Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 857 people
86440 users - nu online: 857 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 141, mei 2003 (8)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Schilderen zonder oppervlakkige buitenkant

In de huidige maatschappij draait zo ongeveer alles om marketing en grootschaligheid. Succes wordt afgemeten aan geld en faam. Vluchtige entertainment in megaproducties brengt het land in vervoering. Instantroem is synoniem geworden voor kwaliteit. In een dergelijk belachelijke wereld wordt iedereen die zich buiten die principes begeeft nauwelijks serieus genomen. In de wereld van de kunst gelden die regels misschien nog wel meer dan ergens anders. Of je bent als kunstenaar populistisch of je begeeft je in het elitaire milieu van zwaar gesubsidieerde en door de incrowd omarmde artistieke uitingen.

       
lees verder


De verhoorkelder (14)

“Sta op”, beval de commandant. Martin probeerde overeind te komen maar kon het niet door de broek om zijn enkels. De commandant pakte hem onder zijn armen en zette hem moeiteloos rechtop. Martin voelde zich klein naast de grote man in uniform. De commandant wreef met zijn hand door het borstelige haar op Martins borst. “We gaan je net zo glad maken als je partner”, zei hij en wees daarbij op G. “Alstublieft nee”, begon Martin, maar de commandant hield zijn mond dicht. Met zijn hand op Martins mond duwde hij hem achteruit tegen het bureau aan.

       
lees verder


Hoogtijdagen op het Homomonument

Onder het banier van het Roze Wester Festival zijn er op Koninginnedag 30 april en Bevrijdingsdag 5 mei weer twee grote dansfeesten op het monument gehouden. Meteen na de Bevrijdingsdagfeesten zal worden begonnen met omvang-rijke renovaties van het Homomonument. Hoewel het pas vijf jaar geleden al een opknapbeurt kreeg, liggen grote stukken graniet los waardoor op sommige plaatsen het onderliggende beton zichtbaar is.

       
lees verder


Het Manga-wonderland van Kinu Sekigushi

In Nederland neemt de belangstelling voor de Japanse manga steeds meer toe. Dit wordt niet alleen duidelijk voor wie het programma-aanbod van Canal+ bekijkt, waarop regelmatig manga-animaties zijn te zien, maar bleek ook uit een grote expositie die begin 2000 in de Kunsthal in Rotterdam werd gehouden. In manga heeft erotiek in al zijn uitingsvormen altijd een grote rol gespeeld. Vooral in de zogenaamde yaoi-manga worden verhaaltjes ver-teld over gevoelsvolle verhoudingen tussen jonge mannen.

       
lees verder


Religieus geselen

De Groningse godsdienstgeleerde van Belgisch komaf Patrick Vandermeersch heeft een fraaie studie, "Het vlees van de passie" over flagellatie geschreven. Het begint al bij de voor-kant met een afbeel-ding van Luca Signorelli's "Geseling van Christus," met drie bijna blote mannen van wie twee de aan een paal gebonden, stevig gebouwde Zoon Gods er met een zweep van langs geven. Maar wie had gehoopt een boek te vinden over katholieke S/M komt een beetje bedrogen uit.

       
lees verder


Engelse idolen bij je op de deurmat

Een zingende veemarkt is het en ieder land dat zichzelf op grond van wat voor redenen dan ook beschaafd noemt, heeft zo’n zangwedstrijd. Idols, Pop Idol, Deutschland sucht den Superstar of hoe zo ook anders mogen heten, zorgen voor meer commotie bij een kijkende natie dan een uitbrekende oorlog. Het is tenslotte al maandenlang “oorlog” om wie het leukst kan zingen, daar het verleidelijkst overkomt en om misschien wel het meest talent heeft.

Ja, natuurlijk hebben alle deeelnemers aan dé tv-sensatie van de laatste jaren talent. Maar in de huidige tijd is talent alleen bij lange na niet voldoende om de waardering te krijgen die je verdient. Planning en marketing zijn evenzo belangrijk. Om nog maar niet te spreken van eventuele wurgcontracten die de winnaars als beloning voor hun inspanning onder de neus krijgen gehouden. Weg eigen artistieke vrijheid.

       
lees verder


Punto Blanco

Ondermode is al lang uit de kast gekomen.....het is niet langer een noodzakelijk kwaad maar geeft duidelijk de smaak en identiteit weer van de drager. Een onderbroek zie je weliswaar niet maar je voelt hem wel. En met de juiste underwear voel je je altijd zekerder en aantrekkelijker. Het is vaak het eerste kledingstuk wat we aantrekken en bij spannende momenten het laatste wat we uitdoen. Ondermode mag zeker gezien worden en vooral aan worden gevoeld!!

       
lees verder


Film Review

Far from Heaven

In de Gay Preview in Cinecenter te Amsterdam draait op 12 mei Far From Heaven van regisseur Todd Hayes. De film sleepte een aantal Oscarnominaties in de wacht, maar viel jammer genoeg niet in de prijzen. In een oogverblindend eerbetoon aan melodramafilmer Douglas Sirk (o.a. All That Heaven Allows, 1955) vertelt Hayes het verhaal van huisvrouw Cathy Whitaker (Julianne Moore) die haar burgerlijke leven volkomen in ziet storten. En dat terwijl de openingsscène het goede leven van de Amerikaanse middenklasse in de jaren 50/60 nog zo idyllisch afbeeldt.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit


Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media