Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 860 people
86447 users - nu online: 860 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 9 min. Printervriendelijke Pagina  
Cruising - Op zoek naar sex


door Ron Meijer in Algemeen , 07 november 2004

This article is also available in English
lengte: 9 minuten


Cruisen, vraag het aan je vrienden en kennissen en je krijgt als antwoord: versieren, op zoek zijn naar een sekspartner, enzovoort. Het lijkt of het bekend is, maar zoals dat bij iedereen gaat: je zult het moeten leren en er komen steeds jongeren bij die de kunst (nog) niet verstaan. De kunst van het versieren leer je niet van papier, maar we kunnen wel eens de mogelijkheden en vooral ook de risico’s op een rijtje zetten. Zeker de laatste jaren zijn er naast het traditionele park, de donkere kamer en de sauna, het fenomeen van de chat en andere (seks)contactmogelijkheden bijgekomen. Is het echt allemaal zo leuk? En waar zitten de haken en ogen? We hebben de mogelijkheden van seks buiten de deur eens op een rijtje gezet.

Park & Co

We onderscheiden twee soorten van contact leggen. De eerste is erop gericht zo snel mogelijk en zonder te veel omhaal seks te hebben. Ben je geil en het alleen trekken zat, dan is het park, vroeger ook wel de “baan” geheten, de ideale plek. Een urinoir was tot voor kort ook een geliefde plek, maar de geschikte zijn ondertussen door de plaatselijke fatsoensrakkers met wortel en tak uitgeroeid, of omgebouwd voor één-persoonsgebruik. In plaats daarvan zijn de parkeerplaatsen langs de snelwegen populair geworden, maar daarvoor is het bezit van een auto een vereiste.

Dus op een mooie warme zomeravond even een uurtje of wat het park in is zo gek nog niet. Ben je nog nooit 's nachts in een park op pad geweest, zorg er dan eerst voor dat je een beetje bekend bent met de in- en uitgangen en allerlei verraderlijke hekjes. Loop niet zomaar het park in, maar laat je ogen even wennen aan het donker. Al snel zul je zien dat er allerlei figuren soms schijnbaar doelloos rondlopen of op een bankje zitten. Daar in de buurt moet je dus zijn.

Houd er rekening mee dat de meesten voor directe seks komen en het niet uitgesloten is dat je heel direct wordt benaderd en meteen in je kruis gegrepen. Ben je daar niet van gediend: gewoon die hand wegduwen. Ben je uit op groepen, dan is dat ook heel goed mogelijk. Erg kieskeurig kun je daarbij niet zijn, maar best leuk om eens mee te maken. Heb je iemand gevonden met wie je wel eens tegen een boompje zou willen staan, zoek dan gewoon contact met hem door bij hem te gaan staan of hem achterna te lopen.

Het beste is de tijd als het niet te druk is. Er is anders zoveel keuze dat je op een gegeven moment niet meer weet met wie en wat je te doen hebt en de praktijk wijst uit dat er dan juist het minste “gebeurt.” Blijf altijd op de omgeving letten, want het fenomeen “potenrammers” is ook heden ten dage nog van toepassing. Wen eraan dat je de meest vreemde figuren tegen zult komen. Van heel verlegen tot onbeschoft.

De meeste mannen zijn vrij direct in het laten merken van wat ze op seksgebied lekker vinden. Dus voor velen is er geen tijd voor een langdurig “ontdek m'n plekje.” Maar daar was je ook niet op uit, het ging om de “snelle seks.” Je kunt altijd nog besluiten samen naar huis te gaan of een stiller gedeelte van het park op te zoeken en daar wat uitgebreider aan de slag te gaan.

Donkere kamers en seksbioscopen

In enkele grote steden kent men bij kroegen het fenomeen van de donkere kamer of backroom. De naam zegt het al: het is een donkere ruimte in een bar waar je seks kunt hebben. Oorspronkelijk overgewaaid uit Amerika en vooral in Amsterdam te vinden. De donkere kamer is alweer een stap verder. In een park ben je volslagen anoniem. In een bar kan dit ook wel, maar dan moet je je beperken tot een bezoek aan die donkere kamer, want de kans dat iemand in een bar een gesprek wil beginnen is natuurlijk stukken groter dan in een park. Ben je uit op een gezellige avond met seks toe, dan is zo’n bar met donkere kamer de ideale gelegenheid voor je.


Maar zoals gezegd: het alleen maar op seks uit zijn en verder geen gelul kan daar ook. Verder zijn de regels of gewoonten niet veel anders dan die gelden voor een park, alleen ben je in een bar natuurlijk in een veel veiliger omgeving.

Voor zowel het park als de donkere kamer geldt “pas op je spullen,” dat wil zeggen dat zakkenrollers overal actief zijn. Bij de meeste gelegenheden bestaat overigens wel de mogelijkheid om je jas en "kostbaarheden" af te geven.

Neem niet meer geld mee dan je denkt nodig te hebben. Het in je schoen of sok stoppen is bij iedereen bekend, dus als daar iemand zit te friemelen dan is de kans groot dat hij naar geld zoekt (tenzij hij een voetenliefhebber is).

In seksbioscopen komen eigenlijk dezelfde soort mensen, namelijk zij die uit zijn op snelle en anonieme seks, al zul je hier, als het om een heterobios gaat, eerder een heer tegenkomen die de mannenliefde ook wel eens wil proberen. (Dit is ook van toepassing op het park, waar het verschijnsel van een herenfiets met kinderzitje achterop niet onbekend is.)

Sauna's

Wil je jezelf eens helemaal verwennen, dan is de sauna de aangewezen plek. Alle sauna’s in Nederland voldoen aan de eisen die je van een moderne sauna mag verwachten wat betreft hygiëne. Sommige zijn voorzien van alles wat je maar bedenken kunt, andere zijn kleiner en intiemer, het is maar net wat je zoekt. Sommige, zoals de Thermos in Amsterdam, hebben zelfs een zwembad, bubbelbad, droge sauna en stoomruimte.

Ook hier gaat op: wat je niet wilt, hoeft niet te gebeuren. Dus als je besloten hebt alleen voor de sauna te gaan, dan kan dat ook. Raak je toch opgewonden van al het schoons om je heen dan staat het je vrij een keuze te maken. Bedenk wel dat je in een sauna met alleen een handdoekje om rondloopt en dat men hier dus puur op het uiterlijk afgaat. Dus: buik inhouden. Lukt dat niet meer, dan eerst naar de sportschool als je een regelmatige saunabezoeker wilt worden.

Voor het opbergen van je kleren en andere spullen krijg je de sleutel van een kluisje. Let er op, of vraag het anders, wat het beleid is ten aanzien van poppers en joints. Ook in Amsterdam is niet alles zomaar toegestaan. Weet je het niet zeker, dan even vragen. Drinken en soms eten zijn in een sauna altijd te verkrijgen want je kunt er dorstig van worden. Doe kettingen af als je de droge sauna in gaat, want die kunnen gloeiendheet worden.

Lijkt het bovenstaande je allemaal maar niks en voel je je prettiger in je eigen bed met iemand of met jezelf maar toch met een ander, dan zijn er andere mogelijkheden om aan je genot te komen, namelijk de telefoon, de computeren en... de webcam.

Cyberseks

Zo eind jaren tachtig deed een nieuw fenomeen zijn intrede, namelijk chatten per telefoon. Als paddestoelen rezen ze op, de dating-boxen. Lullen met z’n allen en daarna kon je ook nog "privé" om elkaar klaar te praten. Alles hing hier natuurlijk af van de stem. Als je voor dominant door wilde gaan, dan moest je geen stem hebben als een haan zonder ballen. Maar als de stem je aansprak, dan kon je de fantasie de vrije loop laten. Zat de kwak tegen het behang, dan legde je de hoorn weer neer en kon je wachten op de rekening van de PTT (want die loog er meestal niet om). Kapitalen zijn sommigen er aan kwijtgeraakt en de hype verdween weer even snel als hij gekomen was.

Iets nieuws deed toen zijn intrede, namelijk het chatten per computer.

Dit heeft natuurlijk zijn voordelen, maar zoals iemand al eerder opmerkte: “Ieder voordeel heb zijn nadeel.” De voordelen zijn dat je de deur niet meer uit hoeft en het relatief weinig geld kost.

Vaak zijn we met internet verbonden via kabel of ADSL en zijn daarmee, tegen een vaste prijs, vierentwintig uur per dag verbonden met de boze buitenwereld.

Een nadeel is: Je weet nooit met wie je te maken hebt, iemand aan de andere kant kan zijn zover je fantasie reikt. Je ziet alleen tekst en daar moet je het mee doen.Had de telefoon nog het voordeel dat je op de stem af kon gaan, nu is het alleen de wijze van schrijven en de verpakking van het eventuele geile verhaal. Zoals bekend is weinigen de kunst gegeven dat goed te doen zoals we her en der hebben kunnen lezen.

Met de komst van de webcam zijn de mogelijkheden er behoorlijk op vooruit gegaan, want je kunt nu in ieder geval iets zien. Je kunt zelf bepalen of je ook je gezicht laat zien of juist niet. Een voorbeeld van webcams en chatten is de Amerikaanse site http://www.webcamnow.com. Een video-chatsite waar je geheel gratis en anoniem eens kunt kijken hoe het er aan toegaat. Box 7 en 8 worden door de gay-boys gebruikt. Hier kun je zelf meemaken dat iemand zelden is wie hij/zij zegt te zijn. “Heren” met meisjesnamen proberen heterojongens uit de broek te praten, enzovoort.

Ook als je geen webcam hebt kun je in de chatbox mee praten. Een leuke site om wat ervaring op te doen. In de gratis versie heb je ongeveer vijf beelden per minuut, wil je sneller dan moet je de betaalde versie nemen. Bij de langzame gratis versie heb je natuurlijk kans dat de kwak van de door jou bewonderde jongen al tegen het beeldscherm zit voordat je een nieuw beeld hebt, maar je kunt niet alles voor niets hebben. Maar een bijkomend voordeel is dat het hééééél erg veilig is.Wil je met meer mensen op een andere manier kennismaken, dan is daarvoor een van de bekendste Nederlandse sites te vinden op http://www.gayclassified.com/. Duizenden jongens en mannen uit binnen- en buitenland zijn hier te vinden, van alleen vragen om seks tot het zoeken van vriendschap en logeeradressen in binnen- en buitenland of het vooraf leggen van contact met mensen die de komende tijd Nederland bezoeken. Het kan het begin van een mooie vriendschap of een leuk logeeradres in het buitenland opleveren.

Laat ook hier voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast zijn. Weet wat je begint als je een afspraak met iemand maakt. Doe dat eerst op neutraal terrein, een bar bijvoorbeeld. Wantrouw advertenties van mensen die, of het niet op kan, alleen maar voor de eeuwige, trouwe vriendschap gaan of je vragen mee te betalen in de reiskosten voor het bezoek. Niet aan beginnen! Meestal zijn dat Russen, Roemenen, enzovoorts, de goede natuurlijk uitgezonderd en die zijn er natuurlijk ook heel veel. Maar in de verhalen van regelmatige bezoekers springen deze groepen er wel erg uit. Maar gebruik je je gezonde verstand bij wie en wat hij ook zegt te zijn, dan kan je op die site heel leuke mensen leren kennen. Komt daar wat moois uit voort, dan is dat meegenomen.

Sinds kort is er een duidelijke handleiding die je door de site voert, want de mogelijkheden zijn welhaast onbeperkt en teveel om hier op te noemen. De fantasie van mensen is soms oneindig, lijkt het wel.
Het is vaak niet het één of het ander, maar met de mogelijkheden die we hier hebben opgesomd kun je naar eigen inzicht combinaties maken, zoals zomers een parkje pikken en 's winters bij -10 graden je webcam aanzetten.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Cruising - Op zoek naar sex-


Reactie van BOOGSCHUTTER dd. 08 november 2004


Reactie van rolf dd. 20 september 2011
ik heb gisteren op tv gezien dat ergens in hengelo an de twente kanaal en cruising plaats is.
kunt u mij zeegen war het precies is?


Reactie van Sander19 dd. 08 juli 2012
Te gek dit.... erg spannend. Ik had eerder al gekeken op gaycroozing,com waar de pekken zijn.

Hebben mannen zelf condooms mee?


Reactie van rinus dd. 16 oktober 2012
ik lust wel een beetje zaad en hou ontzettend van lullen hum geil hoor


Reactie van alex dd. 08 februari 2013
ik ga altijd naar barendrecht of naar het kralingschebos al een jaar of 3, lekker met elkaar spelen. pijpen doe ik niet meer daar heb ik een keer een soa van opgelopen. ik pijp wel met een condoom het is spannend en geil soms kan ik wel 2x klaarkomen en je moet van jong en ouder en oud houden dus mannen kom naar een van die plekken en wie weet kunnen wij spelen met elkaar


GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Cruising - Op zoek naar sex

Ron Meijer, in Algemeen op 08 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media