Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1481 people
86405 users - nu online: 1481 people login
  Gay News : Auteurs :Auteurs Gay News
  (3429)

  Auteurs - archief:

Huidige auteurs:Het Duitse televisielandschap is kleurrijk en divers, maar schrikt toch ook weer niet terug voor clichéprogramma’s. Op publieke tv-zenders wordt gekookt, gemarchandeerd en gedebatteerd, terwijl commerciële omroepen hulde blijven brengen aan trash-tv, ieder jaar weer op zoek naar nieuwe, niet-succesvolle supersterren en naamloze topmodellen.

jan 2020       
lees verder


De Protestantse Kerk in Nederland biedt nu een landelijk vastgestelde liturgie waarvan gebruik gemaakt kan worden in een eredienst waarin een transgender persoon zich met een nieuwe naam presenteert en een zegen ontvangt.

jan 2020       
lees verder


Lieve Noorderburen, Welkom in 2020! In deze column geen plaats voor de obligate beste wensen voor nieuwjaar die u ongetwijfeld reeds in overvloed in ontvangst hebt genomen.

jan 2020       
lees verder


Sydney mag in 2023 de World Pride organiseren. De Australische stad werd boven de andere kandidaat-gaststeden Houston, Texas en Montreal verkozen.

jan 2020       
lees verder


De parlementaire behandeling van het expliciete verbod op LHBTI-discriminatie in artikel 1 van de Grondwet is afgelopen maand van start gegaan, met de bespreking van het wetsvoorstel van Vera Bergkamp (D66), Kirsten van den Hul (PvdA) en Nevin Ozutok (GroenLinks).

jan 2020       
lees verder


Wat een avond! Tijdens een zinderende show in het historische Vic Theatre te Chicago is wederom een Nederlandse Mister verkozen tot Mister International Rubber.

jan 2020       
lees verder


"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden, een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

jan 2020       
lees verder


Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt opnieuw, van 750 in 2017 naar 664 in 2018. Dat blijkt uit de cijfers over 2018 van Stichting Hiv Monitoring.

jan 2020       
lees verder


Tijdens het Halloween-weekend vond de tweede editie van de Antwerp Brilliant Games plaats. Tijdens dit evenement staan, naast de verschillende sportieve evenementen, ook een aantal sociale evenementen hoog op de agenda.

jan 2020       
lees verder


Magnus Hirschfeld speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het begrip homoseksualiteit in Duitsland en ver daarbuiten in het begin van de twintigste eeuw. In zijn Institut für Sexualwissenschaft in Berlijn ontvingen hij en zijn naaste medewerkers honderden mensen die informatie en advies over hun seksuele leven en voorkeuren wilden hebben.

jan 2020       
lees verder


Zo dat zit er weer op... 2019 bedoel ik. Met gelach, veel klapzoenen of een kort prettig nieuwjaar hebben we afscheid genomen van 2019.

jan 2020       
lees verder


René van der Gijp is door lezers van het blad uitgeroepen tot de grappigste bekende Nederlander. De analist van Veronica Inside laat daarmee beroepskomieken als André van Duin en Jochem Myjer, die respectievelijk tweede en derde werden, achter zich.

jan 2020       
lees verder


Het staat al in veel agenda’s genoteerd, maar mocht je het nog niet gepland hebben, op zaterdag 25 januari viert Backdoor haar vijfjarig bestaan. Het lijkt als de dag van gister dat dit HLBT indoor dance evenement voor het eerst werd georganiseerd. Maar Backdoor bestaat toch echt reeds vijf jaar. En dat wordt natuurlijk groots gevierd.

dec 2019       
lees verder


Sinds afgelopen maand zijn intersekse- en transgender personen expliciet wettelijk beschermd tegen discriminatie. Een wet van D66, PvdA en GroenLinks trad onlangs in werking. Er is lang gepleit voor het discriminatieverbod, en het is de eerste belofte uit COC’s Regenboog Stembusakkoord die volledig is ingelost.

dec 2019       
lees verder


De Tweede Kamer debatteerde afgelopen maand met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) over meerouderschap. COC en Meer dan Gewenst drongen er bij Kamerleden op aan om meerouderschap en gezag nu eindelijk goed te regelen.

dec 2019       
lees verder


Het is (bijna) alweer 2020, eindelijk een nieuw decennium aangebroken! 2020 is een erg speciaal jaar voor A.S.V.Gay; dit is namelijk het jaar dat A.S.V.Gay haar tweede lustrum gaat vieren. Dit betekent dus dat we op 23 februari tien jaar worden.

dec 2019       
lees verder


Aansluitend op het IHLIA-symposium afgelopen november, ter ere van zijn pensionering, kreeg Jack van der Wel zojuist uit handen van locoburgemeester Rutger Groot Wassink van Amsterdam een koninklijke onderscheiding.

dec 2019       
lees verder


In Cafe the Queen's Head op de Zeedijk in Amsterdam is op donderdag een nieuwe wekelijkse traditie: Thursdays are a drag!

dec 2019       
lees verder


Bassist Flea van rockband de Red Hot Chili Peppers zocht op jonge leeftijd zijn homoseksuele kant op als reactie op de denkbeelden van zijn strenge vader. Dat vertelt de muzikant in zijn nog te verschijnen autobiografie Acid for the Children.

dec 2019       
lees verder


Mijn moeder zaliger is ooit non geweest. Ze trad rond 1950 toe tot de Orde der Franciscanessen in het Brabantse dorpje Dongen. Een paar jaar later trad ze alweer uit. Het kloosterleven paste niet bij haar. Ze keerde terug naar het profane leven met een onderwijsakte op zak (haar “Katholieke Pedagogiek” van frater Rombouts staat nog steeds in mijn kast) en met een haast onuitputtelijke bron van kennis over kerk, bijbel, paus, Rome en allerlei bekende en minder bekende heiligen.

dec 2019       
lees verder


Een Amerikaanse agent die vermoedelijk 23 keer een promotie misliep omdat hij homoseksueel is, heeft een rechtszaak tegen zijn politiekorps in de Amerikaanse staat Missouri gewonnen.

dec 2019       
lees verder


GroenLinks-Kamerlid wil verbod op islamkritiek. Kort geleden kwam het GroenLinks-Kamerlid Nevin Ozutok met het voorstel tot een motie om islamkritiek op een overheidslijst voor verboden uitlatingen te plaatsen. Het tekent de wereldvreemdheid van GroenLinksers. Men maakt zich druk over kippen, koeien en varkens, net als over Koolstofdioxide (CO2), Stikstof (N) en PFAS (?) en laat massa-immigratie, uitkeringsafhankelijkheid en homofobie liggen. Mensen als Nevin Özütok hebben geen enkel idee wat er waar dan ook speelt.

dec 2019       
lees verder


Het is december. De bomen worden kaal, Sinterklaas is net geweest en we hebben alweer bijna non-stop “All I Want for Christmas” van Mariah Carey in ons hoofd. Maar wat doet A.S.V.Gay allemaal in deze tijd van het jaar?

dec 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het tweede semester van 2019 loopt op zijn einde. Traditiegetrouw opnieuw tijd voor een Vlaams media-overzicht met citaten van bekende en minder bekende Vlamingen over onze boeiende HLBTQI-gemeenschap.

dec 2019       
lees verder


Het is mode om een autobiografie te schrijven of te laten schrijven terwijl je leven nog niet eens halverwege is. Sporters of ex-sporters hebben er een handje van, maar ook oud-politici en zelfverklaarde BN-ers. In dit rijtje voegt zich Trendwachter des Vaderlands en uitgesproken homoseksueel Adjiedj Bakas (1963).

dec 2019       
lees verder


De vergunning voor de Pride vorig jaar was op geoorloofde wijze door de gemeente verleend. Dat oordeelt de Raad van State.

dec 2019       
lees verder


Het is onderhand een traditie. Voor de vijfde maal verschijnt Your Daily Male, de enige male-art scheurkalender ter wereld, uitgegeven door Galerie MooiMan te Groningen. Ook in deze editie hebben opnieuw tweeënvijftig internationale kunstenaars bijgedragen aan een ruim één kilo zwaar en ruim vier centimeter dik, kleurrijk boekwerk waarin de man in de kunst elke dag centraal staat.

dec 2019       
lees verder


Dit najaar viert het gerenommeerde La Demence niet alleen het dertig-jarige bestaan van de populaire La Demence-feesten in Brussel. In de zomer van 2020 viert La Demence van 5 tot en met 12 juli bovendien ook het tiende jaar van The Cruise aan boord van de elegante Explorer of The Seas van Royal Caribbean, een niet te missen reis!

dec 2019       
lees verder


“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

dec 2019       
lees verder


Geef kinderen een kans. . . . .om zichzelf te ontwikkelen. Rijk ze kennis aan zodat ze zichzelf kunnen ontplooien, want elk kind heeft een gave meegekregen om diversiteit in deze wereld te verrijken. Kinderen zijn de toekomst en wij zijn hun voorbeeld.

dec 2019       
lees verder


De Arosa Gay Skiweek - waarvan de komende editie plaatsvindt van 18 tot en met 25 januari 2020 - staat bekend als Europa’s favoriete Pride-festival in de wintermaanden. Honderden homomannen en lesbische vrouwen reizen jaarlijks in januari naar Arosa in Zwitserland voor het gezellige, een week durende festijn, dat door zowel de inwoners als de holebi-gemeenschap wordt ondersteund.

dec 2019       
lees verder


Als ik dit schrijf, zit ik in Spanje. Op het eiland Gran Canaria om precies te zijn. Met onrusten in de regio Catalonië. Terwijl ik de nieuwsberichten over de opstandige regio voorbij zie komen, vraag ik mij af vanwaar in Spanje Sinterklaas met zijn stoomboot en appeltjes van oranje eigenlijk naar Nederland vertrekt? Valencia? Malaga? Onrustig Barcelona?

dec 2019       
lees verder


Ook dit jaar komt er weer een serie sprankelende shows van Travestiecabaret Amsterdam. De ingrediënten zijn onveranderd live gezongen liedjes, bekende én zelfgeschreven of bewerkte, cabareteske sketches, variété. Overgoten met glitter en glamour. Liefst met een vette knipoog en een vleugje oh-la-la... Organisator Koos van den Berg, ook bekend als Coco Coquette, licht toe.

dec 2019       
lees verder


Via mijn netwerk kom ik veel in contact met anderen die ook werkzaam zijn in Afrika. Nico Hollander is een van de mensen die zich op zijn manier inzet en werkzaam is als pastor. Hij woont en werkt in Gambia, een mooi, maar heel arm land. Nico is pan-seksueel, hij houdt van mensen. Wij komen in gesprek over hiv.

dec 2019       
lees verder


De HLBT-gemeenschap krijgt, letterlijk, zware klappen in Georgië, waar homo- en transfobe organisaties tot de mainstream behoren. De angst om verbannen te worden zat er bij cast en crew dan ook dik in toen And Then We Danced in Cannes in de running was voor de Queer Palm.

dec 2019       
lees verder


De Belgische vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over het feit dat de Mensenrechtenraad in Genève een nieuwe resolutie van België over de doodstraf, en in het bijzonder voor homoseksualiteit, heeft aangenomen.

dec 2019       
lees verder


“Hallo, kijk nou, daar hebben we meneer de schrijver.” Naast mij ontwaar ik de glimlach van Hans Verhoeven. We verwelkomen elkaar als buddy-mates. “Om maar meteen met de deur in huis te vallen, heb jij gehoord van de HLBTI-zwerfjongeren in Nederland?”

nov 2019       
lees verder


De narwal wordt ook wel "de eenhoorn van de zee" genoemd. De hoorn van de narwal werd in de middeleeuwen geroemd als de hoorn van de legendarische eenhoorn. Maar er zijn meer gelijkenissen tussen de mythische eenhoorn en de narwal.

nov 2019       
lees verder


Nederland kent sinds juni 2019 een nieuwe Mister Sportswear, Anton. Onze Mister Sportswear was zeer actief sinds zijn verkiezing tot Mister Sportswear en reisde door heel Europa om deel te nemen aan diverse Pride-evenementen en optochten.

nov 2019       
lees verder


Presentatrice, actrice en stand-up comédienne Ellen DeGeneres ligt onder vuur bij homo's én hetero's omdat ze onlangs werd gespot zittende naast voormalig president Bush tijdens een American football wedstrijd.

nov 2019       
lees verder


Lieve Noorderburen, het eerste Belgische vluchthuis voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, in Brussel, moet op zoek naar een nieuwe locatie. Met maar ruimte voor de opvang van acht HLBT-ers kan het vluchthuis niet alle noodopvang regelen.

nov 2019       
lees verder


Elton John heeft een bijna-doodervaring gehad. In zijn nieuwe biografie, Me, vertelt hij erover, aldus de Amerikaanse showbizzsite People.

nov 2019       
lees verder


Van een wederzijdse vriend krijg ik een bericht dat het “Streetheart Festival"bij Club Church in de Kerkstraat plaatsvindt. Ik kende het al van de voorgaande jaren en weet mij van afgelopen jaar nog te herinneren dat ik mij daar toen kostelijk heb vermaakt.

nov 2019       
lees verder


Tussen de zwierende kranen en het industriële spoor van de Amsterdamse haven ligt de Thuishaven: de Culturele Vrijhaven van de stad. Op deze vrijgevochten locatie presenteert Sijm Circus & Events op de dagen rondom Valentijnsdag - 13 en 14 februari 2020 - het Gay Circus 2020.

nov 2019       
lees verder


In de Brusselse BOZAR vond de finale van de Vlaamse PhD Cup plaats. Acht jonge onderzoekers legden er de kern van hun jarenlange doctoraatsonderzoek uit in een boeiende en heldere presentatie van slechts drie minuten.

nov 2019       
lees verder


Afgelopen maand, om precies te zijn op 29 oktober, is het vijfenzeventig jaar geleden dat mijn geboortestad Breda werd bevrijd. Mijn beide ouders hadden heel bewust de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting meegemaakt en mijn moeder heeft als zevenjarig kind, samen met alle Bredanaars, deelgenomen aan “De Vlucht”: omstreeks vijftigduizend inwoners kregen op Eerste Pinksterdag 12 mei 1940 het bevel de stad te verlaten.

nov 2019       
lees verder


Klokkenluider Shuping Wang is op 59-jarige leeftijd overleden. Ze sloeg in de jaren ‘90 alarm over de razendsnelle verspreiding van Hepatitis C en HIV in China.

nov 2019       
lees verder


Dankzij een baanbrekend onderzoek van wetenschappers van UZ Gent is de genezing van HIV-patiënten een stap dichterbij. Het onderzoek bracht in kaart waar het ‘restvirus’ voorkomt in het lichaam bij een behandeling.

nov 2019       
lees verder


Onlangs werd in de Verenigde Staten het 20ste slachtoffer begraven van een transgender haatmisdaad. Diamond was activiste en gezondheidswerkster in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC.

nov 2019       
lees verder


Een baanbrekend rapport dat onlangs werd gepubliceerd door de hlbti-mensenrechtenorganisatie OutRight Action International legt de wereldwijde verspreiding van zogenaamde conversietherapieën bloot.

nov 2019       
lees verder


In februari 2019 overleed de fotograaf Ewoud Broeksma geheel onverwachts op eenenzestig-jarige leeftijd. Een markant fotograaf, voornamelijk bekend van zijn vele naaktfoto’s van topsporters zoals Epke Zonderland.

nov 2019       
lees verder


Het nieuwe jaar is eindelijk (officieel) begonnen. Op 1 oktober zijn we ingeslagen als het nieuwe bestuur van A.S.V.Gay. Het tiende bestuur mag eindelijk zijn werk gaan doen!

nov 2019       
lees verder


Van 20 november tot en met 1 december transformeert het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA), dat sinds 1988 wordt georganiseerd, het bioscooplandschap van onze hoofdstad weer tot een waar paradijs voor liefhebbers van creatieve documentaire films.

nov 2019       
lees verder


"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...

nov 2019       
lees verder


Pride-ambassadeur Hans Verhoeven reisde naar Tbilisi (Georgië) om mee te lopen met de eerst Pride March. Eerder beschreef hij het eerste deel van zijn reis, hier volgt deel twee.

okt 2019       
lees verder


Roze in Blauw (RiB), het netwerk binnen de Nederlandse nationale politie dat zich speciaal bezighoudt met de bestrijding van antihomoseksueel geweld en de ondersteuning van slachtoffers daarvan, viert haar 20-jarige jubileum!

okt 2019       
lees verder


Het schubdier is het enige zoogdier dat een gepantserde huid heeft! Deze zelfbeschermingstechniek weert zelfs de klauwen van de gevaarlijkste roofdieren op aarde.

okt 2019       
lees verder


Begin november verzamelen sporters uit de hele wereld zich in Antwerpen. Dan organiseert Active Company, de Antwerpse sportvereniging voor holebi’s en sympathisanten, van 31 oktober tot en met 3 november 2019 de tweede Antwerp Brilliant Games.

okt 2019       
lees verder


Hoera. Het culturele jaar is weer geopend. Nu houd ik heel veel van de zomer en ik heb er met volle teugen van genoten, maar na de nieuwe hitterecords in dit land, na al het luieren en na het net teveel biertjes en komkommernieuws tot me nemen, vind ik De Uitmarkt (de opening van het culturele seizoen) altijd erg verfrissend.

okt 2019       
lees verder


Wat nu? Een roze revue? Wat is dat? Een revue is een avondvullend programma. Op zaterdag 2 november en zondag 3 november 2019 verzorgt Cantus Obliquus tijdens een avondshow en een middagmatinee een vrolijke, bonte verzameling van liedjes en performances.

okt 2019       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


Club YOLO


Amsterdam newest Gay Club

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media