Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1297 people
86407 users - nu online: 1297 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Film & DVD News


door Peter van Mokum in Films & boeken , 30 juni 2004

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Achter de schermen

Life of Brian als tegengif voor Passion
De Monty Python-film The Life Of Brian draait opnieuw in de Amerikaanse bioscopen. De satirische film over een vermeende messias moet tegenwicht bieden aan de controverse rond The Passion of the Christ van Mel Gibson. Op Goede Vrijdag ging The Life of Brian in reprise. Advertenties zetten de twee films tegen elkaar af: Mel of Monty? The Passion of The Python?


The Life of Brian, dit jaar precies vijfentwintig jaar oud, gaat over de jonge Brian van Nazareth.

In de satirische film krijgt hij het aan de stok met de Romeinen en wordt hij per abuis aangezien voor de messias en gekruisigd.

De film veroorzaakte vijfentwintig jaar geleden opschudding. Voormalig Beatle George Harrison financierde een deel van Brian nadat filmuitgever EMI zich uit het project had teruggetrokken.

Distributeur Rainbow wil mensen met het opnieuw uitbrengen van The Life of Brian "een keuze geven."De vier overgebleven leden van Monty Python, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin en Terry Jones, staan achter het idee en hebben toegezegd te helpen bij de promotie. Het is nog niet bekend of The Life of Brian ook in Europa opnieuw in de bioscopen komt.


Moordenaar bekent na The Passion

Een 21-jarige Amerikaan die in januari zijn zwangere ex had vermoord, is naar de politie gestapt nadat hij de omstreden film The Passion of the Christ had gezien. Dit heeft de woordvoerster van de sheriff van Fort Bend County bekend gemaakt.
Dan Leach had de moord zo geënsceneerd dat het op zelfmoord leek. De man wilde af van Nicole Wilson (19) die door hem zwanger was gemaakt. Volgens de politiewoordvoerster kreeg Leach last van gewetenswroeging na het bekijken van de Jezus-film. Het werk van Mel Gibson is onder meer omstreden vanwege de bloedige kruisigingsscènes.


Moonlight verboden

De Nederlandse film Moonlight is voorlopig in Thailand verboden. En dat terwijl de film, geregisseerd door Paula van der Oest, onlangs nog een prijs won op het Durango Film festival in Colorado. Moonlight moet, volgens Holland Film, een herkeuring ondergaan om alsnog door de Thaise censuur te komen. Het "gebruik van drugs door teenagers" in de film was de reden dat de film nog niet in Thailand in roulatie mag. De Thaise distributeur heeft, samen met de Nederlandse producent van Moonlight, tijdens een persconferentie een herkeuring moeten afdwingen.

Door producent Emjay Rechsteiner werd bepleit dat de film "geenszins het gebruik van drugs door tieners propageert, maar juist gezien moet worden als een waarschuwing tegen het gebruik ervan." Hij ging verder door te zeggen dat in België zijn film als lesmateriaal gebruikt wordt en klassikaal door docenten wordt vertoond.
Wanneer de herkeuring niet het gewenste resultaat oplevert, zou dat een grote strop voor de Thaise distributeur betekenen, aangezien de hele marketingcampagne voor de film op de tienerdoelgroep gericht is.

Moonlight is een duister "sprookje" over een 13-jarig meisje dat verliefd raakt op een al even jonge bolletjesslikker uit Afghanistan.
Behalve drugsgebruik haalt de film ook thema's aan als mensensmokkel, puberteit en tienerseks. In de Benelux is Moonlight inmiddels op video en dvd verkrijgbaar en werd goedgekeurd voor 12 jaar en ouder. De film kreeg vorig jaar vrijwel geen goede kritieken en was daarom ook alweer snel uit de bioscopen verdwenen.


Beckham in Pink Panther?

Voetballer David Beckham van Real Madrid is in gesprek met MGM voor een kleine rol in een remake van The Pink Panther. In de film probeert inspecteur Clouseau (Steve Martin) de moord op een succesvolle voetbalcoach op te lossen. Beckham zal een kleine rol als - jawel - voetballer op zich nemen.

In de bioscoop / At the Cinema
Starsky & Hutch

Rondrijdend in zijn rode Gran Torino houdt undercover agent Dave Starsky (Ben Stiller) de straten van Bay City in Californië schoon van allerlei gespuis. Hij is echter zo gedreven in zijn werk, dat geen enkele partner het lang bij hem uithoudt. Totdat hij door commissaris Doby gekoppeld wordt met de relaxte Ken Hutchinson (Owen Wilson), die de zaken lang niet zo serieus neemt. De twee krijgen meteen een mysterieuze moordzaak in de schoot geworpen. Geholpen door informant Huggy Bear (Snoop Dogg) komen Starsky en Hutch op het spoor van de rijke zakenman Reese Feldman.

De actiekomedie Starsky & Hutch is gebaseerd op de legendarische gelijknamige tv-serie uit de jaren zeventig. De hoofdrollen worden vertolkt door Ben Stiller en Owen Wilson, die elkaar al kenden van Zoolander, Meet the Parents en The Royal Tenenbaums. De rapper Snoop Doggy Dogg speelt de rol van informant Huggy Bear, en ook Juliette Lewis, Carmen Electra en Vince Vaughn nemen een aantal rollen voor hun rekening. De regie is in handen van Todd Phillips, bekend van komedies als Road Trip en Old School.
Touching the Void

In juni 1985 zijn de Engelse bergbeklimmers Joe Simpson (21) en Simon Yates (25) de eerste mensen die via de steile westzijde de top halen van de Siula Grande in het Andes-gebergte in Peru. Tijdens de afdaling komt Joe echter ten val en breekt zijn been. Een poging om hem via een touw naar beneden te laten zakken, loopt verkeerd af en Simon moet de verschrikkelijke beslissing nemen het touw door te snijden om zijn eigen leven te redden. Wonder boven wonder overleefde Joe deze tweede val en met alle kracht die hij nog heeft, moet hij in z'n eentje terug zien te komen naar het basiskamp.

Het docu-drama Touching the Void is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Simpson en werd geregisseerd door Kevin MacDonald, die een Oscar won met zijn documentaire One Day in September, over de moord op de atleten van het Iraëlische Olympische team in München. Touching the Void bevat interviews met de echte Joe Simpson en Simon Yates, afgewisseld met een levensechte reconstructie die opgenomen werd op de plaats waar het drama zich in werkelijkheid afspeelde.
Dirty Dancing 2

Het 18-jarige Amerikaanse meisje Katey Miller is met haar ouders meeverhuisd naar Havana, aan de vooravond van de Cubaanse revolutie aan het eind van de jaren vijftig. In plaats van bevriend te raken met de Amerikaanse jongeren, voelt ze zich direct aangetrokken door de charmante en trotse ober Xavier, die heel goed kan dansen. Katey, zelf geschoold als ballerina, wil graag de sensuele Zuid-Amerikaanse stijlen leren en haalt Xavier over om mee te doen aan een nationale danswedstrijd. In het geheim oefenen ze in een nachtclub in Havana, waar alleen de plaatselijke mensen komen en waar het er nogal heet aan toe gaat. Hun liefde bloeit op, maar op de avond van de wedstrijd breekt buiten de revolutie uit.Na het grote succes van Dirty Dancing in 1987 is er nu Dirty Dancing: Havana Nights, waarvan het verhaal overigens niet aansluit op de eerste film. Het gegeven vertoont uiteraard wel sterke overeenkomsten, want ook nu gaat het over een jong meisje dat zich via de sensuele dans onafhankelijk wil maken. Dirty Dancing: Havana Nights is gebaseerd op de levenservaringen van medeproducer/choreografeer JoAnn Jansen en werd geregisseerd door Guy Ferland. De twee jonge hoofdrolspelers zijn Romola Garai en Diego Luna.


Commentaar:
Re: Film & DVD News-


Reactie van Trudie dd. 25 februari 2007
HoOooíí ..
Deze Fíílm Is Sow Mooii !! :)
Heb Em Gesien Op T.V.
En Wil Em Nuw Ook Op DVD!!
Maar Weet Niett Waar Ie Te Koop Is Op DVD!!
Weet Iemand Dat ?

Groetjess mijjj :P .... Trudiie


GERELATEERDMEER VAN PETER VAN MOKUMMEEST GELEZEN VAN PETER VAN MOKUM

Film & DVD News

Peter van Mokum, in Films & boeken op 01 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media