Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 838 people
86442 users - nu online: 838 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Deense homo's mogen straks, onder voorwaarden, bloed geven


door Redaktie in Health & Body , 07 april 2020

This article is also available in English


In Denemarken kunnen homo's en biseksuele mannen bloed geven onder voorwaarden. Het land kiest voor een wachttijd (geen seks) van vier maanden.


Hier mee volgt Denemarken een handje vol landen die dezelfde wachttijd hebben. Eerder konden in Denemarken homo koppels mét een monogame relatie al zonder voorwaarden bloed geven, deze regel blijft bestaan.

De nieuwe wetgeving rond bloedgeven is sinds afgelopen maand van van kracht. Minister van Gezondheid Magnus Heunicke zond daarover een brief naar het parlement. Denemarken wordt ook een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld met betrekking tot bloeddonatie voor mannen die seks hebben met mannen, schreef de minister in de parlementaire kennisgeving. Er is geen onderzoek dat die tijdsduur ondersteunt. "Dus we zien de verandering als een stap in de goede richting, maar zouden op enig moment verdere versoepeling van de regels verwelkomen, ”voegde hij eraan toe.

Vorig jaar verlaagde ook Frankrijk de wachttijd (geen seks) van 12 naar 4 maanden. Nederland deed vorig jaar hetzelfde en overweegt ondertussen zich in de toekomst, na onderzoek aan te sluiten bij het lijstje van een handje vol landen zonder wachtijd.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Deense homo's mogen straks, onder voorwaarden, bloed geven

Redaktie, in Health & Body op 07 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media