Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1027 people
86447 users - nu online: 1027 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 294, februari 2016 (24)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Antoine en Camile, een Franse roman uit Napoleon's tijd - deel 3

Toen de uitgever Pigoreau in zijn Petite bibliographie biographico-romancière (1821) over de romans van mevrouw Grandmaison Van-Esbecq opmerkte dat ze “interessant en goed geschreven” waren, bewees hij naar eigen zeggen daarmee dat hij vrij was van rancune. De dame had hem in het verleden immers weinig elegant behandeld. Hij trad helaas niet in details.

       
lees verder


Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... Ja Ja... Maar er is groter leed dan Uw lek en gebrek, namelijk dat van onze artiesten Tv bekendheden en zij die het denken te zijn... het kan dus altijd nog erger moet je maar denken lees en huiver...

       
lees verder


Mijmeringen over de jaren tachtig

it een onderzoek dat kort voor de jaarwisseling openbaar werd gemaakt blijkt dat onder de volwassen Duitsers de jaren tachtig het decennium zijn waarin ze het liefst zouden leven als ze uit de naoorlogse decennia konden kiezen. Bijna een kwart (23%) gaf een voorkeur voor deze periode aan in de door de Deutsche Presse-Agentur geïnitieerde enquête. De jaren tachtig worden gevolgd door de jaren zeventig met achttien procent en de jaren negentig en het huidige decennium (vanaf 2010) met beide dertien procent.

       
lees verder


De viriele aantrekkingskracht van werklui bezien door Marc Martin’s lens

“Een jonge god was je, en ook een vlegel. / Een stratenmaker uit de laagste klasse. / Je tikte, luidkeels lachend, kleine tegels // De straat in, tussen andere wildebrassen.” Aldus begon Gerrit Komrij zijn gedicht “Endymion.” Deze mythologische figuur is in de loop der eeuwen vooral afgebeeld als schone slaper (en ook Komrij verwijst in de laatste strofe naar de eeuwige slaap: “Eens welt de aarde langzaam uit jouw mond,”), maar volgens de overlevering was hij in het dagelijks leven een jager of herder, dus iemand die hard voor z’n brood moest werken.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Iedereen (een beetje) racist

Lieve Noorderburen, Bepaalde homodatingsites vragen bij de aanmaak van een profiel naar je “ras” of “kleur.” Ben je Kaukasisch, Arabisch, “Zwart,” “Aziatisch,” et cetera. Geen haan die hiernaar kraait. Maar als het over “zwarte” pieten gaat, dan is – vooral in Nederland – het kot veel te klein en wordt er moord en brand geschreeuwd.

       
lees verder


Twitter haalt homo activist binnen

De sociale netwerksite Twitter heeft een homo advocaat ingehuurd om er voor te zorgen dat diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel blijft gedragen worden. Jeffrey Siminoff, 50, is onlangs aan de slag gegaan bij Twitter als vicepresident diversiteit. Hij werke eerder in een gelijkaardige functie voor Aplle en is medeoprichter van de organisatie Out Leaderschip, die de belangen behartigt van holebi's en transgenders in het bedrijfsleven.

       
lees verder


Schadevergoeding voor Turkse homoseksuele scheidsrechter

De Turkse voetbalbond moet een voormalige scheidsrechter 7300 euro betalen, omdat hij vanwege zijn geaardheid aan de kant zou zijn gezet. De man is homoseksueel. De bond ontkent dat hij om die reden is ontslagen en zegt dat hij vanwege "tekortkomingen" moest vertrekken.

       
lees verder


Homohuwelijk weer verboden in Amerikaanse staat Alabama

Roy Moore, een Republikeins Opperrechter van het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Alabama heeft alle rechters en overheden verboden om nog langer huwelijks certificaten uit te reiken aan homo en lesbische koppels, volgens hem zijn die in strijd met de wetten van de staat Alabama.

       
lees verder


Homo- en biseksuele mannen vaker slachtoffer van cyberpesten

Homomannen (5,5%) en biseksuele mannen (4,9%) worden vaker online gepest dan heteroseksuele mannen (2,8%). Homo’s krijgen met 1,5% drie keer zo vaak te maken met de online verspreiding van persoonlijke foto’s, filmpjes of roddels. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

       
lees verder


Geregistreerd partnerschap mogelijk voor Griekse homostellen

Het Griekse parlement heeft met een flinke meerderheid een wet aangenomen die het geregistreerd partnerschap voor homostellen mogelijk maakt. Van de 300 parlementariërs stemden er 193 voor. Het homohuwelijk is nog steeds verboden in Griekenland en ook kunnen homostellen geen kinderen adopteren.

       
lees verder


Geen verplicht m/v meer op onlineformulieren gemeente Amsterdam

Sinds 1 januari van dit jaar is het op de onlineformulieren van de gemeente Amsterdam niet langer verplicht de keuze ‘de heer/mevrouw’ aan te geven tenzij dit wettelijk noodzakelijk is. De m/v-optie staat nog wel op de formulieren om gericht te kunnen mailen, maar de invuller is vrij om deze wel of niet in te vullen.

       
lees verder


FBI pakt gehate zakenman op wegens fraude

In de VS is de gehate zakenman Martin Shkreli opgepakt. De FBI verdenkt hem van meervoudige fraude met aandelen. Hij zou als directeur van een farmaceutisch bedrijf illegaal aandelen hebben verkocht om schulden van een hedgefonds af te te lossen, waar hij fondsmanager was.

       
lees verder


Dood ons homo's of geef ons gelijke rechten

Eric Samisa, 26, nam een moedige, maar ook een gevaarlijke beslissing. Hij kwam openlijk uit de kast in het Afrikaanse Malawi waar in theorie homoseksualiteit nog strafbaar is. Samisa deed zijn coming out voor de nationale Tv en zei daarbij dat de overheid dringend een beslissing moet nemen: "Of jullie vermoorden ons, of jullie geven ons gelijke rechten, zodat we niet langer ondergedoken moeten leven als tweederangs burgers".

       
lees verder


Wie is De Mol- Wie is Ellie Lust?

Ze is het gezicht van de Amsterdamse politie, en voorvechter van de homobeweging. Collega's roemen haar om haar zelfverzekerde uitstraling. Het contrast met haar jeugd kon niet groter zijn. "Dat zelfverzekerde, dat komt juist voort uit onzekerheid," zegt haar vrouw Boukje.

       
lees verder


China stelt huiselijk geweld strafbaar

De Chinese regering heeft een wet aangenomen die geweld in de huiselijke kring strafbaar stelt. Deze wet, de eerste in zijn soort, beschermt partners in een relatie, zowel getrouwd als samenwonend. Ook ouderen en kinderen worden beschermd. Homo's en lesbiennes die samenwonen worden echter niet beschermd door de wet.

       
lees verder


Celstraffen in zaak dood Les Strijder

De rechtbank in Lelystad heeft twee oud-Lelystedelingen veroordeeld tot één jaar cel in de cold-casezaak rond de dood van Les Strijder. De twee broers zijn veroordeeld voor mishandeling. Strijder overleed later aan de gevolgen van de mishandeling.

       
lees verder


Boek over geschiedenis homo-emancipatie in Eindhoven verschijnt eind 2016

Het is na een jaar van fondsenwerving gelukt: de financiering van het project “geschiedenis van de homo- en lesbische emancipatie in Eindhoven”, van COC Eindhoven en regio, is rond. Met dank aan het Prof. Dr. H.F.J.M. van den Eerenbeemtfonds , de Gemeente Eindhoven en de donateurs die allen een substantieel bedrag bijdroegen.

       
lees verder


Fashion: Bolas Underwear

Onlangs lanceerde de acteur Everon Jackson (bekend als Bing uit Goede Tijden, Slechte Tijden) een gloednieuwe ondergoedlijn onder de naam BOLAS, wat in het Spaans “ballen” (de sportvariant) betekent. Bedoeld voor mannen met ballen.

       
lees verder


De kunst van de schone schijn

De expositie Die Kunst des schönen Scheins - Travestiestar, Make-up Künstler, Lippenstiftsammler, Charity-Aktivist: Eine Hommage zu René Kochs 70. Geburtstag in Berlijn’s Schwules Museum biedt interessante vergelijkingsmogelijkheden met de tentoonstelling over de Nederlandse modeontwerper en travestie-liefhebber Max Heymans in het Joods Historisch Museum te Amsterdam. René Koch kende ze allemaal, de (Duitse) diva’s uit de werelden van film, televisie, opera, theater en politiek - hij bood ze raad, deed hun make-up en werd vaak als vriend beschouwd.

       
lees verder


OM in hoger beroep tegen rapper Ismo

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de Bredase rapper Ismo, die zich discriminerend zou hebben uitgelaten over Joden en homo’s. COC en CIDI hadden daar bij het OM ook sterk op aangedrongen.

       
lees verder


Massaal misbruik koorknapen Regensburger Domspatzen

Priesters en leraren van het wereldberoemde koor van de kathedraal in de Duitse stad Regensburg hebben de afgelopen decennia minstens 231 koorknapen misbruikt en mishandeld. Dat zijn er veel meer dan de 72 gevallen waarmee het bisdom zelf eerder naar buiten kwam.

       
lees verder


Ontwikkelingen voor LHBT-asielzoekers in noodopvang

In oktober luidde COC Nederland de noodklok over de situatie van LHBT-asielzoekers in de noodopvang. Hoewel het COC vindt dat de regering nog altijd te weinig doet om die situatie te verbeteren, komen er op vier locaties in Amsterdam en Rotterdam wel aparte, veilige opvanglocaties voor LHBT’s. Bovendien meldden zich honderden ‘maatjes’ voor LHBT-asielzoekers aan bij het COC. Hieronder een overzicht van de recente ontwikkelingen.

       
lees verder


The Queens Head ‘Winter Queens’ is cool

Precies een jaar geleden is Café The Queen’s Head overgenomen door John Jepma en Leon Oppers. Het meeste is bij het oude gebleven, al wordt er stilletjes gewerkt aan een nieuwe toiletgroep en aan een uitbreiding van de rookruimte beneden. Tevens is er een vernieuwde website. Naast de gebruikelijke feestdagen, Gay Pride en groepen zoals de beren, die hun avonden hebben, zijn er binnen de programmering een aantal dingen die opvallen. Regelmatig draaien er nieuwe gezichten achter de dj-tafel en deze winter presenteert het café: Winter Queens. Een winter vol gezelligheid met shows van bekende Drag Queens.

       
lees verder


The WareHouse gaat sluiten

Een langlopend en slepend conflict met één bewoner van het aanliggende appartementencomplex van The WareHouse heeft eigenaar Edgar Bonte met pijn in het hart doen besluiten om met ingang van 1 maart met The WareHouse te stoppen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Brug 34


Coffee by Day- Drinks by Night

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media