Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 865 people
86442 users - nu online: 865 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 285, mei 2015 (22)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken...

       
lees verder


De prins op het witte doek deel 4: : Bob Mizer’s gezonde, gelukkige atleten

Lef kon Bob Mizer niet worden ontzegd. In 1947 kwam hij voor het eerst met justitie in aanraking toen door hem gemaakte foto’s van bijna blote bodybuilders, die hij aan liefhebbers verkocht, in beslag werden genomen. Ze waren, zo zei men, “obsceen.” Bob’s advocaat adviseerde hem “schuld” te bekennen, waardoor een proces kon worden afgewend. De vijfentwintig-jarige sloeg die raad in de wind.

       
lees verder


Zoals het toen was: deel 4

Op veler verzoek dan hier echt de laatste serie van foto's van het uitgaansleven zo rond de midden tachtiger jaren.

       
lees verder


Reijers World: ‘Pssst... Tu veut faire l’amour?’

In 1974 planden Lefert, mijn vriend/man, en ik onze eerste grote vakantie. Een groepsrondreis door Tunesië en een gedeelte van Algerije. Ik zag heel erg op tegen die groep. Maar ons werd door het reisbureau verzekerd dat we op deze manier in die hitte het meest zouden zien. Wij waren nog niet gewend om een openlijk homostel te zijn.

       
lees verder


Het bomberjack

De geschiedenis van het bomberjack gaat terug tot 1915, toen Belgische en Franse gevechtspiloten (oftewel bomber pilots) leren jacks droegen om hen tegen de kou te beschermen. Daarna kregen ook de piloten van de Amerikaanse luchtmacht deze lederen flightjackets. Maar als deze zware lederen pilotenjacks nat werden door de regen of door zweet van de piloot tijdens het vliegen, dan ging dit vocht op grote hoogte bevriezen, waardoor deze “ouderwetse” pilotenjacks koud en zeer oncomfortabel werden.

       
lees verder


Brief uit Brussel: De staatsgreep van Onkelinx

Lieve Noorderburen, Enkele weken geleden stond de Belgische homoseksuele gemeenschap in rep en roer. Nou ja, vooral de Brusselse en Waalse homo’s. Wat was er gebeurd? Federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block had het nationale hiv-plan afgeschaft, dat hoofdzakelijk een preventief nationaal plan was om de verspreiding van hiv tegen te gaan.

       
lees verder


Er was een periode waarin aids betere schrijvers uit mensen maakte

In zijn recent verschenen Visions and Revisions: Coming of Age in the Age of Aids biedt romanschrijver en criticus Dale Peck een indrukwekkend en ontroerend persoonlijk verslag van het turbulente decennium tussen 1987 en 1996, een periode waarin hij zijn volwassen identiteit aan het ontdekken was, maar ook middenin een epidemie leefde, die het leven eiste van velen die hem zeer na stonden.

       
lees verder


Pizza campagne voor dakloze homo's

In reactie op een campagne waarbij mensen geld doneerden aan een homofobisch koppel die tevens eigenaars zijn van een Pizza zaak is er een campagne gestart waarbij er inmiddels al 128,248 dollar is ingezameld voor dakloze Amerikaanse homo, lesbische, biseksuele en transgender jongeren.

       
lees verder


Paus wil geen homo ambassadeur

De Fransman Laurent Stefanini werd 5 januari al voorgedragen als ambassadeur door president Hollande, maar volgens Franse kranten heeft de paus persoonlijk zijn veto uitgesproken tegen de benoeming.

       
lees verder


Oproep Obama tot verbod genezingstherapieën Homo-jongeren

De Amerikaanse president Barack Obama roept op tot een verbod van therapieën gericht op het ‘genezen’ van LHBT-jongeren. Dat blijkt uit een verklaring van het Witte Huis bij de petitie voor Leelah’s Law, een wet die zulke therapieën wil verbieden en inmiddels door meer dan 120.000 mensen is ondertekend.

       
lees verder


Regenboogzebrapad in Maastricht

Een van de bekendste plekken van Maastricht, het Vrijthof, heeft een tijdelijk Regenboogzebrapad. Daarmee laat de stad zien dat het staat voor diversiteit en open staat voor iedereen. Het Regenboogzebrapad is een initiatief van GroenLinks, dat steun kreeg voor de motie van VVD, SP, D66, Stadsbelangen Mestreech, de Senioren Partij Maastricht en de LPM.

       
lees verder


Nieuwe bestuursvoorzitter: “Vergroot internationale dimensie Pride Photo Award”

Margriet van der Linden is de nieuwe bestuursvoorzitter van Pride Photo Award, de internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit. De schrijver en opiniemaker, bekend van onder andere ‘Wie is de Mol?’ en als voormalig presentator van Zomergasten, wil vooral de internationale bekendheid en zichtbaarheid van Pride Photo Award vergroten.

       
lees verder


Homohuwelijk en strafbaarheid homoseksualiteit

Nicaragua komt met verbod homohuwelijk, dit verbod is er gekomen na aanpassing van de 'Family Code'en beschrijft nu wettelijk het huwelijk als enkel mogelijk tussen 1 man en 1 vrouw, en enkel man + vrouw koppels mogen kinderen adopteren.

       
lees verder


Malta krijgt Gender-identiteitswet

Het parlement van Malta stemde afgelopen april unaniem voor een baanbrekende Genderidentiteitswet. De wet biedt een ongekend brede erkenning en bescherming aan transgenders en mensen met een intersekse-conditie.

       
lees verder


Hetero tiener jongens meer homofoob

Uit een Australische studie blijkt dat ondanks het feit dat er veel steun is voor het homohuwelijk, de boodschap: 'Het is oké om homo of lesbisch te zijn', nog steeds niet aankomt bij jongeren.

       
lees verder


Henny Huisman benoemt tot ambassadeur Orpheus

Op 11 april is Henny Huisman in het pand van COC Haaglanden benoemd tot ambassadeur van Orpheus. Orpheus is een landelijke vereniging voor hulpverlening bij homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties en is uniek in Europa.

       
lees verder


Boy Scouts gaan in overtreding door toestaan homo als leider

De American Boy Scouts afdeling in New York kan in de problemen raken omdat ze een openlijke homo als leider aanstellen. Volgens het beleid van deze jeugdbeweging mogen alleen minderjarige leden openlijk homo zijn.

       
lees verder


Amerikaanse staat verwerpt homofobe wet

De in de Amerikaanse staat Indiana aangenomen homofobe wet zal worden aangepast en wel zo dat men daarbij homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders gaat beschermen.

       
lees verder


Nieuwe Amsterdam Gay Map verschenen

Voor de grote toeristenstroom van 2015 weer op gang komt, is overal de nieuwe, up-to-date Gay Map verspreid. Inmiddels alweer 20e editie, van de Amsterdam Gay Map, die jaarlijks in een oplage van 100.000 stuks wordt verspreid.

       
lees verder


Overwinning voor homo's en lesbiennes in Ierland - referendum 22 mei

Ierse senatoren hebben een wetsvoorstel rond het adoptie recht voor homo en lesbische koppels goedgekeurd. Eerder keurde het lager huis het wetsvoorstel al goed. Nu is het enkel nog wachten op de handtekening van de Ierse president Michael D Higgings.

       
lees verder


Straatkunst tijdens Belgian Pride in Brussel

Momenteel wordt in Brussel voor het eerst homo “Street Art” getoond. Een permanente, veertig meter lange muurtekening met werk van de vermaarde kunstenaars Ralf König en Fotini Tikkou.

       
lees verder


Herdenking 4 mei op het Homomonument

Sinds de ingebruikneming van het door Karin Daan ontworpen Homomonument in september 1987 komen op 4 mei vele vertegenwoordigers uit het HLBTQ-achterland bijeen op en rond de drie grote roze driehoeken. De eerste 4 mei-herdenking op het Homomonument vond plaats in 1988.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


Blend


The newest gay bar in Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media