Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 861 people
86442 users - nu online: 861 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 199, maart 2008 (17)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020CD News

Peter Cincotti - East of Angel Town (Warner Music) ***

Peter Cincotti (geboren in 1983 te New York City) is in ons land nog niet zo heel erg bekend, maar daar komt met het album East of Angel Town waarschijnlijk spoedig verandering in. Het is al het vierde album van deze 24-jarige muziekvirtuoos. De eerste keer dat ik met Peter Cincotti te maken kreeg was enkele jaren geleden in een kroegje in Amsterdam. Tegen sluitingstijd werd daar steeds opvallend goeie jazzmuziek gedraaid en bij navraag bleek het om ene Peter Cincotti te gaan.

       
lees verder


Manga (Strip)

Het was een kwestie van tijd maar ze zijn er nu dan toch, de homo Manga. Nog niet bekend met dit fenomeen? Lees dan verder wat Manga is en je bent weer helemaal bij...

Wat is manga

Manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal. Het woord wordt uitgesproken als (Man-ga), waarbij beide a's als een korte "ah" uitgesproken worden en de g als in het Engelse 'good'. Officieel is er geen meervoudsvorm voor dit woord, maar veel mensen gebruiken het woord manga's als meervoudsvorm. Een striptekenaar van manga wordt mangaka genoemd. Deze striptekenaars hebben in Japan een vergelijkbare status als een beroemd popidool in het Westen.

       
lees verder


Gezondheid en vakantie

Met het steeds goedkoper worden van vliegvakanties gaan we vaker en verder de landsgrenzen over. Heel aantrekkelijk is het ook geworden om op het laatste moment te boeken. Een vliegtuig moet vol en de laatste stoelen gaan vaak voor een spotprijs weg. Alleen maar voordelen. Althans, zo lijkt het, want wat maar al te vaak over het hoofd wordt gezien zijn de benodigde vaccinaties tegen ziektes die we hier niet kennen maar die voor ons in tropische landen levensgevaarlijk kunnen zijn.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Hiv-tests de norm?

Lieve Noorderburen, Deze week zag ik enkele flarden uit het bekende Nederlandse programma Boer zoekt Vrouw, u wellicht niet onbekend, tenzij u zich op een ander hemellichaam bevindt. Ook bij ons in Vlaanderen kennen we dit programma, waarbij presentatrice Dina Tersago als spring-in-’t-veld met een ongekend enthousiasme een boer van straat probeert te helpen, voorwaar geen gemakkelijke opgave.

       
lees verder


Fashion - Style 2008 - Milaan

Mode, luxe en mannen... drie begrippen die steeds méér met elkaar verweven raken. Dat het aanbod van mannenmode in de afgelopen jaren vele malen is verveelvoudigd is een feit. “De mannelijke consument heeft vandaag de dag zo’n keuze dat hij bereid is om méér te betalen voor een onvergelijkbare kwaliteit. Daarbij wendt hij zich het liefst tot een groot Italiaans merk,” aldus Raffaello Napoleone (hoofd van de Pitti Uomo mannenbeurs in Florence).

       
lees verder


Mardi Gras

Amerika blijft een land van tegenstellingen dat ons steeds weer blijft verbazen en zo af en toe toch niet zo preuts blijkt te zijn als wij denken. Als je deze foto serie bekijkt die onze Amerika correspondent Sean maakte, dan vraag je je toch af hoe we onze PRIDE kunnen bestempelen met woorden als "ondeugend" en een "beetje stout". In Amsterdam blijkt Calvijn nog steeds heviger aanwezig te zijn dan in Amerika. Toen New Orleans onder water stond en reddeloos verloren leek na de doortocht van de orkaan Katrina, werden in The Big Easy dure eden gezworen dat de legendarische Mardi Gras carnavalsoptochten zouden doorgaan, no matter what.

       
lees verder


Amsterdam dé internationale reisbestemming Amerikaanse homo's

Amsterdam is de beste internationale reisbestemming voor homo's. Dat vinden althans de lezers van het belangrijke Amerikaanse reistijdschrift voor homoseksuelen Out Traveler, zo meldde het blad maandag. Barcelona komt op de tweede plek, Londen staat derde. De lezers van het tijdschrift roemen de vermeende Nederlandse tolerantie tegenover alle minderheden, onder wie homoseksuelen. Opvallend is dat ook het vorige zomer heropende Tassenmuseum Hendrikje zeer in de smaak valt bij de Amerikaanse homo's.

       
lees verder


Benno Premsela - Gay Advocate

Homoactivist Benno Premsela in de schijnwerper met exposities en biografie

Elf jaar na zijn overlijden wordt Benno Premsela geëerd met diverse tentoonstellingen en een biografie. In het Amsterdamse Stadsarchief, Vijzelstraat 32, Amsterdam, werd op 15 februari de tentoonstelling Show Yourself; Benno Premsela 1920–1997 geopend, die nog tot en met 27 april te bezichtigen is.

       
lees verder


Canada heeft meer te bieden dan je denkt

Veel mensen denken dat Canada het kleine broertje is van”het grote” Amerika is. Niets is echter minder waar, zoals uit het volgende artikel zal blijken.

Hoe zit dat met Canada

Canada is een land op het noordelijke deel van het continentale Noord-Amerika. Aan de zuidkant wordt het begrensd door de Verenigde Staten van Amerika, aan de oostkant door de Atlantische Oceaan, aan de westkant door het eveneens Amerikaanse Alaska en de Grote Oceaan en in het noorden door de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa. De grootste steden zijn Toronto, Montréal en Vancouver.

       
lees verder


Pink Point

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

Chagrijn

“U bent een naar persoon.” Dit was de zin waarmee de dame in het ziekenhuisbed eindigde. Ik had in mijn werk als verpleegkundige alweer niet beantwoord aan een “dwingend” verzoekje van een patiënt om een kalmeringstabletje. Nu weet ik dat, voor sommige mensen, ik inderdaad geen plezierige persoonlijkheid ben, maar om mezelf als naar te zien ging me nu ook wel weer wat ver.

       
lees verder


Gossip

Roddel, achterklap en andere weetjes zonder enige nieuwswaarde maar toch fijn te weten dat het allemaal nog erger kan als U denkt dat het weer erg tegen zit...

Borsthaar Tom Jones verzekerd voor vier miljoen

Zanger Tom Jones (67) bekend om zijn keiharde uithalen, strakke broeken en weelderige borsthaar. Tom, ook de jongste niet meer, vreest voor het uitvallen van zijn (inmiddels grijze) borsthaar en heeft het laten verzekeren voor vier miljoen euro... Hij zou de verzekering hebben afgesloten bij Lloyd's of London.

       
lees verder


D66 wil aanpassing Wet Gelijke Behandeling

D66 wil de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) wijzigen om het verbod op homodiscriminatie daarin verder aan te scherpen. Op dit moment is discriminatie van homoseksuelen en lesbiennes onder voorwaarden toegestaan. D66-kamerlid Boris van der Ham komt met een initiatiefwetsvoorstel om homodiscriminatie te verbieden. Onder de AWGB is discriminatie van homoseksuele en lesbische leerkrachten op dit moment feitelijk toegestaan. Weliswaar is onderscheid op grond van het ‘enkele feit’ van homoseksuele gerichtheid verboden, maar de zo genoemde ‘bijkomende omstandigheden’ maken het voor bijvoorbeeld scholen met een levensbeschouwelijke grondslag mogelijk om homoseksuele kandidaten te weren

       
lees verder


Variks raadslid John Lucieer gedood ná de seks

Het Varikse gemeenteraadslid John Lucieer is op zondag 2 december vermoord nadat hij 'seks op bestelling' had met een Rotterdammer. Gisteren rondde de politie het onderzoek naar de gewelddadige dood van de politicus af. De 34-jarige Rotterdammer heeft bekend geweld in de woning te hebben gebruikt, maar geeft aan dat hij het om het leven brengen van de 58-jarige niet vooraf gepland had. In dat geval zou er geen sprake zijn van moord. Het levenloze lichaam van Lucieer, die in het Betuwse dorp ook bekend stond om zijn beelden- en theetuin, werd op maandag 3 december gevonden en zorgde voor veel onrust in Varik. De buurman, die in het bezit van een sleutel is, deed de gruwelijke vondst.

       
lees verder


Kamer wil maatregelen bij weigering homo's

De Tweede Kamer roept het kabinet op maatregelen te nemen opdat homo’s niet geweigerd of weggestuurd kunnen worden bij instellingen en scholen op religieuze grondslag. PvdA, SP, VVD, GroenLinks en D66 reageren daarmee op het dreigement van de Europese Commissie om Nederland voor het Hof van Justitie in Luxemburg te slepen als het de wet gelijke behandeling niet aanscherpt. GroenLinks-Kamerlid Dibi wil vandaag opheldering van de verantwoordelijke bewindslieden Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Ter Horst van Binnenlandse Zaken over aanmaning van de Commissie.

       
lees verder


Kort Nieuws

Invoering van de sharia lijkt in Groot-Brittannië onvermijdelijk aldus Rowan Williams

De invoering van onderdelen van de islamitische wetgeving (sharia) lijkt in Groot-Brittannië onvermijdelijk. Dat heeft het hoofd van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Rowan Williams, gisteren gezegd in een interview met BBC-radio. De Britten moeten volgens de anglicaanse leider leren inzien dat sommige van hun landgenoten geen band met het Britse rechtssysteem hebben. Aanvaarding van delen van de islamitische wetgeving, bijvoorbeeld inzake huwelijk en financiële kwesties, kan de maatschappij de samenhang bevorderen, meent Williams.

       
lees verder


In Memoriam Benny Neyman (56)

Zanger Benny Neyman is op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden.

Na een aantal keren fysiotherapie gehad te hebben, leek het aanvankelijk wat beter te gaan met de terminale zanger . Helaas bleek de opleving van korte duur te zijn. Afgelopen december werden in Benny’s laatste twee ruggenwervels twee metastasen, uitzaaiingen van de primaire tumor elders in zijn lichaam, ontdekt. Genezing was praktisch uitgesloten, zo kreeg de 56-jarige zanger te horen. Benny Neyman werd geboren in Maastricht.

       
lees verder


Qboy treedt als dj op bij (Z)onderbroek (8 maart)

De sexy homo-rapper Qboy keert naar Amsterdam terug om als dj op te treden tijdens het opwindendste nieuwe feest in de stad, de ondergoed-party (Z)onderbroek. De in Londen wonende hip-hop zanger, die door de BBC werd omschreven als “zelfverzekerd, brutaal, lekker, intelligent, grappig, uniek en onderhoudend,” zal samen met DJ TDM (Cockring, Joystick) achter de draaitafel staan tijdens het feest op 8 maart in Club La in de Kerkstraat.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


Bar Bitterbal


Local bear x Dutch Fried x Crafted with Love

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media