Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 861 people
86442 users - nu online: 861 people login
  Gay News : Auteurs : Reijer Breed
Auteurs Gay News
Reijer Breed (58)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Ik stond vol verbazing voor een prachtig landhuis en keek nogmaals naar het papiertje waarop ik het adres genoteerd had in de kroeg. Ja hoor, het klopte. Ik liet dus een grote klopper op de voordeur bonken. “Ik kom er zo aan.” Ik herkende de stem van Simon. Even later deed hij de zware deur open. “Kom binnen,” zei hij lachend. Ik stapte een prachtige ruimte binnen. Schilderijen aan de muren en in het midden van de ruimte hing een grote kristallen kroonluchter. Simon was een knappe, lange en slanke knul.

mrt 2018       
lees verder


Het was midden in de nacht. Mijn vader maakte me wakker. “Kom eens met me mee?,” vroeg hij en tilde me half op uit mijn bedje. Ik was zes jaar en hij droeg me naar hun slaapkamer. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Mijn moeder zat bij het raam, dat op een kier stond.

dec 2017       
lees verder


Ik kwam Johan tegen in de Amstel Taveerne. “Ben je helemaal alleen?,” vroeg ik hem. “Ja,” zei hij, “vanavond wel. Leuk jou weer te zien. Hoe gaat het met je? Zo te zien goed. Je ziet er geweldig uit in dat leren jack. Heb jij straks zin om met me mee te gaan? Ik woon hier niet zo ver vandaan.” Nou, dat wilde ik wel.

nov 2017       
lees verder


Mark was altijd al erg behaard op zijn lichaam. Ik trof hem vaak in de bar De Spijker. We stonden aan de bar met een grote pils. Ik kon mijn ogen niet afhouden van zijn borsthaar. Grote plukken kwamen uit zijn overhemd waarvan hij de twee bovenste knoopjes open had staan. “Ik word vaak uitgescholden,” zei Mark. “Vooral het woord ‘baardaap’ hoor ik veel en: ‘Thuis heb ik nog een heggenschaar in de schuur.’ En zo gaat het maar door.

sep 2017       
lees verder


“Niet omkijken. Nog niet omkijken!” Vincent gaf me een por in mijn zij. Wij stonden aan de bar van de Monopole. In de volksmond “de sorrenbak” geheten. Wij hadden in die tijd allemaal een snor. Maar ik keek natuurlijk toch om. Er kwam een snoepje binnen. Knap koppie. Ondeugend snorretje. Strak in zijn jeanspak. Zijn bloes stond wijd open en toonde een lekker behaarde borstkas.

aug 2017       
lees verder


“Het zal me niets verbazen als dat joch iets heel leuks in zijn broekje heeft,” zei Cees ondeugend terwijl hij door zijn donkere snor wreef. Wij, Jaap en ik, moesten lachen. “En,” vroeg Jaap terwijl de jongen dichterbij kwam: “Wat is je naam?” “Govert,” antwoordde de jongen: “Ik ben hier voor het eerst.”

jul 2017       
lees verder


Het was 1974. Wij hadden nog geen computers en mobiele telefoons. Wat hadden we toen wel: ik had een abonnement op Binky, een seksboekje voor homo’s. Er stonden foto’s in van blote jongens, een paar opwindende verhaaltjes en contactadvertenties. Ik las die advertenties een aantal keren en dacht aan degenen die ze geplaatst hadden.

jun 2017       
lees verder


Peter Kogge was een periode mijn vriendje. Wij zaten naast elkaar in de klas van de Albert Schweitzerschool. Deze school werd nog gebouwd toen wij naar de lagere school moesten. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe school kregen wij zolang les in een noodschool. Dit waren twee leslokalen bij het riviertje de Gouw in Zaandam. Maar eindelijk was onze nieuwe school klaar.

mei 2017       
lees verder


Ik lag naakt in de duinen van Zandvoort. De zon scheen behaaglijk op mijn huid. Af en toe ging ik even staan om te kijken of er nog jongens in de buurt liepen. Na verloop van tijd naderde er een knul. Zijn piemel was half in erectie. Hij zag mij ook en kwam naar me toe.

mei 2017       
lees verder


“Ga je zo mee naar huis,” fluisterde Paul in mijn oor. We zaten in de Amstel Taveerne. “Het is tien uur en Wim zal nu wel thuis zijn.” Paul’s grote snor boeide mij. Je kon ook duidelijk zien dat hij regelmatig naar de sportschool ging. Op dat moment werden er nog een paar biertjes voor ons neergezet.

mrt 2017       
lees verder


Ik stond tussen Hans en Pim in. Ze zoenden heerlijk. Opeens werd ik naar beneden geduwd. Ze deden hun gulpen open. “Zo,” zei Hans: “En nu ga jij pijpen.” Ik zoog zo hard als ik kon. Pim hield mijn hoofd vast en gaf mij corrigerende tikjes in mijn gezicht. “Kleed je nu uit,” commandeerde Pim me. Ik deed het. Hans en Pim betastten mijn hele lichaam.

feb 2017       
lees verder


Ik zat in de Huntsman. Het was erg gezellig in deze nichtenbar. Egbert en Pim zaten naast me. Een vriendenstel dat ik al langer kende. Zij waren twee grote, imposante mannen. Ze waren beiden kaal en hadden grote snorren. Maar ik had nog nooit iets met ze gedaan. Jantje stond achter de bar. Hij vermaakte de hele kroeg.

dec 2016       
lees verder


Wim en ik hadden ons vol laten lopen in de Compagnie. Het was bomvol in de donkere kamer en we waren geil. “Zullen we even naar buiten gaan?,” schreeuwde Wim in mijn oor. Hij nam mijn hand en we gingen de trap af. Wim en ik liepen langs de Amstel. “Ik ken hier iets verderop een steegje. Laten we daar naar toe gaan,” stelde Wim me hijgerig voor.

okt 2016       
lees verder


We lagen na te hijgen in een hokje van de sauna. Wim en ik. Het was maandagmiddag. Ik had een vrije middag genomen. “Wauw,” zei Willem, “dat was goed zeg.” Ik voelde nog even en zijn kontje was helemaal nat. “Even douchen nu?,” vroeg ik hem. “Ja, prima,” zei hij. “En dan tijd voor een biertje aan de bar. Ik trakteer je.” “Nou,” zei ik, “dan heb ik er toch nog iets mee verdiend.”

okt 2016       
lees verder


“Kijk eens achter je. Niet te opvallend! Over je schouder. Daar rechts. Tegen de muur aan. Werkelijk een beauty,” zei Hans tegen me. Ik zag een prachtige knul en gaf hem een knipoogje. Hij gaf me een knipoogje terug en kwam naar ons toe. We kregen een biertje van hem. “Je bent een lekker ding,” zei ik. De sfeer was broeierig.

sep 2016       
lees verder


In 1976 werkte ik op het hoofdkantoor van de Vereniging van Openbaar Onderwijs op de Jan Luykenstraat. Na de kerstborrel besloot ik nog even de stad in te gaan. Ik was helemaal in het zwart gekleed met mijn zwarte cowboylaarzen aan. En onder mijn colbertje droeg ik een erg schitterend gouden giletje. In de Amstel Taveerne ontmoette ik Rob, een knul uit Rotterdam.

aug 2016       
lees verder 4 min.


Ik vond deze week tussen mijn post een rouwkaart en maakte hem snel open. “Na een lang ziekbed is in het ziekenhuis WIM DE GROOT overleden.” Ik schrok. Die lieve Wim. Hij had zijn lymfeklierkanker dus niet overleefd.

jul 2016       
lees verder


Op 25 november jongstleden werd ik getroffen door een herseninfarct. Mijn linkerarm en mijn linkerbeen lagen gevoelloos naast me. Ik vertelde in mijn laatste column (in het januari-nummer) ook dat ik in het AMC op de afdeling Neurologie lag. Na één volle week zei de fysiotherapeut: “Wij kunnen hier niets meer voor je doen. Er wordt gewacht op een bed in het revalidatiecentrum Reade.”

mei 2016       
lees verder


Leo en ik hadden zojuist koffie gedronken en een uitsmijter gegeten bij de strandtent Zeezicht aan het einde van de boulevard van Zandvoort. We liepen inmiddels langs de zee richting Noord. Richting naaktstrand. Het was nogal druk. Dus liep ik achter Leo. Ik bekeek het bewegende kontje in zijn rode zwembroekje en zag net niet het begin van zijn bilgleuf. En ik dacht: “Laat ik het nou maar toegeven. Ik ben gewoon verliefd op die billen.”

jan 2016       
lees verder


Ik was achtentwintig jaar en had mezelf op acht dagen New York getrakteerd. Ik was zo zenuwachtig toen ik het vliegtuig betrad... Ik had een whisky verdiend. Voor me zat een leuke meid, Violet uit Rotterdam. “Ik ga eerst vier dagen naar New York, daarna vlieg ik naar Los Angeles om een vriendin te bezoeken,” zei ze. We klikten onmiddellijk en bleven maar praten.

dec 2015       
lees verder 5 min.


“Doris, kun je even bij me komen?,” vroeg Barney Rapp. Ze zong bij zijn band en ze was nog een tienermeisje. Haar opa’s en oma’s waren emigranten uit Duitsland. Voluit heette ze Doris Mary Ann Kappelhoff. “Wij moeten iets aan je naam doen,” zei Barney. Hij had haar net het nummer Day by Day horen zingen.

okt 2015       
lees verder


Ik zat weer eens met mijn vriendinnen Marion en Anja op het terras van de Waag op de Nieuwmarkt. “Jullie raden nooit waar ik vorige week met mijn zussen Els en Carolien ben geweest?,” zei ik. Nou, ze hadden geen idee. “Ik was voor het eerst in de Ziggo Dome. Daar was een Sing-a-Long omdat het Eurovisie Songfestival zestig jaar bestaat. Het was geweldig.” “Gadverdamme, dat jullie dat leuk vinden. Wat een wansmaak,” zei Anja.

aug 2015       
lees verder 4 min.


Ik werkte op de afdeling openbare ruimte van het stadhuis van Amsterdam. Regelmatig ging ik met werkschema’s naar een kamer waar een groep mannen zat, die straatwerkzaamheden moesten verrichten in de binnenstad. Ze maakten altijd geintjes over mij. “Kind, je bent vergeten je hakken aan te trekken.” “Sprak jij altijd zo nichterig?” “Hoe is het om een holbewoner te zijn?” En zo ging het maar door.

jul 2015       
lees verder 4 min.


In 1974 planden Lefert, mijn vriend/man, en ik onze eerste grote vakantie. Een groepsrondreis door Tunesië en een gedeelte van Algerije. Ik zag heel erg op tegen die groep. Maar ons werd door het reisbureau verzekerd dat we op deze manier in die hitte het meest zouden zien. Wij waren nog niet gewend om een openlijk homostel te zijn.

jun 2015       
lees verder 5 min.


Het was maandagmiddag. Ik had een uurtje vrij gekregen van kantoor. Ik liep door de Leidsestraat. Via een stukje Prinsengracht kwam ik bij de Raamstraat. Ik ging de Thermos in.

apr 2015       
lees verder 4 min.


Als kleine jongens stonden we met een groepje naast elkaar te piesen in de sloot. Als kleine jongens waren Jan, een buurjongen, en ik gewaarschuwd om niet te plassen tegen het schrikdraad in het weiland. Maar Jan en ik waren nieuwsgierig.

mrt 2015       
lees verder


Vooraf: in 1971 bestond er geen internet en waren er geen mobiele telefoons. Ik was 21 jaar. Contactadvertenties voor homo’s stonden alleen in seksboekjes en in Vrij Nederland. Ik las in Binky: “2 vrienden 38 en 31 jaar oud (beiden werkzaam in de luchtvaart) zoeken een regelmatig contact met een passieve knul tot 25 jaar voor anale seks. Brieven liefst met foto onder nummer 7-26-77.”

dec 2014       
lees verder 5 min.


Ex-collega van de VPRO en vriendin Ineke van den Bergen belde me op. Naast het maken van radioprogramma’s schreef zij een wekelijkse column in de zaterdagbijlage van de Volkskrant. “Reijer, ik ben bezig met een column over de film Padre Padrone van Paolo en Vittorio Taviani. Die film heb jij toch ook gezien?” “Ja,” antwoordde ik, “maar wat wil je over die film weten?” “In die film komt een aantal scènes voor waarin jongens het met dieren doen. En natuurlijk weet iedere boerenjongen daarover mee te praten.

okt 2014       
lees verder


Ik zat met Willem en John op het terras op het Leidseplein. Ze kwamen net terug uit New York. “Het was geweldig. Wat een overrompelende stad. Dag en nacht is er van alles te doen. We zijn er nog moe van. Maar je hebt geweldig op ons huis gepast,” zei Willem. “Nou, dat was helemaal geen probleem. Jullie wonen ook zo mooi op de Overtoom. En Charlie, jullie kat, is een schat,” antwoordde ik. “Zijn jullie nog stout geweest daar?,” vroeg ik.

sep 2014       
lees verder


Ik zat met vriendinnen Marion en Anja op het terras van De Waag. We zaten heerlijk in de zon op de Nieuwmarkt. Anja zei: “Ik ben nu in de veertig en ik merk dat ik steeds meer jonge jongens kan versieren. Ze lopen als schoothondjes achter me aan.

jun 2014       
lees verder


Een paar weken geleden ging op zondagmiddag de telefoon. “Hé Breed. Johan hier. Waarom kom je niet even langs voor een drankje. Ik heb eten hier. En ik heb zin in je.” “Ja,” zei ik, “ik heb ook zin in jou. Ik ben er over een half uur.” Af en toe hebben Johan en ik seks. Hij is een prima top. Johan is advocaat. Zijn grootste hobby is vogelaar zijn. Hij ligt soms ’s morgens om vijf uur al in een weiland. Samen met vrienden kijken ze dan naar een bijzonder vogeltje. Hij had al eens geopperd: “Je moet eens mee gaan, joh. Ik heb wel een extra verrekijker voor je.” Ik moet er niet aan denken.

mei 2014       
lees verder


Een paar jaar geleden was ik met mijn zus Carol aan het shoppen. Na een bezoek aan de Bijenkorf liepen we de Warmoesstraat in. “Weet je waar ik nu al een tijd van droom?,” vroeg ze. Ik knikte van nee. “Ik wil mijn tepels laten piercen. Ik wil er van die gouden staafjes doorheen hebben.” Op het hoekje net voor de Argos gingen we een tattoo- & piercingwinkeltje in. Het zat vol met toeristen die bladerden in boeken met tatoeages.

apr 2014       
lees verder 5 min.


Het was vroeg in de avond. Ik liep langs de Amstel. Nog even het trapje op en ik kwam in de Company. Het was er al lekker druk. Vriend Rob stond achter de bar. Ik bestelde een flesje bier. Daarna liep ik een trapje af en kwam in de donkere kamer. Op dat moment kwam er iemand uit een hokje. Ik glipte naar binnen en deed het deurtje op slot. Aan twee kanten waren er gloryholes.

feb 2014       
lees verder


Er is een nieuw fenomeen ontstaan in Rusland. Homo’s vangen voor een afspraak. Die jongens worden vervolgens bespot, vernederd en mishandeld. Dit alles wordt opgenomen en op de Russische Facebook geplaatst. Enkele van deze filmpjes bereiken ook onze Facebook. Vol walging zit ik te kijken. Ik versta geen Russisch, maar wat ik zie is misselijkmakend. Er staat een grote, gespierde, skinhead-achtige vent. In de verte komt een joch aangelopen. De man gebaart het kind bij hem te komen. In plaats van snel weg te lopen komt het kind dichterbij.

nov 2013       
lees verder 4 min.


Ik was al eerder door de VPRO-radio gevraagd om eens na te praten over Ook Zo, maar ik vond de aanleiding daarvoor vaak niet zo noodzakelijk. Ook Zo – Mooi Zo was een radioprogramma dat ik met Diane de Coninck begin jaren tachtig een paar jaar maakte voor de VPRO. Het werd op vrijdagavond vanaf acht uur uitgezonden. We hadden gemiddeld zo’n 350.000 luisteraars.

sep 2013       
lees verder 5 min.


Mijn zus Carol belde onlangs: “Heb je ook in Het Parool gelezen wat er allemaal in Rusland gaat gebeuren? Hun zogenaamde volksvertegenwoordiging de Doema gaat in juni over een vreselijke wet stemmen.” En ik: “Ja, afschuwelijk als die wet wordt aangenomen. De emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen wordt dan honderd jaar teruggezet.”

aug 2013       
lees verder 4 min.


In 1970 voer ik bij de Holland-Amerika Lijn op de SS Nieuw Amsterdam. Ik was negentien jaar. Na zestien emigrantenreizen van Rotterdam naar New York brak er een nieuwe tijd aan. Veel bekende collega’s vertrokken voor lange verlofperiodes naar Nederland. Zo ook mijn hutgenoot, Harry.

jul 2013       
lees verder


Lefert, mijn vriend/man, en ik waren hier in Amsterdam bij de perspresentatie van Taxi zum Klo in 1980. Totaal onder de indruk van deze vooral eerlijke film spraken wij na afloop met de maker en acteur Frank Ripploh. De herkenning was zo enorm. Wij spraken met hem over de vertoning in het begin van de film van de jeugd- en klassenfoto’s van hem. Die hadden wij zelf ook.

jun 2013       
lees verder 4 min.


Iedere ochtend, ook in het weekend, gaat bij mij de wekker om half acht. Mijn twee zwarte poezen rennen dan meteen naar hun bakjes. Ze krijgen ieder een handvol brokjes en wat poezensnoepjes. Dan zet ik koffie in mijn Douwe Egbertsapparaat. Ik draai alvast een sigaret, die ik naast de pc leg. Om kwart voor acht ga ik nu al een paar jaar naar mijn buurvrouw mevrouw van der Vaart. Zij is zevenentachtig jaar oud en heeft reuma in haar handen.

apr 2013       
lees verder 4 min.


Ik was op mijn tiende in Zaandam al seksueel actief. Ons gezin verhuisde op mijn elfde naar Wormerveer. Allemaal nieuwe buurjongens. En ik werd een hit. In de steeg. In de speeltuin. Met gehuurde roeiboten het Guisveld in. “Die van Breed durft hem in zijn mond te nemen.” Het ging als een lopend vuurtje door de buurt.

feb 2013       
lees verder


De telefoon ging. Ik had Timo uit Amersfoort aan de lijn. Hij was toen tweeëntwintig jaar en ik achtentwintig. “Ik mis mijn familie zo,” huilde hij. “Kom op,” zei ik, “ik ga je troosten. Neem de trein en kom naar Amsterdam, dan gaan we samen iets leuks doen.” Timo’s vader was in 1962 als gastarbeider van Italië naar Nederland gekomen.

dec 2012       
lees verder 5 min.


“Hé pik, hoe gaat het ermee?” “Ha die Willem, nou eigenlijk op dit moment niet zo goed. Mijn bijna drieëntwintig-jarige vriendje, kat Ceesje ligt hier naast me op de bank te sterven,” zeg ik. “O mens, wat vreselijk voor je. Is de dierenarts bij je?” “Nee, ik kreeg informatie van mijn vriend Lex uit de Zaanstreek. Die heeft ook zijn eigen katje geholpen. En toen besloot ik om het ook zelf te doen hier. Ik heb hem medicijnen gegeven en ik heb morfinecapsules. Ceesje was al sinds een week zijn geheugen kwijt.

nov 2012       
lees verder 7 min.


Ik huppelde weer eens bronstig door het spannende Amsterdam. Ik was achttien. Spijkerbroek en T-shirt. Het was om een uur op acht ’s avond en het werd al donker. Bij de tweede spoorburg van het Centraal station via De Ruyterkade was een tweepersoons pisbak. Er waren weinig leuke mannen. Ik liep maar wat in het rond. Voor het PTT gebouw stopte er een wagen naast me. Het raampje ging open.

nov 2012       
lees verder


Mijn vader was ooit afgekeurd voor militaire dienst. Hij was te mager. Zijn leeftijdsgenoten in Wieringerwaard die wel moesten, kwamen thuis met geweldige verhalen. En nu was het dan zo ver. Zijn eerste kind en enige zoon moest dienen voor zijn nummer. Hij was helemaal overstuur en op verjaardagen sprak hij op luide toon: “Daar gaan ze pas een echte kerel van hem maken!” Iedereen moest lachen. En steeds weer stond hij voor me. Stram in de houding en met zijn hand de militaire groet makend, brulde hij: “Soldaat Breed, geef acht!”

sep 2012       
lees verder 5 min.


Ik zat ooit eens aan de bar van sauna de Thermos met Charlie. Hij was een grote, brede neger uit Chicago. Wij hadden het samen net heel gezellig gehad in een cabine boven en zaten met een glas jus wat uit te hijgen. “Ik zit te wachten op mijn vriend Vern.

aug 2012       
lees verder 4 min.


Ik woon in een seniorenwoning van een vijfenvijftigplus-wooncomplex. Twee blokken flats. Eén vier hoog en één zes hoog. Deze blokken worden verbonden door een loopstraat. Bij de hoofdingang is een receptie. In de loopstraat zijn een kapsalon, een winkeltje, een wasserette, een internetcafé en een recreatiezaal met een bar. En alles is natuurlijk relatief. Ik behoor hier tot de jonkies. Ik sta soms in de lift met leeftijdgenoten die op bezoek gaan bij hun ouders. Ik heb een kleine, comfortabele flat.

aug 2012       
lees verder 5 min.


Vorig jaar werd ik ineens getroffen door een nogal ernstige ziekte. Mijn twee zussen en een paar vrienden schoten me te hulp. In een groepsmail liet ik mijn vaste minnaars weten dat ik een periode niet beschikbaar was. Ik kreeg een aantal lieve mails van ze terug. “Beterschap en laat maar weten wanneer ik weer eens bij je langs kan komen.” Maar niets is ook maar niets. Dus kreeg ik een paar weken geleden ineens een ondeugend plannetje. Ik ging naar de site bullchat.nl en plaatste de volgende ad: “Senior-gay rimt jonge knul.”

jul 2012       
lees verder 5 min.


Op vrijdag de dertiende in juni 1973 ontmoette ik Lefert op een COC-avond in Wormerveer. Klinkt misschien cliché, maar het was liefde op het eerste gezicht. Ik was totaal overrompeld. Ik kon alleen nog maar aan hem denken. Ik werkte op dat moment bij persbureau ABC Press Service in Amsterdam. “Kom jij eens even hier,” zei mijn lesbische cheffin Loes Robert. “Jij straalt. Wat is er aan de hand?” Nou, ze had gelijk, ik was smoorverliefd. Ik ging naar mijn ouders om het te vertellen.

mei 2012       
lees verder 5 min.


De week van 1 tot en met 8 augustus 1998 was één van de mooiste uit mijn leven. De Gay Games hier in Amsterdam. Het internationale sportieve en culturele treffen van ons homo’s. Ik werkte toen op het Stadhuis voor de Dienst Binnenstad. Ik maakte een groepsmail voor al mijn collega’s om vrijwillig mee te doen als steward bij de openings- en sluitingsceremonie in de Arena. Binnen drie dagen had ik vijfenzeventig aanmeldingen.

apr 2012       
lees verder 5 min.


In 1978 gingen mijn vriend Lefert en ik op vakantie naar Noorwegen. In de Coenhaven van Amsterdam reden we met de auto op een schip van de Fred Olsen Lijn. Nadat we onze hut gevonden hadden, besloten we onze reis maar eens te beginnen met een biertje in één van de vele bars. Hier zagen we voor het eerst straalbezopen Noren. Omdat drankjes zo duur zijn in Noorwegen konden ze totaal geen maat houden. Lallend hingen mannen over hun dronken vrouwen. Wij gingen maar op dek zitten.

mrt 2012       
lees verder 6 min.


Ik had Kurt in Amsterdam leren kennen. Een blozende, lekkere knul van achtentwintig jaar. Wij hadden veel seks in het Hans Brinker Hotel waar hij logeerde. Ik was nu een paar dagen bij hem in Berlijn. Wij liepen door de sneeuw op de Kurfürstendamm. Het was steenkoud. Ik had een afspraak met een actieve Berlijnse homogroep, de AHA, de Algemeine Homosexuelle Arbeidsgemeinschaft. Zij hadden een discussieavond en ik zou iets over mijn werk bij het COC vertellen. In een zijstraat van de Bleibtreustraße vonden wij kun adres.

mrt 2012       
lees verder


Ik hield nooit zo van grote cafés en disco’s met keiharde muziek. Ik moest het altijd hebben van mijn babbel. Dus zocht ik kleinere kroegen op. Eén van mijn lievelingsbars was de Krokodil in de Amstelstraat. Ik kwam er voor het eerst toen ik zestien jaar was. Ik had verkering met Klaas van vierendertig. Ik vond Klaas heel oud toen. Klaas deelde een grote flat in Amsterdam-Noord met twee potten, Lia en Gré. Lia was de femme en Gré de butch.

dec 2011       
lees verder 5 min.


In 1976 werkte ik op het hoofdkantoor van de Vereniging van Openbaar Onderwijs op de Jan Luykenstraat. Na de kerstborrel besloot ik nog even de stad in te gaan. Ik was helemaal in het zwart gekleed met mijn zwarte cowboylaarzen aan. En onder mijn colbertje droeg ik een erg schitterend gouden giletje. In de Amstel Taveerne ontmoette ik Rob, een knul uit Rotterdam. Wij raakten aan de praat. “Ik wil graag eens naar de Argos toe. Ik heb gehoord dat ze daar een sling hebben,” zei Rob.

dec 2011       
lees verder 4 min.


Het was mijn allereerste radioprogramma bij de VPRO: De Homoshow. Het onderwerp was dat het zo belangrijk was voor bekende Nederlanders om voor hun homoseksualiteit uit te komen. Als rolmodel en als voorbeeldfunctie. Het was 1980. Ik zat naast Klaas, een vriend uit Haarlem. En we spraken over hem. “Wat was-ie mooi hè!” “Ja,” zei Klaas. “Hij stond op een dubbele pagina in de Panorama. Hij had alleen een witte pantalon aan. En een gouden kettinkje om. Ik heb die Panorama jarenlang bewaard.”

nov 2011       
lees verder


“Wat!,” schreeuwde mijn vader. “Ben jij nou helemaal gek geworden. Geef jij zo’n prachtige herenbaan bij de bank op. Daar kun je tot je pensioen blijven werken, man. En jij gaat varen? Je bent knettergek geworden. Jij hebt ook altijd wat!” Mijn vader was arbeider. Hij werkte als monteur bij een garage in Wormerveer. Iedere ochtend liep hij om half acht in zijn overall naar zijn werk. Ik vertrok een half uur later op mijn fiets naar de ABN. Ik droeg een pak met stropdas. Het was 1969 en er was voldoende werk.

okt 2011       
lees verder 5 min.


“Jij raadt nooit vanwaar ik je nu bel, zussie?” Ik bel Carolien met mijn mobieltje. “Geen idee,” zegt ze. “Na jaren lig ik weer eens in de duinen van Zandvoort.” En zij, veel te bijdehand, vraagt meteen: “En? Heb je al visite gehad?” “Nee,” zeg ik lachend. “Ik ben hier net aangekomen. Lig met een flesje water en een flesje gevuld met port hier nog een beetje onwennig. Zo lang niet gedaan. Eerst dat pokkeneind van het station naar strandtent Zeezicht gelopen. Daar een kopje koffie gedronken. En toen achter dat paviljoen de duinen ingelopen.

sep 2011       
lees verder 6 min.


Bij hetero’s liggen de zaken, zoals bijna altijd, simpeler. Bij de seks bijvoorbeeld. De man neukt en de vrouw wordt geneukt. Daarom hadden homo’s het vroeger op dit gebied moeilijker. Ik ken uit de Zaanstreek nog de stellen. De één een forse arbeider in de haven. Zijn partner een dribbelende nicht die een haarsalon had. Of een ander stel. Zij een stoere taxichauffeur. Haar partner een frêle verschijning uit de zorg; inclusief jurk met petticoat en een grote suikerspin. Deze stellen lieten voor de buitenwereld niets te wensen over.

jul 2011       
lees verder 5 min.


Ik was op mijn tiende in Zaandam al seksueel actief. Ons gezin verhuisde op mijn elfde naar Wormerveer. Allemaal nieuwe buurjongens. En ik werd een hit. In de steeg. In de speeltuin. Met gehuurde roeiboten het Guisveld in. “Die van Breed durft hem in zijn mond te nemen.” Het ging als een lopend vuurtje door de buurt. En ik had het heel druk. Maar er kwam een ommekeer.

jul 2011       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media