Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 870 people
86447 users - nu online: 870 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Streaming Tip: Het HBO familiedrama Years and Years


door Redaktie in Media & entertainment , 03 juni 2020


Years and Years is een meeslepende serie over een familie in Manchester in een periode vol persoonlijke verwikkelingen en politieke omwentelingen.

Victor
De serie begint met out & proud Russell Tovey (als Daniel), die met zijn vriend Ralph op de bank hangt, en dmv Signor (een soort Alexa of Siri) middels familie-groep-chat de rest van zijn familie in huis heeft, en zo de schokkende reacties op de politieke aspiraties van Emma Thompson (als politiek kandidaat Vivienne Rook) op TV becommentarieeert.


Emma Thompson als politiek kandidaat Vivienne Rook

Emma Thompson oppert dat ze voorstander zou zijn van een intelligentie test, met een minimale score waaraan men moet voldoen om te mogen stemmen. Ook geeft ze geen interviews meer in nieuwsmedia, maar alleen nog op haar eigen TV kanaal ter voorkoming van Fake news.

Daniel met VictorDaniel is een soort van huisvestings-opzichter, en heeft de leiding over een noodlocatie voor asielzoekers. Hier ontmoet hij de vluchteling Victor (Maxim Baldry) en is op slag verliefd. Hij dumpt zijn recente echtgenoot Ralph en begint aan een nieuw avontuur met Victor, die in eigen land strafbaar zou kunnen zijn, maar desondanks wordt uitgezet.

Beroepsprotester zus Edith protesteert ondertussen in de zuid-Chinese zee, waar China kunstmatige eilanden koloniseert. Een atoombom gaat af en ze komt, wellicht enigszins radioaktief, terug naar Engeland.

Met de contacten van zus Edith wordt Victor teruggesmokkelt naar Engeland, en begint een soort bootvluchtelingen-avontuur van Daniel en zijn vriend.

In de tussentijd verkoopt zijn broer zijn huis in Londen, en crashen de banken waardoor hij de verkoopopbrengst van zijn huis verliest. Zijn broer trekt noodgedwongen bij de bijdehante oma in (grootmoeder Gran), wat een soort familie-huis wordt, en heeft op een bepaald moment elf baantjes als fietskoerier nodig om rond te komen (waar hij zo nu en dan als pakezel wordt getypeerd).

Intussen wordt de maatschappij steeds extremer, sneller, gestoorder. Het is de tijd van grexit, Griekenland verlaat inmiddels de EU, de grenzen zijn gesloten. Politieke onrust, technologische ontwikkelingen en verre oorlogen beïnvloeden het dagelijks leven.

Het is net of de serie Years and Years afgelopen week is gemaakt, en wordt ingehaald door de realiteit van de dag. Dit hilarische familiedrama van Russell Davies (Queer as Folk), met o.a. Emma Thompson als een soort Trump die in Groot-Brittannië aan de macht komt is vanaf 23 juni beschikbaar op DVD en vanaf 26 juni online op lumiereseries.com
Van harte aanbevolen.

  vanaf 26 juni op lumiereseries.com

Trailer:

(UK 2019, 6x 60min, prijs DVD 24,99 euro, online ca. 12,50. lumiereseries.com. Foto's (c) HBO)
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Streaming Tip: Het HBO familiedrama Years and Years

Redaktie, in Media & entertainment op 03 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media