Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1106 people
86439 users - nu online: 1106 people login
Auteurs Gay News
Richard Keldoulis (23)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Secret Garden maakt comeback

Met de enorme hoeveelheid media-aandacht die wordt gegeven aan de gespannen relatie tussen homo’s en moslims, is het prettig eens positief nieuws te kunnen berichten. De Amsterdamse homo-moslimgroep Secret Garden, actief van 1994 tot 2001, werkt hard aan een comeback. Initiatiefnemer Emir Belatoui heeft de groep na een lange “winterslaap” onlangs opnieuw laten registreren en is vol energie en ideeën de organisatie die hulp wil bieden aan homo-, lesbo- en transgender Arabieren en andere (jonge) moslims in Amsterdam nieuwe kracht te geven.

feb 2009       
lees verder


Op 5 september 2007 viert het Homomonument op de Westermarkt te Amsterdam zijn twintigste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan slaan diverse (homo-)organisaties de handen ineen om deze gedenkwaardige dag te vieren.

Het Homomonument is een uniek oorlogsmonument, dat niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, maar ook alle anderen die onder vervolging vanwege hun homoseksualiteit hebben geleden.

okt 2007       
lees verder


Met de gemeente- en deelraadsverkiezingen van maart 2006 in het vooruitzicht, laait de strijd om de homostem op. Met name in het stadsdeel Amsterdam-Centrum, met naar schatting twintig procent homo stemmers, is de druk op partijen hoog om te laten zien dat ze het goed met ons voor hebben. Dit betekent echter in het geheel niet dat de politieke partijen het met elkaar eens zijn over het te voeren beleid. De voornaamste splijtzwam van het moment vormt de definitie van seksinrichting. Tijdens een rumoerige raadsvergadering op 24 november was deze definitie onderwerp van verhitte discussies. Meer dan dertig homo-activisten volgden de vergadering vanaf de tribune.

jan 2006       
lees verder


Met de 'Take Care Week' rond World Aids Day en het publiceren van het Monitoronderzoek naar seksueel gedrag onder homomannen, is het de laatste tijd druk met Schorer, de stichting die zich bezig houd met de gezondheid van homo's en lesbo's. Alhoewel de resultaten van het onderzoek een zorgelijk percentage van onveilige seks laten zien, weigert de Gemeente de begroting van Schorer sluitend te maken. Een gesprek met Leo Schenk, medewerker hiv-soa preventie bij Schorer.

feb 2005       
lees verder 4 min.


Peter Zwart, gemeenteraadslid voor GroenLinks, heeft afgelopen augustus het college van B en W gevraagd om het informatiebord van het Homomonument te vervangen. Het huidige bord geeft informatie in drie talen en hangt tegen de kadereling naast de krul. Zwart wenste een bord op een plek die meer opvalt en met informatie in meerdere talen (inclusief Arabisch, Duits, Japaans, Spaans, Italiaans en Turks). Het College heeft geweigerd.

jan 2005       
lees verder


Dit jaar verscheen van Gert Hekma, docent homostudies aan de UvA, het boek Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd bij uitgeverij Meulenhoff.

Nederland is nu een van de meeste tolerante landen ter wereld qua homoseksualiteit, maar tweehonderd jaar geleden stond hier nog de doodstraf op. Welke redenen geef je voor deze ontwikkeling?
“Nederland raakte tijdens de seksuele revolutie in een stroomversnelling. We hadden het geluk dat de orthodoxe kerken (katholieken en gereformeerden) in die tijd juist welwillend tegenover homo-emancipatie stonden.

dec 2004       
lees verder


Een reeks gesprekjes met mensen bij Pink Point, de homo-informatiekiosk op het Homomonument.

Dit jaar werd de officiële opening van Amsterdam Pride in het gebouw van Amnesty International voltrokken. En voor de tweede keer voer Amnesty met een boot in de Canal Parade mee. Hun thema dit jaar was geheel aan het land Jamaica besteed. Een gesprek met Ingrid Vledder van Amnesty International.

nov 2004       
lees verder


Vorig jaar heeft de Stichting Homomonument zichzelf opgeheven, vijftien jaar na de onthulling van het monument in 1987. Menne Vellinga was gedurende die vijftien jaar voorzitter van de stichting.

Het Homomonument is eigendom van de gemeente Amsterdam, nu jullie ermee zijn gestopt is er geen homo-organisatie die zich bezighoudt met het monument - vind je dat niet raar?

"Er zijn wel degelijk organisaties die zich betrokken voelen bij het Homomonument. Denk als eerste aan de mensen van de Pink Point kiosk.

okt 2004       
lees verder


Sauna Boomerang viert deze maand het vijfjarig bestaan, wat een goede reden was om er weer eens een bezoekje af te leggen. Mij was verteld dat Boomerang onlangs een aantal renovaties heeft ondergaan, en dat bleek waar te zijn. De schommelstoelen zijn vervangen door grotere en comfortabeler banken, en de videokamer is verbeterd door de toevoeging van een omvangrijkere matras. De douches en de jacuzzi-ruimte zijn opgeknapt, evenals het ventilatiesysteem. En, niet onbelangrijk, de kabines zijn vergroot!

okt 2004       
lees verder


Rivaliteit bereikt belachelijk nieuw hoogtepunt

In de immer voortgaande soap die de internationale homosportbeweging ondertussen is geworden, waren zowel de Gay Games als de concurrerende World Outgames Montréal van plan tegelijkertijd in de eerste week van juni met de inschrijvingte beginnen. Beide organisaties hebben echter met vertragingen te kampen gehad, en op het moment dat wij ter perse gaan is geen van de twee begonnen.

sep 2004       
lees verder


Hennie Klein Gunnewiek werkt al lang als vrijwilliger voor Pink Point en Stichting Gala, die onder andere evenementen op het Homomonument organiseert.

"Als medewerker van Pink Point ervaar ik elke dag hoe intensief het monument wordt gebruikt. Schoolklassen eten hun lunch op de hoge driehoek, bloemen liggen bijna altijd op de driehoek in het water. En veel toeristen komen informatie vragen over het monument. In eerste instantie zijn ze vaak teleurgesteld over het Homomonument.

sep 2004       
lees verder


Een reeks gesprekjes met mensen bij Pink Point, de homo-informatiekiosk op het Homomonument.

Toen de Stichting Homomonument in 1980 vroeg om ontwerpen in te zenden voor een nieuw monument ter herdenking van "de onderdrukking van homoseksuelen, alsook om toekomstige generaties te inspireren bij hun strijd tegen discriminatie," ontving men 137 voorstellen. Het ontwerp van de kunstenares Karin Daan werd unaniem als winnaar gekozen.

aug 2004       
lees verder


De afgelopen maand was erg druk op het Homomonument. Niet alleen werden er twee grote feesten (het jaarlijkse Roze Wester Festival op Koninginnedag en op Bevrijdingsdag) en een herdenkingsceremonie op het monument gehouden, maar ook een spontane demonstratie op 24 april. De betoging was een protest tegen het boek De weg van de moslim, dat in 1964 verscheen, maar recent werd aangetroffen in de El-Tawheed moskee in Amsterdam-West, waarin een passage moslims oproept "homo's met hun hoofd naar beneden van de hoogste gebouwen te gooien en ze daarna te stenigen." Hieronder een aantal uitspraken van de vijf belangrijkste sprekers op deze dag.

jul 2004       
lees verder


De strijd om de sympathie - en de pecunia - van homoseksuele sportlui over de gehele wereld is nu daadwerkelijk begonnen. De Federation of Gay Games maakte begin maart bekend dat Gay Games VII vanaf 15 juli 2006 zullen worden gehouden in Chicago, precies twee weken voor de "andere" spelen in Montréal. Montréal was oorspronkelijk gekozen als locatie voor de Gay Games, maar werd die eer ontnomen na een ruzie met de federatie in november vorig jaar.

jun 2004       
lees verder


Waarschuwing voor homozaken

De onofficiële "nachtburgemeesters" van Amsterdam, de Nachtwacht, hebben onlangs hun langverwachte aanbevelingen voor het zieltogende Amsterdamse nachtleven uitgebracht. Ze overhandigden het eerste exemplaar van hun boekje aan burgemeester Cohen tijdens een bijeenkomst in Felix Meritis, die symbolisch om middernacht werd gehouden.

feb 2004       
lees verder


Het recht om de Gay Games 2006 te organiseren is aan de gaststad Montréal ontnomen. Dit dramatische besluit, dat in november werd genomen tijdens de jaarlijkse vergadering van de Federatie van Gay Games in Chicago, heeft de toekomst van het hele sportevenement twijfelachtig gemaakt.

jan 2004       
lees verder


Amsterdam is gestopt met de verspreiding van gratis condooms in homosauna's en bars met darkrooms, nadat een twee jaar durend proefproject onlangs was geëindigd. Amsterdam is nu één van de weinige Westerse steden zonder een gratis condoomverstrekking in haar homogelegenheden.

dec 2003       
lees verder


Elard Diekman is van Stichting GALA (Gay and Lesbian Amsterdam), een non-profit organisatie die de bevordering van de zichtbaarheid van homo's en lesbo's in Amsterdam tot doel heeft. Naast diverse andere activiteiten organiseert GALA regelmatig feesten en festivals op het Homomonument.

dec 2003       
lees verder


Op weg naar de zevende editie van de jaarlijkse Hartjesdag op de Zeedijk maakte deze groep trava's, onder leiding van Ms Jennifer Hopelezz, een tussenstop bij Pink Point en op het Homo-monument.

okt 2003       
lees verder


De derde aflevering in een serie interviews afgenomen bij Pink Point, de homo-informatiekiosk bij het Homomonument. Thijs Bartels is de auteur van Dansen op het Homomonument, een nieuw boek dat over dit wereldberoemde monument.

okt 2003       
lees verder


Onder het banier van het Roze Wester Festival zijn er op Koninginnedag 30 april en Bevrijdingsdag 5 mei weer twee grote dansfeesten op het monument gehouden. Meteen na de Bevrijdingsdagfeesten zal worden begonnen met omvang-rijke renovaties van het Homomonument. Hoewel het pas vijf jaar geleden al een opknapbeurt kreeg, liggen grote stukken graniet los waardoor op sommige plaatsen het onderliggende beton zichtbaar is.

jun 2003       
lees verder


Op 1 maart vierde de verjongde Gay and Lesbian Mardi Gras van Sydney zijn vijfentwintigste verjaardag met de wereldberoemde nachtelijke parade, die honderdduizenden bezoekers trok. Na een turbulent jaar, waarin ondermeer het faillissement van de voormalige Mardi Gras organisatie plaatsvond, heeft een nieuwe en versterkte groep de teugels overgenomen en het, tot grote opluchting van de homogemeenschap in Sydney, klaargespeeld uiterst succesvol een parade en een festival neer te zetten.

apr 2003       
lees verder


Duizenden sportmensen uit allerlei landen, spectaculaire ceremonies, wilde feesten en een gapend begrotinstekort - dat kan maar een ding betekenen. Het culturele en sportieve festival dat Gay Games heet vond weer plaats, ditmaal in de prachtige havenstad Sydney.

jan 2003       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Brug 34


Coffee by Day- Drinks by Night

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media