Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1061 people
86426 users - nu online: 1061 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 252, augustus 2012 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei 2020Wet lesbisch ouderschap stap dichterbij

Lesbische duomoeders hoeven binnenkort niet meer naar de rechter om juridisch ouder te worden. Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft de schriftelijke behandeling van een wetsvoorstel van die strekking vandaag afgerond, waardoor de Tweede Kamer binnenkort over het voorstel kan stemmen. Het COC is positief over deze stap en rekent er op dat het kabinet haar toezegging aan het COC, dat het wetsvoorstel op 1 januari 2013 in werking treedt, zal nakomen.

       
lees verder


Hans Biesheuvel, voorzitter MKB, krijgt gids over werken en hiv uitgereikt

MKB vraagt om gelijke behandeling werknemers met hiv, Gelijke behandeling werknemers met hiv belangrijk. Hans Biesheuvel, voorzitter van het MKB, geeft in zijn voorwoord in de gids “Positief werkt” aan dat ieder mens talenten heeft; hiv doet daar niets aan af. Het is zonde als talenten onbenut blijven. Hij vraagt om gelijke behandeling van werknemers met hiv. Hij roept ondernemers op om werknemers met hiv niet anders te gaan behandelen, maar hen juist te erkennen om wie hij of zij is.

       
lees verder


Voorlopig geen uitzetting naar Irak

Minister Leers (Immigratie en Asiel) heeft besloten om voorlopig geen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) meer uit te zetten naar Irak. COC-bestuurslid Eunice den Hoedt spreekt van een grote stap op weg naar veiligheid voor Irakese LHBT-asielzoekers in Nederland.

       
lees verder


Schrappen in Europees gezondheidsrapport roept vragen op

In een recent EU-rapport over de stand van zaken van de gezondheid van mannen in Europa zijn onderwerpen zoals homoseksualiteit en genderidentiteit bewust weggelaten uit de eindversie. D66-Europarlementariër Sophie in ´t Veld noemt dit 'regelrechte censuur' en tast het de geloofwaardigheid van de Europese Commissie als verdediger van LHBT-grondrechten aan. Op haar initiatief is een brief gestuurd naar verantwoordelijk Eurocommissaris John Dalli om opheldering te krijgen.

       
lees verder


Reijer's World: Soldaat Breed, geef acht!

Mijn vader was ooit afgekeurd voor militaire dienst. Hij was te mager. Zijn leeftijdsgenoten in Wieringerwaard die wel moesten, kwamen thuis met geweldige verhalen. En nu was het dan zo ver. Zijn eerste kind en enige zoon moest dienen voor zijn nummer. Hij was helemaal overstuur en op verjaardagen sprak hij op luide toon: “Daar gaan ze pas een echte kerel van hem maken!” Iedereen moest lachen. En steeds weer stond hij voor me. Stram in de houding en met zijn hand de militaire groet makend, brulde hij: “Soldaat Breed, geef acht!”

       
lees verder


Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... Het kan dus altijd nog erger moet je maar denken... Kan het nog gekker... Ja hoor...

       
lees verder


UniC wint prijs voor beste schoolcampagne tegen homofobie

Eind juni werd de Gay&Straight Alliance van UniC (Utrecht), de winnaar van de landelijke Voice OUT wedstrijd tussen schoolcampagnes voor respect en tegen homofobie. UniC won de prijs omdat de GSA het meest heeft gedaan om de school te mobiliseren. De prijs werd uitgereikt als afsluiting van de Mijn ID Onderwijsdag, die was georganiseerd door EduDivers namens de Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit.

       
lees verder


Oekraïense LHBT-activist zwaar mishandeld in Kiev

Taras Karasijtsoek, organisator van de onlangs afgelaste Kiev Pride, is in Kiev aangevallen en op brute wijze in elkaar geslagen. De aanval ging gepaard met homofobe scheldpartijen. De voorman van Gay Forum Ukraine is naar het ziekenhuis gebracht waar een dubbele kaakbreuk en een hersenschudding vastgesteld werd. Karasijtsoek is na een kaakoperatie overgebracht naar een veilige omgeving.

       
lees verder


Ode aan code kraker en homomartelaar Alan Turing

Een ode en eerherstel voor de op 23 juni 1912 geboren Alan Turing, maar wat daaraan vooraf ging was bijna onmenselijk. Tijdens zijn jeugdjaren had Turing een vriend die Christopher Morcom heette. Ze zaten samen op school en waren zeer geïnteresseerd in de natuurwetenschappen. Later gingen ze ook samen naar Cambridge. Turing was erg gehecht aan deze vriend, maar Christopher stierf op jeugdige leeftijd in 1930.

       
lees verder


Nobelprijswinnaars bezorgd over wereldwijde homofobie

Vier winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede hebben in een gezamenlijke verklaring hun zorg geuit 'over de manier waarop onze lesbische, homoseksuele, transgender en interseksuele broeders en zusters worden behandeld'. De verklaring van de Nobelprijslaureaten Desmond Tutu, Jody Williams, Shirin Ebadi en Muhammed Yunus is een initiatief van het Robert F. Kennedy Center for Justice & Human Rights.

       
lees verder


Achter de schermen bij Gentle

Eén van de mooiste winkels in het aan mooie winkels zo rijke Haarlem is Gentle, de herenondermodespeciaalzaak die zich in het centrum bevindt, Anegang 25. Het pand dateert van circa 1900. In 1945 opende de firma Cotex hier haar deuren. Er werden ouderwetsche vetercorsetten voor dames aan de man gebracht - de voorraad stond beneden, de klanten konden zich in de paskamers boven gaan inrijgen -, maar de vraag naar dit adembenemende artikel daalde gestaag, en toen Elly Koelman in 1988 Cotex overnam, stond voor haar vast dat ze het over een andere boeg moest gooien.

       
lees verder


Nieuwe Franse President kan al zijn beloften waarmaken

De grote overwinning van de socialisten in Frankrijk maakt dat President François Hollande al zijn beloften zal kunnen waarmaken. Vooral voor Franse holebi's ziet dat er goed uit. In een aankondiging liet Hollande weten dat het homohuwelijk in Frankrijk werkelijkheid wordt in het voorjaar van 2013. Uit recent onderzoek blijkt dat 63% van de Fransen voor de openstelling van het huwelijk zijn voor homo's en lesbiennes.

       
lees verder


Hiv-resistentie neemt toe in ontwikkelingslanden

Aids Fonds pleit voor een uitgebreidere monitoring. Steeds meer mensen in ontwikkelingslanden, vooral in Oost-Afrika, worden geïnfecteerd met een hiv-virus dat resistent is tegen een of meerdere hiv-remmers. Dat blijkt uit de evaluatie van LAASER, een groot resistentieproject dat in 2006 van start ging. Het Aids Fonds pleit ervoor dat mensen met hiv in arme landen tijdens hun behandeling standaard getest worden op de hoeveelheid virusdeeltjes in hun bloed. Immers, om resistentie te voorkomen moet de hoeveelheid virus zo klein mogelijk blijven.

       
lees verder


30 procent tieners in VS stuurt elkaar naaktfoto's

Uit onderzoek van de universiteit van Texas is gebleken dat bijna 30 procent van de ondervraagde tieners tussen 14 en 19 jaar elkaar per e-mail of sms weleens naaktfoto's toesturen. Daar uit zou blijken dat het veel wijder verbreid is dan de onderzoekers aannamen voor het onderzoek startte.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Aardgas, en nog eens aardgas

Lieve Noorderburen, Op een kleine afstand van onze contreien, naar het oosten toe, sluimert groot gevaar. Oekraïne, ooit deel van de USSR, maakt zich op om enkele wetten te stemmen die het verbieden om “propaganda te maken voor homoseksualiteit.” Wat dat ook moge betekenen.

       
lees verder


GHB groot probleem in Amsterdamse homoscene

“Iedereen heeft wel eens drugs gebruikt. Maar er zijn weinig middelen zo gevaarlijk als GHB,” vertelt Dickey Heerkens. Hij organiseert sinds begin 2012 de Fuxxx-feesten in de Amsterdamse binnenstad. Heerkens is geschrokken van het hoge GHB-gebruik in zijn omgeving. Er zijn inmiddels al verschillende mensen gestorven aan de drug.

       
lees verder


Gerrit Komrij op 68-jarige leeftijd overleden

Op 5 juli overleed Gerrit Komrij na een kort ziekbed in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Komrij werd op 30 maart 1944 in Winterswijk geboren en verhuisde in 1963 naar Amsterdam, waar bij begon aan een studie Nederlands en Literatuurwetenschap, die hij echter niet zou afmaken. Een jaar na zijn vestiging in de hoofdstad ontmoette hij zijn geliefde Charles Hofman met wie hij in 1967 ging samenwonen en met wie hij de rest van zijn leven zou delen.

       
lees verder


Getto 15 jaar

Café Getto in de Warmoesstraat bestaat al meer dan vijftien jaar en dat werd onlangs gevierd met een groot feest. Getto is meer dan een bar waar je ook lekker kan eten; zoals eigenaren John en Bertie het verwoorden: “Getto is a place for likeminded people.”

       
lees verder


Black Body: opwindende kleding voor mannen

Sinds kort is in het voormalige postkantoor aan de Kerkstraat 173 - vlakbij de Spiegelstraat - de nieuwe winkel van Black Body gevestigd. Voor veel Amsterdammers is dit een bekende plek. Zeker voor Rick Souwerbren, de drijvende kracht achter Black Body. Zestien jaar geleden begon hij zijn zaak namelijk in deze buurt. Naast het vertrouwde rubber en leer waarmee Black Body groot is geworden, biedt de nieuwe winkel tegenwoordig plaats aan verschillende fetisj-merken.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media