Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 840 people
86442 users - nu online: 840 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Scene

Een avondje stappen in de Reguliers. Met de huidige corona lock-down van de horeca tot 28 april moeten we er nog even op wachten tot het weer kan, maar het geeft tenminste iets om weer naar uit te kijken.

door Wil Groot - 05 april 2020

lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Soho mixt het hele alfabet en heeft het allemaal


This article is also available in English
lengte: 4 minuten“Re ue du Vaseline” is het eerste dat bij mij naar boven komt als ik samen met mijn stapmaatje de straat inloop. Ik glimlach en deel mijn gedachte. De eerste stop is Blend, daarna Taboo en rond middernacht komen we nog net de Soho in.

De veiligheidsman laat ons weten dat wij een gay club betreden. Het is er druk en het eerste dat mij opvalt, is een mengeling van mensen. Ik hoor allerlei talen om mij heen en ontwaar het hele alfabet met H voor hetero incluis.  Dit is iets dat typisch is voor de Reguliers tegenwoordig, zoals barkeeper/manager Alexander mij in de oren fluistert. Hij heeft een sensuele stem en zeer aantrekkelijke lippen. Ik moet nog wel even toevoegen dat Jorge in Blend en de barman in Taboo, ben even zijn naam kwijt, ook zeer appetijtelijk zijn. Wat dat aangaat valt over smaak niet te twisten.

Na het eerste biertje komt het tweede en dan wordt er een shotje aangeboden. Alexander proost en glimlacht. Hij verstaat zijn vak. “Moet je opletten,” zegt hij. De muziek wordt harder gezet en Kate Perry zingt Fireworks. Het barpersoneel is opeens topless en ze hebben allemaal een vuurspuwer in de hand. Het publiek gaat er in mee en brult mee. Feestvreugde alom. Met mond open kijk ik toe en grijns. Jong en oud, het hele alfabet gaat los. Dragqueens dansen met gasten en vele mobieltjes leggen het geheel vast. Alexander lacht.
 
Wanneer ik net voor sluitingstijd de tent verlaat, spreek ik nog met Alexander af om de volgende dag even te babbelen voor een artikel. Hij is er voor en geeft mij een kus op de mond, die even langer duurt dan normaal. Ik grijns en het is mij duidelijk dat hij zijn vak verstaat.
 

De volgende middag zitten we in Downtown en ook hier komen herinneringen naar boven over nachten doorhalen en dan in Downtown ontbijten. Of aldaar toeristen scoren, was ook een hobby. Ach ja, mooi om op terug te kijken.
 
Vertel Alexander, Soho is veranderd, maar graag zou ik dat van jou horen.
“Soho is veranderd en blijft veranderen. Wij groeien mee met de gasten. Afgelopen jaar bestond Soho twintig jaar. We hebben een week lang feest gevierd. Elke dag wat anders, van nieuw tot oud, van jongerenmuziek tot goud van oud. Het was ook een mini-straatfeest. In al die jaren zijn wij meegegroeid en Soho heeft altijd nog de succesformule. De Reguliers heeft zijn regenboog weer terug.”

Soho nu?
“Het enige dat niet is veranderd is het interieur. Eerst dacht ik, toen ik acht jaar geleden hier kwam werken, dat dit maar eens een opfrisbeurt moest hebben. Toch besefte ik al snel dat het charme heeft en die moet blijven.”

Zoals Silver Daddies zeker? en ik kijk hem grijnzend aan.
“Tuurlijk, dat zijn de beste gasten,” zegt hij lachend. “Zo is in het weekend de hele tent open en zoals je gisteren hebt geproefd, dan gaat het dak er van af. De klandizie is dan internationaal. Dat geeft Soho een soort clubgevoel en dan wordt er boven ook gedanst. Door de week zijn het hoofdzakelijk Nederlanders, vaste gasten.

Toch is het mooie dat het tegenwoordig meer gemixt is. Homo, lesbisch, hetero, het hele alfabet. Een grote verassing. Iedereen is welkom en daarbij moet iedereen ook welkom zijn, vind ik. Onze generatie vindt het prachtig dat alles met elkaar kan staan bekken in dezelfde ruimte. Dat is vrijheid, toch?


De hele week door zijn er events. Op donderdag is ‘Tasty Thursday.’ Het is een avond vol met dragshows. Tussen de shows door mixen zij zich met het publiek. Er zijn dan ook live muziekshows, zoals percussie, wat in samenwerking gaat met de dejay. Omdat het zo gemixt is bij ons komen velen in aanraking met onze wereld. De dragshows worden gewaardeerd door een breder publiek. Ook komen er veel BN’ers in Soho, van Nikkie Tutorials tot Gerard Jolink.”

“Zoals je gisteren hebt gezien gaat ’s nachts de boel los. We bouwen het op tot een climax. Topless achter de bar, maar ook voor de barkeepers levert dat wel eens lichamelijk contact op. Tja, dat moet je maar op de koop toe nemen dan. Als het een mooie gast is en er is aantrekkingskracht, wat let je dan.” Hij glimlacht erbij als hij dat zegt. “En soms staan ze buiten dan te wachten.”

Mijn gedachten gaan even terug naar mijn tijd achter de bar in Gran Canaria, waar dagelijks een vliegtuig toeristen aankwam. Ja, het mooiste was het spel met de gasten en de bar was altijd een buffer. Ook daar zaten ze dan soms buiten.

Soho, een mengeling van alles. Muziek, dans en dragshows volgen elkaar op. Dagelijks gaat de kurk van de fles. Soho verandert met het publiek mee. ’s Nachts is Soho bruisend. Ik vraag Alexander nog even of hij een jasje heeft gevonden gisteren, want dat ben ik kwijt. Hij vertelt mij dat er zo een jongen een jasje komt brengen. Dit had hij gisteren per ongeluk meegenomen.

Even later staat er een bloedmooie jonge gast voor mij. Glimlachend accepteer ik mijn jasje terug. “Kan ik het goedmaken,” vraagt hij. “Laten we vanavond afspreken in de Soho.” Ik houd er dus een date aan over.


  Soho Amsterdam, Reguliersdwarsstraat 36 Amsterdam. www.soho-amsterdam.com

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN WIL GROOTMEEST GELEZEN VAN WIL GROOT

Soho mixt het hele alfabet en heeft het allemaal

Wil Groot, in Scene op 05 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media