Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1036 people
86426 users - nu online: 1036 people login
  Gay News : Auteurs : Jelle Houtsma
Auteurs Gay News
Jelle Houtsma (8)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Het Dagelijks Bestuur ligt op ramkoers met de stadsdeelraad Centrum over de komst van het Homomuseum naar de binnenstad van Amsterdam. Uit de voorstellen voor de begroting voor 2009 blijkt dat het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Centrum geen cent wil investeren in het Homomuseum. Dit terwijl de stadsdeelraad juist had gezegd dat het dagelijks bestuur met een voorstel voor een investering moest komen.

jan 2009       
lees verder


De Amsterdamse homoscene worstelt met een ongemakkelijke boodschap: hiv positieve homomannen kunnen hepatitis C krijgen van onbeschermde anale seks. Dus: hiv positieve homomannen kunnen hepatitis C krijgen van neuken zonder condoom. Homomannen zonder hiv lopen die kans niet of nauwelijks. Volgens sommige websites kan je hepatitis C niet eens van sex krijgen, maar andere websites vermelden dat je hepatitis C kan krijgen als je je bezig houdt met ruige anale seks, zoals vuistneuken. Maar in toenemende mate melden zich homomannen met hiv die nog nooit aan vuistneuken hebben gedaan, maar wel aan onbeschermd neuken.

dec 2008       
lees verder


Stadsdeel Centrum heeft een slecht imago. We betuttelen en zijn chagrijnig overal tegen. Daarom heeft het stadsdeel sinds kort een communicatieplan. Want we zijn niet chagrijnig overal tegen en we betuttelen niet. We moeten het alleen beter uitleggen. We zijn veel aardiger en klantvriendelijker dan de media schrijven. En met het communicatieplan in de hand zullen we dat bewijzen. Maar god o god, wat waren we zuur en chagrijnig bezig op de site van mijn stadsdeel. Op 1 juli trad het rookverbod in werking en mijn stadsdeel bood in juni als service aan de horecaondernemers in de binnenstad een overzicht aan van de gevolgen van die maatregelen. In het geval van horecal wil het stadsdeel nooit te klantvriendelijk overkomen. Want die horecaboys zijn niet te vertrouwen. Een beetje zuur zijn dus. Dat maakt de gevolgen van het rookverbod voor die horecaboys allemaal veel duidelijker.

sep 2008       
lees verder


Homomuseum moet er komen

Een eerste inventarisatie van reacties uit partijen uit de stadsdeelraad lijkt te wijzen op de bereidheid om, in de aanloopfase van dit museum, het museum financieel te ondersteunen. Bijvoorbeeld door stevig bij te dragen in de opstart kosten van het museum. Of door het pand voor een beperkte periode ‘om niet’ te verhuren. Tegelijk zijn alle partijen het er wel over eens dat het Rijk of de gemeente Amsterdam het Nederlandse Homomuseum op korte termijn moeten gaan ondersteunen. Opname van het Nederlandse Homomuseum in het Amsterdamse Cultuurbeleid lijkt voor de meeste partijen daarvoor absoluut noodzakelijk

aug 2008       
lees verder


Afgelopen week was ik in Berlijn. Met enige bezorgdheid had ik me afgevraagd hoe het zou zijn om, als verstokte roker, uit te gaan in de homokroegen die sinds korte tijd rookvrij moeten zijn volgens de Berlijnse anti-rook afspraken. Maar het rookverbod, dat sinds enige tijd voor de Berlijnse horeca geldt, wordt in de Berlijnse homohoreca vrijwel overal genegeerd. En het lijkt de voorbode te zijn voor hetgeen Amsterdam staat te wachten.

jun 2008       
lees verder


Amsterdam is voor Amerikaanse homo´s de meest aantrekkelijke homostad ter wereld. En die eer verdient Amsterdam door de tolerante traditie die Amsterdam heeft. Een paar weken geleden stond dit bericht in de krant. Schijnbaar heeft de vechtpartij met die Amerikaanse homoseksuele journalist minder indruk gemaakt dan wij allemaal dachten. Want vorig jaar nog riepen wij met z´n allen dat de beelden van die in elkaar geslagen journalist rampzalig zouden zijn voor de status van Amsterdam als ´homostad´.

jun 2008       
lees verder


Onveilige seks frustreert Amsterdamse homoscene

Op het congres ter gelegenheid van Wereld Aids Dag heb ik een lezing gehouden die nogal prikkelend was. De lezing ging over de afnemende verantwoordelijkheid in de homoscene. Het was voor de aanwezigen een schok om naar dit verhaal te luisteren. Vrij expliciet werd verhaald over een homoscene die schijnbaar de handdoek in de ring heeft gegooid als het gaat om veilig vrijen. Ik koppelde de sterk verbeterde overlevingskansen als je hiv hebt aan een afname van het gevoel dat er een noodzaak is om veilig te blijven vrijen. “Want met het normaliseren van het risico van hiv, is er een tendens op gang gekomen die bedenkelijk is: de afname van verantwoordelijkheid om hiv en soa niet te krijgen”.

aug 2007       
lees verder 8 min.


Ik herken mij in het volgende principe: “Iedereen behoort te voorkomen dat hij/zij andere mensen schaadt. Men mag een ander niet blootstellen aan een risico dat die ander redelijkerwijze onacceptabel zal achten.” De samenleving kan niet zonder een dergelijk principe.

De afgelopen maanden is rond mijn persoon in toenemende mate commotie ontstaan. Commotie die niet door iedereen is opgemerkt, maar desondanks wel bestaat. Het is commotie die niet goed is.

jul 2007       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Brug 34


Coffee by Day- Drinks by Night

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media