Back to Top
Woensdag 22 Jan
86405 users - nu online: 1319 people
86405 users - nu online: 1319 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 159, november 2004 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 341 januari 2020Fashion Report - Punto Blanco

Punto Blanco staat voor comfort en verleiding. Sublieme Spaanse ondermode die is uitgevoerd in delicate materialen waardoor het verleidelijk aanvoelt. Door de verschillende ranges is er voor ieder moment of aangelegenheid wel een andere slip of boxershort voor handen. Voor winter 2004-2005 loopt de keuze van Future Range tot City Range... uitgebreide keuzes voor iedere persoonlijkheid. Mix & match opties om er zo je eigen draai aan te geven.

       
lees verder


Een belangrijke maar eenzijdige mondiale geschiedenis van homoseksualiteit

Louis Crompton’s boek Homosexuality and Civilization is het resultaat van meer dan twee decennia onderzoek op het gebied van homogeschiedenis. De auteur is het meest bekend door zijn Byron and Greek Love (1985) en zijn ontdekking van de verhandelingen van Jeremy Bentham over wettelijke hervorming en homoseksualiteit. In zijn nieuwe boek richt hij zich op de westerse geschiedenis van de oude Grieken tot aan de Franse Revolutie en het bevat hoofdstukken over Judea, China en Japan, terwijl een alinea is gewijd aan liefde in het middeleeuwse Arabische Spanje.

       
lees verder


CD News

Aventura - Love and Hate

Veel import-cd's zijn nogal prijzig, maar producent Walboomers brengt in eigen beheer veel import-cd's hier opnieuw uit, waardoor de prijs ineens een euro of vijf lager komt te liggen. Allemaal vreemde muziek die ze uitbrengen? Nee hoor, wat te denken van de nieuwe cd van Aventura, Love and Hate - onlangs verschenen bij Walboomers. Op Love and Hate kunnen we weer genieten van de warme stem van Anthony. Het nummer "Hermanita" zien we regelmatig voorbijkomen bij The Box.

       
lees verder


Kom, sping dan, Markies

Toen de grote jongens eenmaal terug waren uit het zwembad, verspreidde het nieuwtje van de militaire oefeningen zich als een lopend vuurtje. Op de slaapzaal deden de meest fantastische verhalen de ronde, alsof een leger van Rambo’s en Exterminators hun kamp in de buurt hadden opgeslagen. ‘Ze gaan raketten lanceren!’ siste Paulard tegen zijn bedgenoot, een robuuste jongen die naar naam Franck luisterde. ‘En ze gaan ondergrondse tunnels graven’ legde deze er nog een schepje bovenop. ‘Ik wil zien wat ze uitvoeren,’ kondigde Paulard vastbesloten aan.

       
lees verder


Wining & Dining - Toscanini: een beetje verliefd

Griekenland is de bakermat van de Europese beschaving. Dus gaan we op deze plaats beslist eens een Grieks restaurant bespreken. En de Fransen koken heerlijk klassiek, zonder remmingen. Als je iemand in Frankrijk bezoekt, betekent dat bijna altijd inclusief een feestmaal. Terwijl in ons polderland de opmerking “we gaan eten” juist betekent “wil het bezoek afscheid nemen.” Maar deze keer kies ik voor mijn lievelingskeuken: authentiek Italiaans.

       
lees verder


Portfolio - Wat zijn Jongens toch heerlijk!

Ik had nog maar vijf minuten in het boekje Lads gebladerd of ik wilde al een loflied aanheffen op de Jongen. Op zijn verleidelijke ogen en zijn tedere, kusbare mond. Op zijn haartjes en zijn nek. Op zijn oortjes. Op de jeans die hem omhult. Op zijn spieren. Op zijn borstkas, zijn buik, zijn ballen en zijn pik. Op zijn billen ook. En op zijn kwetsbaarheid en zijn arrogantie. Op zijn stralende glimlach en zijn melancholieke blik. En op zijn vermeende onschuld. Op zijn geilheid. Kortom: op de Jongen.

       
lees verder


Manfred Langer en de opkomst en ondergang van de iT - 13 mei 1952 - 21 november

Bijna onophoudelijk hoor je de opmerking dat er momenteel zo weinig te doen is en, vooral, dat het vroeger allemaal zoveel beter en leuker was. Met dat vroeger bedoelen ze dan zo’n tien à vijftien jaar geleden, toen zeker Amsterdam volgens velen een bruisende stad was, waar alles kon en alles mocht. Spreken we over zo’n vijftien jaar geleden dan kun je niet om de naam Manfred Langer heen, die toen menige krant en menig televisieprogramma haalde met zijn eigen levensstijl maar vooral ook met zijn activiteiten om Amsterdam “op de kaart te zetten.” Het leek wel of alles wat hij aanraakte in een succes veranderde.

       
lees verder


Sport - Kispet op de koffietafel

“Kispet” is het woord voor de leren kniebroek die worstelaars bij het traditionele Turkse olieworstelen dragen. Fotograaf Lawrence Grecco reisde naar de stad Edirne in Noord-West Turkije en maakte daar foto’s van het worstelevenement Kirkpinar. Apollon Press uit New York gaf de foto’s uit in een goed verzorgd koffietafelboek: Turkish Wrestling. De lezer treft op elke pagina wel een kispet aan, waar boven zich een, al dan niet behaarde, glimmende buik welft.

       
lees verder


Pink Point Chit Chat in gesprek met Gert Hekma

Dit jaar verscheen van Gert Hekma, docent homostudies aan de UvA, het boek Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd bij uitgeverij Meulenhoff.

Nederland is nu een van de meeste tolerante landen ter wereld qua homoseksualiteit, maar tweehonderd jaar geleden stond hier nog de doodstraf op. Welke redenen geef je voor deze ontwikkeling?
“Nederland raakte tijdens de seksuele revolutie in een stroomversnelling. We hadden het geluk dat de orthodoxe kerken (katholieken en gereformeerden) in die tijd juist welwillend tegenover homo-emancipatie stonden.

       
lees verder


Huilen in subsidieland

Onlangs verbijstering alom over de actie van wat zwarte en christelijke scholen die de “Expreszo” via de post toegestuurd kregen en deze geweigerd hebben. Voor wie het niet weet, het volgende. “Expreszo” is een jongerenblad dat niet aansloeg en nu via een stichting met COC-bestuursleden geld krijgt toegeschoven van datzelfde COC en zich vervolgens beklaagt dat het COC een vinger in de pap wil hebben. Dat zichzelf vervolgens via subsidies verkoopt aan de regeringspartijen. Een bekende CDA-truuk om een vinger in de pap te houden, want niet voldoen aan de subsidie-eisen betekent geen subsidie, dus geen blad meer.

       
lees verder


Vamos a España!

Na de meest natte augustus die ons kikkerlandje ooit heeft meegemaakt, vond ik het welletjes. Ik wilde nog wat zon, mooie mannen en wat cultuur. Vandaar dat ik half september het internet opdook om nog voordelig en snel een zonnige bestemming te vinden. Na wat browsen was de keus snel gemaakt: een stedentrip in Spanje.

       
lees verder


Sepp of Vienna bij Mister B

Te zien bij Mr B - Gepekeld en... ongezouten, een expositie met spannende fine art prints van Sepp of Vienna. Sepp of Vienna is de artiestennaam van Sepp Engelmaier, die afkomstig is uit het noorden van Beneden Oostenrijk, maar ondertussen domicilie in de hoofdstad van dat land heeft gekozen, waar hij grafische kunsten aan de “Graphische” studeerde en momenteel werkt als fotograaf, grafisch ontwerper en kunstenaar. Van jongsaf was tekenen zijn grootste passie en kracht.

       
lees verder


LoveDance besluit Wereld Aids Dag

Op woensdag 1 december presenteert een breed scala aan Amsterdamse organisaties voor de tweede maal LoveDance, het spectaculaire slotakkoord van de actieweek Take Care - Living PositHiv. Vorig jaar kwam deze unieke coalitie voor het eerst samen om na Wereld Aids Dag ook de daaropvolgende Nacht tot een aansprekend fenomeen te maken. Na het succes van 2003 belooft de tweede editie van dit Aidsfonds-benefiet opnieuw een weergaloos evenement te worden met vele optredens en veel, heel veel muziek.

       
lees verder


Test uw sex drive: online-enquête over het seksuele verlangen van mannen

Met de opkomst van de hiv-epidemie richtte veel onderzoek naar de seksualiteit van homomannen zich specifiek op risicogedrag. Hierdoor bleven andere aspecten, zoals seksuele verlangens, sterk onderbelicht. Om hierin verandering te brengen is het Instituut voor Psycho Social Research (i-psr) een nieuw online onderzoek gestart. Dit onderzoek, dat is opgezet door dr. John de Wit en dr. Philippe Adam en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht en GG&GD Amsterdam, is bedoeld voor mannen die seks hebben met mannen.

       
lees verder


Willem Oltmans 1925-2004

Nederland is weer een stukje saaier geworden. Kort na elkaar ontvielen ons de drankzuchtige, treurige blues brother André Hazes en de kakkineuze relnicht Willem Oltmans. Oltmans kwam in 1925 ter wereld als telg van een zeer welgestelde, upper class familie, een feit dat hij niet onder stoelen of banken stak. Zo zei hij in een interview met de Volkskrant ooit: “Jij hoeft mij niet te zeggen wat beschaafd is. Beschaafd ben ik van geboorte. En geboorte is niet te koop, zoals je weet.”

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media