Back to Top
Woensdag 27 mei
86439 users - nu online: 1104 people
86439 users - nu online: 1104 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Hollywood's geile opdonders voor de camera van Sean Bentz


door Julien Beyle in Films & boeken , 19 oktober 2004

This article is also available in English


De dag voor ik dit stukje moest inleveren, bezocht ik bij Mister B de opening van een expositie met foto's van Cor Heynen. In donkere zwart-wit beelden legt deze Nederlandse kunstenaar de wereld van leer en SM vast, waarbij hij gebruik maakt van modellen die duidelijk aan gene zijde van de dertig zijn. Heynen maakt geen gelikte plaatjes, maar verbeeldingen die uit het rauwe leven gegrepen lijken te zijn.

"Lijken" schrijf ik, want hoewel zijn foto's bij vluchtige inspectie de indruk geven in een darkroom gemaakte snapshots te zijn, manipuleert elke serieuze fotograaf in zekere mate de werkelijkheid, zelfs een persfotograaf en dus zeker een kunstfotograaf.

Deze "rauwheid" is de enige overeenkomst die ik zou kunnen aanwijzen tussen Heynen's foto's en het werk dat ik ter bespreking kreeg aangeboden: de foto's van jongens uit Hollywood door Sean Bentz, die zijn verzameld in het tweede nummer van XYfoto.In een begeleidende column beschrijft Indigo Escobar de Hollywood-foto's van Bentz als "spontaan, genomen aan de rafelrand van Hollywood, in het schemerdonker, met een flits. Bentz heeft een rauwe stijl ontwikkeld. Met rauw bedoel ik dat deze foto's eerlijk en direct zijn. Dit is eigenlijk het echte Hollywood, echter dan de films, de maatschappij achter de industrie."

Maar met dit stijlkenmerk houden de overeenkomsten tussen Heynen en Bentz wel op. De laatste fotografeert namelijk in kleur en zijn modellen zijn beduidend onder de dertig.
In zijn inleiding stelt XY-hoofdredacteur Peter Ian Cummings dat West-Hollywood de enige stad ter wereld is waar homo's in de meerderheid zijn. Dit betekent dat het overgrote deel van de door Bentz gefotografeerde jongens niet in Hollywood is geboren.Waarschijnlijk zijn ze naar de Stad van de Engelen getrokken in de hoop te worden ontdekt en eeuwigdurende roem in de filmindustrie te verwerven. De kans hierop is echter uiterst gering, aldus Cummings: "Er is natuurlijk een gestage stroom producers, regisseurs, leidinggevenden, tijdschriftredacteuren en agenten voor modellen die op Santa Monica en Sunset rondhangen, maar ze zijn daar waarschijnlijk alleen maar om iemand op te pikken.
In Hollywood doen in overvloed verhalen de ronde over die sexy of belangrijke mensen die jongens op hun casting couch trekken maar uitsluitend met die bank over de brug komen."Voor een trotse jonge nicht moet een ander aspect van Hollywood echter veel benauwender zijn, namelijk de geheimhouding die rond een homoseksuele voorkeur wordt geëist. Cummings geeft aan dat Hollywood door een nichtenkliek wordt gedreven, maar hij wil geen namen noemen.
Een fraai voorbeeld van dit verborgen leven wordt gegeven in de film The Broken Hearts Club, die handelt over de perikelen van een groep jonge homo's in Hollywood.Eén van deze jongens krijgt een bijrol in een film en belandt in het bed van de hoofdrolspeler. Zijn ontmoetingen met deze ster moeten echter in het grootste geheim plaatsvinden, want voor de buitenwereld is die een fanatieke hetero.
Dit lijkt een uitstekend portret van de werkelijkheid, want het is onwaarschijnlijk dat onder Hollywood-acteurs het aantal homo's onder het gemiddelde ligt en toch is het haast onmogelijk een openlijk homoseksuele Hollywood-ster te noemen (met uitzondering van een paar grijze veteranen).

Maar met de kast-politiek van Hollywood hoef je je natuurlijk niet bezig te houden om te kunnen genieten van de jongens die Bentz voor zijn lens heeft weten te krijgen.


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Pride Amsterdam 2020 Postponed
Nieuwe datum: 31 juli- 8 aug. 2021

BEKIJK OOK

Roddel Nieuws


GERELATEERDMEER VAN JULIEN BEYLEMEEST GELEZEN VAN JULIEN BEYLE

Hollywood's geile opdonders voor de camera van Sean Bentz

Julien Beyle, in Films & boeken op 20 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media