Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1011 people
86440 users - nu online: 1011 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 270, februari 2014 (11)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddelnieuws

Nog steeds fris en vrolijk in het nieuwe jaar? De kilo's moeten er nog steeds vanaf en dat gaat beter als U weet dat al die 'sterren” of zij die dat denken te zijn voor een ellende meemaken. Maar geen medelijden ze leven ervan en zonder roddel geen “STER”.

       
lees verder


De vreemdeling in de spiegel: Een kort verhaal

Mickie Burcel mocht zijn naam dan wel als een mietje spellen, maar hij was waarschijnlijk een van de ruigste kerels waarmee een nicht in contact zou willen komen, die op straat aan het cruisen is of een bar bezoekt.

       
lees verder


Style: Mannen met baarden

“Al die willen te kaap’ren varen / Moeten mannen met baarden zijn / Jan, Pier, Tjores en Corneel / Die hebben baarden, die hebben baarden / Jan, Pier, Tjores en Corneel / Die hebben baarden, zij varen mee.” Dit is het eerste couplet van een zeemanslied dat velen tijdens hun kinderjaren uit volle borst gezongen zullen hebben. Het is bekend dat op volle zee niet alleen de baardgroei, maar, in het geheim, ook de gelijkgeslachtelijke lusten welig tierden. Maar wat maakt mannen met baarden nog steeds hot en waar komt deze fascinatie vandaan?

       
lees verder


IHLIA stelt collecties beschikbaar voor uitbreiding van Wikipedia

Eind vorig jaar zijn twee Wikipedians in Special Residence aan de slag gegaan bij twaalf gespecialiseerde Nederlandse bibliotheken, waaronder het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA), in de volksmond Homodok genoemd. De “Wikipedianen” Hans Muller en Arie Sonneveld gaan veertien maanden lang de kennis en gegevens van de geselecteerde bibliotheken en Wikipedia verbinden. Ze hopen de diversiteit en kwaliteit van Wikipedia te vergroten door inzet van de collecties en de kennis van de instellingen.

       
lees verder


Homo-rechten in Rusland

Er is terecht veel te doen over de huidige homo en mensenrechten in Rusland. Wel niet naar de winterspelen, boycot of geen boycot. Maar wat weten we nu echt van de homogeschiedenis en grote steeds sterkere invloed van de Russisch orthodoxe kerk op samenleving en politiek, met als voorlopig dieptepunt de oproep van de kerk homosexualiteit in het algemeen weer strafbaar te stellen.. We verzamelde gegevens over verleden en heden om zo een wat beter inzicht te geven.

       
lees verder


Het turbulente leven van Olympisch prijsdier Matthew Mitcham

In december maakte president Obama bekend dat de Amerikaanse delegatie naar de Olympische Winterspelen in Sotsji, naast tennisster Billie Jean King en ijshockeyster Caitlin Cahow, die beiden openlijk lesbisch zijn, onder anderen ook zal bestaan uit de kunstrijder Brian Boitano, die in 1988 Olympisch goud won. Kort na Obama’s mededeling verklaarde Boitano tegenover Associated Press dat hij homoseksueel is.

       
lees verder


NGK – uitstel besluit homorelaties en kerkelijk ambt

De Nederlands Gereformeerde Kerken nemen voorlopig nog geen besluit over de vraag of gemeenteleden met een homoseksuele relatie ouderling of diaken kunnen worden. De commissie die antwoord op die vraag zou moeten geven, zal namelijk pas in het voorjaar van 2015 haar eindrapport kan afronden. De commissie publiceert al wel een tussenrapport met o.a. gespreksverslagen met homoseksuele en lesbische kerkleden en vertegenwoordigers van christelijke LHBT-organisaties.

       
lees verder


Jeugdleider Front National wil Franse anti-homowet

Julien Rochedy – de 25-jarige jeugdleider van het Front National – heeft in een radioprogramma gepleit voor de invoering in Frankrijk van een anti-homowet naar Russisch model. Hij noemt berichten over toenemend geweld tegen LHBT’s in Rusland ‘complete onzin’.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Sotsji

Lieve Noorderburen, Net op het ogenblik dat ik deze column neerpen, raakt bekend dat de Nederlandse koning, koningin en premier naar de Olympische Winterspelen in Sotsji zullen gaan om het Nederlandse atletenteam een hart onder de riem steken. Een lovenswaardige reden. Nogal wat vooraanstaande wereldleiders lieten al weten niet naar Sotsji te trekken: de Amerikaanse president Barack Obama, de Duitse president Gauck en de Franse president Hollande. Elke dag komt er wel een beroemde persoonlijkheid bij op het lijstje.

       
lees verder


Tijgertje organiseert voor de tiende maal badminton-toernooi

Tijdens het Paasweekend organiseert Tijgertje het Tenth Gay & Lesbian International Easter Badminton Tournament Amsterdam. Stichting Tijgertje is in 1982 begonnen met cursussen zelfverdediging nadat tijdens Roze Zaterdag in Amersfoort homo’s en lesbo’s door potenrammers in elkaar waren geslagen. Inmiddels is Tijgertje uitgegroeid tot een zeer veelzijdige sportclub met een groot aanbod aan sporten, waaronder badminton.

       
lees verder


EYE en Roze Filmdagen zijn samenwerking begonnen

De Roze Filmdagen, het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival en EYE zijn dit jaar met het programmeren van een speciale klassiekerreeks ‘The Gaze’ begonnen. Hiermee brengen beide organisaties de seksueel rijkgeschakeerde geschiedenis van de LGBT cinema onder de aandacht.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit


Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media