Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1035 people
86447 users - nu online: 1035 people login
  Gay News : Auteurs : Wil Groot
Auteurs Gay News
Wil Groot (32)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:

Bladeren door het nieuwste
van Wil Groot in Print in Gay News 344, april 2020 - vanaf pagina no. 26

Of lees meer
van Wil Groot on-line:


Afrika heeft ook zijn Lock Down. Al snel komt naar buiten dat veel Zuid Afrikanen geen inkomen meer hebben en honger slaat toe. Verschillenden komen in actie voor voedselpakketten.

jun 2020       
lees verder

Over de auteur
Wil Groot heeft, nadat bij hem hiv werd gediagnosticeerd, zijn “uitbundige levensstijl” radicaal omgegooid en is ondertussen al weer vele jaren in Zuid-Afrika actief in de strijd tegen hiv en aids. Eerder dit jaar publiceerde hij het boek Droom van een vrijbuiter, waarin hij zijn ervaringen in een land dat in bijna alles verschilt van het onze heeft vastgelegd.

Kijk op www.willenendoen.com voor meer informatie, en voor zijn boek Droom van een Vrijbuiter.. . . is het nieuwe normaal. Het is eind maart, niemand op straat. Mijn fysiotherapeut heeft mij gezegd te wandelen omdat mijn onderrug vast zit. s’Avonds op het Leidseplein raak ik in gesprek met een agente die mij laat weten het vooral druk te hebben met mensen die de weg kwijt zijn. Ze zijn of wappie of mentaal van het padje omdat medicijnen niet meer aan de deur leverbaar zijn.

jun 2020       
lees verder 4 min.


Bij binnenkomst zingt Whitney Houston dat ze wil dansen met iemand. Even gaat de tijd terug. Buiten stroomt het terras vol. Een mix van mensen bevolkt al het etablissement in de Reguliersdwarsstraat. Er heerst gezelligheid en barman Stefan ontfermt zich over de gasten.

jun 2020       
lees verder 4 min.


Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de HLBTI+-beweging vraagt Dolly al dertig jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie van HLBTI+ in het bijzonder.

mei 2020       
lees verder 8 min.


Zij is in 2019 de eerste Miss Leather Nederland en nu gaat onze Suus internationaal. Baanbrekend is zij geweest vanaf het moment dat zij in de schijnwerpers kwam.

apr 2020       
lees verder


Een avondje stappen in de Reguliers. Met de huidige corona lock-down van de horeca tot 28 april moeten we er nog even op wachten tot het weer kan, maar het geeft tenminste iets om weer naar uit te kijken.

apr 2020       
lees verder 4 min.


Ach ja, stropdassen worden niet meer afgeknipt, maar het grote slagersmes dat tante Bet van Beeren daarvoor gebruikte is nog steeds te bewonderen. Ik zit in ’t Mandje, de oudste homokroeg in Nederland en ondertussen ook een museum, want het woongedeelte van Bet is nog altijd te bewonderen en in dezelfde staat.

mrt 2020       
lees verder


Kunst, theater en cultuur verenigen zich door elkaar heen in het typische grachtengordel-café Spijker in de Kerkstraat. De Spijker Bar is de oudste, de meest vriendelijke en attitude-vrije gaybar in Amsterdam en opende zijn deuren in 1978.

feb 2020       
lees verder


In semi-tolerant Nederland gebeurt steeds meer. Jongens tussen de dertien en achttien jaar, die op school net ander gedrag vertonen, worden soms letterlijk de kast in gepest.

jan 2020       
lees verder 5 min.


Oudejaarsdag. De telefoon gaat over. Wanneer ik opneem heb ik Afrika aan de lijn. In een korte tijd krijg ik een kleine update hoe het er voor staat. De scholen hebben vakantie. Toch komen er dagelijks kinderen die bijles krijgen. Dat gaat gewoon door. Ze vertelt mij dat er mensen overleden zijn aan aids. Mensen die niet wisten dat zij hiv- positief waren.

jan 2020       
lees verder


Geef kinderen een kans. . . . .om zichzelf te ontwikkelen. Rijk ze kennis aan zodat ze zichzelf kunnen ontplooien, want elk kind heeft een gave meegekregen om diversiteit in deze wereld te verrijken. Kinderen zijn de toekomst en wij zijn hun voorbeeld.

dec 2019       
lees verder 5 min.


Via mijn netwerk kom ik veel in contact met anderen die ook werkzaam zijn in Afrika. Nico Hollander is een van de mensen die zich op zijn manier inzet en werkzaam is als pastor. Hij woont en werkt in Gambia, een mooi, maar heel arm land. Nico is pan-seksueel, hij houdt van mensen. Wij komen in gesprek over hiv.

dec 2019       
lees verder 4 min.


“Hallo, kijk nou, daar hebben we meneer de schrijver.” Naast mij ontwaar ik de glimlach van Hans Verhoeven. We verwelkomen elkaar als buddy-mates. “Om maar meteen met de deur in huis te vallen, heb jij gehoord van de HLBTI-zwerfjongeren in Nederland?”

nov 2019       
lees verder 4 min.


Van een wederzijdse vriend krijg ik een bericht dat het “Streetheart Festival"bij Club Church in de Kerkstraat plaatsvindt. Ik kende het al van de voorgaande jaren en weet mij van afgelopen jaar nog te herinneren dat ik mij daar toen kostelijk heb vermaakt.

nov 2019       
lees verder 4 min.


Het is woensdagnamiddag. Door de regen fiets ik naar Oost, af en toe even schuilen. Samen met Ambassadeur Raymond en zijn vriend, beiden in leer gaan we op pad. Wanneer we arriveren ontwaar ik een kleurrijk geheel. Tussen de buien door arriveert de Trans Pride Walk met een drumband voorop.

okt 2019       
lees verder 4 min.


"Creatief denken inspireert ideeën en ideeën inspireren verandering” (Barbara Januszkiewicz). Voor mij zit Tony de Wilde, brandmanager van leerwinkel Mister B, die als creatief denker dagelijks verandering in de gaten houdt. Hoe kan het dat het sinds een paar jaar anders is?

okt 2019       
lees verder 4 min.


Meelopen in een demonstratie wat gericht is op de zorg opende mijn ogen en mijn oren klapperde. “Waar heb jij gezeten de afgelopen vijf jaar,” werd mij gevraagd. “In Afrika,” antwoorde ik.

sep 2019       
lees verder 4 min.


De geschiedenis van een “Grand Dame” vulde het doek op 7 augustus in Pathé de Munt te Amsterdam en dezelfde avond ook in Zwolle, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De zaal zat vol en Sander den Baas was zelf ook aanwezig. Bij het binnenkomen groet ik hem en feliciteer hem al vooraf. Alsof mijn gevoel al wist dat ik iets fantastisch zou gaan zien.

sep 2019       
lees verder


Het is zondagmiddag rond vijf uur wanneer wij in de metro zitten en te horen krijgen dat deze niet meer verder gaat. Problemen met de deuren. Ze gaan niet meer dicht. Ach ja, dan lopen we maar een halte. De moderne tijd.

sep 2019       
lees verder 4 min.


Samen met Diva Mayday zit ik op een terrasje bij haar in de buurt. We kennen elkaar al menige jaren en hebben afgesproken voor een interview. Herinneringen gaan terug.

aug 2019       
lees verder 5 min.


Regelmatig hoor ik van de oudere garde dat Amsterdam niet meer is zoals het was. Vroeger waren er shows in cafés en discotheken vertellen ze mij dan. Natuurlijk is alles tijdelijk en ja, de helft van de homotenten is weg, maar toch gebeurt er nog veel en zijn er nog onvergetelijke avonden te beleven. IDAHOTIQZ was zo’n avond, maar laat ik beginnen bij het begin.

aug 2019       
lees verder 4 min.


Een foto expositie over (on) zichtbaarheid van hiv, waarin mensen naar voren komen hoe zij hiv hebben ervaren. Marike de Meij, fotograaf en OLVG- huisarts toont aan de hand van een serie portretten de (on) zichtbaarheid van hiv in onze maatschappij.

jul 2019       
lees verder


De wet van aantrekking zegt: dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken. De buitenwereld is een weerspiegeling van jezelf, omdat je alles aantrekt wat je ervaart. Ik heb Suzanne aan de telefoon. Ze heeft zich beschikbaar gesteld voor Miss Leather Nederland.

jun 2019       
lees verder


Rond tien uur arriveer ik de avond voor Koningsdag op het Centraal Station in Amsterdam. Op het CS is het rustig en wanneer ik buiten kom druk, maar ook weer niet echt. Ik slenter richting de Westerstraat, voor mij het hart van de Jordaan. Enkele vrienden zitten voor een tweedehandswinkel aan een biertje. Twee uur later storten we onszelf in het feestgedruis.

jun 2019       
lees verder 4 min.


Al sinds 27 jaar bestaat deze competitie, en 26 keer op een rij was de winnaar Amerikaans of Canadees. Voor mij zit Kriszly, met een stralende glimlach op zijn gezicht. Hij is de eerste Europees die de titel International Mister Bootblack verdiend heeft.

jun 2019       
lees verder


Er wordt neergekeken op de fetisj-scene. Het is echter belangrijk in deze tijd dat mensen hun gevoel kunnen laten zien. Naast mij in The Web zit Raymond Timmer, ondertussen een bekende naam in de homogemeenschap en niet alleen in Amsterdam. De afgelopen twee jaar heeft Raymond zich ingezet het fetisj-imago binnen de homo-leerscene te veranderen.

mei 2019       
lees verder 4 min.


De hanen maken mij wakker. Een flauw licht komt door de kleine raampjes van mijn hut naar binnen. Ik draai me nog even om, maar word even later weer wakker gemaakt door een serenade kukeleku’s. Ach ja, het is tijd om op te staan. Ik stiefel de keuken in het hoofdgebouw binnen en zet een ketel water op het fornuis. Met een lege emmer begeef ik mij naar de watertank en vul de emmer voor een kwart met regenwater. We moeten zuinig zijn met water. Volgens de vrijwilligers zitten er wormen in de watertanks.

apr 2019       
lees verder 4 min.


Met mijn hand omhoog, een tatoeage in mijn hand geplakt en met boze blik, laat ik de wereld weten dat ik het zat ben. “Wat ben je zat,” vraagt Anton de fotograaf mij. “Geweld, agressie en de haat die er is tegen HLBTI+.” De aanloop van mensen is groot bij de actie. Het valt mij ook op dat er jongeren zijn die zich laten fotograferen door Anton de Bruin, de motor achter de virtuele barricade.

mrt 2019       
lees verder


De woorden hierboven ratelen door mijn hoofd, de gehele nacht lijkt het wel. Een onrustige nacht. Er wordt mij in mijn droom duidelijk gemaakt dat ik mij moet laten testen op hepatitis C. In mijn droom werd ik getest.

feb 2019       
lees verder 4 min.


Ik bevind mij in de Transkei in Zuid-Afrika. Sinds 2007 doe ik daar projecten. De eerste vijf jaar was ik gericht op aids-weeskinderen. Na vijf jaar zijn wij ons gaan richten op armlastige kinderen en hun omgeving. Als vrijgezelle, blanke man word ik tot de dag van vandaag regelmatig belaagd door vrouwen die graag met mij willen trouwen.

jan 2019       
lees verder


Een bericht van mijn zus: “Hey Wil, kan je een presentatie geven in Enkhuizen? Neem contact op met Lia Brouwer, zij werkt voor Bibliotheken West-Friesland.” Even later heb ik Lia aan de lijn en krijg ik uitleg waarom zij het leuk zou vinden als ik een presentatie ga doen tijdens de Roze Week van West-Friesland. “Graag zouden wij willen dat jij als homo-schrijver het HLBTI vertegenwoordigt. "

dec 2018       
lees verder 4 min.


Eind juli vond in de Beurs van Berlage de presentatie plaats van het boek Droom van een Vrijbuiter. Dit is geschreven door Wil Groot, die al vele jaren in Zuid-Afrika actief is in de strijd tegen hiv en aids. In het boek heeft nu zijn ervaringen vastgelegd in een land dat in bijna alles verschilt van het onze.

nov 2018       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media