Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1444 people
86405 users - nu online: 1444 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Boy George betaalt smartegeld


door Bureau Redactie in Muziek & CD's , 07 juni 2004

This article is also available in English


In juni 2000 sloeg George O'Dowd, beter bekend als de flamboyante popzanger en DJ Boy George, employé Andrew Thompson van de ondertussen gesloten Londense homoclub Sweet Suite. Ruim twee jaar later, in november 2002, verklaarde hij in een tijdschriftinterview dat Thompson het verdiende geslagen, zelfs "hard geslagen," te worden omdat hij hem had beledigd.

Een maand later herhaalde Boy George deze beschuldiging in zijn column in de Sunday Express. Thompson liet deze uitlatingen niet over zich heen gaan en klaagde Boy George aan wegens smaad.

Thompson's advocaat, Hannah Basha, hield de rechter voor dat haar cliënt Boy George had gevraagd in het openbaar excuses voor zijn uitlatingen te maken, maar dat hij dat had geweigerd, "en als resultaat daarvan had de eiser geen andere mogelijkheid dan tegen de gedaagde vervolging in te stellen om zodoende zijn naam te zuiveren."De rechter veroordeelde Boy George tot vergoeding van de schade die hij door zijn smadelijke uitlatingen had aangericht.

Basha verklaarde in de rechtbank dat Boy George had "geaccepteerd dat hij de eiser niet had moeten aanvallen, en hem voor de verwondingen en het leed een aanzienlijke compensatie had betaald".

Boy George heeft Thompson een schadevergoeding van tienduizend pond betaald en moet ook diens juridische kosten voldoen. Bovendien zal hij zich formeel verontschuldigen voor het leed dat de artikelen Thompson hebben aangedaan.

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Boy George betaalt smartegeld

Bureau Redactie, in Muziek & CD's op 08 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media