Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 860 people
86442 users - nu online: 860 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 254, oktober 2012 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Paris Menswear 2012-2013

De enorme bezuinigingsmaatregelen zorgen ervoor dat het bestedingspatroon van de consument fors aan banden wordt gelegd. Maatregelen die ertoe leiden dat de economische groei met name in de Eurozonelanden enorm wordt getemperd. De mode-industrie wordt hierdoor gesplitst in twee segmenten waarbij de winst alleen nog valt te behalen in het goedkope segment of juist in het luxe segment.

       
lees verder


Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch...Ja ja, de eerste blaadjes vallen alweer het grote sterven neemt een aanvang, maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken... Kan het nog gekker... Ja hoor...

       
lees verder


Vlaamse campagne tegen homofobie in het voetbal

Vlaams minister van Onderwijs en Gelijke Kansen Pascal Smet wil met de voetbalfederaties homofobie op en nabij het voetbalveld aanpakken. Dat heeft de minister gezegd in het televisieprogramma ’Villa Vanthilt’.

       
lees verder


Tentoonstelling 'Ik Man/ Vrouw'

Wie ben jij? Museum Het Dolhuys in Haarlem presenteert ‘IK MAN/VROUW’, een tentoonstelling over sekse en identiteit. Wat maakt een man een man en een vrouw een vrouw? De tentoonstelling laat hedendaagse kunstwerken zien over vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen die een nieuw licht over deze materie laten schijnen. Ook toont Het Dolhuys voor het eerst de ‘castratietafel’, in de vorige eeuw gebruikt voor castratie van homoseksuelen. ‘IK MAN/VROUW’ is te zien van 26 september 2012 tot en met 17 maart 2013.

       
lees verder


Early gay pioneer : Peter Hamecher

Een met open vizier strijdende Duitse essayist. De Amerikaanse historicus Hubert Kennedy heeft in Reading Gay History: Selected Essays and Reviews (Concord 2006), dat voornamelijk over Europese onderwerpen gaat, ook een beschouwing opgenomen over zijn landgenoot James Barr, auteur van Quatrefoil (1950), een mijlpaal in de homoliteratuur die nog in 1991 werd heruitgegeven. Kennedy besteedt echter niet alleen aandacht aan deze Barr’s debuutroman, maar ook aan zijn andere werk, inclusief de artikelen die hij bijdroeg aan vroege homotijdschriften als One Magazine en de Mattachine Review aangezien, aldus Kennedy, “al zijn geschriften het waard zijn in herinnering te worden geroepen.”

       
lees verder


Polen zet stap in goede richting voor rechten homo's

Niet alleen Rusland maar ook Polen haalde in het verleden meermaals het nieuws vanwege zijn homofobe leiders schreef in oktober van vorig jaar geschiedenis door de overwinning van partijen die meer holebi gezind zijn. Nu is bekend geworden dat er opnieuw een grote stap is gezet betreffende de gelijke behandeling van holebi's.

       
lees verder


Reijer's World: ‘How Much For The Pussy?’

Ik huppelde weer eens bronstig door het spannende Amsterdam. Ik was achttien. Spijkerbroek en T-shirt. Het was om een uur op acht ’s avond en het werd al donker. Bij de tweede spoorburg van het Centraal station via De Ruyterkade was een tweepersoons pisbak. Er waren weinig leuke mannen. Ik liep maar wat in het rond. Voor het PTT gebouw stopte er een wagen naast me. Het raampje ging open.

       
lees verder


Regeling voor uit Utrecht weggepest homostel

De gemeente Utrecht, het Openbaar Ministerie en de Utrechtse politie hebben gezamenlijk een financiële regeling getroffen met Hans van Gemmert en Ton Daalhuizen - het homopaar dat in 2010 door jongeren werd weggepest uit de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn.

       
lees verder


Mitt Romney anti-homo

In november zijn er in de Verenigde Staten Presidents verkiezingen. De strijd gaat tussen huidig president Barack Obama (democraten) en zijn tegenstander Mitt Romney voor de Republikeinen. Dit jaar speelt ook een klein maar niet onbelangrijk deel zich af rond de rechten van holebi's.

       
lees verder


Homo vervolging blijft doorgaan in Arabische landen

Dat homo’s worden vervolgd in 95% van de Arabische landen was al bekend, maar dat de Iraanse overheid over is gegaan op publieke lijfstraffen schikt nog steeds vele Nederlanders. In Iran zijn de afgelopen maanden meer dan twee honderd Iraanse homo’s en lesbiennes vervolgt voor de ‘gruwelijke daden’ die ze hebben begaan, aldus de Iraanse media. Om de bevolking te laten zien hoe de overheid en verschillende machtige regimes omgaan met dit soort ‘laster’, heeft de overheid besloten de straffen nu meer in het publiek te voltrekken.

       
lees verder


'Mensen die anders zijn, die zijn ziek geboren!'

De in oktober vorig jaar gemaakte filmpjes zijn nog steeds te zien en laten zien dat tolerantie voor homo’s in Amsterdam nog vaak flinterdun is. Jongeren filmden afgelopen in alle zeven Amsterdamse stadsdelen de reacties van voorbijgangers op de fotopanelen van Pride Photo Award 2011: Je mag best homo zijn, ‘zolang ik er maar niet mee geconfronteerd word’. Op alle pleinen hebben jongeren uit de buurt voorbijgangers geïnterviewd over de winnende foto’s van Pride Photo Award 2011 die in september op zeven grote pleinen verspreid door de stad te zien waren.

       
lees verder


Een fetisj voor rubber

Als je geil wordt van iets dat normaal gesproken weinig of niets met seks te maken heeft, dan heb je daar een fetisj voor. Het kan gaan om bepaalde kleding, zoals een uniform, werkkleding of een net pak. Het kan ook een specifiek kledingstuk zijn, bijvoorbeeld ondergoed, handschoenen of laarzen. Sommige mensen geilen op geuren, denk aan de rook van sigaren of zweetlucht. Anderen vinden bepaalde situaties juist weer spannend, zoals pijn, vernedering of bondage.

       
lees verder


Kamervragen over anti-homogeweld in Eindhoven

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch heeft Kamervragen gesteld aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie over anti-homogeweld in Eindhoven. Bezoekers van gayclub PallaZ worden regelmatig het slachtoffer van geweld.

       
lees verder


Homofoob geweld in Belgie zwaarder bestraft

De Belgische regering heeft fors zwaardere straffen voor daders van homofoob geweld aangekondigd. De maximumstraf voor doodslag en moord zal worden opgetrokken van twintig jaar naar levenslang. Voor het toebrengen van verwondingen geldt nu maximum vijf jaar, dat wordt dertig jaar. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) stelde de nieuwe strafmaat voor homofoob geweld voor aan de ministerraad. Die keurde de maatregelen goed. De minimumstraffen werden in 2007 al opgetrokken.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Naïef

Lieve Noorderburen, Tot vervelens toe moeten we het hier in deze column terug over gaybashing hebben. Het is bon ton om homo’s af te troeven en richting ziekenhuis te laten afvoeren. De stijgende trend van incidenten lijkt vooralsnog niet te keren.

       
lees verder


Haagse weigerambtenaar stapt naar de rechter

Wim Pijl, de bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand in Den Haag die november vorig jaar werd ontslagen omdat hij vanwege gewetensbezwaren weigert paren van gelijk geslacht te trouwen, stapt naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten. Dat wordt gemeld door de Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) die de weigerambtenaar in deze kwestie juridische bijstand verleent.

       
lees verder


Erkenning zelfbeschikkingsrecht transgenders grote stap dichterbij

Het kabinet heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat het voor transgenders eenvoudiger maakt om hun geslachtsaanduiding in de burgerlijke stand te wijzigen. Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC Nederland noemen dit een grote stap vooruit. Beide organisaties ijveren al sinds 2008 voor nieuwe wetgeving en roepen het parlement op het voorstel snel in behandeling te nemen.

       
lees verder


Aanhouding in onderzoek geweldpleging Tilburgse carnaval

De politie heeft een 23-jarige man aangehouden op verdenking van zware mishandeling tijdens het carnavalsweekend in Tilburg dit jaar. Zijn arrestatie vond plaats op woensdag 5 september 2012, maar hij is een dag later weer vrijgelaten maar is nog steeds een hele serieuze verdachte van de ernstige mishandeling met carnaval in Tilburg. De de politie denkt dat een 19-jarige Tilburger het belangrijkste aandeel heeft gehad. De hoofdverdachte is nog niet aangehouden. Bij het geweld liep een van de aangevers – Mathijs Beugelink (27) - zwaar lichamelijk letsel op.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media