Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1038 people
86440 users - nu online: 1038 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 309, mei 2017 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel en achterklap

ls je echt alles hebt en je verveeld je desondanks toch nog, dan gaat het tijd worden om de aandachts hoer te voorschijn te roepen want zonder publiciteit kan de openlijke Franse homo modeontwerper Jean-Paul Gaultier (64) blijkbaar niet. En wat doe je dan??? Je gaat geld maken!!!

       
lees verder


De levens van Guy Hocquenghem, strijdbaar homo-activist en begenadigd auteur

Guy Hocquenghem (1946-1988) was een radicale flikker-activist van het Front Homosexuel d’Action Révolutionnaire (FHAR), die zich ontwikkelde eerst tot een voorloper van “queer theory” en vervolgens tot een romanschrijver die zich richtte op aids en spiritualiteit en dat met zijn linkse houding verenigde.

       
lees verder


Henny Huisman geeft het startschot voor Alkmaar Pride 2017

Het startschot van Alkmaar Pride 2017 wordt op zaterdag 27 mei om 14.00 uur vanaf de Bierkade gegeven door Henny Huisman. Vanaf de kade stapt Henny Huisman vervolgens op de COC-boot om mee te varen door de grachten van Alkmaar.

       
lees verder


HOM brengt zomerse hommage aan Cuba in de jaren vijftig

Het Franse underwearlabel HOM brengt voor haar zomer-lente collectie een hommage aan Cuba. Met als inspiratiebron de jaren vijftig in Cuba met haar exotische planten en bloemen, felle kleuren en Cubaanse architectuur.

       
lees verder


VUmc wil homoparen helpen bij draagmoederschap

Het VUmc in Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid om ook homoparen te helpen bij draagmoederschap. De belangstelling daarvoor groeit onder homoparen, maar draagmoederschap is voor hen in ons land niet mogelijk. Homoparen moeten daarom uitwijken naar het buitenland voor een duur en vaak onzeker traject.

       
lees verder


Reijer's World: Een heel intiem moment

Peter Kogge was een periode mijn vriendje. Wij zaten naast elkaar in de klas van de Albert Schweitzerschool. Deze school werd nog gebouwd toen wij naar de lagere school moesten. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe school kregen wij zolang les in een noodschool. Dit waren twee leslokalen bij het riviertje de Gouw in Zaandam. Maar eindelijk was onze nieuwe school klaar.

       
lees verder


Gilbert Baker, ontwerper van de regenboogvlag

Op 31 maart overleed Gilbert Baker in zijn huis te New York. Hij was vijfenzestig jaar. “De doodsoorzaak is een hypertensitieve en atherosclerosische hart- en vaatziekte,” verklaarde Julie Bolcer als woordvoerder van het kantoor van de lijkschouwer te New York, waarmee ze een beroerte aanduidde. Baker heeft zich vooral een plaats in onze geschiedenis veroverd omdat hij in 1978 de regenboogvlag ontwierp.

       
lees verder


This is my Pride!

Na het enorme succes van de EuroPride waarmee we Amsterdam en Nederland mooi liberaal op de wereldkaart hebben gezet, blijven we dit jaar weer dicht bij onszelf en kijken naar waar het in de basis om draait. Jouw trots en het delen daarvan. This is your Pride, her Pride, his Pride, our Pride. This is my Pride!

       
lees verder


Uit het Studentenleven: Bestuursjaar, Trojka en ALV’s

Enkele weken terug vierde A.S.V.Gay haar zevende verjaardag. Op onze wekelijkse borrel werd hier uiteraard op geproost met een shotje van het beruchte drankje, Trojka. Het Trojka-shotje is onlosmakelijk verbonden met A.S.V.Gay: roze, zoet en een beetje pikant. We drinken het alleen te vaak, te veel en te lang. Vaak hoor je het mij niet zeggen, maar met te veel bedoel ik ook echt te veel.

       
lees verder


Zeven openlijke LHBT's gekozen in nieuwe Tweede Kamer

In de nieuwe Tweede Kamer zijn zeven openlijke LHBTI’s gekozen. Daarnaast zijn er ook elf zogenaamde regenboogkandidaten gekozen – dat zijn kandidaten die zich aangemeld hadden bij COC’s verkiezingswebsite GayVote, omdat ze aangeven dat ze zich nadrukkelijk inzetten voor LHBTI-emancipatie.

       
lees verder


Amsterdam Fetish Pride 2017: 25 tm 28 mei

Het wordt tijd de rubber, leren, sport of andere fetisj-outfit weer voor gebruik gereed te maken, want van 25 tot 29 mei zal het betreffende deel van de hoofdstedelijke homo-scene weer in het teken staan van Amsterdam Fetish Pride. Aan dit evenement, dat dit jaar voor de zesde maal wordt georganiseerd, wordt onder andere deelgenomen door The Cuckoo’s Nest, Club Church, Dirty Dicks, de Eagle Amsterdam en The Web, terwijl ook de fetisj-winkels Black Body, Mister B, RoB en kappersbedrijf Cuts & Curls hun steentje aan een succesvol weekend zullen bijdragen.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Homonationalisme

Op 7 mei wordt bekend wie de nieuwe Franse president voor de komende vijf jaren zal zijn. Peilingen geven aan dat na de eerste ronde enkel de centrumpoliticus zonder partij Emmanuel Macron en de extreemrechtse Marine Le Pen van het Front National (FN) naar de tweede ronde zullen gaan. Maar we weten intussen hoe het zit met peilingen. Voor geen haar te vertrouwen.

       
lees verder


Rehabilitatie voor Duitsers veroordeeld vanwege homoseksuele handelingen

De Duitse regering is het eens geworden over de rehabilitatie van mannen die in het naoorlogse Duitsland zijn veroordeeld wegens homoseksuele handelingen op grond van paragraaf 175 van het Wetboek van Strafrecht. De regering heeft het wetsvoorstel van Justitieminister Heiko Maas (SPD) daarover goedgekeurd.

       
lees verder


Dodenherdenking bij het Internationaal Homomonument te Den Haag

In 1993 werd het Homomonument Den Haag Internationaal onthuld. Het initiatief voor dit Haagse monument ter herdenking van alle homo’s en lesbiennes die wereldwijd wegens hun seksuele voorkeur werden en worden vervolgd en onderdrukt, werd in 1985 genomen.

       
lees verder


Dertigste herdenking 4 mei op het Homomonument

Op en rond het Homomonument, op de Westermarkt achter de Westerkerk, zal ook dit jaar, na de twee minuten stilte om 20.00 uur, weer worden stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog (1940-1945).

       
lees verder


Sauna Nieuwezijds weer open na renovatie

De populaire Amsterdamse Sauna Nieuwezijds (NZ), die gevestigd is in de buurt van het Centraal Station, sluit gedurende de maand mei zijn deuren voor een volledige renovatie. Hoewel de sauna minder dan vier jaar open is, kent het gebouw structurele problemen die aangepakt moeten worden.

       
lees verder


EuroSongTravestival: al vijftien jaar lang hilariteit

Het is bijna weer zover. Half Europa is in de ban van het Eurovisie Songfestival, dat vanaf 10 mei in Kiev plaatsvindt. Zullen de zoetgevooisde keeltjes van O’G3NE het redden tussen al dat gekrijs? Ondertussen maakt songfestival-minnend Amsterdam zich op voor haar eigen versie van dit zangfestijn. Want alweer voor het vijftiende jaar wordt in de Winston Kingdom het EuroSongTravestival gehouden.

       
lees verder


Grote vervolging homo's in Tsjetsjenië

In de Russische autonome republiek Tsjetsjenië worden op grote schaal mensen vervolgd vanwege hun seksuele gerichtheid. Dat wordt gemeld door de onafhankelijke krant Novaja Gazeta en bevestigd door Human Rights Watch. In Tsjetsjenië zijn vanaf begin dit jaar minstens honderd mensen zonder reden opgepakt en drie mensen zouden om het leven zijn gebracht.

       
lees verder


Koningsdag bij Café ’t Mandje

Bet van Beeren was een legendarische uitbaatster. In een leren jas scheurde ze op de motor door de stad, soms met een nieuwe verovering achterop. ’t Mandje was één van de eerste cafés waar homoseksuele mannen en lesbische vrouwen hun voorkeur niet hoefden te verbergen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit


Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media