Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1161 people
86419 users - nu online: 1161 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 158, oktober 2004 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 343 maart 2020Online Syfilistest

Online Syfilistest voor homomannen

De laatste jaren zijn er bij homomannen, vooral in Amsterdam en omgeving, steeds meer syfilis gevallen geconstateerd. Syfilis is een besmettelijke ziekte die je kunt oplopen door seksueel contact. Een onbehandelde syfilisinfectie kan leiden tot een ernstige aantasting van het zenuwstelsel en zelfs tot hersenbeschadiging.

       
lees verder


De late coming-out van honkballer Billy Bean

De Olympische Spelen zijn weer op spectaculaire wijze afgesloten en voor wie naar de goede sporten zapte vielen er vele fraaie herenlichamen te bewonderen. Maar bij kijken moet het blijven, want ook deze Olympische Spelen werden weer gekenmerkt door een totale afwezigheid van homoseksuele sporters. Iedereen weet dat dit, gezien het aantal deelnemers, eigenlijk onmogelijk is, maar topsport en homoseksualiteit zijn nog steeds onverenigbaar. Soms duiken er geruchten op, maar die worden dan gauw naar het land der fabelen verwezen.

       
lees verder


La Michel deel 2: Trava als prostitué en artieste, tussen seksuele revolutie en

La Michel, een van Nederlands beroemdste travestieten, werd geboren in 1933 in Oudewater. Als jongetje van tien pijpte hij al Duitse soldaten voor eten en drinken waarmee hij zijn moeder in leven kon houden. Op zijn vijftiende had hij al zoveel seksschandalen in het dorp veroorzaakt dat hij wegliep van huis. Hij kwam bij het circus en van daaruit bij een rijke Haagse heer met wie hij vijf jaar zou samenwonen. Hij begon na diens dood in travestie te verschijnen op chique Haagse feesten. Daarna trad hij op in nachtclubs in Den Haag en later ook in de Moulin Rouge op het Torbeckeplein in Amsterdam. Trava-optreden werd in die tijd streng vervolgd door de politie en Michel moest uitwijken naar de prostitutie om aan geld te komen.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

Claude surveilleerde de jongens die op het voetbalveld van de school speelden, opgewarmd door de laatste stralen van de winterzon. Gothon was die middag met de groten naar het zwembad in Nyons gegaan. De meeste jongens renden rond over het grasveld, als roofdieren achter hun prooi, sommigen speelden verstoppertje in de bosjes. Pascal zat aan zijn voeten en Claude streek met verstrooide hand door zijn haren. Het joch zat voor zich uit te neuriën, met zijn ogen op de grond gericht, geboeid door wat zich tussen de grassprieten afspeelde.

       
lees verder


Pink Point Chit Chat

Een reeks gesprekjes met mensen bij Pink Point, de homo-informatiekiosk op het Homomonument.

Dit jaar werd de officiële opening van Amsterdam Pride in het gebouw van Amnesty International voltrokken. En voor de tweede keer voer Amnesty met een boot in de Canal Parade mee. Hun thema dit jaar was geheel aan het land Jamaica besteed. Een gesprek met Ingrid Vledder van Amnesty International.

       
lees verder


Homostudies - De weg van verdoemenis naar acceptatie in Zweden

Jens Rydström heeft een belangrijke prestatie geleverd met zijn fraaie studie over homoseksualiteit en bestialiteit in Zweden. Een aardig element is de bevestiging van de door Michel Foucault in het eerste deel van Histoire de la Sexualité (1976) ontvouwde theorie van een verandering van een juridisch systeem van verboden handelingen naar een medisch systeem van gemarginaliseerde identiteiten. Zweedse rechtbanken veroordeelden "tegennatuurlijke ontucht" (zoals mannelijke en vrouwelijke homoseksualiteit en bestialiteit werden genoemd sinds de wetsherziening van 1864) routinematig als een criminele daad tot het begin van de twintigste eeuw.

       
lees verder


Style 2004-2005 Parijs

De markt voor luxe modeartikelen blijft groeien. Mode is weliswaar geen eerste levensbehoefte, maar wordt veelal gebruikt om een identiteit te definiëren. Iets waaraan steeds meer mensen behoefte hebben. Bovendien gaan mensen steeds meer geld aan luxeartikelen besteden naarmate ze rijker worden. De belangrijkste groeimarkt blijkt momenteel in Azië te liggen. Tijdens de opening van de Louis Vuitton flagshipstore in Tokyo, de grootste ter wereld, werd er een verkooprecord bereikt van maar liefst één miljoen dollar. Op één dag!

       
lees verder


Film Nieuws

Met het lengen der dagen neemt het aanbod van nieuwe films ook weer toe. We kijken eens wat er in de bioscoop te bieden heeft.

Acteur Danny Glover gearresteerd

De Amerikaanse acteur Danny Glover is eind augustus gearresteerd in Washington D.C. Glover liep mee in een protestmars tegen het aanhoudende geweld in het westen van Soedan. De ster sprak de menigte toe en uitte forse kritiek op de Soedanese regering. Glover werd daarop gearresteerd, onder meer voor het verstoren van de openbare orde. De 58-jarige Glover is vooral bekend van de vier Lethal Weapon-films. In deze uitermate succesvolle filmreeks vormt hij met Mel Gibson een onbevangen politieduo. Ondanks de hoge leeftijd die de twee hoofdrolspelers inmiddels hebben bereikt, houden de geruchten over een vijfde deel aan.

       
lees verder


Wining & Dining - De Engel

Laatst vroeg een gewaardeerde collega mij, hoe het toch mogelijk is dat ik steeds opnieuw een dikke voldoende ophoest in deze rubriek. Hij had/heeft andere ervaringen in culinair Amsterdam. Voor een belangrijk deel wees ik 'm op mijn bovengemiddeld optimistische visie. Ieder half leeg glas is tenslotte toch half vol! Natuurlijk maak ik ook gebruik van welingelichte bronnen. Bovendien heb ik de laatste twintig jaar m’n smaakintuïtie sterk ontwikkeld. En last but not least gun ik "mijn" lezers éénmaal per maand een eettip om te bezoeken en niet alleen om te lezen. Maar geloof me, als we ooit ergens eten met negatieve ervaringen, dan zal ik niet schromen m’n pen in azijn te dopen.

       
lees verder


Cruising - Op zoek naar sex

Cruisen, vraag het aan je vrienden en kennissen en je krijgt als antwoord: versieren, op zoek zijn naar een sekspartner, enzovoort. Het lijkt of het bekend is, maar zoals dat bij iedereen gaat: je zult het moeten leren en er komen steeds jongeren bij die de kunst (nog) niet verstaan. De kunst van het versieren leer je niet van papier, maar we kunnen wel eens de mogelijkheden en vooral ook de risico’s op een rijtje zetten. Zeker de laatste jaren zijn er naast het traditionele park, de donkere kamer en de sauna, het fenomeen van de chat en andere (seks)contactmogelijkheden bijgekomen. Is het echt allemaal zo leuk? En waar zitten de haken en ogen? We hebben de mogelijkheden van seks buiten de deur eens op een rijtje gezet.

       
lees verder


Ohm Phanphiroj's foto's van modellen privé

Het is algemeen bekend dat veel rijpe(re) nichten seksreisjes naar het Verre Oosten ondernemen omdat de jongens daar zo lief zijn voor oudere mannen en zich gewillig aan hun lusten overgeven. Als deze heren überhaupt een gedachte wijden aan de wensen van hun gedienstige seksbeestjes, dan zijn ze soms zo geborneerd dat ze ervan uitgaan dat die jongens altijd al naar hun lillende witte vlees hebben gehunkerd. Wat dit betreft moet Rough Stuff van de Thaise fotograaf Ohm Phanphiroj de eigendunk van deze seksreizigers een gruwelijke slag toebrengen.

       
lees verder


Inschrijving World Outgames en Gay Games geopend

Na weken vertraging zijn zowel de Gay Games Chicago als de World Outgames Montréal afgelopen maand met de registratie begonnen. Sinds dit begin hebben vijfhonderd sporters van over de gehele wereld zich in Montréal ingeschreven voor het in 2006 te houden evenement, wat in overeenstemming is met de prognose van de organisatie. Wie van plan is aan de spelen in Montréal deel te nemen, wordt geadviseerd vroeg in te schrijven.

       
lees verder


Vervolging emancipatiegroep in Nepal

Steeds meer mensen gaan op vakantie naar de verste uithoeken van de wereld. Homo's moeten er daarbij op bedacht zijn dat homoseksualiteit lang niet overal geaccepteerd is. Zo staat in Nepal een gevangenisstraf van ten hoogste tien jaar op alle "tegennatuurlijke seksuele activiteiten" en buitenlanders worden niet gevrijwaard van vervolging op basis hiervan. Het is daarom niet verwonderlijk dat Kathmandu slechts één nichtenbar kent. Wel is er een emancipatiegroep actief, de Blue Diamond Society, die zich bezighoudt met onder andere aids-preventie en mensenrechten, waaronder die van homoseksuelen (zie: www.bds.org.np).

       
lees verder


'Rue des Reves' onthuld in Betondorp

Dit jaar bestaat de Amsterdamse wijk Betondorp tachtig jaar. In deze unieke buurt zijn verschillende bekende Nederlanders opgegroeid. De beroemdste inwoner was ongetwijfeld Johan Cruyff. Maar ook de broers Karel en Gerard (van het) Reve brachten hier een deel van hun jeugd door. Als eerbetoon aan beide schrijvers werd op 5 september het door Steffen Maas ontworpen kunstwerk Rue des Reves in de Ploegstraat onthuld.

       
lees verder


Tineke Thielemans & Peter Colstee

Tot 17 oktober zijn bij Galerie Faubourg schilderijen van Riccardo Rossati en bronzen sculpturen van Tineke Thielemans te zien. De beelden van Thielemans vertellen verhalen, waarbij het lichaam of delen daarvan drager van een boodschap zijn. Bij de totstandkoming van haar werk speelt de wereld van vandaag een rol.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Club YOLO


Amsterdam newest Gay Club

meer info |visit


Blend


the newest gay bar in Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media