Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 880 people
86447 users - nu online: 880 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Columns & Opinie

Afrika heeft ook zijn Lock Down. Al snel komt naar buiten dat veel Zuid Afrikanen geen inkomen meer hebben en honger slaat toe. Verschillenden komen in actie voor voedselpakketten.

door Wil Groot - 12 juni 2020

Printervriendelijke Pagina  
Afrika: de wereld draait door is niet meer en de wereld staat ook hier stilDe Transkei, waar wij projecten doen, is kwa oppervlakte een ietsje groter dan Nederland. Er wonen veel minder mensen. In de Townships van Kaapstad, Johannesburg en Durban wonen de mensen op elkaar. Veel drugs gangs zijn daar actief maar zij staan stil. Dan komt naar buiten dat de gangs zich verenigen en actie ondernemen om voedselpakketten uit te delen.

Toch blijkt dat in heel Afrika minder corona doden zijn dan in Nederland.

In Townships neemt corruptie de overhand. Voedselpakketten die door de regering worden uitgereikt bereiken vooral de ANC leden, zegt men. Mensen komen in opstand. Er wordt gevochten om voedsel. In andere Townships worden winkels leeg geroofd.

De Wereld Gezondheid Organisatie slaat alarm. Er moet actie ondernomen worden. ‘Het aantal mensen dat aan honger lijdt kan van 135 miljoen stijgen naar 250 miljoen. WFO’ Bill Gates laat in de discussie betreffende het vaccin weten dat hij wil sponsoren met de voorwaarde dat Afrika gratis vaccins krijgt. Deze zal er snel zijn volgens Trump.

Mensen reageren virtueel sceptisch. Er is nog steeds geen vaccin tegen hiv en tegen griep zijn ze er nooit geweest omdat dat zich steeds muteert.

In de Transkei komen mensen in actie en worden er voedselpakketten verstrekt aan de ouders van de peuters en kleuters die niet meer naar school kunnen. Wij organiseren in onze gemeenschap ook een actie. Maar genoeg is er niet. Waar trek je de grens? Samen met het bestuur focussen wij ons vooral op de armen, zij die niets hebben.

Lunchbox helpt ook met de voorwaarde dat de voedselpakketten voor de kinderen zijn die naar de naschoolse opvang komen. De vrouwen lopen grotendeels met mondkapjes. Toch de meest armen hebben er geen.

Het blijkt ook dat water is afgesloten vanwege defecte machines. Vanwege corona kunnen deze niet gemaakt worden. De schreeuw om hulp aldaar is voor water. In 2004 was er een cholera uitbraak. Als deze om de hoek komt kijken dan is het hek geheel weg van de dam.  Water is ook nodig voor moestuinen en meest belangrijke hygiëne.  Momenteel zijn we bezig met een volgende actie om de mensen te helpen.


  Wil je helpen en/ of meer weten? Ga naar www.willenendoen.com.   

 
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN WIL GROOTMEEST GELEZEN VAN WIL GROOT

Afrika: de wereld draait door is niet meer en de wereld staat ook hier stil

Wil Groot, in Columns & Opinie op 12 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media