC-gebruikers er erg in hebben, worden ze in de gaten gehouden. Marketingbedrijven plaatsen zonder toestemming en zonder medeweten van de internetgebruiker allerlei spionagesoftware op computers. Deze “spyware” houdt precies in de gaten wat je computergedrag is. De sites die je bezocht hebt, de dingen die je daar gedaan hebt en de producten die je hebt gekocht. Maar niet alleen dat, ook je privacy is in het geding. Er zijn programma’s in omloop die nog veel meer informatie over je naar buiten brengen en die zonder dat je het weet op je computer worden geïnstalleerd.

       
lees verder


Portfolio - Makulino

Het gebeurt niet vaak dat een nieuwe mannenfotograaf zich met een fraai fotoboek presenteert. Helaas lijken de paar uitgevers die zich in dit soort fotoboeken specialiseren liever terug te vallen op kunstenaars van wie eerder werk al succesvol is gebleken, dan nieuw talent een kans te geven. Het was daarom een grote verrassing toen ons onlangs een exemplaar bereikte van Maskulino door Páriz, een Mexicaanse fotograaf die, naar het zich laat aanzien, deze keuze uit zijn foto’s zelf heeft uitgegeven.

       
lees verder


Kort Nieuws

Statenleden willen meer aandacht voor Willem Arondéus

Klaas Breunissen en Meino Schraal, lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland voor respectievelijk Groenlinks en het CDA, hebben voorstellen gedaan om de kunstenaar en verzetsstrijder Willem Arondéus te eren met een jaarlijkse lezing met debat over actuele maatschappelijke thema’s. Bovendien willen ze dat er in 2005, als Nederland zestig jaar van het Duitse juk is bevrijd, een tentoonstelling wordt gewijd aan Arondéus, die in het verzet zijn leven liet.

       
lees verder


Kort Nieuws

Einde GayToday.com niet definitief!

Wie regelmatig op de hoogte wil blijven van homonieuws kan daarvoor vertrouwen op verschillende internetsites. Vanaf 2 februari 1997 konden geïnteresseerden bijvoorbeeld - vooral voor Amerikaanse aangelegenheden - terecht bij GayToday.com, een internet-magazine dat niet uitsluitend nieuwsberichten bracht, maar ook achtergrondverhalen en interviews. Onlangs moest redacteur Jack Nichols echter meedelen dat deze gratis website (die ondeerdeel uitmaakt van van de gay adult site Badpuppy.com) vanwege financiële omstandigheden gestaakt moet worden.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

Zovsky bracht de camionnette tot stilstand en toeterde drie keer overbodig om de aandacht van de roodharige jongen te trekken. In zijn achterspiegel zag hij hem zijn knapzak oppakken en naar hem toe hollen. Drie hartslagen bonkten in zijn keel met een heftigheid die zijn gedroom aan flarden scheurde. Had zijn uur geslagen? ‘Hoi, waar ga je heen?’ vroeg Zovsky, terwijl hij een glimlach trok. ‘Naar Montélimar, en u?’, antwoordde de roodharige ook iets buiten adem. ‘Nou, ik ook, dat komt goed uit, stap maar in.’ Zou de jongen hem herkend hebben en zich daarom wat ongemakkelijk voelen? Vooral aardig doen, hem aan het praten, aan het lachen brengen. Niet te plakkerig overkomen, maar zonder vragen ging dat niet. Wat doe je in het leven (ja, wat doet een mens eigenlijk in het leven?), waar ga je naartoe, wat doet je vader, waar houd je van? Dat alles moest vermeden worden. Daarmee riskeerde je alleen maar dat hij in zijn schulp kroop: woorden waren een bron van misverstand.

       
lees verder


Fashion - Steel Icon styled by Maik de Boer

“Uw naam staat niet op de gastenlijst,” zei de keurig in pak gestoken ontvangstjongen tegen me. De rode loper had ik inmiddels al betreden met mijn uitnodiging in mijn hand. Via e-mail had ik echter toch te kennen gegeven dat ik graag bij de presentatie aanwezig wilde zijn. Gelukkig mocht ik gewoon doorlopen. Eenmaal binnen blijk ik één van de eerste genodigden te zijn. Niet veel later komt, geheel onverwachts, Frans Molenaar naast me zitten op het roze bankje. Hij is in gezelschap van mede-couturier Paul Schulten.

       
lees verder


Keizer Dale verklaart Australië de oorlog

Op 13 september 2004 heeft keizer Dale van het Gay Kingdom in Oceanië Australië formeel de oorlog verklaard. Het keizerrijk heeft zich hiermee officieel afgescheiden van Australië. De onafhankelijkheid is gebaseerd op de stelling dat Australië zich schuldig maakt aan “onterechte verrijking” door de huwelijkswetgeving zodanig te wijzigen dat homoseksuele paren die in het buitenland zijn getrouwd, deze verbintenis niet kunnen laten legaliseren. De wet over “onterechte verrijking” stelt namelijk: “Als iets onterecht wordt weggenomen moet er voor compensatie worden gezorgd.”

       
lees verder


Colum - Geschokte Ministers

Ik herinner me nog goed de gezichten van de politici toen onze Pim vermoord werd. Met bleke, afgetrokken bekken stonden ze om het hardst te roepen wat we moesten doen en dat was: vooral rustig blijven. Hetzelfde geleuter hoorden we toen Theo van Gogh de strot werd doorgesneden, met dit verschil dat het nu wat dichterbij kwam. En al zeiden ze het niet hardop, die Fortuyn was wel heel lastig voor het Haagse inteeltwereldje dus opgeruimd was netjes. Nederland had zijn onschuld verloren, hoorden we nog wat mompelen, maar verder was het een rimpeling in de Haagse Hofvijver.

       
lees verder


Zuid Afrika - Kaapstad

Als Zuid-Afrika ‘s werelds ‘Rainbow nation’ is, dan is Kaapstad haar ‘reigning queen’!

In de zeventiende eeuw werd Zuid-Afrika gekoloniseerd door de Engelsen en de Nederlanders. Omdat de Engelsen de Nederlanders - ook wel “Boers” of “Afrikaner” genoemd - domineerden werden er twee nieuwe kolonies opgericht genaamd Oranje Vrijstaat en Transvaal. Juist hier bleken zich diamantmijnen te bevinden, wat resulteerde in een invasie door de Engelsen, de “Boer Oorlog” genaamd. Hierdoor werden deze kolonies onafhankelijk van de Engelsen.

       
lees verder


Pink Point Chit Chat

Peter Zwart, gemeenteraadslid voor GroenLinks, heeft afgelopen augustus het college van B en W gevraagd om het informatiebord van het Homomonument te vervangen. Het huidige bord geeft informatie in drie talen en hangt tegen de kadereling naast de krul. Zwart wenste een bord op een plek die meer opvalt en met informatie in meerdere talen (inclusief Arabisch, Duits, Japaans, Spaans, Italiaans en Turks). Het College heeft geweigerd.

       
lees verder


Fitness - Tien voedingsmiddelen die spieren doen groeien

Hoe belangrijk training ook is, het is slechts een klein deel van het grote geheel dat zorgt voor succes en voortgang bij bodybuilding. Een veel groter percentage van dat geheel wordt in beslag genomen door voeding. Voeding vormt veruit de belangrijkste factor voor succes danwel mislukking bij het bodybuilden, en eigenlijk ook voor elk ander fitness-programma. In dit artikel zal ik een basisvoedingsprogramma uit de doeken doen. Met dit programma ben je in staat je dagelijkse behoefte aan proteïnes (eiwitten), koolhydraten, vetten en calorieën vast te stellen.

       
lees verder


Film Nieuws

Ben Affleck wil af van actierollen

Ben Affleck heeft bekend gemaakt nooit meer in een actiefilm te willen spelen. De acteur heeft er geen zin meer in om de stoere kerel uit te hangen in uiterst gewelddadige films. Affleck schitterde ooit in de actiefilms Armageddon (1998), Daredevil (2003) en Paycheck (2003). Maar vanaf nu wil hij zich gaan richten op zijn komische kwaliteiten en vooral in komedies spelen. Of Affleck hiermee wel zo'n verstandige beslissing neemt is zeer twijfelachtig. Zijn twee laatste komedies flopten namelijk gigantisch.

       
lees verder


Fado krijgt hernieuwde gloed met Telmo Pires

Over het ontstaan van de Fado Cantado bestaan verschillende theorieën. De meest gehanteerde is dat de Moren hun muziek meenamen naar Portugal, aanhangers van die theorie wijzen op de melancholie en het verdriet die zo kenmerkend zijn voor deze muziek. Volgens anderen waren het de matrozen die de muziek van Braziliaanse slaven meebrachten van hun reizen, zij wijzen op het thema van de zee en verre landen dat opduikt in de eerste liederen: zo wordt in het lied “O Barco Negro” (de zwarte boot) letterlijk gezongen over een “sanzala” (slavenverbijf).

       
lees verder


Wining & Dining - Lieve: Belgische Gastvrijheid

Wie herinnert zich niet z’n eerste buitenland? Voor mij was dat lang, lang geleden België. De lieflijke Ardennen waren weliswaar geen bergen, maar toch een stuk hoger dan de duinen aan onze kust. In Antwerpen en Gent kon ik later genieten van een prettig soort chaos en het sensuele Vlaamse taaltje. En dan natuurlijk de Belgische keuken. Een ideale combinatie van natuurlijkheid en verfijndheid, met een bourgondisch accent. Hoogste tijd om Lieve weer eens te bezoeken.

       
lees verder


Faubourg - Marcel Joosen

Op zondagmiddag 28 november wordt in Galerie Faubourg een expositie geopend met beelden van Marcel Joosen. Het thema in het Joosen’s werk is overduidelijk de man; het mannelijk naakt en het mannenportret in al hun facetten. Naast het belangrijkste thema is de man ook Joosen’s voornaamste bron van inspiratie. Afrikaanse mannen met wie hij kennis maakte door zijn contacten in asielzoekerscentra en mannen in zijn vriendenkring staan model en zijn het uitgangspunt voor zijn beelden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media