Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1069 people
86426 users - nu online: 1069 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 239, juli 2011 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei 2020Short Story - Langs de kant van de weg

“Mag ik uw rijbewijs zien, alstublieft?” “Natuurlijk, agent. Reed ik te snel?” “Wilt u alstublieft uit uw auto stappen, meneer?” Eindelijk had ik de kans hem te bekijken. Mijn God, ik ben langs de weg gezet door een stoottroeper, herinner ik me dat ik bij mezelf dacht. Hij was echt ongelooflijk. Ik kon het leer dat hij droeg ruiken alsof ik het met mijn tong aan het schoonmaken was. En dat zou niet eens zo verschrikkelijk zijn.

       
lees verder


Reijers World - Hou jij zijn benen even vast, Joop...

“Jij raadt nooit vanwaar ik je nu bel, zussie?” Ik bel Carolien met mijn mobieltje. “Geen idee,” zegt ze. “Na jaren lig ik weer eens in de duinen van Zandvoort.” En zij, veel te bijdehand, vraagt meteen: “En? Heb je al visite gehad?” “Nee,” zeg ik lachend. “Ik ben hier net aangekomen. Lig met een flesje water en een flesje gevuld met port hier nog een beetje onwennig. Zo lang niet gedaan. Eerst dat pokkeneind van het station naar strandtent Zeezicht gelopen. Daar een kopje koffie gedronken. En toen achter dat paviljoen de duinen ingelopen.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Minder huwelijken, meer echtscheidingen

Lieve Noorderburen, De Belgische Federale Overheidsdienst Economie, ons “ministerie” van Economische Zaken, houdt ook de nationale statistieken bij. Dankzij het rekenwerk van de ambtenaren van het Nationaal Instituut van de Statistiek (NIS), dat onder de FOD Economie ressorteert, hebben we nu de allerlaatste cijfers over het aantal homo- en lesbiennehuwelijken in België.

       
lees verder


Fashion - Tatoeages - Skulls & Swimwear

Het tatoeëren van modellen begon een aantal seizoenen geleden bij de internationale vrouwencollecties en is nu overgewaaid naar de herencollecties. Chanel sprong hier handig op in door plakbare tattoos met de bekende Chanel-schakels en het dubbele-C-logo (à raison van rond de honderd euro) in haar winkels te verkopen. En met succes! Want niet iedereen wil zijn/haar leven lang met dezelfde (permanente) tatoeage rondlopen.

       
lees verder


Book Review - Rob Tielman’s verspreide opstellen gebundeld

Behalve als cursiefjesschrijver voor De Gay Krant, geniet Rob Tielman in onze kringen vooral bekendheid als auteur van de dissertatie Homoseksualiteit in Nederland: Studie van een emancipatiebeweging (Meppel 1982). Hij was hiermee, zoals Maurice van Lieshout indertijd al vaststelde in een recensie in het COC-tijdschrift Sek, februari 1982, “de eerste [...] die vanuit homostudiekringen de doctorstitel mag dragen.” Tielman’s studie is een historisch overzichtswerk dat, grof gesteld, meer dan twintig eeuwen “homoseksualiteit” behandelt, want hij begint bij de klassieke oudheid.

       
lees verder


Leven in Leerland - Mister

Vier Europeanen deden dit jaar mee aan de drieëndertigste International Mr Leather wedstrijd in Chicago. De drie Duitsers raakten eveneens in de top twintig, maar het was een Fransman die met de jackpot – een reisfonds van vijfduizend dollar en een eindeloze rits prijzen van kleding tot dvd’s en boeken – ging lopen. Eric Guttierez (1967), Mr Leather Europe 2010, werd zondag 29 mei uit drieënvijftig kandidaten verkozen als International Mr Leather 2011.

       
lees verder


Holebi-affiche in alle Vlaamse overheidsgebouwen

Met een affiche in alle Vlaamse overheidsgebouwen wil Vlaanderen meer openheid creëren rond seksuele geaardheid op de werkvloer.Later dit jaar volgt nog een affiche met een lesbische ambtenaar. De affiche is een initiatief van de dienst Emancipatiezaken, de diversiteitsdienst voor het Vlaams overheidspersoneel. Die stelde de affiche onlangs officieel voor op zijn Regenbooghappening. Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie kwamen 70 Vlaamse ambtenaren, holebi’s en hetero’s, bijeen om over coming out te praten.

       
lees verder


Health - Forever Young in the Sun: de blue zones

“Blue Zones” zijn de zonnige streken op aarde waar de meeste vitale honderdjarigen wonen. De kans dat je gezond langer dan een eeuw leeft als je in deze gebieden woont, is twintig keer groter dan in de Verenigde Staten. De krachtige honderd-plussers delen één eigenschap: door hun hele leven overdag actief te zijn in zonnige velden of tuinen zitten zij tjokvol met zonvitamine D. Een hoog niveau aan vitamine-D maakt zowel het immuunsysteem als de botten en de spieren supersterk.

       
lees verder


Nog veel misvattingen en angst over hiv in bedrijfsleiding

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het Aids Fonds. Op zondag 22 mei nam FNV-voorzitter Agnes Jongerius het rapport in ontvangst. Jongerius onthulde ook de foto van zichzelf die vanaf dinsdag 24 mei op vacaturesites geplaatst wordt met de vraag: ‘Vind jij dat iemand bij een sollicitatie moet vertellen dat ie hiv heeft?' Acht op de tien leidinggevenden vinden dat een werknemer met hiv dit moet melden in een sollicitatiegesprek.

       
lees verder


Een Parijse affaire uit 1904, deel 2 - Gebak, champagne en bananen

Ernest Boulton, kunstschilder. Zijn naam zul je in de biografische woordenboeken niet terugvinden. Er is geen museum waar je zijn werk kunt bewonderen. Geen student is op hem gepromoveerd. Toch heeft hij tijdens zijn leven veel publiciteit gekregen, publiciteit waarmee hij allesbehalve content was en die hem — letterlijk — noodlottig is geworden. Deze Engelsman, geboren in Londen en een alumnus van de Universiteit van Oxford, 32 jaar oud toen hij in het nieuws kwam, had zich in 1902 te Parijs gevestigd.

       
lees verder


Kort Nieuws

Meerderheid in USA voor homohuwelijk

In de USA is een meerderheid van de bevolking nu voor het 'homohuwelijk', ruim 53 procent van de Amerikanen vindt dat het 'homohuwelijk wettelijk moet worden erkend. Dat blijkt uit een peiling waarvan onderzoeksbureau Gallup vorige maand de uitkomst bekendgemaakte.

       
lees verder


Risicogedrag moet criterium zijn voor bloeddonatie

Homobelangenorganisatie COC roept het kabinet en Sanquin Bloedvoorziening op de criteria om mensen uit te sluiten van het doneren van bloed, te wijzigen. Sanquin, de organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt, is niet gelukkig met het voorstel van D66 om homo's niet langer op basis van hun seksuele geaardheid uit te sluiten van het doneren van bloed.

       
lees verder


Weigerambtenaren horen niet thuis in Amsterdam

COC Amsterdam is boos over de weigerambtenaren in de hoofdstad en meldt in een persbericht het ‘ongehoord te vinden dat in Nieuw West twee weigerambtenaren blijken te werken.’ Deze ambtenaren van de burgerlijke stand weigeren paren van hetzelfde geslacht te huwen. In 2007 liet de gemeente het COC vol trots weten dat er geen enkele ambtenaar was met principiële bezwaren tegen het afsluiten van homohuwelijken en stond sinds 2007 op een lijst van COC Nederland met ‘weigerambtenarenvrije’ gemeenten

       
lees verder


SGP betreurt kabinetsbeleid homo-emancipatie

De SGP vindt het jammer dat het kabinet de homo-emancipatie verder wil bevorderen, dat schrijft het Reformatorisch Dagblad. SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf vindt het wel goed dat er strenger wordt opgetreden tegen geweld en discriminatie, maar zit niet te wachten op verplichte voorlichting op scholen over seksuele diversiteit. 'De overheid moet daar verre van blijven', zegt Dijkgraaf. Hij is dan ook blij dat een motie daarover van D66 voorlopig niet door het kabinet wordt uitgevoerd.

       
lees verder


Dertig jaar AIDS... hoe nu verder

Dit jaar, in juni 2011 is het precies dertig jaar geleden dat het hiv-virus werd ontdekt. Sindsdien zijn er meer dan 60 miljoen mensen met het virus besmet, waarvan de helft is overleden. Aan de andere kant heeft de wereld nog nooit zo snel en daadkrachtig op een nieuwe ziekte gereageerd. Door investeringen van de afgelopen jaren, en recente medische doorbraken lijkt de wereld na dertig jaar aidsbestrijding eindelijk in staat de epidemie te keren: het aantal mensen op behandeling is in vijf jaar tijd verdertienvoudig en het aantal nieuwe besmettingen onder jongeren neemt af.

       
lees verder


Crazy Village: het gekste fetisjfeest van Nederland

Op zaterdag 9 juli opent Crazy Village de deuren in Delft Zuid. Crazy Village is een nieuw, groots opgezet dance- en fetisjfeest voor iedereen. Speciaal voor Crazy Village zal in Delft een oude fabriekshal omgebouwd worden tot een cruisingpretpark met een grote dansvloer waar muziek gedraaid wordt door bekende dj’s als Ben Manson uit Frankrijk en DJ Hansom en DJ Abraxas. Crazy Village is twaalf uur lang geopend (van ’s avonds tien uur tot ’s ochtends tien uur) en wordt georganiseerd door Stichting Gala uit Amsterdam.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media