Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 857 people
86447 users - nu online: 857 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het Studentenleven: Hoera, hoera, we bestaan tien jaar!


door ASV Gay in Columns & Opinie , 20 maart 2020

This article is also available in English


We kunnen het nu zeggen, A.S.V.Gay is eindelijk tien jaar geworden. Dat betekent tien jaar aan feesten, maatschappelijke evenementen en bovenal tien jaar een veilige plek creëren voor HLBTQ+-studenten.


We hebben dit tweede lustrum gevierd met een heuse lustrumtiendaagse, wat betekent dat we tien dagen lang (eigenlijk waren het zelfs twaalf dagen) feest hebben gevierd met verschillende activiteiten. Ik zal deze activiteiten niet allemaal gaan opnoemen want dan ben ik morgen nog steeds bezig, maar er waren zeer zeker wel een aantal belangrijke hoogtepunten.

De openingsborrel was een heel groots spektakel; er waren verschillende acts die de avond zo speciaal maakten en zelfs het bestuur heeft nog opgetreden met een eigen geschreven lied genaamd “Gaybarie,” en wat was dat vals. Daarna pakten we meteen door met een heuse kroegentocht, iets wat bij onze vereniging altijd een groot succes is. Het speciale van deze kroegentocht is wel dat we langs alle kroegen zijn geweest, die in de afgelopen tien jaar onze borrellocaties zijn geweest, dus we gingen langs PRIK, Bordo (is helaas dicht, dus deden we maar een shotje op straat), Amstel54 en, als laatste, de SOHO.

Patty Pam PamEen ander spectaculair evenement was de Drag Bingo borrel. De Drag Bingo is altijd een geliefd evenement bij veel A.S.V.Gay’ers. Deze Drag Bingo werd gepresenteerd door Patty Pam Pam en één van onze geliefde leden in drag. De hoofdprijs van de avond was wel dat je op een romantische date mocht met het bestuur.

Dit was een felbegeerde prijs die door een lief lid mee naar huis werd genomen. Iedereen had een stevige kater de volgende ochtend, maar het volgende heftige evenement stond in de avond alweer meteen klaar. Dit was namelijk de Centurion, een wedstrijd waarbij je in honderd minuten honderd shotjes bier neemt. Elke minuut gaat er een harde toeter af en dan mag je je shotje bier nemen en dit honderd minuten lang. Onnodig om te zeggen, maar we waren aan het einde van de avond niet meer geheel nuchter.

De volgende ochtend stond meteen weer de volgende activiteit op het programma. Dit evenement was een samenwerking met de Stichting Plastic Whale. We hebben rondgevaren op de Amsterdamse grachten om plastic te vissen tegen de vervuiling van de grachten. En het hoogtepunt van de tiendaagse had ook iets te maken met het water en varen.

Het hoogtepunt van de lustrumtiendaagse, en misschien wel van het hele jaar, was het lustrumgala, dat dit jaar zelfs op een boot varend over het IJ was. Met ongeveer honderdzestig mensen op de boot hebben we gedronken, gefeest en geproost op het tienjarig bestaan van A.S.V.Gay. Het was een gezellig feest met onbeperkt drank, prachtige drag queens en zelfs een heuse silent disco. Het was een heel speciaal feestje, dat voor altijd in mensen hun geheugen zal zitten (of juist niet door de hoeveelheid alcohol).

Helaas is de lustrumtiendaagse alweer afgelopen, maar we kunnen nog uitkijken naar het lustrumweekend, een extra speciaal weekend om nog een keer met de leden te vieren dat A.S.V.Gay tien jaar is geworden.

Derk van den Hoven
Derk van den Hoven is voorzitter van het tiende bestuur van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het Studentenleven: Hoera, hoera, we bestaan tien jaar!

ASV Gay, in Columns & Opinie op 20 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media