Back to Top
Woensdag 23 Aug
85954 users - nu online: 1489 people
85954 users - nu online: 1489 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Geen stijging aantal soa gevallen - Ambulance brengt condooms

door Bureau Redactie in Health & Body , 02 augustus 2004


Volgens cijfers van de GG&GD worden we weer wat voorzichtiger met seks. Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) in Amsterdam lijkt namelijk niet verder toe te nemen. In 2003 zijn 1999 nieuwe gevallen van chlamydia geconstateerd, 801 nieuwe gevallen van gonorroe en 238 gevallen van syfilis.

Daarmee lijkt aan de jarenlange sterke toename van soa, met name onder mannen met homoseksuele contacten, voorlopig een einde gekomen. Onder heteroseksuele mannen en vrouwen is een duidelijke afname van het aantal gevallen van gonorroe geconstateerd. Het aantal nieuw vastgestelde hiv-infecties nam niet verder toe, de diagnose werd negentig maal gesteld.

Deze cijfers werden gepubliceerd in het jaarverslag 2003 van de SOA-polikliniek van de Amsterdamse GG&GD dat eind mei verscheen.=========================

De ambulance brengt condooms

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je hebt een leuke man opgeduikeld, maar dan blijken de condooms op. Tot nu toe was er een keuze uit twee mogelijkheden: afscheid nemen van de leuke man of het er onbeschermd op wagen.In Zweden wordt sinds kort een derde mogelijkheid geboden. Bel het alarmnummer 696969 en een ambulance komt met gezwinde spoed een pakje met tien preservatieven aan huis bezorgen, bovendien tegen een prijs die lager is dan die in de winkel.
Deze service is een initiatief van een aids-organisatie en wordt uit de algemene gezondheidsmiddelen gefinancierd.

De ambulances zien er normaal uit, met uitzondering van het grote rode gevleugelde condoom, dat het gewone logo vervangt.
De ambulances worden in de maand juni als proef ingezet in Stockholm, Malmö en Gothenberg. Als de proef, die zich vooral op jongeren richt, succesvol blijkt, wordt de ambulance-service uitgebreid.

Het initiatief is vooral voortgekomen uit de expansieve stijging van geslachtsziekten onder jonge mensen, die, zo blijkt uit diverse onderzoeken, vaak geen condoom gebruiken.
Het enige nadeel van de opvallende ambulance is dat een discrete wip uitgesloten is. 

Rubrieken:

Sauna NieuweZijds
Gay Sauna Amsterdam


Meer uit Health & Body
Meer uit nummer 155
Meer van Bureau RedactieEbab - locatie Prinsenstraat


Ebab, Enjoy Bed And Breakfast

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media