Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 910 people
86447 users - nu online: 910 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De verborgen wereld van chemsparties, gay seksfeesten met chemische drugs


door Redaktie in Films & boeken , 10 juni 2020


Recent verscheen het boek van Marc Verburg (1967) over 'Liefde, seks, drugs en ontspoorde levens in de gay scene', waarin hij zijn ervaringen met seks en drugs op openhartige wijze verwerkt in een aangrijpende roman.


Zijn boek met de titel 'Verneukt' beschrijft de uitgestrekte en verborgen wereld van (gay) seksfeestjes en bijbehorende chemische drugs, de zogenaamde chemsparty’s.

Toegang tot zowel casual seks is de laatste jaren steeds makkelijker geworden via internet en gay dating apps zoals Grindr en Romeo. Ook zijn ‘recreatieve’ harddrugs steeds makkelijker verkrijgbaar. Daarmee ontstond een nieuwe cultuur van privéfeestjes waar groepen mannen bijeenkomen voor langdurende seksnachten onder invloed van drugs.

Voor een groot deel van deze mannen echter conflicteert de schijnwereld van chemsparty’s na verloop van tijd met het werkelijke leven, en leidt tot sociale, psychische en andere gezondheidsproblemen.

Marc VerbrugXtc, ghb, gbl, cocaïne, speed, ketamine, 3mmc, crystal meth... verschillende ‘partydrugs’ in combinatie met seks hebben in elk geval twee dezelfde kenmerken: ze zijn – met name psychisch – verslavend én ze zijn 'fucking lekker'! Typerende effecten zijn zowel het opgewekte ‘love-gevoel’ en de extreme seksuele opwinding als ook een kunstmatig vergroot zelfvertrouwen.

Hierdoor wordt na het gebruik aan de ene kant het verlangen naar uitbundige, niet te evenaren seks groter, terwijl aan de andere kant de eigen eenzaamheid steeds pijnlijker voelbaar wordt, omdat het bij de beleefde contacten eigenlijk alleen maar om een door drugs aangewakkerde nepverbinding gaat. Dit met alle gevolgen voor het zelfbeeld en de eigenwaarde van deze mannen die zich gevangen voelen in de chemswereld.

De feestgangers zelf hebben ook veel overeenkomsten. Bijna zonder uitzondering denken ze totale controle en overzicht te hebben over hun keuze van chemische uppers en downers en de frequentie van hun gebruik. Zij voelen zich vrij en onafhankelijk, maar geven hun ervaringen een afgescheiden plaats binnen het gewone leven en hun relaties. Bovenal voelen ze zich onaantastbaar in hun overtuiging dat ze ook best zonder zouden kunnen. Een groot deel van hen is echter ‘succesvol verslaafd’. Over hen gaat Verneukt! – een meeslepend boek dat leest als een trein.

De hoofdpersoon worstelt niet alleen met de verslaving van zijn onbereikbare liefde Rafael, maar ook met die van zichzelf – al liggen daar totaal verschillende motivaties aan ten grondslag. Zowel de destructieve kracht en gevolgen van drugs spelen hun parten, als ook de uitzichtloze, soms ziekelijke verslaving aan elkaar, waarmee de hartverscheurende gebeurtenissen zich in hoog tempo opvolgen en uiteindelijk uitmonden in een dramatische climax. Toch is het persoonlijke boek ook bovenal een verhaal over onbereikbare liefde.

De auteur van het boek, Marc Verburg, grafisch vormgever, zanger, theatermaker en schrijver, dwaalde zeven jaar lang zelf rond in de chemswereld en maakte er de nodige excessen mee die indirect het gevolg waren van buitensporig en langdurige drugsgebruik. Sommige van deze gebeurtenissen grensden aan criminaliteit en zelfs de dood. Met het schrijven van het boek baseerde hij zich op zijn eigen ervaringen in de wereld van drugs en seksfeestjes.

Een openhartig interview met de auteur vind je hieronder:  Het boek Verneukt is verkrijgbaar op de website www.verneukt.com
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

De verborgen wereld van chemsparties, gay seksfeesten met chemische drugs

Redaktie, in Films & boeken op 10 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media