Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1030 people
86447 users - nu online: 1030 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 325, september 2018 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Roddel Nieuws

Ja ja september ligt al weer achter ons en voor je het weet vallen de eerste bladeren, maar even niet aan denken tijd nemen om weer eens te verwijlen bij al de ellende die onze bekende Nederlanders en buitenlanders weer te verstouwen krijgen.

       
lees verder


Homo-emancipatie in de moslimgemeenschap: Wees jezelf

Mister Bear Netherlands 2018, Kenan Sakalli (40), is een heel bijzondere, want moslim. Zijn coming-out resulteerde in een familieruzie waarna hij met de dood werd bedreigd. Maar hij liet zich niet terug in de kast jagen en enthousiast kwijt hij zich van zijn taken als Mister Bear.

       
lees verder


Movisie en COC aan de slag met suïcide-preventie onder LHBTI-jongeren

Het ministerie van VWS stelt extra geld beschikbaar om het hoge aantal zelfdodingen en zelfmoordpogingen terug te dringen. 113 Zelfmoordpreventie ontvangt € 2 miljoen extra subsidie en gaat met Movisie en COC Nederland na de zomer een campagne starten om suïcide onder LHBTI-jongeren tegen te gaan.

       
lees verder


Hollywood-hartenbreker Tab Hunter op zesentachtig-jarige leeftijd overleden

In juli overleed filmster Tab Hunter drie dagen voor zijn zevenentachtigste verjaardag aan de gevolgen van een hartstilstand. Ondanks zijn leeftijd omschreef zijn partner Allan Glaser, met wie Hunter sinds 1983 samen was, zijn dood toch als “plotseling en onverwacht.”

       
lees verder


PrEP nu beschikbaar voor 39 euro per maand

Afspraken tussen actiegroep PrEPnu en de Amsterdamse apotheker Hans Smit hebben gezorgd voor een tweede fikse prijsreductie van de hiv-preventiepil PrEP. De prijs van generieke PrEP zakt hierdoor van ruim € 50,- naar € 39,-.

       
lees verder


Fraaie strandkleding van Fighetti en Sanwin

Hoewel de naam anders doet vermoeden is Fighetti toch echt een Nederlands merk. De Nederlandse mannen achter dit merk lieten zich voor hum zwembroeken inspireren door de onder Napels gelegen azuurblauwe Amalfikust, de Costiera amalfitana, met haar perfecte kustlijn, vele smalle straatjes, geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.

       
lees verder


Rotterdam Pride - Havenstad van de liefde

Rotterdam Pride bestaat vijf jaar en dat wordt van 27 tot en met 30 september uitbundig gevierd met een divers, innovatief en creatief programma voor iedereen!

       
lees verder


Brief uit Brussel: Negationisme

Lieve Noorderburen, Bij wet is het verboden om de Holocaust uit de Tweede Wereldoorlog te ontkennen. En met reden. Het ontkennen van gruwelijkheden die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, is niet echt een eerbetoon aan slachtoffers en overlevenden. Op het ontkennen van heel andere vormen van geweld, fysiek of mentaal, staat echter geen enkele celstraf. Dat is het geval bij gay bashing.

       
lees verder


Zomercarnaval Rotterdam

Eind juli vond in Rotterdam het jaarlijkse zomercarnaval plaats.

       
lees verder


Eerste verkiezing van Miss Travestie Limburg

Eerder dit jaar vond in Maastricht de eerste verkiezing van Miss Travestie Limburg plaats. In Café Rosé, het Café van COC Limburg, genoot een zeer divers publiek van de optredens die door de deelnemende queens op het toneel werden gebracht. Net zoals het publiek waren ook de acts, die werden aangekondigd door D.Licious en Patty Pam-Pam, zeer verschillend.

       
lees verder


Karin Spaink houdt jaarlijkse Mosse-lezing

Op 20 september, de honderdste geboortedag van de historicus George L. Mosse, zal Karin Spaink de jaarlijkse, naar hem vernoemde lezing houden. Karin Spaink (1957) is schrijfster en columnist en schreef onder meer over handicap en lichaamsbeleving, over seksueel geweld door vrouwen, over transseksualiteit, over de orenmaffia en - veel - over internet.

       
lees verder


Deuren Amistad Hotel weer open

Eén van de laatst overgebleven homo-(vriendelijke) hotels in Amsterdam voor de gehele HLTB-groep en een ieder die zich daar prettig bij voelt, Amistad Hotel, werd een dagje ouder. Het was dus hoog tijd voor een facelift en dat is gebeurd.

       
lees verder


Russische minderjarige homo veroordeeld: 'Ik blijf vechten'

In Rusland is de 16-jarige tiener Maxim Neverov veroordeeld voor het verspreiden van homopropaganda. En dat is opmerkelijk: nooit eerder werd een minderjarige hiervoor aangeklaagd en schuldig bevonden. Hij kreeg een boete van 50.000 roebel, omgerekend 600 euro. Maxim vertelde zijn verhaal aan de NOS.

       
lees verder


Kerkstraat opnieuw toneel van het Streetheart Festival

Streetheart, het eigenzinnige nieuwe HLBTQI-festival in de Kerkstaat, keert op de tweede zaterdag van september terug voor een tweede editie. Het festival is een liefdeskindje van Stichting Gala, ChUrch en de bedrijfsvereniging van de Kerkstraat en heeft tot doel de homo- en lesbo-zichtbaarheid terug te brengen in deze eerste homostraat van de stad.

       
lees verder


Pride Amsterdam 2018, een tropische editie

Nog nooit was het zo warm en droog als tijdens de drieëntwintigste editie van onze Pride. Met alle dagen temperaturen van boven de 25 ºC en een gemiddelde van 27,9 ºC kunnen we spreken van een Tropische Pride. De dag voor aanvang stond het kwik zelfs op 37 ºC maar gelukkig is dat drama ons bespaard gebleven en viel er ’s nachts een bak water uit de lucht waarmee het kwik naar een aangename 25 ºC daalde.

       
lees verder


Pride, Femke en Vrijheid

Voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen, was ik al een aantal jaren niet meer maar de botenparade van de Amsterdam Pride gaan kijken. Ik ben niet zo heel groot en langs de grachten stonden de laatste jaren voornamelijk lange, lallende heterodames met roze hoedjes op en hippe hakjes aan, die mij geïrriteerd aankeken als ik hen vriendelijk vroeg of ik wat meer naar voren mocht om nog een glimp van de parade op te kunnen vangen.

       
lees verder


Lustrumviering roze voetbalsupporters van ADO Den Haag

De Roze Regahs bestaan vijf jaar. De eerste roze supportersvereniging van een Betaald Voetbal Organisatie, die van ADO Den Haag, gaat dit uitgebreid vieren. Voetbal en homo’s gaan niet samen? Niks daarvan!

       
lees verder


Amsterdam Pride 2018: Foto report Dam

Het open air podium met o.a. de Closing party stond op de meest iconische plek van de stad.

       
lees verder


Amsterdam Pride 2018: Foto report

Een zonovergoten Canal Parade, wat wil je nog meer.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Brug 34


Coffee by Day- Drinks by Night

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media