Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 942 people
86447 users - nu online: 942 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 281, januari 2015 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Roddelnieuws

Zo het zit er weer op, kerstboom uit het raam, oude oliebollen voor de vogels, die vetrollen vol afschuuw bekeken..ach ach het viel weer niet mee. Maar kop op nog enkele maanden en de eerste lente zon is er al weer...

       
lees verder


Maak kennis met vakantieland Argentinië

Argentinië, het land van Máxima... Misschien is het alleen al om de achtergrond van onze huidige koningin te exploreren interessant dit Zuid-Amerikaanse land, of in ieder geval de hoofdstad Buenos Aires, Máxima’s geboortestad, tijdens de vakantie te bezoeken.

       
lees verder


Buenos Aires: een gay-friendly explosie in je gezicht

Kruis New York met Parijs en Rome, plaats dit in Zuid-Amerika en je hebt: Buenos Aires. Een metropool die in je gezicht explodeert door kleur, geur en geluid. Met authentieke buurten en hypermoderne wijken, een haven en twee vliegvelden. Met goedkope restaurants, clubs die tot het ochtendgloren open zijn en eindeloze straten met winkels.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Zogezegd

Lieve Noorderburen, Een nieuw jaar. Een nieuw overzicht van de halfjaarlijkse citaten over onze homoseksuele gemeenschap in de Vlaamse pers! Alvast een excellente gezondheid toegewenst! Voor het plezier in 2015 moeten jullie zelf zorgen.

       
lees verder


Amsterdam zoals het toen was: de Kerkstraat

Meestal is opruimen een klus die je steeds weer uitsteld. Oude vergeten spullen in een volle kast of zolder moeten plaats maken en kunnen meestal weg. Zo ook hier maar dit maal leverde deze opruiming een mooie verrassing op. Namelijk honderden oude zw/wit negatieven uit het Amsterdam jaren tachtig en negentig.

       
lees verder


Taiwan: Homohuwelijk is een geboorterecht

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken uit Taiwan presenteerde onlangs een nieuw boek waarin staat dat het homohuwelijk een geboorte recht is. In het boek over het moderne huwelijk, uitgegeven door het departement Binnenlandse Zaken staat verder ook te lezen dat diverse gender identiteiten gelijke behandeling en respect verdienen.

       
lees verder


Naar bed met Tom of Finland

Toen in de lente van 2014 bekend werd gemaakt dat de Finse posterijen later in het jaar een reeks postzegels met werk van Tom of Finland (Touko Laaksonen, 1920-1991) zou uitbrengen, werd daar in de blogosfeer met ongeloof op gereageerd. Velen dachten dat het hier een mystificatie betrof.

       
lees verder


Genoeglijk relaxen in Amsterdam’s éénjarige hotspot

Daar sta ik dan: in een vrijwel volledig gestript pand uit de jaren tachtig nabij het Centraal Station. Enkele gedateerde tegels laten nog iets van een verleden zien. Maar binnen enkele maanden moet dit letterlijk en figuurlijk de nieuwe gay hotspot van Amsterdam gaan worden. Het is 2013 en als toekomstige werknemer kijk ik glazig om me heen, te bedenken hoe het allemaal zal gaan verlopen.

       
lees verder


Polen schrijft geschiedenis met eerste openlijke homo politicus

Tot over enkele jaren geleden stond Polen bekend als homofobisch land. Maar na de dood van extreem homofobisch president Lech Kaczynski in 2010 is het tij gaan keren. En inmiddels zijn ze in Polen zover dat er voor het eerst in de geschiedenis van het land een openlijke homo politicus is verkozen.

       
lees verder


Slowaaks referendum over huwelijk en adoptie paren van gelijk geslacht

Slowakije houdt op 7 februari 2015 een referendum over het wel of niet openstellen van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht en de mogelijkheid van adoptie door deze paren. Dat heeft president Andrej Kiska aangekondigd.

       
lees verder


Poetin, 'Er is geen homofobie in Rusland!'

Volgens de Russische president Vladimir Poetin is zijn land niet homofobisch is, maar dat Rusland alleen maar die stempel krijgt vanuit de rest van de wereld. Vladimir Poetin zei dit tijdens een toespraak op de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

       
lees verder


Jeugdsector helpt Homo-jongeren onvoldoende

Dat concluderen Movisie en het Nederlands Jeugdinstituut in een nieuw onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de aandacht in de jeugdsector voor jongeren die lesbisch, homo, bi of transgender zijn en jongeren met een intersekse conditie.

       
lees verder


Grenzen aan checken geaardheid asielzoeker

EU-landen mogen nagaan of een asielzoeker die zegt dat hij homoseksueel is dat ook werkelijk is, maar het mag niet te intiem worden. Dat blijkt uit een arrest van het Europese Hof van Justitie waar de Raad van State om had gevraagd.

       
lees verder


Fins parlement stemt voor openstelling huwelijk

Het parlement van Finland heeft ingestemd met een wet die het huwelijk openstelt voor paren van gelijk geslacht. Dat is een grote overwinning voor de Finse homo-beweging, want zij hebben deze stemming afgedwongen door het organiseren van een Burgerinitiatief. Verwacht wordt dat de eerste Finse paren van gelijk geslacht in 2016 in het huwelijk kunnen treden.

       
lees verder


Afkomst en religie bepalen in hoge mate homo-acceptatie

Etnische en religieuze verschillen in homo-acceptatie zijn al op jonge leeftijd aanwezig. Met name islamitische leerlingen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond denken negatief over homoseksualiteit. Dit meldde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) recent in een rapport waarvan we in dit nummer een gedeelte opgenomen hebben.

       
lees verder


De meerderheid van gelovige in Nederland keurt homoseksualiteit af

De meerderheid van de moslims en de strenggelovige protestanten in Nederland keurt homoseksualiteit af. 53 procent van de moslims en 58 procent van de strenggelovige protestanten (buiten de Protestantse Kerk Nederland) zegt homoseksualiteit iets verkeerds te vinden.

       
lees verder


Nieuwe winkel Mister B geopend in Antwerpen

Op 14 december 2014 opende een nieuwe winkel van Mister B zijn deuren in Antwerpen. Daarmee vestigt het van oorsprong Amsterdamse bedrijf zich in het hart van de Belgische leer- en fetisj-scene.

       
lees verder


5e verjaardag La Demence Cruise

Adembenemende landschappen en vergezichten. Onvergetelijke ontmoetingen. Veel plezier, een prachtig schip speciaal voor jou... Welkom op de 5de verjaardag van The Cruise!

       
lees verder


Oh Yes... They're back: Backdoor Tea Dance begint een tweede leven

De Backdoor Tea Dance maakt een comeback in de ABE Club & Lounge te Amsterdam. De legendarische Backdoor Tea Dance startte in mei 2000 in Amsterdam en werd in een mum van tijd een begrip in de gay partyscene. Het stond bekend als een gay en openminded feest vroeg op de zondagavond. De bezoekers werden getrakteerd op gratis sigaretten, joints, thee, chocola en vers fruit in het lounge-gedeelte... Tea with a Twist!

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media