Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 941 people
86447 users - nu online: 941 people login
  Gay News : Auteurs : Rob Blauwhuis
Auteurs Gay News
Rob Blauwhuis (107)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Onlangs werd de Britse activist Peter Tatchell met een eredoctoraat gelauwerd door de Abertay University in Dundee, Schotland. In het begin van de jaren zeventig was Tatchell één van de drijvende krachten achter de Britse “afdeling” van het Gay Liberation Front, een strijbare actiegroep die in het kielzog van de Stonewall-rellen in de Verenigde Staten was ontstaan.

jan 2019       
lees verder 6 min.


In juli overleed filmster Tab Hunter drie dagen voor zijn zevenentachtigste verjaardag aan de gevolgen van een hartstilstand. Ondanks zijn leeftijd omschreef zijn partner Allan Glaser, met wie Hunter sinds 1983 samen was, zijn dood toch als “plotseling en onverwacht.”

sep 2018       
lees verder 5 min.


De essayist Rudy Kousbroek stelde zich in een artikel naar aanleiding van een boek over naaktfotografie in de periode 1840-1986 ooit voor dat buitenaardse wezens, die over vele duizenden jaren een bezoek brengen aan de aarde waar door een atoomoorlog al het leven is vernietigd, als enige bron van informatie over de uitgestorven bewoners een collectie naaktfoto’s vinden uit de jaren 1840-1985.

dec 2017       
lees verder 9 min.


In de documentaire König des Comics, die Rosa von Praunheim in 2012 over de Duitse striptekenaar Ralf König maakte, antwoordt een heteroseksuele fan op de vraag of iemand van König’s strips homo kan worden met een volmondig “ja.”

nov 2017       
lees verder 5 min.


In de winter 2015-2016 organiseerde de Kunsthal te Rotterdam een omvangrijke expositie met werken van Keith Haring en deze zomer is daar plaats gemaakt voor een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe. Hoewel Mapplethorpe en Haring in leeftijd zo’n twaalf jaar van elkaar verschilden en hun artistieke beeldtaal mijlenver uiteenligt, zijn er toch ook opvallende overeenkomsten tussen de loopbanen van beide kunstenaars.

aug 2017       
lees verder 10 min.


Op 31 maart overleed Gilbert Baker in zijn huis te New York. Hij was vijfenzestig jaar. “De doodsoorzaak is een hypertensitieve en atherosclerosische hart- en vaatziekte,” verklaarde Julie Bolcer als woordvoerder van het kantoor van de lijkschouwer te New York, waarmee ze een beroerte aanduidde. Baker heeft zich vooral een plaats in onze geschiedenis veroverd omdat hij in 1978 de regenboogvlag ontwierp.

mei 2017       
lees verder 5 min.


Wie zich tijdens de donkere winteravonden in de thuisbioscoop wil verpozen met een film waarin gelijkgeslachtelijke belevenissen centraal staan kan online en op blue-ray of dvd bij een grote verscheidenheid aan producties in een veelheid aan genres terecht.

dec 2016       
lees verder 15 min.


De afgelopen decennia is de tatoeage, die lange tijd een symbool was voor outcasts, salonfähig geworden. Dit blijkt onder andere uit verschillende documentaire tv-programma’s, zoals Tattoo Fixers, dat al enkele seizoenen succesvol op de Britse televisie wordt uitgezonden. Hierin vervangen drie gerenommeerde tatoeagekunstenaars de, vaak inderdaad verschrikkelijke, “horrortatoeages” die de dragers bijvoorbeeld in compleet dronken toestand tijdens de vakantie of door ongeoefende vrienden die via internet een tatoeagetoestel hadden besteld, hebben laten zetten, door fraaie kunstwerken.

mei 2016       
lees verder 12 min.


“Een jonge god was je, en ook een vlegel. / Een stratenmaker uit de laagste klasse. / Je tikte, luidkeels lachend, kleine tegels // De straat in, tussen andere wildebrassen.” Aldus begon Gerrit Komrij zijn gedicht “Endymion.” Deze mythologische figuur is in de loop der eeuwen vooral afgebeeld als schone slaper (en ook Komrij verwijst in de laatste strofe naar de eeuwige slaap: “Eens welt de aarde langzaam uit jouw mond,”), maar volgens de overlevering was hij in het dagelijks leven een jager of herder, dus iemand die hard voor z’n brood moest werken.

mrt 2016       
lees verder 4 min.


In 1969 bekende de toen veertig-jarige essayist Rudy Kousbroek: “ik had nog nooit een sexfilm gezien.” Anno 2015 zou het verwondering wekken als iemand van zijn leeftijd deze mededeling zou doen, zeker met die subtiele ondertoon van gemis.

mrt 2015       
lees verder 15 min.


De Tweede Wereldoorlog had, zeker in de Verenigde Staten, belangrijke demografische gevolgen. Veel jongemannen die huis en haard hadden verlaten om voor hun vaderland te strijden, keerden na afloop van de oorlog namelijk niet naar hun, vaak kleine, geboorteplaats terug, maar probeerden in een van de grote steden een bestaan op te bouwen. De vrijheidszin en de onafhankelijkheid van familietoezicht die deze jongens nastreefden, vormen indirect een van de voedingsbronnen voor het ontstaan van een aanvankelijk bescheiden homobeweging.

dec 2014       
lees verder 7 min.


In het Leslie-Lohman Museum of Gay and Lesbian Art te New York was tot eind mei de tentoonstelling Stroke: From Under the Mattress to the Museum Wall te zien. Dit is een historisch retrospectief van sexy en erotische illustraties door kunstenaars die werk maakten voor de homo-tijdschriften van de jaren vijftig tot de jaren negentig.

jun 2014       
lees verder 15 min.


“Al die willen te kaap’ren varen / Moeten mannen met baarden zijn / Jan, Pier, Tjores en Corneel / Die hebben baarden, die hebben baarden / Jan, Pier, Tjores en Corneel / Die hebben baarden, zij varen mee.” Dit is het eerste couplet van een zeemanslied dat velen tijdens hun kinderjaren uit volle borst gezongen zullen hebben. Het is bekend dat op volle zee niet alleen de baardgroei, maar, in het geheim, ook de gelijkgeslachtelijke lusten welig tierden. Maar wat maakt mannen met baarden nog steeds hot en waar komt deze fascinatie vandaan?

mrt 2014       
lees verder 9 min.


Enige tijd geleden kopte het Algemeen Dagblad op de website: “Britse studenten roeien naakt voor homoseksualiteit.” Waarschijnlijk de belangrijkste reden dit item te plaatsen was de mogelijkheid het met een blootfilmpje te illustreren, want het bijgaande tekstje is totaal nietszeggend: “Studenten van een Britse universiteit in Coventry hebben op een opvallende manier aandacht gevraagd voor homoseksualiteit.

jan 2014       
lees verder


Onlangs is pornoster Adam Killian benoemd tot Creative Director bij Lucas Entertainment te New York. Killian is op 12 augustus 1975 geboren in West Hollywood, Californië, USA, en is afgestudeerd in Dans en Theater aan de Universiteit van Californië in Santa Cruz. Hij debuteerde relatief laat in films voor volwassen kijkers, namelijk toen hij ongeveer achtentwintig jaar oud was, met een niet-seksuele rol in The Hole.

jan 2014       
lees verder


Zeker sinds 9/11 zijn brandweermannen, vooral in de Verenigde Staten, uitgegroeid tot ware mannelijke helden. Vaak heeft de transformatie tot een icoon van viriliteit ook tot gevolg dat dit object van verering wordt geërotiseerd. In een bepaalde mate is dit ook met de vuurbestrijders gebeurd. Deze zomer was op de Britse sateliettelevisiezenders een commercial te zien - als ik het wel heb voor een online-bingo die vooral op vrouwen gericht is - waarin een man wordt getoond met een gespierd, ontbloot bovenlijf en een stupide gigolo-grijns op z’n gezicht, over wie met grote letters de tekst “Hot” wordt geprojecteerd.

dec 2013       
lees verder


Het Duitse modebedrijf Benno von Stein heeft in de collectie onder andere een moderne, zwarte versie van de traditionele Lederhose. De mensen van Benno von Stein omschrijven leer als “verleidelijk” en hun ontwerpen zijn een uiting van hun “liefde voor leer, het allereerste materiaal om de mensheid te kleden - een materiaal dat alle zinnen prikkelt, en elke behoefte vervult.” Ze “hebben er nooit ook maar in het minst aan gedacht de massa te kleden, aangezien onze kledingstukken uitsluitend zijn bedoeld voor een uitverkoren minderheid.”

dec 2013       
lees verder


Het was de eerste training van het plaatselijke voetbalelftal in de herfst. De voorbije vakantieweken betekenden dat ze in het team roezemoesden over hun vakantieactiviteiten en dat de concentratie niet op en top was. Bovendien was er een nieuwe trainer die volop om hun aandacht vroeg. Hij was namelijk vastbesloten het team met alle ter beschikking staande middelen in vorm te krijgen, zodat het komende seizoen de nodige overwinningen in de wacht gesleept zouden worden.

okt 2013       
lees verder 4 min.


“Goedkope wijn, masturbatie, bioscoop,” schrijft Céline. "De wijn is op, en bioscopen zijn hier niet. Het bestaan wordt wel eenzijdig. " Aldus Gerard Reve in zijn “Gedicht voor Dokter Trimbos” uit Nader tot U (1966). Opmerkelijk is dat de genoemde vrijetijdsbestedingen in de loop der tijd alle drie in meer of minder hevige mate onder kritiek hebben gelegen.

aug 2013       
lees verder 10 min.


In 1960 ontmoette de Amerikaanse schrijver William Styron op een jazz & poetry-avond te Parijs zijn landgenoot en collega William S. Burroughs, die hij in een brief beschreef als een “verbazingwekkend persoon, met een grimmige en gekke kop en een maatpak aan dat uit de jaren twintig leek te stammen, met eroverheen een strontkleurige regenjas [...]. Hij deed me denken aan een oud en gemeen potteus wijf. Hij is een spectaculaire reactionair.

aug 2013       
lees verder 14 min.


In 1998 maakte het Gay & Lesbian Festival te Oslo promotie met een poster waarop Tarzan vrolijk aan een liaan slingert terwijl hij Jan aan zijn zijde stevig in z’n greep houdt. Dit is op z’n minst opmerkelijk te noemen omdat in de Tarzan-mythe zoals die vorm heeft gekregen sedert de creatie van de held door Edgar Rice Burroughs in 1912 er eigenlijk nooit homo-erotische facetten in zijn verschenen, mede omdat Tarzan al als jonge man de Amerikaanse Jane Porter ontmoet, die zijn enige ware liefde is.

feb 2012       
lees verder 8 min.


Vanaf zeker het midden van de negentiende eeuw tot ver in de twintigste zijn noord-Europese homo’s naar landen rond de Middellandse Zee gereisd om de verstikkende morele normen in hun eigen land te ontvluchten. Sommigen verkozen Italië terwijl anderen hun vertier in Noord-Afrika zochten, maar voor al deze reizigers gold dat “seksuele inwijding en homoseksuele bevrijding alleen plaats konden te midden van de onweerstaanbare jongeren van het klassieke Middellandse-Zeegebied of exotisch Noord-Afrika,” zoals Robert Aldrich schrijft in Colonialism and Homosexuality (Londen / New York 2003).

feb 2012       
lees verder 9 min.


Christopher Isherwood noteerde in de aantekeningen voor zijn in augustus 1962 aan de University of California te Berkeley gehouden lezing “A Personal Statement,” die enige jaren geleden in Isherwood on Writing (Minneapolis 2007) werden openbaar gemaakt, onder andere: “De enige bevredigende definitie van pornografie is drie-letter woorden. Als je je bezig gaat houden met de vraag wat seksueel opwindend is, dan raak je verloren.

okt 2011       
lees verder 8 min.


“Momenteel verkeert het merk Falcon in een crisis. [Regisseur John] Rutherford’s vertrek leidde jaren vol beroering en verandering in, gemarkeerd door een ogenschijnlijk versneld verloop van personeel, wat een dramatisch effect had op Falcon’s rol als leider in de industrie en als commercieel succesvol bedrijf. [Falcon] is constant aan het prutsen met verschillende verpakkingsstijlen en is zelfs zo ver gegaan vroegere films een andere titel te geven. Het bedrijf lijkt van regisseur naar regisseur te strompelen en video’s in verschillende stijlen uit te brengen.

sep 2011       
lees verder 8 min.


De ontdekkingsreiziger en erotomaan Richard Burton ontvouwde in 1885 in een omvangrijk afsluitend essay bij zijn vertaling van Duizend en een nacht zijn idee van een “Sotadische Zone” waarin gelijkgeslachtelijke seksualiteit zou floreren. Deze zone omvat onder andere de landen aan de noord- en zuidkust van de Middellandse Zee, Klein-Azië en delen van het Midden-Oosten.

jul 2011       
lees verder 7 min.


Hoewel in het gewone leven ongetwijfeld veel mannenparen een uitbundig seksleven hebben, lijken liefde en porno begrippen die niet met elkaar te verenigen zijn. Weliswaar zijn er films waarin bijvoorbeeld de buitenechtelijke seksuele escapades van een man voor zijn partner volop aanleiding vormen om uit wraak ook eens flink met anderen in de weer te gaan. En ook kan ik me films herinneren waarin iemand zich buiten de deur aan buitensporige geile excessen overgeeft, om vervolgens in de slotscène met z’n vriendje teder “de liefde te bedrijven.”

jun 2011       
lees verder 7 min.


In een uitvoerig interview dat hij ruim een jaar voor zijn overlijden aan GA-Magazine gaf, vertelde de Amsterdamse leerkoning Rob Meijer, oprichter van Rob’s Leather, dat hij zich slechts uiterst schoorvoetend aan de verkoop van rubber had gewaagd omdat “het [altijd] scheurt [...], het breekt altijd. Daar heb ik geen zin in. Ik heb een kwaliteitsbedrijf, zeg ik dan, en ik wil dat de dingen goed zijn. Dan koopt iemand een rubber broek en na twee dagen komt hij ermee terug omdat er een scheur inzit.

jun 2011       
lees verder 7 min.


Eén van de opmerkelijke feiten van de homogeschiedenis is dat de porno-industrie in de Verenigde Staten een eerste grote bloei bereikte. Niet alleen omdat in dit land de puriteinse erfenis nog steeds een grote rol speelt, maar vooral omdat in het merendeel van de staten sodomie veel langer strafbaar was dan in Europa en pas de laatste decennia naar het vuilnisvat is verbannen.

apr 2011       
lees verder 10 min.


Een blanke slet in handen van geile Braziliaanse indianen

Wie zich een beetje met de porno-industrie bezighoudt, zal het zijn opgevallen dat steeds meer Amerikaanse producenten een deel van hun films in Brazilië en met Brazilianen draaien. Deze ontwikkeling is niet iets dat de afgelopen tijd uit de lucht is komen vallen, want iemand als Kristen Bjorn had deze locatie jaren geleden al ontdekt. Dit geldt ook voor een bewonderaar van diens werk, de uit Rusland afkomstige en in San Diego gevestigde pornograaf Alexander, die sinds 1992 het grootste deel van zijn films in Brazilië maakt.

mrt 2011       
lees verder 9 min.


Braziliaanse Sebastian neemt ze met twee tegelijk!

Welke onderligjongen droomt er niet eens van zich ongeremd aan zijn geilheid over te geven en zich door een keur aan mannen als seksspeeltje te laten misbruiken? Deze fantasie is precies wat Sebastian, een jeugdig, blank, geblondeerd Braziliaantje in maart 2009 in Rio de Janeiro in realiteit omzet. Met een geschoren kont en schaamstreek heeft hij zich helemaal op zijn escapades voorbereid.

mrt 2011       
lees verder 4 min.


In mijn jeugd zag je op de gevels van verlopen buurtbioscopen soms films aangekondigd als Gejodel onder Tiroler rokjes en Met mijn alpenhoorn tussen jouw Alpen of soortgelijke ondeugende titels. Aangezien de homofilms die toentertijd sporadisch werden gedraaid doorgaans een diep problematisch karakter hadden, zal er wel geen homo-erotische variant van deze pikante films bestaan. Dat wil niet zeggen dat er van de fameuze Duitse Lederhose niet een bepaalde erotische en fetisjistische aantrekkingskracht kan uitgaan.

feb 2011       
lees verder 8 min.


“Een leger van machtige krijgers die worden aangedreven door seksuele begeerte voor hun strijdmakkers,” begon eerder dit jaar een artikel in het Australische tijdschrift DNA, dat vervolgde met: “Het klinkt als de basis voor een porno.” De auteur had echter ontdekt dat “ze in het oude Griekenland bestonden en een geweldig succes waren.” De geschiedenis van deze Heilige Schare van Thebe is een onderwerp voor een andere auteur en een andere gelegenheid, ik ben nu even geïnteresseerd in soldatenjongens als porno-object.

jan 2011       
lees verder 5 min.


Voor de HustlaBall Awards, die op 22 oktober worden uitgereikt in de KitKatClub te Berlijn, heeft Lucas Entertainment van de Amerikaanse pornoproducenten de meeste nominaties in de wacht gesleept. De twaalf nominaties van dit New Yorkse bedrijf worden alleen overtroffen door dertien nominaties voor veelproducent Bel Ami en op de voet gevolgd door elf nominaties voor Dick Wadd, World of Men en het Duitse Wurstfilm. In de categorie “Best Bottom (USA)” is Naor Tal een van de genomineerden.

dec 2010       
lees verder 7 min.


Een paar jaar geleden zat ik in de vroege ochtenduren met enkele mannen in een kroeg na te borrelen. De eigenaar vond het namelijk prettig na sluitingstijd onder het genot van alcoholische versnaperingen nog even te ontspannen met een aantal vaste klanten en “goedgekeurde” passanten. Die ochtend behoorde tot de laatste categorie een aantrekkelijke Fransman die steeds geil naar me zat te loeren.

dec 2010       
lees verder 8 min.


Enige maanden geleden signaleerde ik in deze kolommen en passant Michael Lucas’ Revenge, waarin Matan Shalev hevig onder handen wordt genomen door Rafael Alencar, nadat hij diens romantische keuze Jesse Martin met z’n erotische schootdanskunsten heeft verleid tot een nacht vol geile uitspattingen. Matan geniet duidelijk zichtbaar van z’n lichamelijke tuchtiging, zodat Rafael hem toebijt: “Dat vind je geil, hè?” en met z’n formidabele pik de masochistische Israëliër tot seksuele dienstbaarheid dwingt. Matan laat dat met lust en genoegen over zich heenkomen.

nov 2010       
lees verder 8 min.


Wat maakt iemand tot een pornoster? Waarom blijken er nog steeds mannen te dromen van Kip Noll terwijl de meeste andere “sterren” uit de jaren zeventig allang uit het collectieve geheugen verdwenen zijn? Ik houd mij nu al geruime tijd journalistiek bezig met pornoproducties en wat daar zo bij hoort, maar een bevredigend antwoord op de vraag wat een porno-acteur tot een pornoster maakt, heb ik nog steeds niet gevonden.

aug 2010       
lees verder 7 min.


In City Boy, zijn vorig jaar verschenen herinneringen aan z’n, zoals de ondertitel luidt, “leven in New York in de jaren 1960 en ’70,” meldt Edmund White dat “in 1972 L.A. Plays Itself, een hard-core pornofilm met de charismatische regisseur Fred Halstead in de hoofdrol, in première ging in Fifty-sixth Street en daar kortstondig draaide tot de politie het verbood.

aug 2010       
lees verder 7 min.


Men hoort wel eens beweren dat de porno-industrie in zwaar weer zou verkeren omdat iedereen z’n porno tegenwoordig van internet downloadt. In hoeverre dit werkelijk zo is kan ik niet beoordelen. Mij lijkt het prettiger een film in je leunstoel of in bed op een televisie te bekijken, dan achter de computer, dus de meeste downloaders zullen die films ook nog op een dvd moeten branden.

jun 2010       
lees verder 5 min.


Toen ik op de site van een internetpornowinkel de cover van Mixxxed Nuts zag, waarop een charmante blanke jongeman innig wordt omarmd door een zwarte heer, was ik geïntrigeerd. Mijn nieuwsgierigheid werd nog aangewakkerd toen ik op de achterkant van de dvd zag dat deze jongeman een lekkere kont heeft, waar de ander gretig een hand op laat rusten. Aan welke uitspattingen zouden die twee zich overgeven?

mei 2010       
lees verder 7 min.


Ondertussen behoort Falcon Studios zo’n kleine veertig jaar tot de top in de porno-industrie. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de mannen die voor de Falcon-camera’s verschijnen. In 1996 verklaarde oprichter Chuck Holmes in een interview dat hij “welgevormde mannen” bewonderde: “We proberen iemand te laten zien die universeel is geaccepteerd - mooi lichaam, mooi gezicht, mooie tanden en, hopelijk, mooi verder alles.” Het zal duidelijk zijn dat dit laatste bovenal óók een pik van formaat betekent.

apr 2010       
lees verder 4 min.


Soms kom je tijdens dwaaltochten op het internet foto’s tegen die je interesse wekken. Dat gebeurde mij bij een foto van een jongeman die zeer uitnodigend op bed ligt uitgestald. Gelukkig werd erbij vermeld dat de heer die zo riant z’n achterpracht tentoonstelt, Sean Storm heet. Toen ik vervolgens ook nog een prachtig-ordinair kiekje tegenkwam van Storm die zich op een toilet door een gloryhole laat verwennen, wist ik dat het hier geen drooggeiler betrof, maar iemand die wat hij aanbiedt ook daadwerkelijk levert, en ik was gefascineerd.

apr 2010       
lees verder 7 min.


Geile straatjongens prefereren ruige seks zonder poespas in Stoßzeit

Toen Jean Daniel Cadinot rond 1980, na een aantal jaren succesvol als (mannen-)fotograaf te hebben gewerkt, pornofilms begon te maken, betekende dat het begin van een carrière waarin hij in Europa zo’n anderhalf decennium alleenheerser zou zijn. Natuurlijk waren er seksondernemers die als nevenactiviteit met ongeïnspireerde hoerenjongens in smoezelige kamertjes pornofilms draaiden, maar pas met de oprichting van Cazzo in 1996 door Jörg Andreas en Jürgen Brüning ontstond een Europees pornobedrijf dat vergelijkbare kwaliteit afleverde, hoewel Cazzo een heel ander segment van de markt bedient.

feb 2010       
lees verder 6 min.


Prison Breakers verscheen alweer afgelopen voorjaar, doch toen ik op Alexander’s website las dat er weliswaar veel pornofilms zijn gemaakt die in een gevangenis spelen, maar dat doorgaans “de gevangeniscellen door Martha Stewart ontworpen lijken te zijn en ze minder dan geil zijn,” vond ik dat genoeg reden eens te kijken hoe Alexander dit had aangepakt. Hij is namelijk een meester in het vinden van passende locaties.

jan 2010       
lees verder 5 min.


Uit onlangs in Trends in Ecology and Evolution besproken wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen die de pil slikken een andere mannenkeuze maken. Normaal ovulerende vrouwen, die de pil dus niet gebruiken, kiezen een man die masculiener, dominanter en competitiever is. “Meer een haantje dus,” zoals NRC Handelsblad samenvatte. Deze eigenschappen worden ook weer op het kind overgebracht.

jan 2010       
lees verder


In het verleden hebben we in deze kolommen verschillende malen aandacht besteed aan delen uit de Bondi-reeks van de Australische fotograaf Paul Freeman. Na vier boeken lang een loflied te hebben aangeheven op prachtige - maar niet op een fotomodelachtige wijze - mannen (en dat hoeft in dit geval niet tussen aanhalingstekens) in de stedelijke omgeving van Sydney, vond Freeman het echter tijd van locatie te veranderen en trok naar het afgelegen platteland van Australië.

jan 2010       
lees verder


Porno is fantasie. Het opmerkelijke is echter dat veel pornoconsumenten aan een soort kudde-instinct onderhevig lijken te zijn bij de vorm die hun fantasieën aannemen. Na de val van het IJzeren Gordijn werden (zogenaamd) Oost-Europese jongens ineens immens populair, met hun buurjongensachtige uitstraling, hun niet door veelvuldig sportschoolbezoek gestaalde en gevormde lichaam, en - wat vooral bij Amerikaanse liefhebbers voor grote opwinding zorgde - hun onbesneden pikken.

dec 2009       
lees verder 5 min.


De afgelopen drie tot vier decennia is porno, door de uitvinding van eerst de video- en vervolgens de dvd-speler en de afschaffing van allerlei censuurmaatregelen, een algemeen toegankelijk product geworden, waar gemakkelijk en goedkoop aan te komen is. Velen, onder wie steller dezes, kennen dan ook niet de verrukking die ooit homo’s overweldigd moet hebben als ze een expliciete seksfilm onder ogen kregen. Hedentendage consumeren veel homo’s een tijdje porno en daarna houden ze het voor gezien.

nov 2009       
lees verder 6 min.


Soms blijkt wat vooruitgang lijkt een zekere mate van achteruitgang in te houden. In 1986 en 1991 werd in Amsterdam tweemaal een groots opgezet Gay & Lesbian Film Festival gehouden. Ondertussen worden homo-films gemaakt door de grote Hollywood-studio’s en opgenomen in de reguliere bioscoop-programmering en zelfs op tv vertoond, dus zo’n festival heeft zich overbodig gemaakt. Zou je denken. Maar dat is maar zeer ten dele het geval.

aug 2009       
lees verder 9 min.


In het verleden hebben we al verschillende malen aandacht besteed aan het werk van Julius. Het is ondertussen echter zo’n twee jaar geleden dat z’n voorlaatste getekende roman Gangsta Daddy in Gay News werd aangekondigd, dus een bespreking van Julius’ nieuwste productie Go South lijkt op z’n plaats.

jul 2009       
lees verder 4 min.


In het verleden hebben we al verschillende malen aandacht besteed aan het werk van Julius. Het is ondertussen echter zo’n twee jaar geleden dat z’n voorlaatste getekende roman Gangsta Daddy in Gay News werd aangekondigd, dus een bespreking van Julius’ nieuwste productie Go South lijkt op z’n plaats.

jul 2009       
lees verder 4 min.


“En de winnaar is...” Deze of soortgelijke woorden werden weer vele malen uitgeroepen tijdens de uitreiking van de GayVN Awards op zaterdag 28 maart in het legendarische Castro Theater in San Francisco. De grote winnaar was Raging Stallion’s tweedelige epos op vier dvd’s To the Last Man.

jun 2009       
lees verder 5 min.


Geile uitspattingen in een fameus vakantieoord

Al sinds het vroege midden van de twintigste eeuw is Fire Island een vakantiespeeltuin voor homo’s uit New York die door de zomerhitte zelf constant op een punt van oververhitting staan en daarom vooral op seksuele avonturen belust zijn. Het wekt daarom niet echt verwondering dat de eerste grootschalige pornoproductie die werd gemaakt nadat in 1970 een Amerikaanse senaatscommissie had bepaald dat alle wetgeving op het gebied van de beschikbaarstelling van seksueel materiaal aan volwassenen ingetrokken moest worden, een ode aan “de jongens van Fire Island” was: Boys in the Sand (1971; nu beschikbaar op The Wakefield Poole Collection, 1971-86, uitgebracht door Mercury Releasing).

mei 2009       
lees verder 6 min.


Vorige maand besloot ik een artikel naar aanleiding van het huwelijk tussen pornokanjer Brent Everett en Steve Peña met een hartenkreet van Alan uit Florida op Queerty.com: “Met al die homo-tegen-betaling hetero-universiteitsgozers daarginds vind ik het inspirerend dat er echte homo’s homoporno maken en gelukkige homolevens leiden. Meer macht voor hen. Dat ze lang mogen meedoen. Tezamen.” Deze regels waren amper in druk verschenen of er ontstond ophef rond de uitverkiezing van Reese Rideout tot Man van het Jaar door het herenblootblad Men.

mrt 2009       
lees verder 5 min.


Welke nicht heeft er nooit eens over gefantaseerd dat die smakelijke glazenwasser door het raam naar binnenstapt en in plaats van je ruiten jou stevig onder handen neemt (of, afhankelijk van je seksuele rolvoorkeur, de willige, ruime opening tussen z’n billen door jou onder handen laat nemen)? Of dat je gaat kijken hoe het met de verbouwing van je nieuwe woning vordert en dat dan de werklui meer met het vullen van elkaar’s gaten bezig zijn, dan met pleisteren van de wanden?

mrt 2009       
lees verder 4 min.


Door alle juridische verwikkelingen die het homo-huwelijk in Californië tot een soort politiek jojo-evenement maken, kun je wel eens vergeten dat de discussie gaat over echte mensen die elkaar het ja-woord willen geven. Zo was ons tot op heden ontgaan dat op 3 oktober jongstleden pornoster Brent Everett in het huwelijksbedje is gestapt met collega Steve Peña, een 31-jarige veteraan uit San Diego die vooral bekendheid geniet als organisator van de Military Madness Nights, feesten voor “hen die dienst doen, dienst hebben gedaan en van soldaten houden.”

feb 2009       
lees verder 5 min.


Wie wel eens in een pornowinkel heeft rondgekeken (en wie heeft dat niet?), zal het zijn opgevallen dat vele (beroeps)groepen zijn geseksualiseerd, van padvinders, studenten en skinheads tot agenten, gevangenen en militairen. Wat het merendeel van deze groepen kenmerkt is de omstandigheid dat ze een (soort) uniform dragen en dus herkenbaar zijn. De laatste tijd lijkt de pornomarkt een nieuwe niche te hebben ontdekt, waarin een niet eerder geërotiseerd uniform centraal staat, namelijk het kostuum van de zakenman.

nov 2008       
lees verder


In het vorige nummer van Gay News werd een Nieuw-Zeelandse man geciteerd, die op z’n vijftiende de Ward Baths in Rotorua ontdekte, die door hem worden omschreven als een “homo-hemel” waar hij “vier jaar van absoluut seksueel genoegen met honderden geile mannen” beleefde. Nu zullen de meesten van ons wel eens het geile genot hebben ondergaan dat in een herensauna te vinden is, maar voor wie wat dit betreft een onbeschreven blad is, en voor degenen die thuis de van seks bezwangerde atmosfeer willen herbeleven, is de Alexander-productie Bathhouse Exxxtasy een aanrader.

dec 2008       
lees verder 8 min.


De tomeloze lust van blonde jongens voor zwarte mannen

Lange tijd werd het voor de carrière van een aankomende All-American Porn Star niet bevorderlijk geacht als hij voor de camera seks had met zwarte mannen. Veel porno-acteurs lieten zich dan ook pas in de nadagen van hun loopbaan in met interraciale producties. Zoals Jeff Palmer, die - als wilde hij symbolisch de middelvinger tonen omdat hij door de grote pornoproducenten op een zwarte lijst is gezet daar hij in bareback-producties meedoet - zich in Barebacking With Jeff Palmer, Volume 3: Gang Fucked door twee zwarte pikken tegelijk laat penetreren.

nov 2008       
lees verder 4 min.


Wie in de (homo)boekwinkel het aanbod aan mannenkalenders bekijkt, moet al snel constateren dat de mannen ver te zoeken zijn. Natuurlijk zijn er de klassieke wandelende spierbundels van Colt Studios en nog een paar uitzonderingen, maar bij een homo-uitgeverij als Bruno Gmünder bijvoorbeeld, lijkt wat kalenders betreft “mannen” toch vooral synoniem te zijn met “twinks” en ander baard- en haarloos grut.

feb 2008       
lees verder


Precies tien jaar geleden, namelijk in 1997, bracht pornoregisseur Chi Chi LaRue zijn perverse epos Link uit, met een voor die tijd grote bezetting van achttien geile kanjers. Een evocatie van een seksclub waarin onder andere beren, bodybuilders, daddy’s maar ook studentikoos ogende jongens het beest in zichzelf de vrije teugel laten en zich overgeven aan de genoegens van gloryholes, pisseks, bondage, dildo’s (en niet de kleinste), trio’s en allerlei andere vormen van kinky seks.

dec 2007       
lees verder 4 min.TOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment, also in the Evening

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media