Back to Top
Woensdag 22 Jan
86405 users - nu online: 1328 people
86405 users - nu online: 1328 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 144, augustus 2003 (8)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 341 januari 2020Jordaan laat bloemenzaak niet gaan

Er zijn al heel wat lofliederen op de Amsterdamse Jordaan geschreven en gezongen. En ook in de literatuur komt de bijzondere saamhorigheid van deze van oorsprong volkswijk regelmatig voor. Decennia lang droeg de echte Jordanees achter de roze vitrage en onder de schemerlamp met franje het hart altijd op de goeie plek. In de ophemelende verhalen over Nederlands meest bekende buurt werd voor het gemak altijd voorbijgegaan aan de enorme sociale controle die die samenhing met zo dicht op elkaar wonen.

       
lees verder


De verhoorkelder (17)

Henderson stapte naar voren. Nerveus bewegend met zijn handen, keek Martin de blonde agent aan. Deze man zou hem behoorlijk pijn kunnen doen. Henderson ging met gespreide benen staan. “Kus m’n laarzen”, zei hij. Martin kroop naar de agent toe. Hij kuste eerst de linkerlaars, toen de rechter. “Doe m’n laarzen en sokken uit.” Toen Martin de zware laarzen van de agent uittrok kwam de sterke geur van Hendersons sokken hem tegemoet. “Sokken in je mond”, vervolgde de agent. Martin slikte. Hij probeerde iets te bedenken om de opdracht niet uit te voeren. Henderson sloeg hem zo’n vier, vijf keer op het hoofd. “Doe wat ik zeg!”

       
lees verder


De Nederlandse schatkamer van mannenkunst

Vanaf 27 juli en dus ook tijdens het Gay Pride weekend in Amsterdam exposeert Peter Colstee in Galerie Faubourg zijn nieuwe schilderijen onder de titel “Walls & Waters”. Steeds sterker manifesteert deze Amsterdamse galerie zich als de Nederlandse schatkamer van mannenkunst. Het mag dan lijken alsof Faubourg er zomaar plotseling is -twee jaar geleden werd de galerie annex antiekwinkel aan de Overtoom 426 geopend- er is een investering van jaren aan voorafgaan.

       
lees verder


Film Review

Piedras .. een toekomstige klassieker

Tijdens het festival van de recente Spaanse film dat dit jaar voor het eerst in Amsterdam plaatsvond, stond Piedras van Ramón Salazar maar een paar keer geprogrammeerd. Gelukkig is de adembenemende film nu opnieuw te zien. Regisseur Salazar (1973) werd met zijn film genomineerd voor de Goya (Spaanse Oscar) en voor de Gouden Beer op het festival in Berlijn. Het regiedebuut is dan ook onvergetelijk, alleen al omdat de vijf door elkaar lopende verhalen het schoeisel van vijf vrouwen als uitgangspunt nemen. De vijf vrouwen, die worstelen met het leven, worden aan de kijker voorgesteld via de schoenen die ze dragen.

       
lees verder


De aantrekkelijke jongens van Thorsten Horvath

De mannen die De Man als fotografisch lustobject tot grote hoogte hebben gevoerd, zoals Bruce Weber en Greg Gorman, heb-ben ondertussen oog in oog met Abraham gestaan. Dat wil niet zeggen dat ze de camera meteen aan de wilgen zullen hangen, maar wel dat er ondertussen velen staan te dringen hen op te volgen.

       
lees verder


From Moscow with Love

Toevallig was het, toen we op donderdag 13 juni in Moskou aankwamen, net de viering van het twaalf-jarig bestaan van de nieuwe federatie Rusland. De enorm brede Twersky Boulevard, waarop normaal over twaalf banen het verkeer scheurt, werd op deze dag ingenomen door duizenden wandelende Moscovieten en toeristen die de massale festiviteiten op het Rode Plein kwamen bijwonen. Vooral de soldaten vormden een mooie start voor onze verkenning van Moskou's Gay Life.

       
lees verder


Hooggerechtshof Verenigde Staten maakt eind aan discriminerende sodomiewetten

Toen op 4 juli 1776 de toen nog dertien Verenigde Staten van Amerika besloten zich af te scheiden van moederland Engeland, noemden de vertegenwoordigers van deze staten in de tweede alinea van de Onafhankelijkheidsverklaring het een "vanzelfsprekende Waarheid" dat "alle Mensen gelijk geschapen zijn" en dat ze bepaalde onvervreemdbare rechten hebben, waaronder "Leven, Vrijheid, en het Zoeken naar Geluk".

       
lees verder


Teigetje en Woelrat

Twee jongens die zich uitsluitend toeleggen op het vervaardigen van kleding op hoogwaardig niveau. Via hun collectie laten ze hun eigen handschrift zien en drukken hiermee een duidelijke stempel op de Nederlandse mode. Linnen, wol en suede als persoonlijke instrumenten om de garderobe voor de man-jongen op hun eigen traditionele manier te bespelen. Ook de nationale pers is hiervan op de hoogte en ze was talrijk vertegenwoordigd bij de show van afgelopen april. Gay News ook en zat ditmaal op de eerste rij ...

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media