Back to Top
Zaterdag 07 Dec
86386 users - nu online: 2159 people
86386 users - nu online: 2159 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Film Nieuws


door Bureau Redactie in Films & boeken , 11 november 2004

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Met het lengen der dagen neemt het aanbod van nieuwe films ook weer toe. We kijken eens wat er in de bioscoop te bieden heeft.

Acteur Danny Glover gearresteerd

De Amerikaanse acteur Danny Glover is eind augustus gearresteerd in Washington D.C. Glover liep mee in een protestmars tegen het aanhoudende geweld in het westen van Soedan. De ster sprak de menigte toe en uitte forse kritiek op de Soedanese regering. Glover werd daarop gearresteerd, onder meer voor het verstoren van de openbare orde. De 58-jarige Glover is vooral bekend van de vier Lethal Weapon-films. In deze uitermate succesvolle filmreeks vormt hij met Mel Gibson een onbevangen politieduo. Ondanks de hoge leeftijd die de twee hoofdrolspelers inmiddels hebben bereikt, houden de geruchten over een vijfde deel aan.


Harold en Kumar gaan naar Amsterdam

De melige komedie Harold and Kumar Go to White Castle deed het onverwacht goed in de bioscopen. Het is dan ook niet vreemd dat er nu al wordt gesproken over een tweede deel. Het blijft niet alleen bij spreken, er wordt zelfs al gewerkt aan een vervolg. In deel twee zullen de blowende vrienden Harold en Kumar waarschijnlijk Amsterdam bezoeken. De regisseur van Harold and Kumar Go to White Castle, Danny Leiner (Dude, Where's My Car?), heeft bekend gemaakt dat men inderdaad bezig is met een vervolg, getiteld Harold and Kumar Go to Amsterdam. Momenteel wordt er gewerkt aan het scenario.Als de studio het verhaal goedkeurt kunnen Harold en Kumar zich klaarmaken voor een reis naar Nederlands hoofdstad. Vanuit Amerika gezien een logische stap: wie de eerste film heeft gezien, weet dat het duo allesbehalve vies is van een joint. Het zou de derde Hollywood-sequel in korte tijd kunnen zijn, die in onze hoofdstad wordt opgenomen. Eerder dit jaar vonden er opnames plaats van Ocean's Twelve met onder anderen Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon. En onlangs werd Amsterdam bezocht door de cast en crew van Deuce Bigalow: European Gigolo, waarin ook een keur aan Nederlands acteertalent de revue zal passeren.

De komedie Harold and Kumar Go to White Castle gaat over de kamergenoten Harold en Kumar. Op een vrijdagavond besluiten de twee een paar hamburgers van de fastfood-keten White Castle te halen. Dit is het begin van een hilarisch avontuur. Hun zoektocht naar burgers loopt uit op een chaotische missie.


Nieuw in de bioscoop


Simon

De Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon (Cees Geel) en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel (Marcel Hensema) houden er een onwaarschijnlijke vriendschap op na. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn... Regisseur Eddy Terstall leeft en werkt in Amsterdam, de Jordaan om precies te zijn, waar hij films draait met weinig tot geen budget die meestal gaan over het (liefdes)leven van dertigers.Hij brak in 1997 door met Hufters & Hofdames en boekte twee jaar later opnieuw succes met De Boekverfilming, zodat hij voor Rent a Friend wat meer geld ter beschikking kreeg. Toch blijkt hij zonder financiële middelen beter uit de voeten te kunnen. Voor Simon heeft hij weer wat oude bekenden gecast, zoals Nadja Hüpscher, Rifka Lodeizen en Dirk Zeelenberg. De hoofdrollen worden gespeeld door Cees Geel en Marcel Hensema (De Grot). Simon is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2004.


Hellboy

Geboren in de vlammen van de Hel, beschermt Hellboy de mensen tegen een gevaarlijke maniak die de wereld probeert over te nemen. Deze vijand is van plan om de krachtige Hellboy in te lijven en hem als wapen tegen de mensheid in te zetten. De beschermheer van Hellboy, professor Bruttenholm, moet ervoor zorgen dat-ie op het rechte pad blijft. Na Blade II heeft regisseur Guillermo Del Toro opnieuw een comic-book verfilmd.De titelrol in Hellboy wordt gespeeld door Ron Perlman die met zijn karakteristieke kop eerder te bewonderen was in films als Cronos, Alien: Ressurrection en het eerder genoemde Blade II. John Hurt speelt de rol van Professor Bruttenholm. Hellboy is de tot nu toe laatste toevoeging aan het rijtje comics die recentelijk zijn verfilmd, zoals X-Men, Spiderman en Hulk, al komt dit sujet niet uit de stal van Marvel maar van Dark Horse Comics.


Mean Creek

Wanneer de verlegen Sam zijn oudere broer Rocky in vertrouwen vertelt dat hij flink aangepakt wordt door de irritante pestkop van school, George, smeden ze samen het ultieme plan om hem voorgoed terug te pakken! Ze nodigen George uit voor een boottripje met als doel de treiterkoning volledig te vernederen. Samen met Rocky´s vrienden Clyde en Marty en Sam's vriendinnetje Millie beginnen ze vol vertrouwen aan het spannende avontuur.

Wanneer Sam George echter leert kennen als een eenzame jongen die wanhopig op zoek is naar vriendschap en aandacht, wil hij het hele plan overboord gooien! Maar er is geen weg terug meer - alles is al in gang gezet en niemand kan voorzien welke fatale consequenties er zullen volgen.Met Mean Creek maakt regisseur Jacob Aaron Estes zijn speelfilmdebuut, naar een zelf geschreven script. Estes raakte gefascineerd door het idee dat achter de vervelendste pestkop van school wel eens schrijnend persoonlijk verhaal kan zitten dat de aanleiding vormt voor zijn gedrag.

De film werd geselecteerd voor diverse filmfestivals over de hele wereld. De jeugdige cast bestaat uit veel nieuwkomers. Rory Culkin, het jongste broertje van Macaulay en Kieran, was eerder te zien in de thriller Signs.

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Film Nieuws

Bureau Redactie, in Films & boeken op 14 november 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media