Back to Top
Donderdag 02 Apr
86425 users - nu online: 822 people
86425 users - nu online: 822 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 342, februari 2020 (22)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april 2020Roddel nieuws: ook leuk om te weten

"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

       
lees verder


Twintig procent leidinggevenden zou niet snel transseksueel in dienst nemen

Ongeveer 1 op de 5 leidinggevenden in Nederland zegt niet snel een transseksueel in dienst te nemen. Hiermee ligt de acceptatie een stuk lager dan die van bijvoorbeeld homoseksuelen.

       
lees verder


't Mandje, het oudste gay café van Nederland

Ach ja, stropdassen worden niet meer afgeknipt, maar het grote slagersmes dat tante Bet van Beeren daarvoor gebruikte is nog steeds te bewonderen. Ik zit in ’t Mandje, de oudste homokroeg in Nederland en ondertussen ook een museum, want het woongedeelte van Bet is nog altijd te bewonderen en in dezelfde staat.

       
lees verder


Logement, een poëtische uitwisseling tussen twee dichters

Twee vrienden. Twee generaties. Twee gay-columnisten. Twee dichters. Twee werelden. Eén bundel. Acteur en schrijver Jan-Simon Minkema en dichter Rick van der Made presenteerden afgelopen maand hun gezamenlijke dichtbundel Logement.

       
lees verder


Sprankje hoop voor meeroudergezinnen

Er is weer een sprankje hoop voor meeroudergezinnen die wachten op een regeling voor meerouderschap en -gezag. De Tweede Kamer wil dat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) oplossingen gaat zoeken voor de knelpunten die een regeling voor meerouderschap in de weg zouden staan.

       
lees verder


Lugubere Grindr-moord

Een date via homo-app Grindr is voor de 25-jarige Kevin Bacon fataal afgelopen. Hij werd thuis bij moordverdachte Mark Latunski (50) neergestoken, opgehangen en zelfs deels opgegeten.

       
lees verder


Spijkerbar: de spijker op zijn kop slaan

Kunst, theater en cultuur verenigen zich door elkaar heen in het typische grachtengordel-café Spijker in de Kerkstraat. De Spijker Bar is de oudste, de meest vriendelijke en attitude-vrije gaybar in Amsterdam en opende zijn deuren in 1978.

       
lees verder


Jaaroverzicht 2019

Nieuws komt snel en gaat ook weer net zo snel. Alleen het “GROTE” nieuws blijft hangen. Maar het kleinere nieuws met vaak net zo zoveel leed en verdriet voor betrokkenen vergeten we net zo snel als de volgende ellende zich weer aandient, daarom traditie getrouw het overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar op dat we niet vergeten.

       
lees verder


Homo- en biseksuele jongeren twee keer zo vaak online gepest

Homo- of biseksuele jongeren worden meer dan twee keer zo vaak online gepest, gestalkt of bedreigd, als heteroseksuele jongeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

       
lees verder


Wat is er het afgelopen jaar in Duitsland eigenlijk voor homo’s veranderd?

Nadat ik de confetti uit mijn haar had gehaald en moedig een maand zonder alcohol heb proberen vol te houden, is er eindelijk tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Uiteindelijk is de tijd om terug te kijken nooit zo beschouwelijk als deze te boek staat.

       
lees verder


Cultuurtip: eigentijdse opera Bruid te koop!, een sprookje vol seks en humor

De Nederlandse Reisopera toert van 14 maart t/m 25 april door het land met Bruid te koop!, een volwassen sprookje vol seks en humor.

       
lees verder


Controversiële film over Jezus mag toch op Netflix Brazilië

Anders dan de rechtbank in Rio de Janeiro, vindt het Braziliaanse Hooggerechtshof dat een komedie met een homoseksuele Jezus niet van Netflix moet worden verwijderd.

       
lees verder


Een van de grootste Amerikaanse kerken splitst over homostandpunt

Omdat ze het onderling niet eens kan worden over het standpunt van de kerk over homoseksualiteit, heeft de leiding van de United Methodist Church (UMC) voorgesteld om de kerk op te splitsen.

       
lees verder


Nieuw onderzoek naar situatie LHBTI’s Iran

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) laat nieuw onderzoek doen naar de situatie van LHBTI’s in Iran. Dat is van groot belang voor LHBTI’s uit dat land die hier asiel vragen. De staatssecretaris deed de toezegging aan de Tweede Kamer tijdens een debat over het asielbeleid.

       
lees verder


China kleine stap voorwaarts inzake homohuwelijk

China heeft onlangs een kleine stap gezet in de erkenning van het homohuwelijk en activisten in het land zijn optimistisch. Een orgaan van het hoogste niveau van staatsmacht van de provincie, het Nationale Volkscongres, heeft publiekelijk verzoekschriften erkend om de gelijkheid van het huwelijk te legaliseren.

       
lees verder


P.C. Hooftprijs 2020 voor Maxim Februari

De P.C. Hooftprijs 2020 voor het oeuvre van Maxim Februari is toegekend op voordracht van een jury bestaande uit Marian Donner, Odile Heynders, Lotte Jensen, Jan de Roder (voorzitter) en Stephan Sanders.

       
lees verder


Homootje genezen

Ik weet niet hoe het U vergaat als u op het afgelopen jaar terugkijkt. Ik vraag me altijd af hoe het met de mensen gaat die iets is overkomen dat het nieuws haalde en waarschijnlijk was het geen fijne gebeurtenis.

       
lees verder


Vijfenzeventig jaar vrijheid

In tegenstelling tot vele andere landen kunnen wij zonder al teveel problemen en in volle vrijheid in mei met een regenboogvlag op de televisie zwaaien met het Eurovisiesongfestival in mei in Rotterdam. Ik verwacht niet anders dan tijdens de uitzendingen een oceaan aan regenboogvlaggen te zien. Vrijheid die vijfenzeventig jaar geleden verkregen werd.

       
lees verder


Uit het studentenleven: Het tienjarig bestaan komt naderbij...

Afgelopen maanden hebben we met A.S.V.Gay tal van momenten gehad om te vieren. Kerstfeestjes, diners, borrels, van alles zat erbij. Inmiddels zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen voor ons lustrum, dat langzaam nadert...

       
lees verder


Amsterdam Bear Weekend 2020: word zelf Mr. Bear of krijg de Knuffel van het jaar

Beren en bewonderaars opgelet: het Amsterdam Bear Weekend staat weer voor de deur. De editie van 2020 (van 19 tot en met 23 maart) is, zoals altijd, een prettige mix van gezellige ontmoetingen, inhoudelijke gesprekken en ook een beetje spanning en sensatie.

       
lees verder


Tweede editie van de verkiezing Mister Sportswear Nederland op 22 feb.

Op zaterdag 22 februari organiseren ASW & Partners de verkiezing van Mister Sportswear 2020. De verkiezing begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur en vindt plaats in The Web Amsterdam. DJRW spint zijn progressieve beats tijdens en na het evenement.

       
lees verder


Africa Calling - A Free Spirits Dream

Oudejaarsdag. De telefoon gaat over. Wanneer ik opneem heb ik Afrika aan de lijn. In een korte tijd krijg ik een kleine update hoe het er voor staat. De scholen hebben vakantie. Toch komen er dagelijks kinderen die bijles krijgen. Dat gaat gewoon door. Ze vertelt mij dat er mensen overleden zijn aan aids. Mensen die niet wisten dat zij hiv- positief waren.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media