Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1026 people
86440 users - nu online: 1026 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 228, augustus 2010 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Pink Point - Trots

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument

Bij elk groot evenement in de stad heb ik er weken vantevoren geen zin in. Of het nu Koninginnedag, Oud en Nieuw of de Gay Pride is. Weken voor het evenement loop ik mezelf af te vragen waarom ik dit jaar weer acte de présence moet geven en weken vantevoren bedenk ik me al dat ik dit jaar echt niet meer mee ga doen om vervolgens te kijken welke buitenlandse bestemming ik zal gaan bezoeken.

       
lees verder


Gossip

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band...kuch... Het kan dus altijd nog erger moet je maar denken...

Prince gaat voor God op hoge hakken

Prince verkondigt Gods woord op hoge hakken en in glitterkostuum. In zijn fameuze podiumkledij gaat hij in de Amerikaanse stad Minneapolis de deuren langs als Jehova getuige. "Soms kijken mensen raar op, maar de meesten vinden het best cool", zegt de popster in de Britse krant Daily Mirror.

       
lees verder


Historisch IML-weekend in Chicago

Op zondag 30 mei won een transgender vrouw-naar-man rolstoelpatiënt de 32ste editie van de prestigieuze International Mister Leather Contest (IML). Een impressie van een historisch weekend in Chicago.

In 1978 begonnen als een erotische modellenwedstrijd in een lokale bar, is de International Mr Leather wedstrijd na tweeëndertig jaar uitgegroeid tot een mega-evenement dat duizenden leermannen samenbrengt en jaarlijks zeven à acht miljoen dollar opbrengt voor de stad Chicago.

       
lees verder


Brief uit Brussel - En Nog de Anderen

Lieve Noorderburen,

Bart en Luc zijn een koppel. Al een kwarteeuw. Bart is Bart Kaëll, een nu al vijftigjarige Vlaamse charmezanger, die al meer dan vijfentwintig jaar optredens weggeeft op lokale pensenkermissen. Luc is Luc Appermont, zestig jaar, en decennialang tv-presentator geweest bij de BRT en later, op het einde van zijn tv-carrière, bij de Vlaamse commerciële zender VTM.

       
lees verder


Book Review - De man en zijn lichaam: van bromance tot tempel

Wanneer je aan een boek denkt over de man en zijn lichaam, verwacht je niet direct dat Arie Boomsma (geschorst bij de EO na zijn bijna-blootreportage in L’Homo en tegenwoordig op de tv bij de KRO) en Stephan Sanders (homo, levensgenieter en schrijver-journalist) er samen de scribenten van zijn. Toch is er tussen Boomsma en Sanders een “bromance” ontstaan, die het mogelijk maakte om een dergelijk boek te schrijven.

       
lees verder


Leve de Gay-Straight Alliance!

Over een paar weken beginnen de scholen weer: de perfecte tijd een Gay-Straight Alliance op te zetten

Elke keer als er weer iemand in elkaar wordt getimmerd of weggepest wordt uit zijn buurt, groeit de roep om harde maatregelen en wordt bedacht welke oplossingen het beste zouden werken om homofoob gedrag tegen te gaan. Vaak komt men tot de conclusie dat scholen meer zouden moeten doen met homoseksualiteit.

       
lees verder


Reves klassieker in de Nederlandse theaters te zien

Dit najaar brengt Bos Theaterproducties De Avonden van Gerard Reve in de Nederlandse theaters. Ruim tien jaar geleden bewerkte en regisseerde Léon van der Sanden De Avonden van Gerard Reve. Hij heeft zich opnieuw laten inspireren door Reves meesterwerk en presenteert een nieuwe bewerking en regie én een geheel nieuwe cast. Gerard Reve schreef over De Avonden die Van der Sanden destijds bewerkte en regisseerde: “…dit is veel en veel meer dan een schitterend toneelstuk: het is een bom (…).

       
lees verder


Pride 2010 in modestad Antwerpen

De Pride in Antwerpen is een ode aan al haar inwoners maar ook aan haar eigen gevarieerde gay en lesbian community. Met deze derde editie van de Antwerp Pride wilde men vooral bruggen bouwen tussen de verschillende roze groeperingen. Waarbij men dit jaar vele buitenlandse journalisten heeft uitgenodigd om hen het vier dagen durende feest van dichtbij te laten meemaken. Niet voor niets wordt Antwerpen ook wel aangeduid als de “Gay Harbour.”

       
lees verder


Demonstratie in Amsterdam tegen anti-homogeweld

Op het homomonument bij de Westermarkt in Amsterdam hebben honderden homo’s en lesbiennes gedemonstreerd tegen het toenemende geweld tegen homo's.

De afgelopen weken zijn er bij de politie in Amsterdam drie aangiften gedaan van geweld tegen homo's, maar wat volgens velen maar een topje van de ijsberg is.

       
lees verder


Kamervragen GroenLinks over bloeddonatie homomannen

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks stelt Kamervragen aan minister Klink van Volksgezondheid over het uitsluiten van homomannen bij bloeddonatie. COC Nederland had aangedrongen op de vragen, omdat nu ook vanuit Europa wordt gepleit voor een einde aan deze discriminerende regel.

       
lees verder


A'dam-Stadsdeel Centrum Unaniem tegen anti-lhbt-geweld

Op 2 juli is een motie unaniem aangenomen in de deelraad van Amsterdam-Centrum om het geweld tegen homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders een halt toe te roepen. Zo wordt onder andere voortaan bij de aanbesteding van maatschappelijk- en jongerenwerk expliciet meegenomen dat de betreffende organisatie actief werk maakt van voorlichting over seksuele diversiteit.

       
lees verder


Finland gaat stappen zetten naar openstelling huwelijk

Het Finse ministerie van Justitie gaat komend najaar onderzoeken hoe nieuwe genderneutrale huwelijkswetgeving ingevoerd kan worden om daarmee het huwelijk open te stellen voor alle paren, ook paren van gelijk geslacht. De nieuwe wetgeving zou in 2012 ingevoerd kunnen worden. Genderneutrale huwelijkswetgeving zal aan alle paren dezelfde rechten geven - ook als het gaat om adoptie.

       
lees verder


Forse stijging discriminatieklachten

Het aantal klachten over discriminatie in Nederland is vorig jaar aanzienlijk toegenomen ten opzichte van 2008 - ook die op grond van seksuele gerichtheid. De antidiscriminatiebureaus en meldpunten registreerden in 2009 5931 klachten, 1123 meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de Kerncijfers 2009, het landelijk overzicht van discriminatieklachten dat Art.1 vandaag heeft gepubliceerd.De stijging is grotendeels het gevolg van de publiekscampagne in 2009 van het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met Art.1 om het melden van discriminatie te bevorderen.

       
lees verder


SCHORER start met nieuw project: BELBUDDY's

Een luisterend oor kan zoveel verschil maken! Schorer heeft haar roze dienstverlening daarom uitgebreid met een nieuwe service: belbuddy’s. De belbuddy is er voor mannen die (ook) op mannen vallen, vrouwen die (ook) op vrouwen vallen en transgenders die behoefte hebben aan een praatje. Ook roze senioren die in een bepaalde periode van hun leven extra ondersteuning nodig hebben, kunnen een beroep doen op een belbuddy.Schorer biedt deze homospecifieke ondersteuning landelijk aan, zodat ook cliënten die niet woonachtig zijn in Amsterdam een belbuddy kunnen aanvragen.

       
lees verder


Dertig procent professionals waardeert roze gezin minder dan heterogezin

Kun je kinderen krijgen als je homo of lesbisch bent? Jazeker, in Nederland groeien minstens 25.000 kinderen op in een “roze gezin.” Hoewel hun opvoeding niet veel verschilt van die van kinderen in een heteroseksueel gezin, is zo’n gezin soms toch anders. Daarom verscheen op 4 juni bij Movisie, een organisatie die zich bezighoudt met kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling, een Handreiking homo-emancipatie: roze ouderschap, samengesteld door Hanneke Felten en Josee Rothuizen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media