Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1103 people
86439 users - nu online: 1103 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Grappige en opwindende ansichtkaarten van Sven de Rennes


door Julien Beyle in Mode & Lifestyle , 30 april 2004

This article is also available in English


Noem me ouderwets, maar persoonlijk vind ik het vaak intiemer om een papieren brief of een ansichtkaart te versturen of te ontvangen - zeker als die door een lekkere postbezorger wordt afgeleverd - dan via elektronische post contact te onderhouden. Om mijn collectie kaarten een beetje op pijl te houden, bezocht ik onlangs mijn favoriete homoboekwinkel. Daar trof ik een fraaie reeks getekende kaarten aan, gemaakt door Sven de Rennes.

Sven tekent de mooie en opwindende momenten van mooie en opwindende jongens, soms alleen, vaak samen. Een intieme ontmoeting in het bos of - ontkleed - aan een vijver, naakte jongens op het strand, liefkozingen in het zand, het is allemaal door Sven aan het papier toevertrouwd.


Hoewel Sven uit Rennes komt, is Parijs niet ver, zoals blijkt uit de tekening van een jongeman die zich van zijn jeans ontdoet (om op zijn vriendje te duiken?), terwijl het gordijnloze raam uitzicht biedt op de Eiffeltoren. Een andere kaart roept meer de sfeer op van de jaren dertig, zoals die ook ooit door Cadinot werd verbeeld, in Gamin de Paris meen ik.


Natuurlijk schafte ik mij deze kaarten meteen aan. De vriendelijke jongen achter de kassa vertelde mij dat ze onlangs in grote getale waren gearriveerd en daarom bieden we hier een selectie uit de in totaal acht kaarten tellende reeks.
Nieuwsgierig geworden naar de tekenaar, besloot ik Google maar weer eens te hulp te roepen. Onverwijld werd ik naar www.svenderennes.com gevoerd. Een korte biografie van de tekenaar leerde mij dat Sven de Rennes een pseudoniem is (wat een verrassing, na bijvoorbeeld Tom of Finland en Frits of Holland), dat hij 32 jaar jong is, aan de kunstacademie van Rennes heeft gestudeerd en zich aanvankelijk vooral voelde aangetrokken tot het fantastische en science-fiction.


Pas in maart 2002 besloot hij het homo-erotische universum te gaan exploreren. Zelf noemt hij de door hem vastgelegde situaties "teder, verbazingwekkend, grappig en zo mogelijk opwindend." Daar kan ik me bij aansluiten. En de hoop die hij uitspreekt dat zijn jongens je verbeelding zullen prikkelen, is wat mij betreft niet ijdel.


Verkrijgbaar bij Intermale, Spuistraat 251, Amsterdam
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Grappige en opwindende ansichtkaarten van Sven de Rennes-


Reactie van frederic dd. 14 oktober 2006
IK vond de kaarten van Sven in Brussel in gaukioosk maar die boekhandel is in faling.
Weet iemand of die te vinden zijn in Belgie??


Reactie van jeroen dd. 10 april 2007
ik wordt er warm van zeg echt mooie kaarten mooi getekent ik wil ook wel zo tekenen heeft iemand tips

GERELATEERDMEER VAN JULIEN BEYLEMEEST GELEZEN VAN JULIEN BEYLE

Grappige en opwindende ansichtkaarten van Sven de Rennes

Julien Beyle, in Mode & Lifestyle op 01 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 151


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media