Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 861 people
86440 users - nu online: 861 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 271, maart 2014 (20)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

Het zonnetje voelt alweer wat warmer aan, de eerste mensen zitten elkaar alweer druk te begluren op de terrasjes schijnbaar verdiept in twitter, twatter en twoeter en het wel en wee van hun 10.000 niet bestaande 'vrienden' maar ondertussen wel in de gaten houden of hun buurman/vrouw niet meer twater/twitter piepjes ten gehoren brengt. Enfin het seizoen is weer begonnen.

       
lees verder


Reijer’s World: ‘Fucking Again, Dear...?’

Een paar jaar geleden was ik met mijn zus Carol aan het shoppen. Na een bezoek aan de Bijenkorf liepen we de Warmoesstraat in. “Weet je waar ik nu al een tijd van droom?,” vroeg ze. Ik knikte van nee. “Ik wil mijn tepels laten piercen. Ik wil er van die gouden staafjes doorheen hebben.” Op het hoekje net voor de Argos gingen we een tattoo- & piercingwinkeltje in. Het zat vol met toeristen die bladerden in boeken met tatoeages.

       
lees verder


Art: Robert Duncan, Jess en hun vriendenkring

De revolutionaire geest in San Francisco aan de vooravond van het postmodernisme. De dichter Robert Duncan (1919-1988) en de kunstenaar Jess Collins (1923-2004), die hedentendage eenvoudig als Jess bekend is, behoren tot de meest fascinerende artistieke koppels van de twintigste eeuw. Nadat ze elkaar in 1950 in San Francisco hadden ontmoet, creëerden ze gezamenlijk een huiselijk leven dat was gebaseerd op gedeelde artistieke en kunstzinnige interesses, dat zevenendertig jaar duurde en slechts door Duncan’s overlijden werd beëindigd.

       
lees verder


Fashion: Menswear Milaan 2014

Milaan en de Italiaanse mode willen weer een leidende rol spelen in de internationale mode-industrie om zo de concurrentie te kunnen aangaan met andere modehoofdsteden zoals Parijs, New York en Londen. Hiervoor zijn een zestal voorstellen opgesteld, zoals onder andere het ontwikkelen van meer middelen voor creativiteit, investeren in de stad Milaan zelf en fiscale stimulansen aanbieden. Onder de slogan “Enjoy Milaan” moeten het imago en de leefbaarheid van de stad, ongeacht de internationale mode-evenementen, worden verbeterd.

       
lees verder


Vlaamse en Nederlandse gelovigen over homo's, scheiden en samenwonen.

Vorig jaar liet paus Franciscus in november weten dat hij gelovigen wil bevragen over thema's als contraceptie, scheiden en homoseksualiteit. De KU Leuven deed zijn eigen onderzoek onder gelovigen over deze thema's. Begin dit jaar kwam vanuit Nederland het nieuws dat bij de vragen van de paus een ruime meerderheid van de Nederlandse gelovigen voorstander is van het homohuwelijk, dat blijkt ook in ons land het geval te zijn, aldus het onderzoek van de KU Leuven.

       
lees verder


Voormalig vriend van Liberace krijgt 20 jaar cel

Scott Thorson, 54, de vriend van Liberace is veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar wegens het herhaaldelijk 'positief' testen op het gebruik van drugs. Thorson had vijf jaar lang een relatie met de beroemde pianist en schreef over zijn ervaringen het boek: Behind The Candelabra: My Life With Liberace, dat ondertussen verfilmd is.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Schuld van de katholieke kerk

Lieve Noorderburen, Nu de Olympische Winterspelen van Sotsji achter de rug zijn en we de Russische president Poetin zowat met alle zonden van de wereld hebben overladen, is het misschien tijd om onze pijlen te richten op andere landen in de wereld waar homoseksualiteit nog altijd strafbaar en/of taboe is. Blijven focussen op Poetin geeft die man de aandacht die hij eigenlijk niet verdient. En nooit verdiend heeft.

       
lees verder


Ruben, een film tegen (homo)pesten

Elf minuten duurt de film, en erg vrolijk word je er niet van. De zachtmoedige Ruben (gespeeld door Erick Brons) is vijftien en valt op jongens. Maar dat weet nog niemand, ook zijn ouders niet. Op school wordt Ruben, die een beetje meisjesachtig overkomt, intussen wel uitgescholden voor homo. Bij de gymles staat hij als vanzelfsprekend aan de kant. Via een chat maakt Ruben een afspraakje met leeftijdgenoot Mike, maar hun stiekeme zoen in het park wordt door klasgenoten op de foto gezet.

       
lees verder


Roze in Beeld over beeldvorming homo’s in de media

Roze in Beeld is een nieuwe project gericht op het zichtbaar maken van de in de loop van de tijd veranderende beeldvorming van LHBT’s in de media. Op de site en de facebookpagina van het project wordt dat duidelijk gemaakt en daarover is ook lesmateriaal ontwikkeld.

       
lees verder


Obama gebruikte als enige president 272 keer de woorden holebi's en transgenders

Men kan het bijna fileren noemen, de manier waarop elke punt, komma en woord van de Amerikaanse President bekeken en gewogen worden. Het is een favoriete bezigheid in de Amerikaanse politiek en politieke verslaggeving, daarom weet men nu dat President Barack Obama 272 keer het woord GAY gebruikte sinds hij op 20 januari 2009 de eed aflegde als 44ste president van de VS. De het rapport komt van het Human Rights Campaign (HRC)

       
lees verder


Finse Olympische sporter is 8ste sporter dit jaar dit uit de kast komt

De Finse Olympische zwemmer Ari-Pekka Liukkonen, 34, is dit jaar de 8e sporter die uit de kast is gekomen. Liukkonen die vorig jaar mee deed aan de Olympische spelen en in dat zelfde jaar een bronzen mediale won op de Europese kampioenschappen, zegt dat hij ook uit de kast komt om aandacht te vragen voor de anti-homo wetten in Rusland.

       
lees verder


Elf Engelse voetbalclubs strijden tegen homofobie

Elf Engelse voetbalclubs hebben een verklaring ondertekend waarin ze beloven zich te zullen inzetten voor de strijd tegen homofobie in het voetbal.

       
lees verder


Criteria voor homovriendelijke school gepubliceerd

Begin dit jaar heeft de Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit een boekje met criteria voor een homovriendelijke school gepresenteerd. "Open & Out: 10 regenboogsleutels voor scholen” geeft antwoord op de vraag hoe men een school echt homovriendelijk maakt.

       
lees verder


COC wil stevige maatregelen tegen anti-LHBT geweld

COC Nederland wil stevige maatregelen tegen anti-LHBT geweld. Dat is nodig, omdat uit het rapport van de politie ‘Anti-homogeweld in Nederland’ blijkt dat er gemiddeld wekelijks drie meldingen van anti-LHBT geweld bij de politie binnenkomen.

       
lees verder


Roze 50+ gaat in 2014 over haar grenzen

Op maandag 24 maart a.s. komt een internationale delegatie van homo- en hetero (ouderen) organisaties naar ons land. Vanuit maar liefst 8 Europese landen komen ze naar gastvrouw Stichting Elisabeth in Breda om met de mensen van Roze 50+ kennis te maken en ervaringen op het gebied van Roze Ouderen te delen.

       
lees verder


Overstelpend programma tijdens Amsterdam Bear Pride 2014

Een aanzienlijk deel van de Amsterdamse scene staat van 20 tot en met 24 maart in het teken van Amsterdam Bear Pride. De organisatie beoogt een evenement neer te zetten waarbij niet alleen feesten en eten centraal staan, maar vooral veel gezelligheid. Naast een gecombineerde editie van FurBall en de Bear Necessity Party worden bijvoorbeeld ook een Mister Bear Contest, een Canal Bear Cruise, Bear Bowling, UnderBear, After- en XXXL Lust party’s georganiseerd.

       
lees verder


Expo: Teigetje & Woelrat openen expositie van door Vaticaan gehekelde foto’s

In september 2013 organiseerde een galerie in Rome een tentoonstelling van het werk van de jonge, uit Spanje stammende kunstenaar Gonzalo Orquín (1982), die uit liefde voor zijn Italiaanse partner in Rome woont en werkt. De expositie toonde onder andere foto’s van zoenende gelijkgeslachtelijke koppels voor het altaar van kerken in Rome. Deze foto’s zorgden voor veel media-ophef nadat het Vaticaan fel tegen het exposeren ervan had geprotesteerd.

       
lees verder


Party: Sexy kickoff in Keulen op 22 maart

Op 22 maart geeft SEXY met de PonyBoy editie de aftrap voor haar feestseizoen, met als motto Bling Bling Ponyboy. Zoals gebruikelijk zal het feest op twee dansvloeren plaatsvinden en een programma bieden met internationale Top Dj’s, opwindende go-go dansers en artiesten alsmede een diverse speciale verrassingen.

       
lees verder


Roze Filmdagen 2014

Eén van de populaire culturele voorjaarsevenement staat weer voor de deur. Van 13 tot en met 23 maart kunnen geïnteresseerden zich elf dagen lang onderdompelen in de prikkelendste, interessantste en mooiste recente gay cinema tijdens de zeventiende editie van de Roze Filmdagen.

       
lees verder


Mossel Lezing: Bondage, discipline en verwante lusten in Italië

Op woensdag 12 maart houdt Laura Zambelli een Mosse Lezing waarin zij licht zal werpen op de BDSM-scene in Italië. Ze richt zich in haar lezing vooral op het veldwerk dat ze in deze scene doet in het kader van haar dissertatie-onderzoek. Nadat ze heeft gedefinieerd wat in het algemeen onder BDSM wordt verstaan, gaat ze nader in op de Italiaanse context van deze vorm van lustbeleving.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media