Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 870 people
86442 users - nu online: 870 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 291, november 2015 (23)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... Ja Ja het is alweer volop herfst en voor je het weet proberen de supermarkten je alweer de eerste pepernoten door de strot te duwen... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken lees en huiver...

       
lees verder


Kijk mij eens, het verhaal achter het boek

Jaap de Jonge in gesprek met Jaap de Jonge. Tijdens de foto-expositie Twee in één bij galerie MooiMan te Groningen, met werk van de fotografen Jaap de Jonge en Niels Scheurwater, verscheen het koffietafelboek Kijk mij eens! In dit boek gaat Jaap de Jonge met honderd homomannen in gesprek over hun passie, hun beroep en hun kijk op het leven en fotografeerde ze in hun eigen woonomgeving.

       
lees verder


Reijers World: The Big Apple

Ik was achtentwintig jaar en had mezelf op acht dagen New York getrakteerd. Ik was zo zenuwachtig toen ik het vliegtuig betrad... Ik had een whisky verdiend. Voor me zat een leuke meid, Violet uit Rotterdam. “Ik ga eerst vier dagen naar New York, daarna vlieg ik naar Los Angeles om een vriendin te bezoeken,” zei ze. We klikten onmiddellijk en bleven maar praten.

       
lees verder


Frans Kellendonk: katholiek en homoseksueel

Misschien is Frans Kellendonk (1951-1990) een beetje in de vergetelheid geraakt, maar hij gold in de jaren tachtig als de meest belovende schrijver van zijn generatie. Hij was auteur van bundels korte verhalen (Bouwval, 1977, en Namen en gezichten, 1983), essays (De veren van de zwaan, 1987, en De halve wereld, 1989), een novelle, De nietsnut (1979), en een spookverhaal, Letter en Geest (1982). Zijn belangrijkste boek, de roman Mystiek lichaam (1987), die zonder de afkorting te noemen onder meer over aids gaat, werd indertijd beschouwd als goed geschreven maar antisemitisch en homofoob.

       
lees verder


La Demence Cruise 2016: Viva España!

Na Malta, Griekenland, Israël en Italië tijdens de afgelopen vijf jaar, wordt de zesde editie van The Cruise voluit Spaans.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Negeer toch die Heilige Man

Lieve Noorderburen, Paus Franciscus had het niet gemakkelijk tijdens en na zijn fel gemediatiseerde reis in de Verenigde Staten. Hoewel hij tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties letterlijk met geen woord over het homo-huwelijk had gerept, had een AFP-journalist blijkbaar toch een subliminale hint over het afkeuren ervan in de woorden van zijn speech opgemerkt.

       
lees verder


Brokeback Mountain op Londense planken

Het begon als een kortverhaal, werd een Oscar-winnende film, dan een opera en nu wordt Brokeback Mountain herschreven naar een toneelstuk. Producer Tom O’Connell heeft de rechten gekregen op het kortverhaal van Annie Proulx over twee boerenjongens. Het toneelstuk wordt tegen 2016 in het Londense West End verwacht.

       
lees verder


Referendum homohuwelijk op Isle of Man

Het eiland Isle of Man gaat een referendum houden over het homohuwelijk. Naar gelang de uitslag zal men dan volgend jaar een wetsvoorstel voorbereiden rond de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

       
lees verder


Excuses voor interview homopaar ‘diep triest’

“Het is een diep trieste actie van de redactie van Eilanden-Nieuws om excuses aan te bieden voor iets wat juist goed is: laten zien dat er ook in orthodox-christelijke kring lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongens en meiden zijn”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke.

       
lees verder


Genderwet ingevoerd in Thailand

In Thailand is de Gender Equality Act aangenomen. Het land zet daarmee een grote stap richting gelijkberechting op grond van genderidentiteit en genderexpressie. Thailand is bovendien het eerste Zuidoost-Aziatische land dat zo’n wet invoert.

       
lees verder


Veertien grote Internationale bedrijven komen op voor homo's

Veertien grote internationale bedrijven zijn onlangs samen gekomen om een business geleide coalitie te creëren ter ondersteuning van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en dat wereldwijd. Samen willen ze daarbij een vuist maken tegen holebi- en transfobie onrecht en discriminatie.

       
lees verder


Eén december: Wereld Aids Dag

Elk jaar weer sterven er ruim 1 miljoen mensen wereldwijd aan aids. Aids is nog steeds 1 van de 3 meest dodelijke ziektes in de wereld. Toch denkt een meerderheid in Nederland dat aids maar een klein tot redelijk probleem is. In de lijst van actuele wereldproblemen staat het bijna onderaan. Slechts 8% van de Nederlanders van 25 jaar en ouder ziet aids als één van de vijf belangrijkste problemen in de wereld.

       
lees verder


Wat is nieuws?

Justin Bieber: geliefd door velen, gehaat door velen. Fans van de zanger verkondigen al jaren dat hij fantastisch is en echt iets toevoegt aan de muziekwereld; anderen beweren precies het tegendeel. Maar wat blijkt nu? Ze hadden het gewoon moeten hebben over zijn geslachtsdeel.

       
lees verder


VN-organisaties spreken zich uit voor mensenrechten van LHBT's

In een ongekende gezamenlijke verklaring hebben 12 VN-organisaties zich onomwonden uitgesproken voor het beëindigen van het geweld en de discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s).

       
lees verder


SWOA eerste welzijnsorganisatie met Roze Loper

SWOA krijgt als eerste welzijnsorganisatie van Nederland de Roze Loper uitgereikt. SWOA is tevens de eerste Arnhemse organisatie die dit keurmerk ontvangt. De Roze Loper is een keurmerk voor LHBT-vriendelijke ouderenorganisaties.

       
lees verder


Rex voor The Mineshaft op T-shirts

De kunstenaar die werkt onder de naam Rex is een van de meest legendarische nog levende homotekenaars, en is bekend door zijn bewerkelijke inktstip-techniek in zwart-wit en zijn uiterst expliciete verbeeldingen van de heftiger uitspattingen van de SM- en fetisj-scene. Zijn werk is blijkbaar zelfs zo “pervers” dat het geen plaats kreeg toebedeeld in het onlangs bij Bruno Gmünder verschenen koffietafelplaatjesboek Stroke: From Under the Matress to Out in the Open, terwijl dat toch is gewijd aan de erotische en pornografische homokunstenaars uit de tweede helft van de twintigste eeuw, die vanuit het verborgene in de openbaarheid zijn gehaald.

       
lees verder


Opmerkelijke documentaires over seksuele diversiteit op IDFA

Eind november vindt de achtentwintigste editie van IDFA plaats. Het belooft een inspirerende editie te worden met spannende, ontroerende, intrigerende, onthutsende, ongelofelijke en bizarre verhalen uit het echte leven, die laten zien dat er meer dan één werkelijkheid is.

       
lees verder


Red & Blue viert 18e verjaardag

Toen in 1994 Manfred Langer overleed verloren de gays van de Lage Landen een icoon. Manfred Langer was immers de bezieler en de inspiratiebron van de even legendarische iT in Amsterdam. Gesprekken tussen de iT-eigenaar en horeca-uitbaters Rien Huis in ’t Veld en Ludo Smits (van het Antwerpse café Hessenhuis, 1993-1998) stierven een stille dood. Toch bleef Ludo Smits van een grootse Gay Club dromen...

       
lees verder


Optreden van het Rozenkoor

Het optreden van het Rozenkoor 2015 "Dansen op de vulkaan" vindt plaats op 22 november in Paleis van de Weemoed. Gepresenteerd worden nummers uit de roerige jaren twintig, uit de jaren van crises en de jaren van oorlog en vlak erna, waarbij zeer uiteenlopende gevoelens en sentimenten de revue passeren. De verscheidenheid aan stijl, taal en presentatie zorgen voor een extra dimensie.

       
lees verder


Downtown Abbey-homo vereerd door positieve reacties

Robert-James Collier voelt zich vereerd door alle positieve commentaar die hij krijgt op zijn Downtown Abbey-personage, de homoseksuele onder-butler Thomas Barrow.

       
lees verder


COC Zwolle stopt met café

COC Zwolle stopt definitief met het uitbaten van café De Garage. Het COC-café aan de Kamperstraat in de Zwolse binnenstad, dat nog geen half jaar geleden is verbouwd en enthousiast heropend, lijdt teveel verlies. Per 1 oktober is het café gesloten.

       
lees verder


Roze Agenda voor Groningse burgemeester

Begin oktober nam de Groningse burgemeester Peter den Oudsten tijdens een feest van COC Groningen & Drenthe de Roze Agenda in ontvangst. In het plan heeft de belangenvereniging beschreven waar zij de komende jaren mee aan de slag wil gaan.

       
lees verder


Nieuwe fetisj-feesten in Club Church

Club Church breidt haar repertoire themafeesten dit jaar uit met twee nieuwe fetisj-evenementen, van de extreme Meat Market tot het speelse Amsterdam Jacks. Meat Market is, zoals de naam al zegt, een “sex-feest” zonder taboes, en Amsterdam Jacks is een pure jack-off-party oude stijl, maar met een moderne twist. Volgens Church vullen beide feesten een niche op in de fetisj-scene.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Les Johns


High end Bodywear Concept store

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media