Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 852 people
86447 users - nu online: 852 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Australian Open huldigt met tegenzin homohater Margaret Court


door Redaktie in Algemeen , 24 maart 2020

This article is also available in English


Van gevierd tenniskampioen tot verguisd orakel: die route heeft Margaret Court in ruim een halve eeuw afgelegd. De 77-jarige Australische ex-speelster wordt zuinig geëerd voor een exceptionele sportprestatie.

Margaret Court Ze won vijftig jaar geleden in een kalenderjaar alle vier de grandslamtoernooien, als eerste vrouw.

De Australische tennisfederatie wil Court in Melbourne niet eren als een sportheld, maar slechts haar verdiensten als speelster erkennen. ‘Een belangrijke onderscheid’, aldus de bond in een persverklaring die nadrukkelijk afstand neemt van het conversatief-christelijke gedachtegoed van de oud-kampioen.

Court heeft zich impopulair gemaakt vanwege het verketteren van homoseksualiteit. Ze is tegen het homohuwelijk en vindt homo-rechten het ‘werk van de duivel’.


De homofobe opvattingen vallen heel erg slecht in het vrouwentennis, dat onder leiding van tal van prominente lesbische ex-kampioenen is uitgegroeid tot een van de populairste en commercieel succesvolste sporten. Billie-Jean King, Martina Navratilova en vele anderen, onder wie de Nederlandse Betty Stöve, hebben met succes gestreden voor gelijke rechten, waaronder gelijke betaling.

De Amerikaanse oud-kampioenen spreken schande van de homofobe opvattingen van hun vroegere opponent, die in haar hoogtijdagen een bescheiden, publiciteitsschuwe speelster was maar op latere leeftijd dominee is geworden.

King heeft gezegd dat ze nooit zou spelen in het stadion dat sinds 2003 is vernoemd naar Court, na de Rod Laver Arena de belangrijkste baan in Melbourne Park.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEjul 2018       


jul 2017       
Australian Open huldigt met tegenzin homohater Margaret Court

Redaktie, in Algemeen op 24 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media