Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 988 people
86440 users - nu online: 988 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 162, februari 2005 (17)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Niet alleen homo’s bezorgd over hun uiterlijk

Heel lang profileerden homo’s zich door vrouwelijke eigenschappen te benadrukken en vrouwelijke maniertjes aan te nemen. Daarin kwam echter in de jaren zeventig verandering toen nichten zich als “echte mannen” gingen profileren door bij voorbeeld ultrakortgeknipt haar, Levi’s 501, houthakkershemden, stevige laarzen en enige tijd later ook door het laten zetten van piercings en tatoeages.

       
lees verder


Torrent - de nieuwe manier van downloaden

Sinds Napster eind jaren negentig zijn intrede deed, heeft de muziekindustrie er van alles aan gedaan om het proces van file-sharing een halt toe te roepen. Tevergeefs. Na het gedwongen vertrek van Napster was de opvolger Kazaa er al. Omdat Kazaa wettelijk gezien moeilijker is aan te pakken (Napster opereerde vanuit de USA) is de muziekindustrie het over een andere boeg gaan gooien. Wie nu zoekt naar populaire muziek heeft grote kans op nepbestanden, die door de muziekindustrie worden verspreid om gebruikers te frustreren.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

Joris wachtte op het perron totdat alle reizigers die uit de trein waren gestapt via de aankomsthal waren weggelopen. Maar van Zovsky geen spoor. In de hal hielden zich nog wat mensen op en er was zelfs nog een loket open, maar ook daar stond zijn gastheer niet te wachten. Ontmoedigd ging Joris op een bank zitten, na nog even een blik te hebben geworpen op de stoep en het plein voor het station. In gedachten ging Joris de mogelijke redenen na waarom Zovsky niet op de afgesproken tijd en plaats aanwezig was, maar geen van deze gedachten bood enige uitkomst. Hij had wel een telefoonnummer van Zovsky, maar geen telefoonkaart.

       
lees verder


Portfolio - Spannend, natuurlijk, uitdagend en brutaal

Gezien de stroom fotoboeken die jaarlijks op de markt verschijnt, kan het haast niet anders dan dat er heel veel kaf onder het koren schuilt. Maandelijks proberen we dan ook dat kaf van het koren te scheiden. Dat valt niet mee, want over smaak valt immers niet te twisten. Maar ik ben zo langzamerhand wel uitgekeken op de gladde, geposeerde en stevig opgemaakte Bel Ami-jongetjes. Er gaan er daarvan veel meer dan twaalf in een dozijn. Een opvallende uitzondering vormt het door Bruno Gmünder uitgegeven fotoboek Boys Uncovered van Lindsay Lozon, een Canadese fotograaf van internationale allure zoals aan de kwaliteit van zijn werk is te zien.

       
lees verder


Hoe was het ook al weer in 2004?

Wie het verleden kent, kent de toekomst. Maar niets zijn we zo snel vergeten als het verleden en daarom vinden we de toekomst steeds weer uit. Leren van het verleden is er steeds minder bij, maar we doen een poging. Misschien leren we toch nog van de foute en goede dingen van 2004.

In januari 2004 begint men zich pas goed te realiseren hoe duur het uitgaan geworden is. Steeds meer mensen mijden de horeca vanwege de in hun ogen buitengewoon hoge prijzen van eten en drinken. Voor enkele zaken zal er in het komende jaar niets anders op zitten dan te sluiten. Homo-Nederland ontdekt dat het thuis ook gezellig kan zijn.

       
lees verder


Timmy pakt elke man die hij krijgen kan en wordt er nog voor betaald ook...

Ruim een jaar geleden viel mij de opwindende plicht te beurt hier uit te wijden over de avonturen van de achttien-jarige Timmy, een niet zo onschuldige plattelandsjongen die tijdens zijn eerste dag op de universiteit door medestudenten wordt omgetoverd tot een hoerige slettebak die zich met zijn hele lichaam overgeeft aan het genot van een groot aantal heren. Omdat Timmy lichamelijk goed is toegerust en zowel zijn bolle billen als zijn hengstenlul de lusten opwekken van iedere man die hij tegenkomt heeft hij over gebrek aan seksuele aandacht niet te klagen.

       
lees verder


Wining & Dining - Tokyo Café: de keuze is er reuze

De Dam wordt gekscherend het hart van Nederland genoemd. Bij deze doop ik het Spui om in de navel van Amsterdam. Ook zo’n vitaal orgaan in ons menselijk lichaam. Wist je dat op het Begijnhof, met een ingang op het Spui, het oudste huis van Nederland staat: Het Houten Huys (1425). In 1346 woonden daar al volgens officiële documenten begijnen in “een beghijnhuys”. In 1389 wordt voor de eerste keer gesproken over een hof in een zogenaamde privilegebrief. Momenteel wonen er 105 “normale” vrouwen. Hoewel, zo normaal zou ik hun discussies op de plaatselijke TV-zender en hun ingezonden brieven in Het Parool niet willen noemen. Menige homo kan nog iets leren van deze vrouwelijke variant van kijvende valsheid en/of bijtende zuurgraad.

       
lees verder


Mister B presenteert Flaming Artist Brad Rader

Van 29 januari tot 28 april exposeert Brad Rader a.k.a. Flaming Artist zijn homo-erotische kunstwerken bij Mister B, Warmoes硳ڸraat 89, Amsterdam. Rader tekent en schildert al vanaf zijn tienerjaren erotische afbeeldingen van mannen, maar zijn brood verdiende hij in de animatie-industrie. Hij was betrokken bij televisieseries en films zoals Alf, The Simpsons, Batman, Biker Mice From Mars en Stripperella, terwijl hij voor zijn regie van Todd MacFarlane’s Spawn zelfs een Emmy Award ontving.

       
lees verder


Channing Tatum’s debuut op het witte doek

De lijst met vrouwelijke modellen die de overstap naar het witte doek hebben gemaakt is lang en bevat onder anderen Bond-girl Grace Jones en Catwoman Hallie Berry. Opmerkelijk genoeg nemen maar weinig mannelijke collega’s deze stap, terwijl in die contreien toch ook heel wat smakelijks te vinden is. Dit blijkt wel uit het geval Channing Tatum. Channing Wie...? De naam klinkt je misschien onbekend in de oren, maar zijn gezicht en zeker zijn heerlijke lichaam moeten wel eens zijn opgevallen in advertenties van bijvoorbeeld Nautica, Dolce & Gabbana of A&F.

       
lees verder


Mogelijke bomaanslag verwoest nachtclub in Auckland

Terwijl de hele wereld in de ban van de tsunami verkeerde, werd op 28 december in Auckland, Nieuw-Zeeland, de populaire nachtclub Flesh door vuur verwoest. Er vielen daarbij geen doden omdat het op een dinsdagavond gebeurde en er slechts zo’n twintig bezoekers aanwezig waren, doch de materiële schade bedraagt ongeveer 75.000 dollar. Wanneer dit echter in een weekend was gebeurd, wanneer de club stampvol is, dan hadden er gemakkelijk slachtoffers kunnen vallen, meent de politie. Het vuur begon bij de ingang van de club op O’Connell Street in de binnenstad van Auckland.

       
lees verder


HLBF.NL vraagt B&W Amsterdam opheldering over intimidaties

Vanwege een artikel dat begin januari in Het Parool werd gepubliceerd, en waarin melding wordt gemaakt van scheldpartijen, bedreigingen, dagelijkse treiterijen, molestatie, et cetera van een bewoner van de Retiefstraat in de gemeente Amsterdam, heeft HLBF.NL in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam opheldering gevraagd over de juistheid van dit artikel.

       
lees verder


Oudste herenblootblad VS krijgt nieuwe uitgever

Wie in de boekhandel regelmatig op de schappen met de herenblootbladen kijkt, zal het zijn opgevallen dat langzamerhand veel titels verdwijnen. Dit is ongetwijfeld een gevolg van de overvloedige beschikbaarheid op internet van zowel blootfoto’s als geile verhaaltjes. Het is dan ook opmerkelijk wanneer een uitgever nog kansen ziet voor een dergelijk blad. Onlangs maakte de net opgerichte Go West Media Group in Las Vegas bekend dat ze In Touch Inc. heeft overgenomen.

       
lees verder


Britse regering wilde lesbische schrijfster achter tralies

Recent openbaar gemaakte documenten tonen aan dat de Britse regering in de jaren twintig in het geheim plannen had beraamd om de lesbische schrijfster Radclyffe Hall achter de tralies te krijgen na een proces wegens obsceniteit. Een kwart eeuw eerder was Oscar Wilde tenslotte ook nagenoeg monddood gemaakt nadat hij twee jaar in de gevangenis had doorgebracht na een veroordeling wegens homoseksualiteit. De documenten werden bewaard in de kantoren van de Director of Public Prosecutions en zijn meer dan vijfenzeventig jaar geheim gehouden.

       
lees verder


Abraham Lincoln, een 5 op de schaal van Kinsey?

In 1990 organiseerde de Gay and Lesbian Caucus of the American Historical Society een wetenschappelijk symposium over het onderwerp “Gay American Presidents?” De meest verbazingwekkende bijdrage kwam echter van iemand uit het publiek. De intellectuele homo-activist Jim Kepner, die al vanaf de jaren vijftig als homojournalist van zich had doen horen, deelde mee dat hij maar liefst zestien homoseksuele Amerikaanse presidenten had achterhaald. Op dat moment was George Bush net een jaar de eenenveertigste president, dus dit is een uitzonderlijk hoog percentage. Welke zestien Kepner op het oog had meldt de geschiedschrijver helaas niet.

       
lees verder


Fashion - Modestad Madrid

Londen - Paris - New York... Madrid! Een wereldstad die zeker niet in deze rij mag ontbreken. Madrid heeft zo haar eigen verschillende wijken met ieder hun eigen imago en aanbod. Allemaal razendsnel te bereiken met het uitgebreide metronetwerk. De hoofdstad van Spanje dient als bakermat voor vele Spaanse ontwerpers en labels. Een overzicht...

       
lees verder


Sport - Jump, dunk, slam en basketbal

Staatssecretaris Ross is druk bezig Nederlanders aan het bewegen te krijgen, maar ze slaagt er nog niet helemaal in. Ook in roze kringen mag er wel meer bewogen worden. Voor de sportievelingen onder ons zijn er vele opties, van voetbal, tennis, karate tot body pump in de sportschool. Er is echter ook een heel andere manier van trainen waarbij vele spiergroepen niet ontzien worden, namelijk basketballen. Sinds enige tijd bestaan de Amsterdam Tigers. Dit is een club van mannen en vrouwen die zich wekelijks in het zweet werken met bal en net. Wij gingen op bezoek bij Elwin Mulder, die nu drie jaar bij de Tigers zit.

       
lees verder


Ciao Baby - een overzicht van gay Amsterdam in 2004

Christos Andreas kijkt terug op de hoogte- en dieptepunten in homo-Amsterdam.

Verdwenen

Nu het gebruis van het Amsterdamse homotoerisme voor het tweede jaar in successie is stilgevallen, braken voor sommige plaatselijke homogelegenheden in 2004 harde tijden aan. De Why Not Bar & Blue Boy Club, de oudste en grootste van de Amsterdamse boysclubs, ging op de fles omdat de (voornamelijk Amerikaanse) klandizie thuis bleef. Het laat Amsterdam achter met slechts één homobordeel, Boys Club 21 (die ook strijdt om het hoofd boven water te houden), en alleen de Cockring voor gay strip shows. Een groot verlies voor de stad.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media