Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 854 people
86440 users - nu online: 854 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 269, januari 2014 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Jaaroverzicht 2013

Traditie getrouw het overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar in binnen en buitenland. De Spaanse bisschoppen dachten het jaar goed te beginnen door afschaffing van het homohuwelijk te eisen...

       
lees verder


Roddelnieuws

Fris en vrolijk weer aan het nieuwe jaar begonnen? Oke, teveel gegeten, gedronken en noem maar op. De kilo's moeten erweer vanaf en dat gaat beter als U weet dat al die 'sterren” of zij die dat denken te zijn voor een ellende meemaken. Maar geen medelijden, ze leven ervan en zonder roddel geen “STER”.

       
lees verder


Bob Mizer & Tom of Finland

Bij het Museum of Contemporary Art (MOCA) te Los Angeles is momenteel de expositie Bob Mizer & Tom of Finland te zien. Dit is de eerste tentoonstelling in een belangrijk Amerikaans museum, die is gewijd aan de kunst van Bob Mizer (1922–1992) en Touko Laaksonen, beter bekend als “Tom of Finland” (1920–1991), twee van de belangrijkste scheppers van erotische kunst in de twintigste eeuw en wegbereiders van een opkomende homocultuur na de Tweede Wereldoorlog.

       
lees verder


Reijers World: ‘Jongens die geneukt worden pijpen altijd zo lekker!’

Het was vroeg in de avond. Ik liep langs de Amstel. Nog even het trapje op en ik kwam in de Company. Het was er al lekker druk. Vriend Rob stond achter de bar. Ik bestelde een flesje bier. Daarna liep ik een trapje af en kwam in de donkere kamer. Op dat moment kwam er iemand uit een hokje. Ik glipte naar binnen en deed het deurtje op slot. Aan twee kanten waren er gloryholes.

       
lees verder


Schoonspringer Tom Daley: ‘Op dit moment ga ik met een gozer'

Tijdens de openingsceremonie van de vierde Gay Games in 1994 te New York werd een belangrijke rol vervuld door een videoboodschap van de voormalige Olympische schoonspringkampioen Greg Louganis. Na een sierlijke duik zwemt hij hierin naar de rand van het zwembad en zegt onder andere: “Over een paar dagen zal ik daar zijn, terug op de duikplank, en me aansluiten bij andere homo- en lesbo-atleten uit de gehele wereld. [...] Dit is onze kans onszelf en de wereld te laten zien hoe sterk we zijn als individuen en als gemeenschap. Welkom bij de Games! Het is geweldig uit de kast en trots te zijn.”

       
lees verder


Brief uit Brussel: Wat nu met Kroatië? Wat nu met Europa?

Lieve Noorderburen, Het Kroatische volk heeft gesproken. Via een referendum kregen ze het voor elkaar om in de grondwet een verbod op het homo-huwelijk in te schrijven. Een trieste gebeurtenis.

       
lees verder


Intense mannenvriendschappen maakten koning Willem II chantabel

Een groot deel van de twintigste eeuw zijn verdedigers van de mannenliefde bij hun activiteiten mede teruggevallen op verwijzingen naar beroemde homo’s uit het verleden. In deze overzichten figureerde vaak ook stadhouder-koning Willem III, want al vrij snel na zijn aantreden in Engeland werd het daar gebruikelijk hem in pamfletten te bespotten om zijn vermeende homoseksualiteit, waardoor dit aspect van zijn persoonlijkheid onder intellectuelen bekend was.

       
lees verder


Poz&Proud on Tour

In november was de kick off van de Poz&Proud on Tour-campagne in het Ro Theater in Rotterdam. De tour trekt tot de zomer van 2014 door het land met thema-avonden voor homomannen. De campagne is een samenwerking van de Hiv-vereniging Nederland (HVN), Poz&Proud en het COC.

       
lees verder


Homoseksualiteit strafbaar in meerderheid Gemenebestlanden

In 41 van de 53 landen die lid zijn van het Gemenebest zijn homoseksuele handelingen strafbaar. Dat blijkt uit het rapport Speaking Out van de Kaleidoscope Trust. Ondanks een oproep van deze stichting om deze wetten te schrappen, heben de regeringsleiders van de Gemenebestlanden besloten om LHBT-kwesties niet op de agenda te zetten.

       
lees verder


Sauna Nieuwezijds opent zijn stoomdeuren

Afgelopen maand werd de Sauna Nieuwezijds (NZ) geopend, Amsterdam’s eerste nieuwe homosauna in meer dan vijftien jaar. We bezochten de feestelijke opening en waren erg onder de indruk van dit stijlvolle, nieuwe badhuis, midden in het centrum van de stad. Wij spraken met Elard Diekman, een van de drijvende krachten achter de nieuwe onderneming.

       
lees verder


Apple weigert homo-erotische strip als iBook uit te geven

De door David Zeldman gecreëerde erotisch-politieke, satirische strip Al-Qaeda’s Super Secret Weapon verscheen onlangs bij Northwest Press en is sedert het midden van november bij (strip)boekhandels te koop. Het boek is echter afwezig bij één bepaald verkooppunt: Apple’s iBooks winkel. Begin december maakte de uitgever de reden daarvoor bekend; Apple heeft het boek geweigerd en het zal niet via iBooks worden verkocht. Apple gaf als reden dat het boek “verboden expliciete of aanstootgevende inhoud” heeft.

       
lees verder


Een verbale uitglijer van Alec Baldwin

Er huizen twee zielen in de borst van Alec Baldwin. Enerzijds staat de acteur bekend om zijn expliciete ondersteuning van het gelijkgeslachtelijke huwelijk en andere homo- en lesborechten, maar anderzijds geeft hij zich over aan zeer homo-onvriendelijke retoriek als hij woedend is. In de zomer van 2012 raasde hij over een Britse verslaggever als, onder andere, een “giftige kleine nicht” en ook een andere journalist kreeg het etiket “nicht” opgeplakt.

       
lees verder


Hawaï verwacht economische impuls van gelijkgeslachtelijk huwelijk

Een dag nadat de bevolking van Kroatië onder invloed van een stevige katholieke lobby in een referendum bepaalde dat het huwelijk wettelijk omschreven dient te worden als de verbintenis tussen een man en een vrouw, werden op Hawaï voor het eerst zes gelijkgeslachtelijke paren in de echt verbonden.

       
lees verder


Naakte roeiers voor het goede doel

Enige tijd geleden kopte het Algemeen Dagblad op de website: “Britse studenten roeien naakt voor homoseksualiteit.” Waarschijnlijk de belangrijkste reden dit item te plaatsen was de mogelijkheid het met een blootfilmpje te illustreren, want het bijgaande tekstje is totaal nietszeggend: “Studenten van een Britse universiteit in Coventry hebben op een opvallende manier aandacht gevraagd voor homoseksualiteit.

       
lees verder


Boekhandel Vrolijk heropend

Na enkele maanden wegens verbouwing gesloten te zijn geweest, is de vernieuwde boekhandel Vrolijk op het vertrouwde adres Paleisstraat 135, vlakbij de Dam weer volop in bedrijf.

       
lees verder


Get a Room, een film- en discussie-avond over cruisen

Op 14 januari 2014 organiseert Get a Room een film- en discussie-avond over cruisen. Cruisen lijkt onontkoombaar met de seksuele homocultuur verbonden. Mannen gaan uit en versieren andere mannen voor vluchtige seks en dat heel vaak, heel veel. Het is anoniem, het is gemakkelijk, het is opwindend en altijd beschikbaar, wat heb je nog meer nodig?

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media