Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1035 people
86447 users - nu online: 1035 people login
  Gay News : Auteurs : De Ket
Auteurs Gay News
De Ket (153)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:

Bladeren door het nieuwste
van De Ket in Print in Gay News 344, april 2020 - vanaf pagina no. 48

Of lees meer
van De Ket on-line:


Wat is nu in godsnaam "gentrificatie" hoor ik u zeggen. Wikipedia heeft voor mij de meest beknopte, maar ronduit pertinente definitie: "Gentrificatie (Engels: gentrification), in België ook verzaveling, is een proces van opwaardering van een buurt of stadsdeel op sociaal, cultureel en economisch gebied, het aantrekken van kapitaalkrachtige nieuwe bewoners / gebruikers en de daarmee gepaard gaande verdrijving van de lagere klassen uit het stadsdeel."

apr 2020       
lees verder


Lieve Noorderburen, Michou is niet meer. Michou wie, hoor ik jullie zeggen? Michou van Cabaret Michou in de artistieke wijk Montmartre in Parijs. Zijn echte naam was Michel Georges Alfred Catty.

mrt 2020       
lees verder 4 min.


Lieve Noorderburen, Welkom in 2020! In deze column geen plaats voor de obligate beste wensen voor nieuwjaar die u ongetwijfeld reeds in overvloed in ontvangst hebt genomen.

jan 2020       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het tweede semester van 2019 loopt op zijn einde. Traditiegetrouw opnieuw tijd voor een Vlaams media-overzicht met citaten van bekende en minder bekende Vlamingen over onze boeiende HLBTQI-gemeenschap.

dec 2019       
lees verder 4 min.


Lieve Noorderburen, het eerste Belgische vluchthuis voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, in Brussel, moet op zoek naar een nieuwe locatie. Met maar ruimte voor de opvang van acht HLBT-ers kan het vluchthuis niet alle noodopvang regelen.

nov 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, "Homoseksualiteit zal nooit aantoonbaar zijn met een bloedproef," blokletterden de Vlaamse media enkele weken geleden. Uit internationaal onderzoek bleken homoseksuelen maar op vijf plekken te verschillen op het vlak van DNA met dat van heteroseksuelen.

okt 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, wie ooit Brussel heeft bezocht en op stap is gegaan in de buurt van de Kolenmarkt, waar de meeste gay bars zich bevinden, heeft misschien de prachtige muurschildering van de Keulse gay stripmaker Ralf König gezien.

aug 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, de eerste zes maanden van 2019 zitten erop en naar goede gewoonte verschenen in die periode in de Vlaamse media spraakmakende, degoutante en abjecte citaten over onze homoseksuele medemensen, in alle HLBTQI-gedaantes. Of hoe bekende en minder bekende Vlaamse mensen hun meningen over homo’s ventileren, (te) vaak ongezouten, als je het mij vraagt.

jul 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, Een vijftal jaren geleden raakte een prominent orthopedisch chirurg uit Brussel in de problemen. In het universitaire ziekenhuis waar hij werkte, had hij een joodse assistent-in-opleiding tijdens een operatie allerlei antisemitische verwijten naar het hoofd geslingerd.

mei 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, Sinds 1 juni 2017 is PrEP in België terugbetaald. Volgens wetenschappers is het een efficiënt preventiemiddel tegen hiv. Met PrEP zou het aantal hiv-infecties gevoelig dalen. Tot daar de theorie. De praktijk laat, zoals wel vaker, een ander beeld optekenen.

apr 2019       
lees verder 4 min.


Lieve Noorderburen, Vorig jaar maakte Boudewijn Van Spilbeeck, de achtenvijftig-jarige journalist bij de nieuwsdienst van de Vlaamse commerciële zender VTM, bekend voortaan als vrouw door het leven te willen gaan. Bo heeft intussen al haar operaties en transitie achter de rug, en is weer fulltime aan het werk. Van bij de aankonding van de transitie heeft haar werkgever het hele verhaal regelmatig in beeld en in de media gebracht.

mrt 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, Een hervormer. Een baanbreker. Heel aimabel. Aan superlatieven was er geen gebrek, toen paus Franciscus het pontificale ambt op 13 maart 2013 overnam van zijn voorganger Benedictus XVI, die de maand daarvoor omwille van gezondheidsredenen had aangegeven te willen aftreden.

feb 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, Een nieuw jaar, nieuwe citaten uit het laatste semester van 2018 van bekende of minder bekende Belgen over onze homoseksuele medemens, in alle HLBTQI-gedaantes. Een summiere bloemlezing uit Vlaamse media.

jan 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, Ondergetekende werkt en beweegt zich in het Belgische zorglandschap. Ik ken het door en door. Een bevriende medische journalist en columnist met een bijzonder scherpe en analytische pen liet me tijdens een telefoontje weten dat er van zijn hand binnenkort een column zou verschijnen op een medisch-professionele website.

nov 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, Via Facebook blijf je in contact met vrienden en kennissen, deel je leuke herinneringen met elkaar. Daartussen zitten vaak ook droevige posts. Het overlijden van een huisdier, een vader of moeder of ander familielid, een vriend.

okt 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, Bij wet is het verboden om de Holocaust uit de Tweede Wereldoorlog te ontkennen. En met reden. Het ontkennen van gruwelijkheden die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, is niet echt een eerbetoon aan slachtoffers en overlevenden. Op het ontkennen van heel andere vormen van geweld, fysiek of mentaal, staat echter geen enkele celstraf. Dat is het geval bij gay bashing.

sep 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het stond in de Nederlandse media. Gemeentes en overheden zeggen het niet met zoveel woorden maar ze doen er toch alles aan om homo-ontmoetingsplaatsen “uit te roeien.” Een soort van verborgen agenda zeg maar, onder het mom van allerlei drogredenen om maar niet te moeten zeggen dat het elimineren van dergelijke ontmoetingsplekken de echte reden is en niet het gevolg van een bepaald gevoerd beleid.

aug 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, De Belgian Pride van 19 mei is intussen alweer meer dan een maand geleden. Een Pride die om verschillende redenen niet vlug vergeten zal worden. In de eerste plaats de Pride zelf. Om duistere redenen ging het parcours door de piepsmalle straatjes van het centrum van Brussel, waardoor de grootste wagen eigenlijk een groot uitgevallen bestelwagen was en er geen plaats was voor trucks zoals we op andere prides mochten aanschouwen.

jul 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, Tijd voor een eerste semestriële mediaterugblik van 2018, met citaten van bekende of minder bekende Belgen, al dan niet HLBTQ, over (homo)seksualiteit in de meest brede zin van het woord, en opgetekend in Vlaamse media.

jun 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, Via Facebook bereiken je persoonlijke verhalen, buiten je vriendenkring. Zoals een gedeelde oproep van een Vlaming, een vijftiger uit de provincie Antwerpen. De man had enkele jaren geleden een man uit West-Afrika leren kennen, zijn ideale man en partner volgens zijn post op Facebook.

mei 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, De Vlaamse politieke tv-journalist Boudewijn Van Spilbeeck stond eventjes zelf internationaal in de mediabelangstelling. Dit keer als “Bo,” want sinds 30 januari laatstleden gaat Boudewijn als Bo door het leven. Een opmerkelijk verhaal, zeker als je veel respect hebt voor de lange professionele loopbaan die Boudewijn doorlopen heeft en hoe hij dat geheim zo lang voor zich kon houden.

mrt 2018       
lees verder


Op 14 oktober aanstaande zijn er gemeenteraadsverkiezingen in België. Niet zo belangrijk zult u zeggen, maar de uitslag zal toch iets kunnen zeggen over de uitkomst van de nationale verkiezingen in 2019. Het linkse tegen het rechtse kamp (of omgekeerd), net als in Nederland. Voor gematigde opinies en verkiezingsbeloftes is er geen plaats meer, ook niet op lokaal en gemeentelijk vlak. Zelfs de strijd om gemeentezetels zal hard worden gevoerd.

mrt 2018       
lees verder


Wie de berichtgeving rond de vele aanklachten over grensoverschrijdend bedrag volgt, kreeg de afgelopen weken wellicht wel vaker een appelflauwte. Zonder afbreuk te doen aan de verklaringen van personen die na bijvoorbeeld een verkrachting hier echt traumatische ervaringen aan hebben overgehouden, lijkt alles nu plots een geval van grensoverschrijdend gedrag te zijn.

jan 2018       
lees verder


Lieve Noorderburen, Geloof het of niet, maar 2017 is bijna voorbij. Tijd voor de traditionele halfjaarlijkse terugblik op artikelen die in de Vlaamse media zijn verschenen, met homofobe en minder homofobe uitspraken van bekende en minder bekende personen.

dec 2017       
lees verder 4 min.


Lieve Noorderburen, Ondanks een drukke werkagenda probeer ik, in de mate van het mogelijke, tijdens de week een aperomoment met enkele vrienden in het centrum van Brussel in te lassen. Hét ogenblik om bij te praten, de laatste roddels te vernemen of om rond politiek eens aardig van gedachten te wisselen. Of om iets bij te leren, ook altijd mooi meegenomen.

nov 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, De asiel- en immigratiecrisis in Europa is nog lang niet achter de rug. Het onderscheid tussen vluchtelingen en economische of transitmigranten mag dan wel op papier tamelijk duidelijk zijn, in de praktijk is het voor bevoegde ambtenaren vaak een hele opgave om het verhaal dat de vluchteling /immigrant schetst, aan de waarheid te toetsen.

nov 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Brussel, of moet ik zeggen enkele overambitieuze Franstalige en Brusselse belangenverenigingen voor de HLBTI-gemeenschap, willen in 2020 de Europride in onze hoofstad organiseren. De Europride naar België brengen is een goed idee, de gedachte om het in Brussel te organiseren bezorgt me de nodige rillingen.

aug 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, In dit zomerreces maken we weer plaats voor een media-terugblik, op de eerste zes maanden van 2017, met al dan niet homofobe uitspraken van bekende en minder bekende Belgen over homoseksualiteit, homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, opgetekend in de Vlaamse media.

jul 2017       
lees verder


Een recent in het juridische vaktijdschrift Columbia Journal of Gender and Law gepubliceerde Amerikaanse studie gaat na in welke mate er – volgens de Amerikaanse wetgeving – juridisch sprake kan zijn van aanranding, verkrachting of het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen bij stealthing.

jun 2017       
lees verder


Op 7 mei wordt bekend wie de nieuwe Franse president voor de komende vijf jaren zal zijn. Peilingen geven aan dat na de eerste ronde enkel de centrumpoliticus zonder partij Emmanuel Macron en de extreemrechtse Marine Le Pen van het Front National (FN) naar de tweede ronde zullen gaan. Maar we weten intussen hoe het zit met peilingen. Voor geen haar te vertrouwen.

mei 2017       
lees verder


Opmerkelijk en ook wel pijnlijk incident vrijdagnamiddag 10 maart laatstleden, in de assisenzaal in Tongeren. Daar stond de drieëntwintig-jarige Abdullah Essah terecht voor de moord op de vijftig-jarige homoseksueel Erik Janssen. Janssen zou Abdullah betaald hebben voor seks, maar toen Janssen zei dat hij de homoseksualiteit van Abdullah openbaar zou maken, sloegen de stoppen blijkbaar door bij de dader.

apr 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Of ik vind dat PrEP door het RIZIV (de Belgische openbare ziekteverzekering) moet worden terugbetaald? Een strikvraag, want de meeste mensen weten wat ik professioneel toe en hoe ik soms hiermee in contact kom. Sluiks proberen ze mijn standpunt te achterhalen, wetende dat ik homoseksueel ben en misschien dus wel heel goed geplaatst ben om een passend antwoord op deze vraag te formuleren.

apr 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Naar aanleiding van het overlijden van de Britse popster George Michael prees de HLBTQ-gemeenschap de rol van George Michael als rolmodel. Zijn coming-out was ook wel tot op enige hoogte heel moedig, maar het zal veel lezers hopelijk niet meer verwonderen dat de coming-out van rolmodellen nu net deel uitmaakt van de marketing en public relations van de persoonlijkheidscultus bij beroemdheden.

feb 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Nu de obligate nieuwjaarswensen achter de rug zijn, tijd voor de traditionele korte terugblik op het laatste semester van een toch wel bewogen 2016, met enkele markante uitspraken van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media.

jan 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, aldus een populair gezegde. Gaat inderdaad op voor heel wat succesvolle mannen, denk maar aan de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. Alleen schopte zijn echtgenote Hillary het niet tot de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten, maar wel haar verguisde rivaal en vastgoedtycoon Donald Trump.

dec 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Met de regelmaat van de klok reikt de bisschop van Antwerpen, Johan Bonny, de homoseksuele gemeenschap de hand. Ook in zijn nieuwe boek, dat vorige maand verscheen, denkt hij luidop na over nieuwe kerkelijke rituelen en daar horen volgens hem ook de nieuwe samenlevingsvormen bij, zoals wettelijk samenwonenden en holebi-koppels.

nov 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Op het moment dat deze tekst naar de drukker moet, verblijft ondergetekende naar aloude gewoonte op het Europese fetisj-evenement van het jaar, Folsom in Berlijn. Het is het heuglijke weerzien met vrienden uit binnen- en buitenland, die men niet elke dag tegen het lijf loopt en een mogelijkheid om bij een frisse pint of gin-tonic over het voorbije jaar bij te praten.

okt 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Wie neemt het in België (en in Europa) op voor de homoseksuele gemeenschap? Men is gemakkelijk geneigd te antwoorden dat het organisaties zijn zoals Wel Jong Niet Hetero, Cavaria als koepelorganisatie, et cetera.

sep 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het eerste halfjaar van 2016 zit erop. Naar goede gewoonte tijd voor een beknopt overzicht van enkele citaten van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media het afgelopen semester. Alvast een spetterende zomervakantie voor iedereen!

aug 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Hoewel ik deze column schrijf voordat de Pride nog moet plaatsvinden, net als vorige jaren is er al de nodige commotie over de Belgian Pride, nog voor de eerste opgedirkte travestiet met een pluim in de kont zich heupwiegend en ostentatief voor één of andere cameralens kapsones weet aan te meten.

jul 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, De Franse onderzoeksjournaliste Sophie Coignard weet van aanpakken. Weinig onderzoeksjournalisten graven zich zo diep in een dossier in, in een ultieme poging om de waarheid te achterhalen. Gefascineerd door allerlei (staats)geheimen en duistere machten, bracht ze in 2009 haar meest succesvolle boek Un état dans l’état uit, vertaald “Een staat binnen de staat.”

mei 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Discriminatie en homofobie zijn schering en inslag voor homoseksuelen. Het is statistisch onmogelijk dat welke homo of lesbienne ook in zijn of haar leven hiermee niet te maken heeft gehad. Discriminatie gebeurt vaak op een subtiele manier; homofobie kan in fysiek geweld uitmonden.

apr 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Bepaalde homodatingsites vragen bij de aanmaak van een profiel naar je “ras” of “kleur.” Ben je Kaukasisch, Arabisch, “Zwart,” “Aziatisch,” et cetera. Geen haan die hiernaar kraait. Maar als het over “zwarte” pieten gaat, dan is – vooral in Nederland – het kot veel te klein en wordt er moord en brand geschreeuwd.

mrt 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het maximumterreurniveau in Brussel is wellicht niemand ontgaan in Nederland. Net als andere buitenlandse toeristen hebben Nederlanders massaal hun geplande uitstapje naar Brussel voor het eindejaar voor onbepaalde tijd uitgesteld. Schrik voor aanslagen, heet het.

jan 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, opnieuw een jaar voorbij. Net als vorige semesters stonden de Vlaamse media vol van berichtgeving over de homoseksuele gemeenschap. Hieronder een kleine bloemlezing van het afgelopen semester.

jan 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Paus Franciscus had het niet gemakkelijk tijdens en na zijn fel gemediatiseerde reis in de Verenigde Staten. Hoewel hij tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties letterlijk met geen woord over het homo-huwelijk had gerept, had een AFP-journalist blijkbaar toch een subliminale hint over het afkeuren ervan in de woorden van zijn speech opgemerkt.

dec 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Op het ogenblik dat deze column naar de drukpersen moet, zit de Amerikaanse ambtenaar van de burgerlijke stand Kim Davis nog steeds in de cel. Daar kwam ze in terecht omdat ze na een eerdere veroordeling nog immer weigerde huwelijksaanvragen van homostellen te verwerken in de aanloop naar hun huwelijk. Dat is in strijd met haar katholieke geloof.

okt 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Ik dacht dat het niet meer van deze tijd was, tot een artikel op de BBC-nieuwssite me terug met beide voeten op de grond bracht. Hoe vrouwen pas na tien, twintig jaar erachter komen dat hun man homo is. Jammer genoeg zijn er nog steeds mannen, ook in onze contreien, die verkiezen in het huwelijksbootje te stappen om zich de woede van de familie niet op de hals te halen.

sep 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Onder het motto “Het is nooit te laat voor de eerste keer” trok ondergetekende naar de Antwerp Pride in het weekeinde van 8 augustus. Enkel op vrijdag en zaterdag, want op zondagmiddag moest deze tekst richting drukker.

aug 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het eerste semester van 2015 zit erop. In de Vlaamse pers werd uiteraard in de voorbije zes maanden vaak over homoseksualiteit geschreven. De ene uitspraak is al markanter dan de andere. Bij deze een kleine selectie, ideaal om te lezen op je vakantieplek.

aug 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Enkele weken geleden vond in Brussel voor de allereerste keer een draagmoederbeurs plaats, waar voornamelijk Noord-Amerikaanse agentschappen hun diensten aan homoseksuele paren aanboden. In België is draagmoederschap wettelijk niet geregeld en zijn er juridisch heel wat lacunes.

jun 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Enkele weken geleden stond de Belgische homoseksuele gemeenschap in rep en roer. Nou ja, vooral de Brusselse en Waalse homo’s. Wat was er gebeurd? Federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block had het nationale hiv-plan afgeschaft, dat hoofdzakelijk een preventief nationaal plan was om de verspreiding van hiv tegen te gaan.

jun 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, De behandeling voor hiv in België kost 1.027,50 euro per patiënt per maand, of 12.330 euro per jaar. Dat zijn enkele conclusies van een onderzoek aan de universiteit van Hasselt naar de totale gezondheidseconomische kosten van een hiv-behandeling in België.

mei 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Zeventig jaar geleden, op 27 januari 1945, vielen Sovjettroepen het concentratiekamp Auschwitz in Polen binnen. Ze troffen er nog zesduizend levende gevangenen aan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden – al naargelang de bron - zo’n elf miljoen mensen in concentratiekampen zijn vermoord. De meerderheid daarvan, zo’n zes miljoen, was joods.

apr 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, De deadline voor deze column viel op zondag 11 januari, de dag waarop in Parijs een miljoen Fransen de straat op gingen om hun verdriet te ventileren over de terroristische daden die zich in de dagen daarvoor in de Parijse straten hadden afgespeeld.

mrt 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Een nieuw jaar. Een nieuw overzicht van de halfjaarlijkse citaten over onze homoseksuele gemeenschap in de Vlaamse pers! Alvast een excellente gezondheid toegewenst! Voor het plezier in 2015 moeten jullie zelf zorgen.

feb 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Onze nieuwe regering kwam dan wel – naar Belgische normen – vrij vlug en vlot tot stand, de commotie van de eerste dagen zullen sommige nieuwe bewindsleden niet snel vergeten. Zo ook Theo Francken van de Vlaams-Nationalistische N-VA, die in deze regering de staatssecretaris voor Asiel en Migratie werd.

jan 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, De voorzitter van de Vlaams-nationalistische N-VA en burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (BDW), is bij de homo’s populairder dan onze voormalige premier Elio Di Rupo. Niet moeilijk, want enkel de Vlaamse homo’s konden hun stem uitbrengen bij de enquête van OUTtv en de N-VA haalde bij de laatste parlementsverkiezingen een monsterscore.

dec 2014       
lees verder


De eenendertig-jarige leerkracht David Degreef uit Brussel kreeg tijdens de zomervakantie op zijn sollicitatiegesprek van de schooldirectrice te horen dat hij met geen woord mocht reppen over zijn homoseksualiteit. Dat – althans binnen de schoolmuren – in de kast blijven het beste is.

nov 2014       
lees verder


Lieve Noorderburen, De controversiële conversietherapie, om van homoseksuelen terug heteroseksuelen te maken, staat weer volop in de belangstelling. In China deze keer, maar toch met een positieve noot want voor het eerst moet een Chinese psychiater zich voor een rechtbank verantwoorden voor het toepassen van zijn conversietherapie op Chinese homo’s en lesbiennes. De dagvaarding is een succes voor de Chinese homoactivisten die homoseksualiteit definitief van het label “ziekte” af willen.

okt 2014       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Brug 34


Coffee by Day- Drinks by Night

meer info |visit


Mister B


Leather, Rubber and Fetish

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media