Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 924 people
86447 users - nu online: 924 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ohm Phanphiroj's foto's van modellen privé


door Rob Blauwhuis in Films & boeken , 05 november 2004

This article is also available in English


Het is algemeen bekend dat veel rijpe(re) nichten seksreisjes naar het Verre Oosten ondernemen omdat de jongens daar zo lief zijn voor oudere mannen en zich gewillig aan hun lusten overgeven. Als deze heren überhaupt een gedachte wijden aan de wensen van hun gedienstige seksbeestjes, dan zijn ze soms zo geborneerd dat ze ervan uitgaan dat die jongens altijd al naar hun lillende witte vlees hebben gehunkerd. Wat dit betreft moet Rough Stuff van de Thaise fotograaf Ohm Phanphiroj de eigendunk van deze seksreizigers een gruwelijke slag toebrengen.

Phanphiroj's interesse gaat namelijk niet uit naar gezette, in zweet en dollars badende westerlingen op leeftijd. Toch heeft Phanphiroj wel degelijk oog voor de erotiek van het exotische, de aantrekkingskracht van "de ander." In Thaise ogen kunnen blanken hier wel degelijk toe worden gerekend. Rough Stuff is gevuld met ongepolijste foto's van wat op het eerste oog blank uitschot kan worden genoemd. Deze indruk is echter schijn.Phanphiroj is namelijk werkzaam als modefotograaf en in werkelijkheid zijn de door hem geportretteerde jongens model van beroep en veelal werkzaam in het Verre Oosten. Omdat hij met hen bevriend is geraakt kon hij ze echter vastleggen op momenten waarop alle glitter en glamour van de professionele studio of de catwalk zijn afgelegd.

Het leven onderweg van deze jongens speelt zijn af in fastfood-restaurants en enigszins verlopen hotelletjes met verkeerd behang aan de muren en bestaat, naast hun werk, vooral uit seks, drugs en rock & roll, zo lijkt het (al wordt de muziek er niet bijgeleverd).Phanphiroj ziet deze foto's als een soort dagboek en eigenlijk is het jammer dat ze niet vergezeld gaan van geschreven aantekeningen. Maar misschien zou tekst de foto's ook minder intrigerend hebben gemaakt.

Hoewel veel modellen door hun werk waarschijnlijk geen overmatig schaamtegevoel hebben, moet Phanphiroj wel een heel goede band met hen hebben, aangezien ze hem van hun meest intieme handelingen getuige hebben laten zijn.Phanphiroj was er met zijn camera bij terwijl ze in een post-coïtale sluimer liggen, te uitgeput om het condoom van hun pik te halen. En ook als ze even moeten pissen (en als de wc te ver weg is kan dat ook in een frisdrankflesje), een douche nemen, zich aankleden, slapen of zich aftrekken. Hij geeft een schaamteloos beeld van het leven van aantrekkelijke modellen als de spotlights zijn gedoofd en alcohol en nicotine (en wie weet wat nog meer) voor de broodnodige ontspanning zorgen.

Ohm Phanphiroj, Rough Stuff. Berlijn: Bruno Gmünder, 2004. ISBN 3861873885.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROB BLAUWHUISMEEST GELEZEN VAN ROB BLAUWHUIS

Ohm Phanphiroj's foto's van modellen privé

Rob Blauwhuis, in Films & boeken op 06 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media