Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 809 people
86442 users - nu online: 809 people login
  Gay News : Auteurs :Auteurs Gay News
  (3509)

  Auteurs - archief:

Huidige auteurs:Years and Years is een meeslepende serie over een familie in Manchester in een periode vol persoonlijke verwikkelingen en politieke omwentelingen.

jun 2020       
lees verder


MayDay is klaar met alle racisme tegen wie dan ook maar zet zich als Ambassadeur al jaren in voor gelijke rechten voor LGBTQ+ gemeenschap.

jun 2020       
lees verder


Afgelopen donderdag was ik te gast bij Margriet van der Linden in het programma M. Daar las ik een stuk uit de brief voor die ik aan de moeder van mijn overleden vriend Saïd Zankoua geschreven had. ‘Vertellen gaat boven benoemen,’ schreef het NRC naar aanleiding van de uitzending. Kritiek die ik vaker te horen kreeg, ook vanbinnen de gay community zelf.

jun 2020       
lees verder


Hij is 201 jaar geleden geboren en schreef gedichten van onverbloemde erotiek en liefde tussen mannen. De grote man met de witte baard blijft een enigma, een vrije dichter zoals dichters nu eenmaal moeten zijn: Walt Whitman (1819-1892) was en is niet voor één gat te vangen.

mei 2020       
lees verder


Gisteren schoof ik aan bij de bestuursvergadering van Pink Marrakech, de Nederlands-Marokkaanse LHBT+organisatie wier missie het is vooroordelen te bestrijden, LHBT+ binnen de (Marokkaanse) moslimgemeenschap bespreekbaar te maken, en voor (moslim) LHBT+ers een leefbare omgeving en acceptatie binnen de (eigen) cultuur te maken.

mei 2020       
lees verder


Lieve moeder van Saïd, wat hield u van uw zoon. En wat was hij gek op u. Ik heb uw getroebleerde Saïd een week of drie voor zijn dood nog voorgesteld om de randstad uit te gaan. ‘Kom naar Brabant,’ schreef ik hem. Het bleef even stil. ‘Gaat ‘m echt niet worden,’ schreef hij terug. ‘M’n ma wordt gek.’

mei 2020       
lees verder


"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

mei 2020       
lees verder


Lieve papa, Morgen vier je - ergens daarboven - je vijfentachtigste verjaardag. Ik neem aan dat je in je luie wolk met een glas rode wijn in de hand naar een pianoconcert van Mozart luistert. Misschien op een cd. Maar - wie weet - misschien geeft Mozart zelf wel een concertje weg. Ik heb een vraag, papa.

mei 2020       
lees verder


Modelegendes komen en gaan. Zo moest de modewereld al afscheid nemen van Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Emanuel Ungaro en Karl Lagerfeld, en nu heeft helaas ook Jean Paul Gaultier definitief besloten om de modewereld te verlaten.

mei 2020       
lees verder


De maleisische maanmot’s maanachtige vlekken geven dit prachtige wezen zijn naam! Deze mot spint de uiteinden van zijn vleugels in fladderende cirkels om zichzelf te beschermen tegen roofdieren.

mei 2020       
lees verder


Eerst dacht ik, daar heb je weer een serie compleet gestileerd naar de beginjaren van de vorige eeuw, nog net niet in zwart/ wit. Maar na een minuut of tien sloeg de eerste verwondering om in complete verbazing waarom ik niet veel meer van deze nieuwe mini-serie op Netflix had gehoord.

mei 2020       
lees verder


Eergisteren was het Moederdag. En gisteren werd mijn jongste zusje vijftig. Memorabele dagen. Mijn moeder is al heel lang niet meer onder ons, waardoor mijn broer, zussen en ik alleen nog met tedere weemoed Moederdag vieren.

mei 2020       
lees verder


Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de HLBTI+-beweging vraagt Dolly al dertig jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie van HLBTI+ in het bijzonder.

mei 2020       
lees verder


Met zijn twee kersverse nieuwe eigenaren, Steven en Tomas, breekt er na tweeënveertig jaar van gezelligheid en geborgenheid een nieuw tijdperk aan, één waarin deze gezelligheid voorop blijft staan.

mei 2020       
lees verder


5 mei 1945, Mijn moeder was elf jaar oud. Mijn vader negen. Twee oorlogskinderen die, in tegenstelling tot zoveel andere kinderen, de oorlog redelijk hadden doorstaan. Ik ken hun oorlogsverhalen.

mei 2020       
lees verder


Flair Talk is de debuut-EP van Lebruce. Lebruce is de muzikale identiteit van de in Nijmegen geboren Sebastian Maurits. Deze artiest combineert de commerciële en theatrale aspecten van een live performance.

mei 2020       
lees verder


Wat is nu in godsnaam "gentrificatie" hoor ik u zeggen. Wikipedia heeft voor mij de meest beknopte, maar ronduit pertinente definitie: "Gentrificatie (Engels: gentrification), in België ook verzaveling, is een proces van opwaardering van een buurt of stadsdeel op sociaal, cultureel en economisch gebied, het aantrekken van kapitaalkrachtige nieuwe bewoners / gebruikers en de daarmee gepaard gaande verdrijving van de lagere klassen uit het stadsdeel."

apr 2020       
lees verder


Het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis heeft sinds 2 maart een Expertisecentrum Gender & Geslacht, de eerste kliniek die zich richt op transgender kinderen en jongeren, waarin ook het reeds bestaande centrum voor variaties in de geslachtelijke ontwikkeling zal opgaan.

apr 2020       
lees verder


Lieve Willem-Alexander, Van harte gefeliciteerd met je drieënvijftigste verjaardag. Ik tutoyeer je maar. Je bent tenslotte slechts maar een jaartje ouder dan ik.

apr 2020       
lees verder


Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) komt voor de zomer met een wetsvoorstel om zogenaamde LHBT-genezing te verbieden. Dat maakte hij bekend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland.

apr 2020       
lees verder


Bij vlagen grijpt deze coronacrisis mij naar de keel maar dan gooi ik maar mijn creativiteit in de strijd. Hoewel het Eurovisie Songfestival is afgelast als gevolg van coronamaatregelen bleef het ‘kriebelen’ om voor het zevende jaar op rij toch de Nederlandse inzending te hertalen.

apr 2020       
lees verder


De Nashville-verklaring is volgens het OM niet strafbaar. Dat schrijft het Openbaar Ministerie in een brief aan mensen die aangifte deden tegen de verklaring.

apr 2020       
lees verder


Nederland erkent Juan Guaidó, maar Amsterdam wil mijn man geen paspoort verstrekken tenzij dictator Maduro daarmee akkoord gaat. Dit besluit staat haaks op het verzoek van de door Nederland erkende interim-president, die oproept om Venezolanen met paspoortproblemen te helpen.

apr 2020       
lees verder


In februari hebben wij natuurlijk uitgebreid ons tweede lustrum gevierd. Nu zou je misschien denken dat we het in maart rustig kregen bij A.S.V.Gay. Maar nee, genoeg stond alweer op de planning!

apr 2020       
lees verder


Leden van de Indonesische Tweede Kamer hebben een ontwerp-wetsvoorstel “gezinsweerbaarheid” voorgesteld. Het wetsontwerp definieert homoseksualiteit als een afwijking die een bedreiging vormt voor gezinnen, en vereist dat HLBTQ-mensen zich bij de autoriteiten melden voor rehabilitatie, en verlangt van hun families dat ze HLBTIQ’ers aanmelden bij instanties die “gezinsweerbaarheid” in hun pakket hebben.

apr 2020       
lees verder


Ik weet dat sommige mensen het ongepast of zelfs beledigend zullen vinden, maar ik zie rare overeenkomsten tussen deze twee pandemieën. Ik vraag me dan ook af wat we kunnen leren van 40 jaar strijd tegen hiv/aids. Er zijn griezelige parallellen met de beginjaren van hiv.

apr 2020       
lees verder


Zij is in 2019 de eerste Miss Leather Nederland en nu gaat onze Suus internationaal. Baanbrekend is zij geweest vanaf het moment dat zij in de schijnwerpers kwam.

apr 2020       
lees verder


Het is weer lente, de tulp en de wilde hyacint in de tuin staan op het punt van uitbarsten en het markeert de geboortedag van mama Leny. Dit jaar werd ze negenentachtig jaar.

apr 2020       
lees verder


“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

apr 2020       
lees verder


Zo we zitten er dus weer midden in, niet voor het eerst in mijn leven wordt mijn dagelijkse leven en gang van zaken beheerst door een virus en met mij zitten ontelbare anderen met hetzelfde probleem, namelijk zij die de vreselijke jaren van het Hiv-virus hebben meegemaakt. Natuurlijk er zijn grote verschillen maar de impact op je leven is heel groot en misschien wel vergelijkbaar.

apr 2020       
lees verder


De NMBS (de Belgische variant van de NS) wil in alle Belgische stations genderneutnale toiletten installeren. Ook zou er minstens één toilet beschikbaar moeten zijn buiten de kantooruren.

apr 2020       
lees verder


In Denemarken kunnen homo's en biseksuele mannen bloed geven onder voorwaarden. Het land kiest voor een wachttijd (geen seks) van vier maanden.

apr 2020       
lees verder


Een avondje stappen in de Reguliers. Met de huidige corona lock-down van de horeca tot 28 april moeten we er nog even op wachten tot het weer kan, maar het geeft tenminste iets om weer naar uit te kijken.

apr 2020       
lees verder


De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) boog zich begin februari over de uitlatingen van Anderlechtsupporters die “Alle boeren zijn homo’s” zongen in de thuismatch tegen Club Brugge.

apr 2020       
lees verder


In de discussies over Zwarte Piet en de Gouden Eeuw, die als begrippen niet meer gebruikt mogen worden, en in de aanloop van een expositie over het slavernijverleden van Nederland in het Rijksmuseum, laat galerie MooiMan de donkere man in de kunst zien.

apr 2020       
lees verder


In de schoolprofielen van veel reformatorische scholen in Nederland staan afwijzende uitspraken over LHBTI’s, zo blijkt uit onderzoek van Pointer van KRO-NCRV. Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Kirsten van den Hul (PvdA) gaan de kwestie aan de orde stellen in de Tweede Kamer.

apr 2020       
lees verder


De Tapir is een bijzonder dier; vooral baby tapirs met hun unieke gestreepte en gestippelde patronen! Deze kwetsbare baby tapirs hebben deze bijzondere vacht om zich te camoufleren tegen de bosbodems in Zuidoost-Azië en Zuid- en Midden-Amerika, en zijn zo dus beschermd.

mrt 2020       
lees verder


Het COC roept scholen op om een duidelijke norm te stellen: online en offline pesten wegens seksuele oriëntatie en genderidentiteit is onacceptabel. Als het toch gebeurt moet de school optreden.

mrt 2020       
lees verder


Het Jaarrapport 2020 van de Europese LHBTI-koepelorganisatie ILGA-Europe schetst een beeld dat op gespannen voet staat met het wijdverbreide idee dat het werk aan LHBTI-emancipatie in Europa is voltooid.

mrt 2020       
lees verder


Van gevierd tenniskampioen tot verguisd orakel: die route heeft Margaret Court in ruim een halve eeuw afgelegd. De 77-jarige Australische ex-speelster wordt zuinig geëerd voor een exceptionele sportprestatie.

mrt 2020       
lees verder


Lieve Noorderburen, Michou is niet meer. Michou wie, hoor ik jullie zeggen? Michou van Cabaret Michou in de artistieke wijk Montmartre in Parijs. Zijn echte naam was Michel Georges Alfred Catty.

mrt 2020       
lees verder


We kunnen het nu zeggen, A.S.V.Gay is eindelijk tien jaar geworden. Dat betekent tien jaar aan feesten, maatschappelijke evenementen en bovenal tien jaar een veilige plek creëren voor HLBTQ+-studenten.

mrt 2020       
lees verder


COC Midden-Nederland vierde haar 70ste verjaardag. De jubilerende vereniging, die actief is voor LHBTI’s in Midden-Nederland, organiseerde een feestelijke receptie in de Utrechtse Nicolaikerk.

mrt 2020       
lees verder


De Burgemeester Dales Prijs wordt dit jaar toegekend aan Ben Loth van Amnesty International Nijmegen.

mrt 2020       
lees verder


Het East River State Park in Brooklyn, New York krijgt binnenkort de naam van Marsha P Johnson. Ze was ook een pionier op het gebied van transrechten en in 1970 richtte ze samen met haar vriendin Sylvia Rivera "Street Transvestite Action Revolutionaries" op, ook bekend als "STAR".

mrt 2020       
lees verder


Zonder verleden geen heden laat staan een toekomst. Dat geldt zeker voor de Spijkerbar die al vanaf eind jaren ’60 is gevestigd op de kop van de Kerkstraat en die alle tornado’s die over het gay leven heen zijn geraasd heeft doorstaan.

mrt 2020       
lees verder


Het vijfjarig jubileum van Backdoor bood met een uitverkochte Melkweg een fantastische sfeer!

mrt 2020       
lees verder


UPDATE: Afgelast ivm Corona maatregelen

Bioscoop Het Ketelhuis op het Westergasterrein is dit voorjaar weer elf dagen lang, namelijk van 12 tot en met 22 maart, dé HLBTQ-hotspot van het land. De drieëntwintigste editie bevat weer een imposant aantal prachtige, interessante en soms simpelweg lekkere films. Om in de stemming te komen, loodsen we je langs het ene na het andere hoogtepunt.

mrt 2020       
lees verder


Pieter van Aken is ook bekend als Pieter Bear en is achtenveertig jaar. Hij is woonachtig en geboren in Den Haag en meesterschilder maar hij richt zichzelf tegenwoordig meer op restauratie van het schilderwerk van oude draaiorgels voor musea en verzamelaars.

mrt 2020       
lees verder


"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

mrt 2020       
lees verder


Ongeveer 1 op de 5 leidinggevenden in Nederland zegt niet snel een transseksueel in dienst te nemen. Hiermee ligt de acceptatie een stuk lager dan die van bijvoorbeeld homoseksuelen.

mrt 2020       
lees verder


Ach ja, stropdassen worden niet meer afgeknipt, maar het grote slagersmes dat tante Bet van Beeren daarvoor gebruikte is nog steeds te bewonderen. Ik zit in ’t Mandje, de oudste homokroeg in Nederland en ondertussen ook een museum, want het woongedeelte van Bet is nog altijd te bewonderen en in dezelfde staat.

mrt 2020       
lees verder


De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 worden de 59e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten en staan gepland voor dinsdag 3 november 2020. Zittend president Donald Trump heeft zich verkiesbaar gesteld voor een tweede termijn.

mrt 2020       
lees verder


Twee vrienden. Twee generaties. Twee gay-columnisten. Twee dichters. Twee werelden. Eén bundel. Acteur en schrijver Jan-Simon Minkema en dichter Rick van der Made presenteerden afgelopen maand hun gezamenlijke dichtbundel Logement.

mrt 2020       
lees verder


Alhoewel ik sinds 1997 niet meer in Brabant woonde, maar in Rotterdam, kwam ik graag terug naar Breda om met vrienden en familie carnaval te vieren. Op carnavalsmaandag de kou trotseren en in de buurt van de Venise Bar de grote optocht bekijken en biertjes drinken was - en is - gewoon gezellig.

feb 2020       
lees verder


Er is weer een sprankje hoop voor meeroudergezinnen die wachten op een regeling voor meerouderschap en -gezag. De Tweede Kamer wil dat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) oplossingen gaat zoeken voor de knelpunten die een regeling voor meerouderschap in de weg zouden staan.

feb 2020       
lees verder


Het Amsterdam Bearweekend (ABW), inmiddels traditioneel gehouden tijdens het derde weekend van maart, laat zien dat samenwerking tussen drie partijen in de Amsterdamse gay community succesvol kan zijn.

feb 2020       
lees verder


Een date via homo-app Grindr is voor de 25-jarige Kevin Bacon fataal afgelopen. Hij werd thuis bij moordverdachte Mark Latunski (50) neergestoken, opgehangen en zelfs deels opgegeten.

feb 2020       
lees verder


Kunst, theater en cultuur verenigen zich door elkaar heen in het typische grachtengordel-café Spijker in de Kerkstraat. De Spijker Bar is de oudste, de meest vriendelijke en attitude-vrije gaybar in Amsterdam en opende zijn deuren in 1978.

feb 2020       
lees verder


Nieuws komt snel en gaat ook weer net zo snel. Alleen het “GROTE” nieuws blijft hangen. Maar het kleinere nieuws met vaak net zo zoveel leed en verdriet voor betrokkenen vergeten we net zo snel als de volgende ellende zich weer aandient, daarom traditie getrouw het overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar op dat we niet vergeten.

feb 2020       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media